Kad će se desiti vaskrsenje?

A sto je po tebi teze - da Neko stvori coveka od praha zemaljskoga ili da ga vaskrsne nakon smrti ???
...ili da idemo sa malo laksim pitanjem - kako vi spiritualno uzdigniti iz 21 veka smatrate da je zivot uopste nastao ?
Fizička bića su stvorila čoveka. Što nije niko vaskrso do sada, šta se čeka? Ajmo vernici da vas čujemo.
Život, pretpostavljam da misliš na fizičko telo. Život sam po sebi nema ni početak ni kraj jer vreme ne postoji, bog nije neko čudo na nebu koje sudi i od praha pravi fizičko telo, bog je svest, sve što postoji. Nazivaj bogom naše kreatore kao što su naši preci nazivali bića koja su dolazila sa "neba", tj. oni su bili naši kreatori, kao što smo mi kreatori budućih kiborga sa veštačkom inteligencijom. Zamisli da se desi neka katastrofa i ti kiborgi sutra ne znaju ko su im stvaraoci, i oni će da izmisle nekog boga na nebu kao što smo mi. Zašto bi neko uopšte želeo da bude vasrsnut? Ako verujete već u raj čemu onda vraćanje na zemlju? Ako toliko već verujete u raj zašto ste još uvek ovde u ovoj sodomi i gomori...

Као религиозни концепт, користи се у два различита аспекта: вера у васкрсење појединачних душа које је актуелно и у току (хришћански идеализам, остварена есхатологија), или вера у јединствено телесно васкрсење мртвих на крају свет.

znači odmah nakon fizičke smrti ili bauljaš do kraja sveta pa tek onda?

prvo pitanje sta je vaskrsenje?

1. Jeli to izlazak duse iz tijela i nastavak zgrobnog zivota kao samo dusa?
2. ili Se misli na prozivljenje tijela kada se tijelo prozivi i dusa se vrati nazad u tijelo nakon smrti.

Kada budes umirao , prije nego ti dusa izadje andjeli smrti dolaze u obliku onoga sto te ceka, ako je Bog zaodovoljan sa tobom dolaze svijetlih lica, ako nije zadovoljan dolaze sa strasnim crnih licima....pa vizuelno nagovjeste sta te ceka, pa ili te utjese ili ti prijete kada dusa izvlace iz tijela.
Kada ti izadjes iz tijela, to jeste tvoja dusa, ti ces svega biti svjestan, cak jos vise nego sto si svjestan sada.
Poslije sslijedi ispitivanje i zgrobnom svijetu od dvojice andjela ispitivaca. Pa dolazi intordukcija za Raj i Pakao, gdje ti se pokaziva i raj i Pakao.

Kada Bog odredi da pocne SUdnji dan, on ce uciniti da pomru svi ljudi na zemlji, i ponovo ce ozivjeti sve ljude od prvog do zadnjeg, duse ce se vratiti u tijela i ljudi ce otvoriti oci kao otvaranje ociju u jutarnjem budjenju.

Kada ce Sudnji dan biti, ako umres danas, tvoj sudnji dan pocinje tebi sutra, jer se nema osjecaj za protok vremena u zgrobnom svijetu.
Pa kada bi danas umro, i kad otvoris oci na sudnjem danu, i vidis ponovo svoje tijelo stvoreno iznova, kao sto se biljke ponoo stvaraju iz zemlje u proljece, pomislit ces da si jucer umro a danas se probudio, iako si mozda hilajde ili milione godina pod zemljom bio...jer zbog toga sto ne osjecas protok vremena u zgrobnom svijetu Sudnji dan dolazi brzo poslije smrti. Kada ce ljudi dolaziti i stajati ispred Boga pojedincano, goli, bosi i biti ispitivani o zivotu na ovom svijetu....

ako dobra djela pretegnu losa ides u Raj, ako losa pretgenu dobra, ide u pakao....

do tebe je kojim putem ces krenut.

