Kad će se desiti vaskrsenje?

evo ti analiza jedne zidovkinje mislioca koja je analizira Muhammeda sa psihiloske strane njegov prvi kontakt sa Gavrilom i kako je Muhammed postupio
Čekaj dokaz je to što Muhamed nije iste sekunde javno proglasio da je prorok već se uplašio? Kako je to dokaz bilo čega? Muhamed nije smislio islam u jednoj noći pa da je mogao odmah krenuti propovijedati. To je bio proces.

pa vidi se da se ne razumeš u hrišćanstvo, jevanđelja nisi ni čitao. to što skupljaš sa muslimanskih sajtova ništa me ne čudi jer ni muslimani ne znaju ko je Isus samo tripuju nešto što ne piše u jevanđeljima

ja sam put, put koji vezuje boga i čoveka, put nije apstrakcija već ličnost Isus. "samo kroz Isusa možeš doći do oca" nema zaobilaznog puta. JA SAM PUT

ja sam istina, upoznajte istinu i istina će vas osloboditi , istina nije apstrakcija već ličnost, ta ličnost je Isus. nije samo učitelj istine. JA SAM ISTINA

ja sam život, "došao sam da imate ŽIVOT" on je izvor života, "ko veruje u mene ima život večni" JA SAM ŽIVOT

koji od proroka sme to da izjavi? sme svako ali onda huli na boga. ni jevreji nisu poznali Isusa pa su mu rekli da huli jer se gradi bogom.

prorok je čovek koji je grešan kao i svi mi al u Isusa Hrista ne nađe se nikakav greh, a ko je bezgrešan? BOG je bezgrešan.

drugar o hrišćanstvu se uči sa hrišćanskih sajtova i čita jevanđelja a ne sa kojekakvih muslimanskih ateističkih jehovističkih... od tih sajtova ne možeš ništa naučiti o hrišćanstvu.

ali ti opet ne shvatas , da je Isus istina, put, i zivot OCU u svoje vrijeme, kao sto je Mojsije i Muhammed put, istina i zivot u svoje vrijeme.

drugar o hrišćanstvu se uči sa hrišćanskih sajtova i čita jevanđelja a ne sa kojekakvih muslimanskih ateističkih jehovističkih..

ne znas ni malo sta je sve znam, a ako mislis da ja ucim o hrscanstvo samo sa nekakvih islmaskih sajtova varas se....citam direktno bibliju, i ne samo to nego znam i napamet neke dijelove biblije....i onda mi ti dodjes da mi kazes odakle cu ja uciti, a ja prve diskusije sa hrscanima imao jos davne 2002 po forumima.

ali ti opet ne shvatas , da je Isus istina, put, i zivot OCU u svoje vrijeme, kao sto je Mojsije i Muhammed put, istina i zivot u svoje vrijeme.

ne znas ni malo sta je sve znam, a ako mislis da ja ucim o hrscanstvo samo sa nekakvih islmaskih sajtova varas se....citam direktno bibliju, i ne samo to nego znam i napamet neke dijelove biblije....i onda mi ti dodjes da mi kazes odakle cu ja uciti, a ja prve diskusije sa hrscanima imao jos davne 2002 po forumima.
ja samo vidim da blage veze nemaš o hrišćanstvu, a za islam te ni ne pitam jer nit me interesuje niti znam nešto o njemu sem da je muhamed uzjahao pegaza (burak ga vi nazivate) i odvezao ga na nebo.

Kakvi su to dokazi?

Bog je u Bibliji upozorio da se klonimo lažnih proroka, uključujući Muhameda.

To su tražili od sv. ap. Pavla kako bi on javno razobličio klevete koje su fariseji pričali protiv njega.

