Kakvi su to dokazi?
Bog je u Bibliji upozorio da se klonimo lažnih proroka, uključujući Muhameda.
To su tražili od sv. ap. Pavla kako bi on javno razobličio klevete koje su fariseji pričali protiv njega.
tone i tone dokaza
1. dokazi kroz vizuelna cuda koja su se desavala u blizini poslanika Muhammeda
2. znanja koja samo poslanik moze imati, objavom od Boga.
3. prorocanstva buducih dogadjaja od strane Muhammeda.
4. Kuran kao dokaz po svojoj strukturi, koja se ne moze imitirati, ta nadnaravnost Kurana je dodatni dokaz poslanstva Muhammeda.
5. Lijepo ponasanje, pravednost, iskrenost, samilost, ukazuje na osobu visokih moralnih vrlina a to logicki treba da krasi Bozijeg izaslanika, ne moze svaka drolja biti Boziji poslanik, i Bog gleda da ga kvalitetna osoba predstavlja.
Bog je u Bibliji upozorio da se klonimo lažnih proroka, uključujući Muhameda.
ali vi hrscani ocito i jasno pokazivate svoju zabludu, znaci otvoreno nam je pokazete...tacno je da se treba kloniti laznih proroka, i onih koji se lazno predstavljaju....a jedan od njih je i Pavle koji sam pise da se lazno predstavlja, poput vuka u jagnjecoj kozi...ali vi njega slijedite.
Dok Muhammed trazi da vi hrscani budete istinski sljedbenici Isusa, ali jok, necete vi to, ne pase vam to, nego vi hocete da ste sljedbenici Pavla i njegovih suludih vjerovanja.
To su tražili od sv. ap. Pavla kako bi on javno razobličio klevete koje su fariseji pričali protiv njega.
ali i Isus je upravo upozoravao na to za sta ga terete, zar nije isus zabranio ukidanje starih zakona koje je Pavle ukinuo a oni ga poslije teretili za to ukidanje....zasto ste tako privrzenih sliojepi sljedbenici Pavlovih ideja kao da Isus ne postoji, kao da Isus je niko i nista po vama....to je nama muslimanima neshvatljivo, koliko ste privrzeni Pavlovim idejama a odbacivate Isusove ideje....
da samo znas koliko puta sam vam napisao , ne smao na ovom forumu i na mnogim drugim forumima, kazem isus je rekao to i to ....a replicirate odmah ali Pavle kaze t i to...i drzite se toga sto Pavle kaze....i ostane frapiran i zatecen odgovor, kao da je Isus nekakva budaletina sa strane a Pavle istinski Boziji psolanik/prorok.
[TR]
[td]Matej 23,2[/td][td]Književnici i farizeji sjede na učiteljskoj stolici Mojsijevoj.[/td]
[/TR]
[TR]
[td]Matej 23,3[/td][td]Činite i držite sve, što vam kažu; ali se ne ravnajte po njihovim djelima, jer oni rade drukčije, negoli uče.[/td]
[/TR] ovdje Isus hvali ucenja farizeja, iako znaju biti licemjeri.
cak Isus kaze i ovo:
[TR]
[td]Matej 5,20[/td][td]Jer vam kažem: Ako pravednost vaša ne bude savršenija negoli književnika i farizeja, nećete ući u kraljevstvo nebesko.[/td]
[/TR] znaci moras farizeje nadjacati u ispravnom vjerovanju i djelovanju da bi usao u Raj.
i zato sto ste zabludjeo narod , gdje vas i Bog kaze da ste zalutao narod koji treba uputu, zbog toga ce vas Isus otjerati od sebe na Sudnjem danu, gdje je to potvrdio u Bibliji na ovom mjestu:
Mateju 7,22-23:
"Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine, nismo li prorokovali u tvoje ime? Nismo li izgonili demone u tvoje ime? Nismo li u tvoje ime činili mnoga čudesa?' Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao. Odlazite od mene, vi bezakonici!'"