Fizička bića su stvorila čoveka. Što nije niko vaskrso do sada, šta se čeka? Ajmo vernici da vas čujemo.
Život, pretpostavljam da misliš na fizičko telo. Život sam po sebi nema ni početak ni kraj jer vreme ne postoji, bog nije neko čudo na nebu koje sudi i od praha pravi fizičko telo, bog je svest, sve što postoji. Nazivaj bogom naše kreatore kao što su naši preci nazivali bića koja su dolazila sa "neba", tj. oni su bili naši kreatori, kao što smo mi kreatori budućih kiborga sa veštačkom inteligencijom. Zamisli da se desi neka katastrofa i ti kiborgi sutra ne znaju ko su im stvaraoci, i oni će da izmisle nekog boga na nebu kao što smo mi. Zašto bi neko uopšte želeo da bude vasrsnut? Ako verujete već u raj čemu onda vraćanje na zemlju? Ako toliko već verujete u raj zašto ste još uvek ovde u ovoj sodomi i gomori...

Zamisli da se desi neka katastrofa i ti kiborgi sutra ne znaju ko su im stvaraoci, i oni će da izmisle nekog boga na nebu kao što smo mi

mi nismo izmisljali Boga, jer je Bog slao poslanike/proroke da ljude obavijeste o njemu.

Zašto bi neko uopšte želeo da bude vasrsnut?

ne radi se o tome sta mi hocemo, nego sta Bog hoce nama, a Bog hoce da na prozivi poslije smrti da bi nam sudio, jer ako nas nebi prozivio, smrt bi bila izbjegliste zlocincu, pa bi zrtva i zlocinac imali isti kraj, sto je nedopustivo kod Boga.

SUdjni dan je absolutna pravda gdje ce zlocinac morati kompezirati zrtvu....gdje ce dobri dobiti svoju nagradu u raju a gresni zasluzene kazne u Paklu.

Ako verujete već u raj čemu onda vraćanje na zemlju?

kad se umre, nema vise povratka na zemlju.

Ako toliko već verujete u raj zašto ste još uvek ovde u ovoj sodomi i gomori...

zato sto je ovo test od Boga nama, kako ce mo bti ovdje, zivjeti, i kada dodje nase vrijeme da idemo sa ovoga sviejta, ot znaci onda da je test zavrsen za nas.

Pozurivati se smrt ne smije.

jovan

24. Марта Му рече: Знам да ће устати о васкрсењу, у последњи дан.
25. А Исус јој рече: Ја сам васкрсење и живот; који верује мене ако и умре живеће

26. И ниједан који живи и верује мене неће умрети вавек. Верујеш ли ово?
Ovo ti je objasnjeno bar 35 puta.

Rec je o buducnosti.
Kako moze mrtav da vaskrsne ako je po tebi odma ziv nakon smrti?

Jovan 11,23Isus joj reče: brat će tvoj ustati.
Jovan 11,24 Marta mu reče: znam da će ustati o vaskrseniju, u pošljednji dan.

Ona samo ponavlja sta ih je njihov kucni prijatelj Isus ucio o vaskrsenju.
Nije mislila da Isis moze i da ozivi nekoga.

Kod konnacno vaskrsenje nema vise umiranja.

Ovo ne pisem radi tebe pa se tako odgovor ne odnosi na tebe jer ne bi vredelo.

ma nema bre ustajanja iz mrtvih to je neozbiljna priča za široke narodne mase da se nadaju da će isto ovako živeti samo sto puta bolje i bićeš besmrtan. to i mudžosi zagovaraju.
naš dom je bog, u priči o Lazaru i bogatašu, vrši metaforu jevrejima kao krilo avramovo.
Ovde nije pitanje da li je to istina.
To da li je tebi istina ili ne ne zanima nikoga to je tvoj problem.

Vec kada je pitanje teme, vaskrsenje

za mene Isus nije Bog nego mudrac i reformator etike što bi i uspelo da se nije pojavio farisej Pavle i preoteo hrišćanstvo sa svojim umišljanjima...prvi hrišćani su sebe zvali "Followers of the way"...to je bio način života ispunjen ljubavlju prema Bogu i svim ljudima i odricanjem od egoizma..život u komunama gde je sve zajedničko i svi su dobri i vole jedni druge...samo u manastirima je opstalo nešto od tog prvobitnog hrišćanstva....
A u kom smislu nije uspelo?
Kome brani Pavle da zivi po Hristu?
Zar i on sam ne kaze: ja vise ne zivim nego Hristos u meni kroz mene?

Galatima 2,20
A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u tijelu, živim vjerom sina Božjega, kojemu omiljeh, i predade sebe za mene.

