My bad

, no ti to shvati kao komliment jer verujem da nisi cesto u situaciji da ti smanjuju godine.
Sto se posla tice, poceo sam da radim pre par nedelja i za sada nam je ta jedna plata+deciji dodatak dovoljna da pokrijemo troskove zivota ovde. Vankuver je naravno skup grad ali ne mogu reci "uzasno" jer ja nisam bio nigde drugde u Kanadi da bih uporedio. Cene u radnjama nisu narocito visoke, i pazljivim planiranjem (pracenjem akcija) se moze znacajno ustedeti a ne gubiti na kvalitetu ishrane. Stanovi jesu skupi, medjutim, padaju sto se krene dalje od centra, i tako se npr. u Surrey-u (do koga postoji direktna linija Skytraina) novi 2-BR stan moze naci vec za 350k $. U centru takav stan kosta duplo pa i trostruko vise.
Iznajmljivanje stanova jeste skupo, medjutim kada vidim cifre koje ovde navodite za Toronto (vise od 1,000$ i sl.) onda Vankuver nikako nije drasticno skuplji jer se i ovde moze iznajmiti za 1,000$ sasvim pristojan stan (naravno, ne u samom centru). Ja placam stan 770$ (1-BR, sa uracunatim svim troskovima osim struje) u Port Moody-ju, koji jeste malo podalje od centra (nekih 45 min. voznje gr. prevozom), ali je zato prelep (na kraju pacifickog fjorda) i miran kraj (idealno za porodice sa decom).
Sto se tice Kineza, nista im se ne moze prigovoriti jer su oni svojim novcem stvorili ovaj grad i bez njih on ne bi bio to sto jeste. Najnormalnija pojava je da na prezentaciji pokupuju ceo soliter za jedan sat, pre nego sto je uopste krenula njegova izgradnja, ali zahvaljujuci tom novcu se sve ovde vrti. Kinezi su za Vankuver ono sto je nafta za Albertu.
Btw, nisi li ti kidnuo na Tajland?
Ih, nemoj tako druze, odmah u drugu krajnost.
Nisi nula nikako, donosis svoju sposobnost i znanje, pa i ne bas male pare. Ako je Kanada zbog icega dobar izbor, to je sto te ovde niko nece mrzeti i smatrati nizom rasom kao u Evropi, niti ce te gledati popreko u autobusu ili na ulici jer pricas neki cudan jezik (barem se meni nikad nije desilo).
Dakle, jesi na nuli (jer pocinjes sve iz pocetka) ali nikako nisi nula.
Uzdravlje!