Kada je vreme za prvi put?

• Začetnik teme Začetnik teme On me voli....valjda!
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A sta si videla? Cega to ima, sto vec ne postoji u 88? I cega to ima u 88, a sto ne postoji u 87? Ovo se pretvorilo u filozofski pitanje. :) Ti mozda primecujes neke osobine kod ovih pojedinaca mladjih generacija, pa ih prenosis na celu generaciju.
Moja generacija (90.) takodje smatra kako od nas krece... potop :lol: Ne slazem se sa tim. Ne smatram da smo mi neka posebna katastrofa, kao ni prethodne, kao ni naredne generacije. Narocito imajuci u vidu kada smo odrastali :/

Na pr? :P
Imam mladju sestru koja ide u osnovnu, i gledam sta oni rade... Ne znam, cini mi se da mi jesmo bili drugaciji od njih, ali da li bolji ili gori - ne znam...

Na primer?
Na primer sa 12-16 godina ja nisam imao sta da trazim van kuce posle ponoci.
Na primer sa 12-16 godina nisam znao sta je vutra niti me je zanimalo
Na primer sa 12-16 godina nisam imao sta da trazim u gradu i kaficima
Na primer sa 12-16 godina mi sex na pamet nije padao
Na primer sa 12-16 godina da se tetoviram, ludost! :eek:
Na primer sa 12-16 godina da meni neko stariji nesto kaze i ja da ga oteram u piccku materinu!
itd...
To je bilo i medju mojom generacijom, nismo mi cvecke nikakve ALI ZNATNO MANJE. Krivo mi je kad vidim da generacije nakon moje sve ranije stasavaju i gube onu draz detinjstva koja je meni nezamenljiva.
Danas se ispred moje zgrade, koja je u vreme kad sam ja bio klinja bila prepuna razularene decurlije u igri, igramo povremeno samo ja i moji ortaci jer nam je to u srcu zauvek! A neko to nije ni iskusio niti ce, a ima vec 16 godina!

Poslednja izmena:
Ova moja ima 14 i uglavnom je ne pronalazim u gore navedenom :lol: A ni sebe, kad sam imala toliko. Naravno, uvek ce biti takvih, medju svim generacijama, ali ne bih to nazvala karakteristikom cele generacije.
A za ranije odrastanje - da, tu se slazem... Gledam pre neki dan decu 1. razred kako se vracaju iz skole, i jedna mala vadi mobilni i krecu da se slikaju. Pa dobro, nama to izgleda tragicno, ali ko zna. S druge strane, te klinci sto su skroz vazni sa svojim mobilnim telefonima, posle skole vidjam kako se igraju ispred zgrade, ili bar sede i pricaju. Mozda su zreliji kad je rec o, recimo, tehnologiji, snalaze se sa tim odlicno, ali su ipak deca ;)

Poslednja izmena:
Ova moja ima 14 i uglavnom je ne pronalazim u gore navedenom :lol: A ni sebe, kad sam imala toliko. Naravno, uvek ce biti takvih, medju svim generacijama, ali ne bih to nazvala karakteristikom cele generacije.
A za ranije odrastanje - da, tu se slazem... Gledam pre neki dan decu 1. razred kako se vracaju iz skole, i jedna mala vadi mobilni i krecu da se slikaju. Pa dobro, nama to izgleda tragicno, ali ko zna. S druge strane, te klinci sto su skroz vazni sa svojim mobilnim telefonima, posle skole vidjam kako se igraju ispred zgrade, ili bar sede i pricaju. Mozda su zreliji kad je rec o, recimo, tehnologiji, snalaze se sa tim odlicno, ali su ipak deca ;)
Nije karakteristika cele generacije niti ce ikad biti, nisam to ni rekao. Ali primecujem da je takva vrsta ponasanja sve zastupljenija...
Kada kazes 1. razred mislis na osnovnu ili srednju skolu?

Na primer?
Na primer sa 12-16 godina da meni neko stariji nesto kaze i ja da ga oteram u piccku materinu!
itd...
To je bilo i medju mojom generacijom, nismo mi cvecke nikakve ALI ZNATNO MANJE. Krivo mi je kad vidim da generacije nakon moje sve ranije stasavaju i gube onu draz detinjstva koja je meni nezamenljiva.
Danas se ispred moje zgrade, koja je u vreme kad sam ja bio klinja bila prepuna razularene decurlije u igri, igramo povremeno samo ja i moji ortaci jer nam je to u srcu zauvek! A neko to nije ni iskusio niti ce, a ima vec 16 godina!
Aleluja!!!