Galatima 2,20
A ja više ne živim, nego živi u meni Hristos. A što sad živim u tijelu, živim vjerom sina Božjega, kojemu omiljeh, i predade sebe za mene.

Pavle ti brani da zivis po Hristovoj nauci.

Galatima 2,20
nije uspelo jer nemamo populaciju nalik na Isusa nego populaciju vernika koji na rečima obožavaju Isusa...
uzrok su ideje koje je Pavle uneo u hrišćanstvo...
čovek je lažov i patetičar...s jedne strane ne živim ja nego živi Isus u meni a sa druge strane
Rimljanima 7,15Jer ne znam šta činim, jer ne činim ono šta hoću, nego na što mrzim ono činim.
Rimljanima 7,16Ako li ono činim šta neću, hvalim zakon da je dobar.
Rimljanima 7,17A ovo više ja ne činim nego grijeh koji živi u meni.
Rimljanima 7,18Jer znam da dobro ne živi u meni, to jest u tijelu mojemu. Jer htjeti imam u sebi, ali učiniti dobro ne nalazim.
Rimljanima 7,19Jer dobro šta hoću ne činim, nego zlo što neću ono činim.

izvini majstore ako u tebi živi Isus umesto tebe a nemaš volju ništa dobro da uradiš nego samo grešiš po automatizmu ti onda indirektno optužuješ Isusa da je nosioc tvoje grešne prirode i slabosti...

i uzgred poenta Isusa nije da ti umreš a da Isus živi u tebi nego da ti živiš ali intenzivnije, radosnije, ispunjenije jer si ti u Bogu i Bog u tebi...tj. Bog ti je postao dom i ti si Bogu postao dom...da živiš u ljubavi i harmoniji sa Bogom kao što je Isus živeo...

Pavle je skrenuo priču sa Isusa kao uzora u načinu života na Isusa kao mehanizam za tvoje spasenje kroz njegovo ritualno žrtvovanje...samo farisej je mogao tako da izokrene priču...Isus naglašava da su dela ključna za spasenje a Pavle ističe veru iskazanu rečima kao način spasenja

Poslednja izmena:
nije uspelo jer nemamo populaciju nalik na Isusa nego populaciju vernika koji na rečima obožavaju Isusa...
čovek je lažov i patetičar...s jedne strane ne živim ja nego živi Isus u meni a sa druge strane
Rimljanima 7,15Jer ne znam šta činim, jer ne činim ono šta hoću, nego na što mrzim ono činim.
Rimljanima 7,18Jer znam da dobro ne živi u meni, to jest u tijelu mojemu. Jer htjeti imam u sebi, ali učiniti dobro ne nalazim.

izvini majstore ako u tebi živi Isus umesto tebe a nemaš volju ništa dobro da uradiš nego samo grešiš po automatizmu ti onda indirektno optužuješ Isusa da je nosioc tvoje grešne prirode i slabosti...

i uzgred poenta Isusa nije da ti umreš a da Isus živi u tebi nego da ti živiš ali intenzivnije, radosnije, ispunjenije jer si ti u Bogu i Bog u tebi...tj. Bog ti je postao dom i ti si Bogu postao dom...da živiš u ljubavi i harmoniji sa Bogom kao što je Isus živeo...

Pavle je skrenuo priču sa Isusa kao uzora u načinu života na Isusa kao mehanizam za tvoje spasenje kroz njegovo ritualno žrtvovanje...samo farisej je mogao tako da izokrene priču...Isus naglašava da su dela ključna za spasenje a Pavle ističe veru iskazanu rečima kao način spasenja
Hfala na trudu.

A kome to brani Pavle da zivi po Hristu?

Ti ne razumrs Pavla.
Pavle u stihovima objasnjava nasu gresnu prirodu.
Hoces da zivis ispravno po Bozjem zakonu, ne ide koliko god pokusavas.
I on daje resenje.
To moze samo ako Hristos zibävi u tebi i kroz tebe.

A sve dokle ti zivis da se spadis svojim delima i pravdom neces moci.
Vecina hriscanskih religija ne zivi po Hristu jer imaju ucenje spasenje delima.

