Kad će se desiti vaskrsenje?

Sada su negdje na nebu i sići će opet pred kraj svijeta kako je opisano u Knjizi Otkrivenja.
au jbt al ti odgovar "negde na nebu".
ko jw kad kažu Isus je tu negde na nebu :D
u prevodu pojma nemaš samo ego ti ne dozvoljava da to i kažeš.

jel kontaš ti da u carstvu (raju) ne možeš da budeš od krvi i mesa po pavlu koji je inače konfuzan po pitanju tela.

50. А ово кажем, браћо, да тело (плот, месо) и крв не могу наследити Царства Божијега.

a ti suprotno zagovaraš?

au jbt al ti odgovar "negde na nebu".
ko jw kad kažu Isus je tu negde na nebu :D
u prevodu pojma nemaš samo ego ti ne dozvoljava da to i kažeš.

jel kontaš ti da u carstvu (raju) ne možeš da budeš od krvi i mesa po pavlu koji je inače konfuzan po pitanju tela.

50. А ово кажем, браћо, да тело (плот, месо) и крв не могу наследити Царства Божијега.

a ti suprotno zagovaraš?
Pa tako piše u Pismu. Ilija se vaznio ognjenim kolima KAO na nebo.

pa ne menja se ni realnost da si glup.
U redu,evo prihvacam tvoju dijagnozu da sam glup,idemo dalje:
i evo dade mi potvrdu jer nisi kapacitet da razumeš onaj post.
Hmmm,interesantan metod dijagnosticiranja - ko dakle ne konta tvoj post taj je glup !!! :D
...biser do bisera,da nisam glup kako kazes pomislio bi da je mozda nesto do tebe ali hajde da ne prejudiciram...
...bar ne pre nego sto utvrdimo jos neke cinjenice:
daješ mi vizije proroka koji je video jahvu da vozi neko plovilo da heruvimi imaju četiri lica i kravlja kopita.
Ne,takvog citata nisam dao...ili sam mozda gluplji nego sto si ti utvrdio pa sam zaboravio svoje citate !?? :D
da bog duva u kosti i oživljavanje mrtvake.
Tako je ,Bog nebeski ozivljava mrtvake u relniom,fizickom smislu...
...sta je sad ovo,da nije mozda ova realnost suvisna za tvoju...kako da je nazovcemmm...mozda - intelegenciju !?? :kafa:
aj sad gde su enoh u ilija?
Na nebu,tamo negde visoko i daleko koliko ljudski mozak jednostavno ne moze dokuciti a gde nebeska bica svuda stignu za delic sekunde...
...uuuuuups,mozda i ovo suvis etesko za tebe...!?
...mozda ti lakse da skontas da jedan Oreshnik moze leteti brfzinom od 10 maha od onog sto ti ja kazem !??

Poslednja izmena:
Pa tako piše u Pismu. Ilija se vaznio ognjenim kolima KAO na nebo.
a jel može ono logika
materijalno na nebo?
po tome njih dvojica mogu biti u ovom univerzumu ali na nekoj drugoj planeti. naravno ja u to ne verujem nit da su se vazneli a kamoli da su materijalni otišli u duhovni svet.
pavle je konstatovao da meso i krv ne mogu biti u raju i razdvaja duševno (zemaljsko) telo i duhovno (nebesko) telo, verovatno što ne zna kakva su uopšte tela na nebu pa postoji konstatacija "aj nek budu poput anđeoska" a ne zna se ni anđeoska kakva su samo koristimo reč "duhovna"

ovaj tvoj kolega misli da će bog da udahne duh u kosti i tada će vaskrsnuti :D
to oko enoha i ilije su samo stilske figure, mislim možeš ti verovati bukvalno onako dečije niko ti ne brani.
zatim pozivaš se na otkrivenje, da se ne ponavljam med mleko ulice zgrade grad opasan zidinama. imaš telo slično kao i sada samo ga zamišljaš kao adam pre greha a hranio se. dakle ti se hraniš onda moraš da sereš onda mora i kanalizacija da ima. nećeš se ženiti a nigde ne piše da ne smeš jebati. i dolazimo do toga da vi verujete u raj ko i mudžosi samo ćutite o karačini. oni bar iskreno kažu u raju češ jesti najbolju hranu i kecati najbolje ribe pravite od raja da ne kažem opšte sranje. i kako u večnosti onda tvrdiš da nema vreme.