Kakvi su to dokazi?

tone i tone dokaza

1. dokazi kroz vizuelna cuda koja su se desavala u blizini poslanika Muhammeda
2. znanja koja samo poslanik moze imati, objavom od Boga.
3. prorocanstva buducih dogadjaja od strane Muhammeda.
4. Kuran kao dokaz po svojoj strukturi, koja se ne moze imitirati, ta nadnaravnost Kurana je dodatni dokaz poslanstva Muhammeda.
5. Lijepo ponasanje, pravednost, iskrenost, samilost, ukazuje na osobu visokih moralnih vrlina a to logicki treba da krasi Bozijeg izaslanika, ne moze svaka drolja biti Boziji poslanik, i Bog gleda da ga kvalitetna osoba predstavlja.

Bog je u Bibliji upozorio da se klonimo lažnih proroka, uključujući Muhameda.

ali vi hrscani ocito i jasno pokazivate svoju zabludu, znaci otvoreno nam je pokazete...tacno je da se treba kloniti laznih proroka, i onih koji se lazno predstavljaju....a jedan od njih je i Pavle koji sam pise da se lazno predstavlja, poput vuka u jagnjecoj kozi...ali vi njega slijedite.
Dok Muhammed trazi da vi hrscani budete istinski sljedbenici Isusa, ali jok, necete vi to, ne pase vam to, nego vi hocete da ste sljedbenici Pavla i njegovih suludih vjerovanja.

To su tražili od sv. ap. Pavla kako bi on javno razobličio klevete koje su fariseji pričali protiv njega.

ali i Isus je upravo upozoravao na to za sta ga terete, zar nije isus zabranio ukidanje starih zakona koje je Pavle ukinuo a oni ga poslije teretili za to ukidanje....zasto ste tako privrzenih sliojepi sljedbenici Pavlovih ideja kao da Isus ne postoji, kao da Isus je niko i nista po vama....to je nama muslimanima neshvatljivo, koliko ste privrzeni Pavlovim idejama a odbacivate Isusove ideje....

da samo znas koliko puta sam vam napisao , ne smao na ovom forumu i na mnogim drugim forumima, kazem isus je rekao to i to ....a replicirate odmah ali Pavle kaze t i to...i drzite se toga sto Pavle kaze....i ostane frapiran i zatecen odgovor, kao da je Isus nekakva budaletina sa strane a Pavle istinski Boziji psolanik/prorok.

[TR]
[td]Matej 23,2[/td][td]Književnici i farizeji sjede na učiteljskoj stolici Mojsijevoj.[/td]
[/TR]
[TR]
[td]Matej 23,3[/td][td]Činite i držite sve, što vam kažu; ali se ne ravnajte po njihovim djelima, jer oni rade drukčije, negoli uče.[/td]
[/TR]
ovdje Isus hvali ucenja farizeja, iako znaju biti licemjeri.

cak Isus kaze i ovo:
[TR]
[td]Matej 5,20[/td][td]Jer vam kažem: Ako pravednost vaša ne bude savršenija negoli književnika i farizeja, nećete ući u kraljevstvo nebesko.[/td]
[/TR]
znaci moras farizeje nadjacati u ispravnom vjerovanju i djelovanju da bi usao u Raj.

i zato sto ste zabludjeo narod , gdje vas i Bog kaze da ste zalutao narod koji treba uputu, zbog toga ce vas Isus otjerati od sebe na Sudnjem danu, gdje je to potvrdio u Bibliji na ovom mjestu:

Mateju 7,22-23:
"Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine, nismo li prorokovali u tvoje ime? Nismo li izgonili demone u tvoje ime? Nismo li u tvoje ime činili mnoga čudesa?' Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao. Odlazite od mene, vi bezakonici!'"

ja samo vidim da blage veze nemaš o hrišćanstvu, a za islam te ni ne pitam jer nit me interesuje niti znam nešto o njemu sem da je muhamed uzjahao pegaza (burak ga vi nazivate) i odvezao ga na nebo.

ja samo vidim da blage veze nemaš o hrišćanstvu

pa eto misli o meni sta hoces a ja znam koliko znam.

sem da je muhamed uzjahao pegaza (burak ga vi nazivate) i odvezao ga na nebo.