To ne vredi jer ce uvek bizi tako kako Pavle opisuje u stihovima koje si dao.
Sve dok ne pustis da Hristos zivi u tebi i kroz tebe.
Tvoj stari zivot mora da umre i vaskrsne novi u Hristu i sa Hristom.
Dotle nista.

Rimljanima 6,6 Znajući ovo da se stari naš čovjek razape s njime, da bi se tijelo grješno pokvarilo, da više ne bismo služili grijeh
Rimljanima 6,7Jer koji umrije ( duhovno) oprosti se od grijeha.
Rimljanima 6,8A ako umrijesmo s Hristom, vjerujemo da ćemo i življeti s njim,
Rimljanima 6,9Znajući da Hristos usta iz mrtvijeh, već više ne umire; smrt više neće obladati njime.

[TR]
[td][/td]
[td][/td]

[/TR]

I vjera i djela su neophodni za spasenje. Vjera koja kroz ljubav djela je biblijski izraz. I Sam Hristos je rekao na više mjesta da vjerujemo u Njega i bićemo spašeni.

Hfala na trudu.

A kome to brani Pavle da zivi po Hristu?

Ti ne razumrs Pavla.
Pavle u stihovima objasnjava nasu gresnu prirodu.
Hoces da zivis ispravno po Bozjem zakonu, ne ide koliko god pokusavas.
I on daje resenje.
To moze samo ako Hristos zibävi u tebi i kroz tebe.

A sve dokle ti zivis da se spadis svojim delima i pravdom neces moci.
Vecina hriscanskih religija ne zivi po Hristu jer imaju ucenje spasenje delima.

To ne vredi jer ce uvek bizi tako kako Pavle opisuje u stihovima koje si dao.
Sve dok ne pustis da Hristos zivi u tebi i kroz tebe.
Tvoj stari zivot mora da umre i vaskrsne novi u Hristu i sa Hristom.
Dotle nista.

Rimljanima 6,6 Znajući ovo da se stari naš čovjek razape s njime, da bi se tijelo grješno pokvarilo, da više ne bismo služili grijeh
Rimljanima 6,7Jer koji umrije ( duhovno) oprosti se od grijeha.
Rimljanima 6,8A ako umrijesmo s Hristom, vjerujemo da ćemo i življeti s njim,
Rimljanima 6,9Znajući da Hristos usta iz mrtvijeh, već više ne umire; smrt više neće obladati njime.

[TR]
[td][/td]
[td][/td]

[/TR]
Ceniš da je tvoj ego umro i da sad Hristos živi u tebi? Koji su znaci te transformacije po tebi?

Tako je. Slijediti Hrista znači biti u Njegovoj Crkvi.
slediti Hrista znači biti njegov učenik...prihvatiti njegov način života i razmišljanja...nema to veze sa pripadnošću nekoj crkvi... neki Bušman ili Aboridžin ili Apač mu može biti po tome bliži nego neki naš episkop ili vladika..ili si dobar čovek ili nisi..ili je ljubav prema svima pobedila u tebi ili nije...ili je Carstvo Nebesko izraslo u tebi i ispunilo te ljubavlju, radošću i mirom ili nije...

slediti Hrista znači biti njegov učenik...prihvatiti njegov način života i razmišljanja...nema to veze sa pripadnošću nekoj crkvi... neki Bušman ili Aboridžin ili Apač mu može biti po tome bliži nego neki naš episkop ili vladika..ili si dobar čovek ili nisi..ili je ljubav prema svima pobedila u tebi ili nije...ili je Carstvo Nebesko izraslo u tebi i ispunilo te ljubavlju, radošću i mirom ili nije...
Не иде то баш тако. Христос је иза Себе оставио Цркву.

Hristos Se mora prihvatiti holistički, a ne samo kao moralni učitelj. Naravno i to je Hristova uloga, ali ne samo to. Mora Ga se prihvatiti kao Bogočovjeka, Iskupitelja, Spasitelja, Jagnje Božije.

Mora Ga se prihvatiti kao Bogočovjeka

ima li ta rijec Bogocovjek u bibliji?

Jeli Isus ikad tu rijeci spomenuo, nije?

pa zasto furate pricu za koju nemate podrsku iz biblije?

