Kad ste imali prvi comp. Ili prvi dodir sa internetom?

Devojke su tih godina koristile internet samo i isključivo u svrhu parenja :kafa:
"Tih" godina sam primala više pošte nego ikada! Nisam flertovala jer šta sam tad uopšte znala, ali su mi stizali stalno diskovi sa muzikom, filmovima i sl. To nisu bili lovci na mlado jer nikad nismo ugovarali sastanke. Roditelji su mi se ljutili, ali sam nedeljno imala pošiljku ili više njih. Momci su mi slali ne samo muziku i filmove, nego pride i neke programe za koje nisam znala namenu.
Potrudio se totalno nepoznat lik da nešto što misli da bi mi se svidelo-na disku pošalje na moju kućnu adresu! Imam i omiljenu pesmu iz tog perioda:

Al si ti zaglibila davala i kućnu adresu :hahaha1:
Nisam. Neko mi otvori dušu, i ja sam u fazonu-Ovom čoveku nije lako!
Pritom sam uvek to što jesam, tako da...
Niko nikad nije zloupotrebio te moje lične podatke, mada sad kontam da sam bila samo blesava.
Ne, moj zaključak je da su ono onda bili mnogo bolji ljudi nego ikad.
Dobavili se interneta, neko im je bio potreban da se ispričaju i nešto podele, pa onda najbolje što imaju... i radili su što su najbolje umeli-slali muziku, filmove i programe. Nije bilo zle krvi.

U RS se prije 15-20 godina toliko lovilo budala rukovodilaca da to nije za priču ili jeste za onu ,,vjerovali ili ne,,!
Jedan je tip čak mom direktoru bivšem tada naplatio čišćenje od virusa 1 000 KM (oko 500 eura). ,,Čišćenje,, je trajalo sat vremena! Sastojalo se u brisanju istorije pretrage i kolačića!
Isto toliko, pa i više su naplaćivali nekakve male programčiće, koje su onda navodno održavali i ponovo papreno naplaćivali.
Servisiranje da ne pominjem! Podizanje sistema 50-100 KM (25-50 eura).
Neki su baš vidjeli para u to vrijeme.

Kad ste imali prvi comp., ili prvi pc, Ili prvi dodir sa internetom? Ne znam kako se koristi anketa, izvinjavam se ako je već bila tema, obrišite ovu slobodno ako je bila.
Ja sam imao 1986 - te prvi comp., komodor 64, pa sam nešto učio dos 1990, pa 1994 - te prvi pc 286, i tako dalje...a prvi dodir sa internetom '98 - '99, prvo je bio gugl pa i krstarica, ali sam postao aktivan član ovog krstaricinog foruma tek 2009. Mada je i to bilo jako davno. Eto. Neka zanimljivost.
Skoro identično. Razlika je jedino što sam ja došla na Krstaricu pre tebe i što smo 2 godine Gimnazije učili kako se pišu programi, oni osnovni.

:mrgreen:
E- mail mi je bio dzabesetrudis@yahoo.com
:lol:

Kad ste imali prvi comp., ili prvi pc, Ili prvi dodir sa internetom? Ne znam kako se koristi anketa, izvinjavam se ako je već bila tema, obrišite ovu slobodno ako je bila.
Ja sam imao 1986 - te prvi comp., komodor 64, pa sam nešto učio dos 1990, pa 1994 - te prvi pc 286, i tako dalje...a prvi dodir sa internetom '98 - '99, prvo je bio gugl pa i krstarica, ali sam postao aktivan član ovog krstaricinog foruma tek 2009. Mada je i to bilo jako davno. Eto. Neka zanimljivost.

Први рачунар 1991. а први додир са мрежом 2000.

Jbg, tada smo bili srećni ako se čujemo mobilnim, bilo je 10 maraka dopuna, a internet se trošio nenormalno brzo, uplatim paket, za nekoliko sati više nemam.

E-mail je bio isto nešto super...stalno sam proveravala jel' mi stiglo "pismo" :)

A sad kad je sve dostupno...nemam na koga da potrošim, pa visim ovako... anonimno.
A šta je beše mirc, nešto mi je poznato, znam da je bio onaj neki icQ, tako nešto za dopisivanje i upoznavanje, neki moj komšija je upoznao devojku sa kojom je bio valjda 15 godina... I onaj my space preteča fejsa.

A šta je beše mirc, nešto mi je poznato, znam da je bio onaj neki icQ, tako nešto za dopisivanje i upoznavanje, neki moj komšija je upoznao devojku sa kojom je bio valjda 15 godina... I onaj my space preteča fejsa.
mIRC je bio program za chatt
Mislim da je chatroom bio Krstaricin, ili kako to već beše, uglavnom bio je valjda pre foruma.
(Kako sam objasnila
:lol: )

Први компјутер сам добио давне 2004.године,а први додир са интернетом сам имао тек 2008.

Back