nikakvog pegasusa nije uzjahao, ne izmisljaj, i to sto nesto znas opet poakzes da ne znas....i to ti je pogresno. znaci doslovno nista ne znas.

pa eto misli o meni sta hoces a ja znam koliko znam.

nikakvog pegasusa nije uzjahao, ne izmisljaj, i to sto nesto znas opet poakzes da ne znas....i to ti je pogresno. znaci doslovno nista ne znas.
Islam ima pet škola, ako se dobro sećam. Neki priznaju samo Kuran, neki kasnije zapisano usmeno predanje o Muhamedu itd. Neki muslimani imaju i uticaje drugih religija poput šiita, alavita, raznih sekti po Turskoj.

tone i tone dokaza

1. dokazi kroz vizuelna cuda koja su se desavala u blizini poslanika Muhammeda
Kur'an je jasan da Muhamed nije činio nikakva čuda. Sve priče o nekakvim čudima Muhameda poput dijeljenja Mjeseca su kasniji islamski narativi. Sa druge strane, o čudima sv. ap. Pavla je pisano veoma brzo nakon tih događaja:
"11. I Bog činjaše neobična čudesa rukama Pavlovim,
12. Tako da su ubruse znojave od tijela njegova ili pojaseve nosili na bolesnike i oni se iscjeljivahu od bolesti, i zli duhovi izlažahu iz njih.
" (Djela apostolska 19:11-12).

2. znanja koja samo poslanik moze imati, objavom od Boga.
Kao npr?

3. prorocanstva buducih dogadjaja od strane Muhammeda.
Kao npr?

4. Kuran kao dokaz po svojoj strukturi, koja se ne moze imitirati, ta nadnaravnost Kurana je dodatni dokaz poslanstva Muhammeda.
Ništa oko Kur'ana nije natprirodno niti takve prirode da ga nije mogao smisliti kreativni arapski propovijednik iz 7. vijeka.

5. Lijepo ponasanje, pravednost, iskrenost, samilost, ukazuje na osobu visokih moralnih vrlina a to logicki treba da krasi Bozijeg izaslanika, ne moze svaka drolja biti Boziji poslanik, i Bog gleda da ga kvalitetna osoba predstavlja.
Muhamed ništa od toga nije imao. Jel lijepo ponašanje zazivanje kletvi na nevjernike i naređivanje brutalnih tortura? Jel to samilost? Jel iskrenost njegova izjava da ako se nešto zakune, pa onda shvati da ima nešto bolje od njegove zakletve, da će prekršiti ono za šta se ranije zakleo?

ali i Isus je upravo upozoravao na to za sta ga terete, zar nije isus zabranio ukidanje starih zakona koje je Pavle ukinuo a oni ga poslije teretili za to ukidanje....zasto ste tako privrzenih sliojepi sljedbenici Pavlovih ideja kao da Isus ne postoji, kao da Isus je niko i nista po vama....to je nama muslimanima neshvatljivo, koliko ste privrzeni Pavlovim idejama a odbacivate Isusove ideje....
Nema nikakvog razmimoilaženja. Hristos je rekao da je došao da ISPUNI zakon. Dakle ne da ga ostavi na snazi kako je bio prije Njegovog dolaska. Ni Pavle nije ukinuo zakon, samo ga je stavio u pravilni istorijski kontekst.

da samo znas koliko puta sam vam napisao , ne smao na ovom forumu i na mnogim drugim forumima, kazem isus je rekao to i to ....a replicirate odmah ali Pavle kaze t i to...i drzite se toga sto Pavle kaze....i ostane frapiran i zatecen odgovor, kao da je Isus nekakva budaletina sa strane a Pavle istinski Boziji psolanik/prorok.