Meni nista od gorepomenutog nije nesto na osnovu cega bih zakljucio da su nove generacije losije. Ko sto je neko pomenuo, ako se vodimo tom 'logikom' onda je nasa generacija losija od one prethodne, i ona prethodna od ove prethodne i tako dalje.

Ciste emocije. Ljubomora. Nostalgija.

Licno ne volim kada neko iz nostalgije govori lose o necemu.

Mogao sam da naslutim u pojedinim slucajevima. Ima dosta starijih osoba koje ne mogu da se nose sa cinjenicom da nove generacije obicno iskuse neke stvari koje je doticna osoba iskusila kasnije ili jos uvek nije i onda to ispoljava na glup nacin (recimo tako sto kaze da su nove generacije lose, glupe) koji ponekad ume da iritira.

@Shix:

Ma ja sam ovako uopsteno. ;) Nije bilo upuceno tebi.

Lepo kad je vama tako bilo
Mi ranije visim razredima nismo smeli ni da pisnemo , a kamoli da ih gurnemo u redu za uzinu u pekari:)
A sad pre neku nedelju neki mala setenac loptom gadjao nas osmence i to namerno , al sad su oni zlatna decica ,:roll:
da se ja pitam ja bih ubio u njimo boga , ako ga ima , ako ne onda djavola i sve ostalo , pa da se disciplinuju a ne da nas psuju po ulici , strasno:dash:
jednom kad su nas na ulici ta dece zezala , dolazi neka baba vidi da ih jurim , i kaze oni su dobra deca ....:udriglavu: i ona nece da stane i ubedjuje me , kao nesto me grdi , a meni onaj delikvent pljunuo na jaknu ,
I tad sam lepo napsovao onu babuskeru , da nije bila baba , zivela bi krace(SIGURNO) .
:poludeo:
Vidim ja jedan njihov delikvent vata neku iz 8og za dupe misli....
Ja bre tad nisam znao shta je sex a oni.

Veci deo onih koji govori lose o novim generacijama, iz mog iskustva, radi to na jako glup nacin, sto me i navelo da posumnjam na ljubomoru, nostalgiju, stavec. Kazem veci deo jer ima i onih koji to rade na fin, prihvatljiviji nacin. Sad gde se ti i Stefan nalazite ne znam. Ja sam samo odgovorio uopsteno.

Sta cu kad me ovi sto stalno kukaju kako su nove generacije lose iritiraju.

Не осећам се прозваним, али се ни не слажем ;) Ја сам својом генерацијом у принципу задовољан, када видим млађе какви су...
Verujem da je drugachija situacija u NS i u BG. :P Shalim se... Zaista, ja kad vidim ´90. godishte, pogotovu oni koji su ishli samnom u srednju! Kuku majko... Moj brat je ´91. i volim da blejim s njim, mnogo je dobar dechko i lik, ali njegovo drushtvo- nemam rechi. I njega su uvukli u to- tek je polozio a vozi nabudzena kola, svi njegovi ortaci takodje, nikoga ne zanima shta ce sa zivotom, samo bleje, izlaze i ˝SMARAJU SE˝. Uzas.

''moja generacija je poslednja normalna, nadole sve jad i beda
(mada to svi kazhu za svoju generaciju, i svi su donekle u pravu, poshto su sve nove generacije sve gore i gore)''

Nemam pojma koje si godiste,ali u potpunosti se slazem sa tobom...'92 god-poslednja normalna generacija..Ova '94,'95' i nadalje...Sve poludelo...

Ja inace za moju '95-u mislim da je flipnula...Kao i sve mladje...

:roll::dash:

Izvinite ako ću nekog da uvredim sa ovim, ali ...
SMARATE SA SVOJIM GENERALIZACIJAMA!!! Sad, ja sam '94 godište, razvaljena sam od *ebanja, pušim, pijem, drogiram se, nisam pri sebi, kradem, lažem, obijam prodavnice... ma daaajte...

To što sam ja '94 godište ne mora da znači da sam takva... isto tako i neko ko je '95, ne znači da je takav, uopšte.

I šta govori o mojoj ličnosti to što sam ja '94 godište?! Možeš li, molim te da mi pojasniš?

Poslednja izmena:

Back