2. Насред улица његових и с обе стране реке дрво живота, које рађа дванаест родова дајући сваког месеца свој род; и лишће од дрвета беше за исцељивање народима.

Ne sumnjam u izvještaj iz Sv. Pisma. S tim da bih dodao da će i Enoh i Ilija na kraju vremena, nakon što postradaju i vaskrsnu, dobiti duhovna tijela o kojima piše sv. ap. Pavle. Trenutno ih nemaju budući da još imaju misiju koju moraju odraditi, a koja će završiti njihovom smrću i vaskrsenjem.

Poslednja izmena:
Ne sumnjam u izvještaj iz Sv. Pisma.
Odlicno,produzi tako !
S tim da bih dodao da će i Enoh i Ilija na kraju vremena, nakon što postradaju i vaskrsnu, dobiti duhovna tijela o kojima piše sv. ap. Pavle. Trenutno ih nemaju budući da još imaju misiju koju moraju odraditi, a koja će završiti njihovom smrću i vaskrsenjem.
Kakvo bre stradanje,sta je tebi,ko te opet slagao ??
Enoh i Ilija SU VEC NA NEBU sto ce reci da su im tela vec adekvatno pripremljena za taj ambijenat ,odkud ti ideja da ce se oni vracati na zemlju da stradaju ????????????????? !!!

Ne sumnjam u izvještaj iz Sv. Pisma. S tim da bih dodao da će i Enoh i Ilija na kraju vremena, nakon što postradaju i vaskrsnu, dobiti duhovna tijela o kojima piše sv. ap. Pavle. Trenutno ih nemaju budući da još imaju misiju koju moraju odraditi, a koja će završiti njihovom smrću i vaskrsenjem.
ne sumnjam da ne sumnjaš al sumnjam da si ti to razumeo jer i pavle baš ne razume. što se tiče Ilije on je već bio u liku jovana krstitelja.

9. И силазећи с горе заповеди им Исус говорећи: Ником не казујте шта сте видели док Син човечији из мртвих не устане.
10. И запиташе Га ученици Његови говорећи: Зашто дакле књижевници кажу да Илија најпре треба да дође?

11. А Исус одговарајући рече им: Илија ће доћи најпре и уредити све.​
12. Али вам кажем да је Илија већ дошао, и не познаше га; него учинише с њиме шта хтеше: тако и Син човечији треба да пострада од њих.
13. Тада разумеше ученици да им говори за Јована крститеља

ne sumnjam da ne sumnjaš al sumnjam da si ti to razumeo jer i pavle baš ne razume. što se tiče Ilije on je već bio u liku jovana krstitelja.

9. И силазећи с горе заповеди им Исус говорећи: Ником не казујте шта сте видели док Син човечији из мртвих не устане.
10. И запиташе Га ученици Његови говорећи: Зашто дакле књижевници кажу да Илија најпре треба да дође?

11. А Исус одговарајући рече им: Илија ће доћи најпре и уредити све.​

12. Али вам кажем да је Илија већ дошао, и не познаше га; него учинише с њиме шта хтеше: тако и Син човечији треба да пострада од њих.
13. Тада разумеше ученици да им говори за Јована крститеља
Tako je. Sv. Jovan Krstitelj je bio u duhu i sili Ilijinoj, ali će i sam Ilija sići da svjedoči Hrista pred kraj svijeta.

Pa nisu, ali mi hrišćani ga prepoznajemo. Ne misliš valjda da je on bukvalna reinkarnacija Ilije?
ja ne znam uvek se ogradim ali piše da jeste
kasnije kada su tumačili onda su izbacili bukvalan opis reinkarnacije i učitali mu kao kao neka ilijina snaga proroštva
kasnije Isus kaže proroci su do jovana (Ilije) jer je još u sz prorečeno da Ilija treba pre da dođe i stavio tačku na proricanje.

ja ne znam uvek se ogradim ali piše da jeste
kasnije kada su tumačili onda su izbacili bukvalan opis reinkarnacije i učitali mu kao kao neka ilijina snaga proroštva
kasnije Isus kaže proroci su do jovana (Ilije) jer je još u sz prorečeno da Ilija treba pre da dođe i stavio tačku na proricanje.
Sam Jovan Krstitelj kaže da nije bukvalno Ilija kad su ga fariseji to pitali.

Back