[TR]
[td]Matej 23,2[/td][td]Književnici i farizeji sjede na učiteljskoj stolici Mojsijevoj.[/td]
[/TR]
[TR]
[td]Matej 23,3[/td][td]Činite i držite sve, što vam kažu; ali se ne ravnajte po njihovim djelima, jer oni rade drukčije, negoli uče.[/td]
[/TR]

ovdje Isus hvali ucenja farizeja, iako znaju biti licemjeri.

cak Isus kaze i ovo:

[TR]
[td]Matej 5,20[/td][td]Jer vam kažem: Ako pravednost vaša ne bude savršenija negoli književnika i farizeja, nećete ući u kraljevstvo nebesko.[/td]
[/TR]

znaci moras farizeje nadjacati u ispravnom vjerovanju i djelovanju da bi usao u Raj.
Hristos tu govori prije Svog raspeća i vaskrsenja kada je zakon još uvijek bio na snazi. Fariseji su, iako naravno licemjerno, pozivali narod na držanje zakona Božijeg i o tome Hristos priča ovdje. Dakle poruka je da trebamo poslušati savjet da se držimo Božijih zapovijesti čak i ako nam to govore licemjerni ljudi koji sami tako ne žive.

Uostalom to se ne protivi Pavlovom stavu o farisejima:
"5. Obrezan sam u osmi dan, od roda sam Izrailjeva, plemena Venijaminova, Jevrejin od Jevreja, po zakonu farisej,
6. Po revnosti gonitelj Crkve Božije, po pravdi zakona besprijekoran
" (Filipljanima 3:5-6).
Dakle i sv. ap. Pavle kaže za sebe da je dok je bio farisej bio besprijekoran po pravdi zakona jer je poštovao njegove odredbe, mada naravno to je kod fariseja bilo daleko više formalno nego suštinski.

i zato sto ste zabludjeo narod , gdje vas i Bog kaze da ste zalutao narod koji treba uputu, zbog toga ce vas Isus otjerati od sebe na Sudnjem danu, gdje je to potvrdio u Bibliji na ovom mjestu:

Mateju 7,22-23:
"Mnogi će me u onaj dan pitati: 'Gospodine, Gospodine, nismo li prorokovali u tvoje ime? Nismo li izgonili demone u tvoje ime? Nismo li u tvoje ime činili mnoga čudesa?' Tada ću im kazati: 'Nikad vas nisam poznavao. Odlazite od mene, vi bezakonici!'"
Taj stih do temelja pobija islam. Jer tu Hristos govori da će se u NJEGOVO IME izgoniti demoni i u NJEGOVO IME činiti mnoga čudesa. Kako to ako je Isus običan čovjek prorok? Kako se to u ime proroka izgone demoni i čine čuda? Ne vidimo nigdje da je neko izgonio demone u ime Mojsijevo ili u ime Isaijino ili u ime Ilijino. Čuda se uvijek rade u Ime Božije. Dakle ovaj stih potvrđuje da je Hristos Bog.

pa eto misli o meni sta hoces a ja znam koliko znam
rekoh ti koliko znaš o hrišćanstvu, iz ateističko muslimanskih izvora.
pa ja i ne znam i to sam ti rekao
a ne izmišljam za buraka ili pegaza (to je meni isti koncept - konji koji imaju krila)
evo ti muslimani šta kažu pa njima reci da ništa ne znaju

Kako se to u ime proroka izgone demoni i čine čuda? Ne vidimo nigdje da je neko izgonio demone u ime Mojsijevo ili u ime Isaijino ili u ime Ilijino. Čuda se uvijek rade u Ime Božije. Dakle ovaj stih potvrđuje da je Hristos Bog
10:33 Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovek budući, gradiš se Bog.

e sad je pitanje zašto ga muslimani poštuju a suštinski misle ko i jevreji.
politički manevar?