Hristos Se mora prihvatiti holistički, a ne samo kao moralni učitelj. Naravno i to je Hristova uloga, ali ne samo to. Mora Ga se prihvatiti kao Bogočovjeka, Iskupitelja, Spasitelja, Jagnje Božije.
ne mora se ništa u životu sem da se umre...previše pažnje stavljate na spasenje duše..budi dobar čovek i sledi Isusa u načinu života zato što je to tvoj izbor a ne zato što te brine večna sudbina tvoje duše... u svemu je najbitniji motiv..ili je ljubav ili je egoizam i to je razdelnica između stvarno dobrih i onih koji to nisu

Dovoljno je da iz Pisma vidimo da je Hristos i Bog i čovjek pa je onda izraz Bogočovjek sasvim prikladan.

nema nista od toga, ne umisljaj bezveze....vi sami sebe u zbaludu odvodite izmisljanjem stvari sto Biblija uopste ne zagovara.

Ja bi vas i razumio da stoji u Bibliji rijec Bogocovjek, ok, onda ako vec tako kaze, razumijem, ali ne postoji uopste ta rijec u Bibliji...a vi se furate na to....

to je za mene uzas jedan ovako kad posmatra, sa strane, u tolikoj ste strasnoj zabludi, i to sami sebe odvodite u zabludu, sami sebi podapinjete...to je nevjerovatno stvarno.

Ceniš da je tvoj ego umro i da sad Hristos živi u tebi? Koji su znaci te transformacije po tebi?
Pa mora tako biti kaze Pavle.
Inace nema nista od toga.
Iszäus to naziva NOVO RODJENJE.
Bez toga niko nece uci u catstvo Bozje kaze on.

A tu promenu cini Duh sveti u tebi.

To je natprirodno delo koje moze svako da dozivi ako pocne redovno da se bavi duhovnim stvarima.
Videce kako DS picinje da zivi u tebi i da te menja.
Razgovarajuci o ovome sa pripadnivima crkvi oni poima nemaju o tome.
Njih pokrece vecinom nacipnalizam i malo sujeverje.
Ustima brane a u praksi ne praktikuju ni svoje.
Slave slavu bapiju se najedu i slave Boga?
A vecina nema ni znanja.
Da nije nacionalizam i sujeverje, crkvu ne bi ni pogledali.

Zato Pavle kaze ocako:

Rimljanima 8,5Jer koji su po tijelu tjelesno misle, a koji su po duhu duhovno misle.

Rimljanima 8,6Jer tjelesno mudrovanje smrt je, a duhovno mudrovanje život je i mir.
Rimljanima 8,7Jer tjelesno mudrovanje neprijateljstvo je Bogu, jer se ne pokorava zakonu Božijemu niti može.

Rimljanima 8,8A koji su u tijelu ne mogu Bogu ugoditi.

Rimljanima 8,9A vi nijeste u tijelu nego u duhu; jer Duh Božij u vama živi. A ako ko nema Duha Hristova, on nije njegov.

Rimljanima 8,10A ako je Hristos u vama, onda je tijelo mrtvo grijeha radi a Duh živ pravde radi.

Rimljanima 8,11A ako li živi u vama Duh onoga koji je vaskrsao Isusa iz mrtvijeh, onaj koji je podigao Hrista iz mrtvijeh oživljeće i vaša smrtna tjelesa Duhom svojijem koji živi u vama.

Rimljanima 8,12Tako dakle, braćo, nijesmo dužni tijelu da po tijelu živimo.

Rimljanima 8,13Jer ako živite po tijelu, pomrijećete; ako li duhom poslove tjelesne morite, življećete.

Rimljanima 8,14Jer koji se vladaju po duhu Božijemu oni su sinovi Božiji.

nema nista od toga, ne umisljaj bezveze....vi sami sebe u zbaludu odvodite izmisljanjem stvari sto Biblija uopste ne zagovara.

Ja bi vas i razumio da stoji u Bibliji rijec Bogocovjek, ok, onda ako vec tako kaze, razumijem, ali ne postoji uopste ta rijec u Bibliji...a vi se furate na to....

to je za mene uzas jedan ovako kad posmatra, sa strane, u tolikoj ste strasnoj zabludi, i to sami sebe odvodite u zabludu, sami sebi podapinjete...to je nevjerovatno stvarno.
Kako to Biblija ne zagovara ako je u Bibliji Isus i Bog i čovjek?

Back