Kad će se desiti vaskrsenje?

ja ti kažem opet pročitaj šta Isus kaže (dao sam ti stihove) nikakav duh siline ne spominje već iz proročanstva da Ilija treba pre doći ali ga nisu prepoznali
"17. И он ће напријед ићи пред њим у духу и сили *Илијиној да обрати срца отаца ка дјеци, и непокорне ка мудрости праведника, и да приправи Господу народ спреман." (Лука 1:17).

10. И запиташе Га ученици Његови говорећи: Зашто дакле књижевници кажу да Илија најпре треба да дође?

11. А Исус одговарајући рече им: Илија ће доћи најпре и уредити све.
12. Али вам кажем да је Илија већ дошао, и не познаше га; него учинише с њиме шта хтеше: тако и Син човечији треба да пострада од њих

10. И запиташе Га ученици Његови говорећи: Зашто дакле књижевници кажу да Илија најпре треба да дође?

11. А Исус одговарајући рече им: Илија ће доћи најпре и уредити све.
12. Али вам кажем да је Илија већ дошао, и не познаше га; него учинише с њиме шта хтеше: тако и Син човечији треба да пострада од њих
Па повежи то у цјелину Сале. Дошао је неко у духу и сили Илијиној па је то као да је дошао Илија лично.

marko 9

12. А Он одговарајући рече им: Илија ће доћи најпре, и уредити све; али и Син човечји треба да много пострада и да се понизи, као што је писано.

13. Али вам кажем да је и Илија дошао и учинише с њим шта хтедоше као што је писано за њега.

Па повежи то у цјелину Сале. Дошао је неко у духу и сили Илијиној па је то као да је дошао Илија лично.
mislim da bi ti trebao da povežeš još od sz.

evo ti još
13. Јер су сви пророци и закон прорицали до Јованa

4. И ако хоћете веровати, он је Илија што ће доћи.
15. Који има уши да чује нека чује.

mislim da bi ti trebao da povežeš još od sz.

evo ti još
13. Јер су сви пророци и закон прорицали до Јованa

4. И ако хоћете веровати, он је Илија што ће доћи.
15. Који има уши да чује нека чује.
Tako je. On je u duhu i sili Ilijinoj pa je kao Ilija. A pravi Ilija će doći na kraju svijeta kao preteča Drugog dolaska onako kako je sv. Jovan bio preteča Prvog dolaska.

naravno da kažu
čak imaš primer da im rečeno da krste u ime oca i sina i svetoga duha a petar krstio u ime Hrista
Ko se krsti u Hristovo ime krsti se u svu Sv. Trojicu. Apostol Petar je rekao ljudima da se krste u ime Hristovo, a svakako da su prilikom samog čina krštenja, koji se u NZ ne opisuje detaljno, kršteni u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

A tebi cudno sto jedan jako teoloski obrazovan jevrejin zna bilo sta o carstvu nebeskome ?
..sta je sad ovo,neka skrivena kamera na forumu ? :D
opet, o dokle ću da te trpim štene vasilisko :hahaha:
ti si skriptaš, znači nađi mi stihove gde isus kaže ko i apostolima da zna tajnu carstva.
obrazovanje ništa ne znači.
mi o carstvu znamo samo metaforički.
npr carstvo nebesko je ko zrno goruščije itd itd

a pavle nagađa
druga korićanima

2. Знам човека у Христу који пре четрнаест година (или у телу не знам; или осми тела, не знам: Бог зна) би однесен до трећег неба.

3. И знам за таквог човека (или у телу, или осим тела, не знам: Бог зна)

4. Да би однесен у рај, и чу неисказане речи којих човеку није слободно говорити

Poslednja izmena:
Није баш тако, али добро. Не намјеравам те убијеђивати.
nisam stekao utisak da nekog ubeđuješ, samo ne razmišljaš dok čitaš, nego prepričavaš već neko što je protumačio. uvek se zapitam onda čemu diskusija od strane tebe ako nemaš svoje mišljenje.
o svetim ocima ima na hiljade sajtova a ovo je forum.
otvorio sam ti čak i temu koju si ignorisao jer nemaš onda diskutanata da osporava njihovo tumačenje, ovako po temama proturiš nešto i onda na toj temi ne osporavaš se ti već tumači.

evo šta petar zapoveda

48. И заповеди им да се крсте у име Исуса Христа. Тада га молише да остане код њих неколико дана.

ti si skriptaš, znači nađi mi stihove gde isus kaže ko i apostolima da zna tajnu carstva.
A ko ti reko da ljudi znaju sve tajne tog carstva ???????
obrazovanje ništa ne znači.
To mozda u vasem selu ali u svetu se generalno obrazovanje jako ceni...
mi o carstvu znamo samo metaforički.
Ne znam ko ste to vi ali ti odgovortno tvrdim da hriscani znaju samo ono sto im treba i to im sasvim dovoljno.
npr carstvo nebesko je ko zrno goruščije itd itd
...razumljivo sto tako kontas Pisma jer umesto da citiras kompletnu recenicu ti dajes samo prvi deo koji nema nikakvog znacaja bez ostatka.
a pavle nagađa
druga korićanima

2. Знам човека у Христу који пре четрнаест година (или у телу не знам; или осми тела, не знам: Бог зна) би однесен до трећег неба.

3. И знам за таквог човека (или у телу, или осим тела, не знам: Бог зна)

4. Да би однесен у рај, и чу неисказане речи којих човеку није слободно говорити
I,gde je ovde nagadjanje ?

A ko ti reko da ljudi znaju sve tajne tog carstva ???????

To mozda u vasem selu ali u svetu se generalno obrazovanje jako ceni...

Ne znam ko ste to vi ali ti odgovortno tvrdim da hriscani znaju samo ono sto im treba i to im sasvim dovoljno.

...razumljivo sto tako kontas Pisma jer umesto da citiras kompletnu recenicu ti dajes samo prvi deo koji nema nikakvog znacaja bez ostatka.

I,gde je ovde nagadjanje ?
ti si blesav a ja još blesaviji što uopšte diskutujem s tobom :D

Jel mislite da će vaskrsnuti mrtvi koji su sahranjeni 2m ispod zemlje i nekako tako jadni kosturi i nemoćni izbauljati iz tih grobova? Jel stvarno neko veruje u ovo...21 vek je valjda smo prevazišli to i malo se spiritualno uzdigli.
A sto je po tebi teze - da Neko stvori coveka od praha zemaljskoga ili da ga vaskrsne nakon smrti ???
...ili da idemo sa malo laksim pitanjem - kako vi spiritualno uzdigniti iz 21 veka smatrate da je zivot uopste nastao ?

Back