Jer je Muki pomiješao i judaizam i jeretičko hrišćanstvo i arapsku mitologiju u jedan miks.
meni kao donekle objektivnom posmatraču je jasno da je Isus bog, to i jevanđelja govore i poslanice. šta oni čitaju pojma nemam ali nz sumnjam da su otvorili.
liče mi kao recimo onaj koji čita vede a tumači kuran .
uostalom hrišćanstvo ni na poznaje nekog muhameda a ni judaizam.
islam je smišljen samo da se spreči hrišćanstvo na istok. a da budemo iskreni ni hrišćanstvo se nije otimalo za pesak jer su odatle i kidnuli

meni kao donekle objektivnom posmatraču je jasno da je Isus bog, to i jevanđelja govore i poslanice. šta oni čitaju pojma nemam ali nz sumnjam da su otvorili.
liče mi kao recimo onaj koji čita vede a tumači kuran .
uostalom hrišćanstvo ni na poznaje nekog muhameda a ni judaizam.
islam je smišljen samo da se spreči hrišćanstvo na istok. a da budemo iskreni ni hrišćanstvo se nije otimalo za pesak jer su odatle i kidnuli
Oni NZ čitaju kroz Kur'an.

Gde se Hrist gradio Bogom?...pokaži mi.
Nigde u Bibliji nije zapisano da je Isus doslovno rekao, „Ja sam Bog.“ No, to ne znači da On nije objavio da je Bog. Uzmimo na primer Isusove reči u Jovanu 10,30: „Ja i Otac jedno smo.“ Na prvi pogled, ovo možda ne izgleda kao izjava da je Bog. Međutim, pogledajmo na reakciju Jevreja na Njegovu izjavu: „Odgovoriše mu Judeji: za dobro delo te ne zasipamo kamenjem, nego zbog hule na Boga, što se ti – kao čovek – gradiš Bogom“ (Jovan 10,33). Jevreji su Isusovu izjavu razumeli kao tvrdnju da je Bog. U stihovima koji slede, Isus nikada nije ispravio Jevreje govoreći, „Ja nisam tvrdio da sam Bog.“ To ukazuje da je Isus zaista govorio da je Bog kada je izjavljivao, „Ja i Otac jedno smo“(Jovan 10,30). Jovan 8,58 je drugi primer. Isus je izjavio: „’Istinu vam kažem’, reče Isus, ’pre nego što se Avraam rodio, Ja jesam!’“ Ponovo, kao odgovor na ovo, Jevreji su uzeli kamenje u pokušaju da Ga kamenuju (Jovan 8,59). Zašto bi Jevreji želeli da kamenuju Isusa ako On nije rekao nešto što su oni verovali da je bogohulno, u ovom slučaju, tvrdnju da je Bog?

https://www.gotquestions.org/Srpski/Isus-Bog.html

evo ti ovi objasnili sve
al ti se drži jehova jer anđeo ne može biti istina i život.

Nigde u Bibliji nije zapisano da je Isus doslovno rekao, „Ja sam Bog.“ No, to ne znači da On nije objavio da je Bog. Uzmimo na primer Isusove reči u Jovanu 10,30: „Ja i Otac jedno smo.“ Na prvi pogled, ovo možda ne izgleda kao izjava da je Bog. Međutim, pogledajmo na reakciju Jevreja na Njegovu izjavu: „Odgovoriše mu Judeji: za dobro delo te ne zasipamo kamenjem, nego zbog hule na Boga, što se ti – kao čovek – gradiš Bogom“ (Jovan 10,33). Jevreji su Isusovu izjavu razumeli kao tvrdnju da je Bog. U stihovima koji slede, Isus nikada nije ispravio Jevreje govoreći, „Ja nisam tvrdio da sam Bog.“ To ukazuje da je Isus zaista govorio da je Bog kada je izjavljivao, „Ja i Otac jedno smo“(Jovan 10,30). Jovan 8,58 je drugi primer. Isus je izjavio: „’Istinu vam kažem’, reče Isus, ’pre nego što se Avraam rodio, Ja jesam!’“ Ponovo, kao odgovor na ovo, Jevreji su uzeli kamenje u pokušaju da Ga kamenuju (Jovan 8,59). Zašto bi Jevreji želeli da kamenuju Isusa ako On nije rekao nešto što su oni verovali da je bogohulno, u ovom slučaju, tvrdnju da je Bog?

https://www.gotquestions.org/Srpski/Isus-Bog.html

evo ti ovi objasnili sve
al ti se drži jehova jer anđeo ne može biti istina i život.
Na to što su ti ovi objasnili može da nasedne neko ko ne čita Hristovu Reč...Ja Ne.

Lažu te ovi gore...evo pogledaj da ih je demantovao...

Jovan 10,36Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij?

Šta Hrist kaže, ko je On?

Pa sad biraj kome ćeš verovati...Tim lažljivim Jevrejima ili Hristu.

PS.
Pitam te gde se Hrist gradi Bogom?...ne interesuje me gde ga Vi gradite Bogom...već me interesuje gde se On gradi Bogom...

Na to što su ti ovi objasnili može da nasedne neko ko ne čita Hristovu Reč...Ja Ne.

Lažu te ovi gore...evo pogledaj da ih je demantovao...

Jovan 10,36Kako vi govorite onome kojega otac posveti i posla na svijet: hulu na Boga govoriš, što rekoh: ja sam sin Božij?

Šta Hrist kaže, ko je On?

Pa sad biraj kome ćeš verovati...Tim lažljivim Jevrejima ili Hristu.

PS.
Pitam te gde se Hrist gradi Bogom?...ne interesuje me gde ga Vi gradite Bogom...već me interesuje gde se On gradi Bogom...
pa što su ga razapeli ako ne to što je božiji sin a u to vreme ih bilo na hiljade božijih sinova. izvukli ga iz koša pa ga rebnuli?
prvo vi jehovisti ni ne razumete u kom smislu je Isus bio sin Boga živog i šta vredi sa vama diskutovati.
kažem ti drš se ti jehove mani se Isusa ionako niste hrišćani već jehovini svedoci, nije za vas novi zavet

pa što su ga razapeli ako ne to što je božiji sin a u to vreme ih bilo na hiljade božijih sinova. izvukli ga iz koša pa ga rebnuli?
Al' je jedini važan da se samo On pamti...

Zna Pilat dobro jer ništa ne mistifikuje kao vi...
Misliš da Pilat veruje lažljivim jezicima?!
Marko 15,9A Pilat im odgovori govoreći: hoćete li da vam pustim cara Judejskoga?
Marko 15,10Jer znadijaše da su ga iz zavisti predali glavari sveštenički.

Zna Pilat da lažu kada ga optužuju i na te laži ne naseda. A vama je njihova laž glavni argument.
Razmisli malo.
prvo vi jehovisti ni ne razumete u kom smislu je Isus bio sin Boga živog i šta vredi sa vama diskutovati.
kažem ti drš se ti jehove mani se Isusa ionako niste hrišćani već jehovini svedoci, nije za vas novi zavet
Kako ti je Hrist put, istina i život kada u njegovim rečima nemaš temelj za svoju veru?

Pa ponovo Razmisli, čija reč je tebi temelj.

ako hoćeš činjenično u nijednim rimskim spisima ne postoji da su rimljani za praznike puštali razbojnike. a po jevanđelju Isus nije ni smetao rumljanima već jehovistima i oni su napujdali pilata da ovaj hoće da digne revoluciju. pilat je razapeo Isusa iz čisto političkih razloga. a videvši koliki narod prati bila mu potvrda da su u pravu samo što nije jasno znao pozadinu priče a boleo ga kar jer je uon hteo mirno da svrši službu i dobije mnogo love i velika imanja kao svi prokuratori
rekoh ti mani se prirode hristove jer dok si u kandžama te sekte nikad je nećeš razumeti.

ako hoćeš činjenično u nijednim rimskim spisima ne postoji da su rimljani za praznike puštali razbojnike. a po jevanđelju Isus nije ni smetao rumljanima već jehovistima i oni su napujdali pilata da ovaj hoće da digne revoluciju. pilat je razapeo Isusa iz čisto političkih razloga. a videvši koliki narod prati bila mu potvrda da su u pravu samo što nije jasno znao pozadinu priče a boleo ga kar jer je uon hteo mirno da svrši službu i dobije mnogo love i velika imanja kao svi prokuratori
rekoh ti mani se prirode hristove jer dok si u kandžama te sekte nikad je nećeš razumeti.
Mani se isprazne filozofije.

U kandžama sekte su oni kojima Hristova reč nije jedini temelj.
Dakle, gde se Hrist gradi Bogom?

Kur'an je jasan da Muhamed nije činio nikakva čuda. Sve priče o nekakvim čudima Muhameda poput dijeljenja Mjeseca su kasniji islamski narativi. Sa druge strane, o čudima sv. ap. Pavla je pisano veoma brzo nakon tih događaja:
"11. I Bog činjaše neobična čudesa rukama Pavlovim,
12. Tako da su ubruse znojave od tijela njegova ili pojaseve nosili na bolesnike i oni se iscjeljivahu od bolesti, i zli duhovi izlažahu iz njih.
" (Djela apostolska 19:11-12).

Kao npr?

Kao npr?

Ništa oko Kur'ana nije natprirodno niti takve prirode da ga nije mogao smisliti kreativni arapski propovijednik iz 7. vijeka.

Muhamed ništa od toga nije imao. Jel lijepo ponašanje zazivanje kletvi na nevjernike i naređivanje brutalnih tortura? Jel to samilost? Jel iskrenost njegova izjava da ako se nešto zakune, pa onda shvati da ima nešto bolje od njegove zakletve, da će prekršiti ono za šta se ranije zakleo?

Nema nikakvog razmimoilaženja. Hristos je rekao da je došao da ISPUNI zakon. Dakle ne da ga ostavi na snazi kako je bio prije Njegovog dolaska. Ni Pavle nije ukinuo zakon, samo ga je stavio u pravilni istorijski kontekst.

Hristos tu govori prije Svog raspeća i vaskrsenja kada je zakon još uvijek bio na snazi. Fariseji su, iako naravno licemjerno, pozivali narod na držanje zakona Božijeg i o tome Hristos priča ovdje. Dakle poruka je da trebamo poslušati savjet da se držimo Božijih zapovijesti čak i ako nam to govore licemjerni ljudi koji sami tako ne žive.

Uostalom to se ne protivi Pavlovom stavu o farisejima:
"5. Obrezan sam u osmi dan, od roda sam Izrailjeva, plemena Venijaminova, Jevrejin od Jevreja, po zakonu farisej,
6. Po revnosti gonitelj Crkve Božije, po pravdi zakona besprijekoran
" (Filipljanima 3:5-6).
Dakle i sv. ap. Pavle kaže za sebe da je dok je bio farisej bio besprijekoran po pravdi zakona jer je poštovao njegove odredbe, mada naravno to je kod fariseja bilo daleko više formalno nego suštinski.

Taj stih do temelja pobija islam. Jer tu Hristos govori da će se u NJEGOVO IME izgoniti demoni i u NJEGOVO IME činiti mnoga čudesa. Kako to ako je Isus običan čovjek prorok? Kako se to u ime proroka izgone demoni i čine čuda? Ne vidimo nigdje da je neko izgonio demone u ime Mojsijevo ili u ime Isaijino ili u ime Ilijino. Čuda se uvijek rade u Ime Božije. Dakle ovaj stih potvrđuje da je Hristos Bog.

Kur'an je jasan da Muhamed nije činio nikakva čuda.

a zasto pricas ovako gluposti javno???

moderne naucne cinjenice koje nauka tek otkrila zadnji 200 godina.

tipa big bang, sirenje univerzuma, pulsari, crne rupe, strujanja valova u dubinama mora, zastitini sloj naseg neba, pa cak i ovako jednostavne stvari na oko....naprimjer u Kuranu se kaze da su oblaci teski, a za nase oci oni izgledaju kao spuzvasto i lagani.

a sto se tice prorocanstava Muhammeda ima ih masa, a evo nekih od njih

Kako to ako je Isus običan čovjek prorok? Kako se to u ime proroka izgone demoni i čine čuda?

moze se to raditi, kroz crnu magiju.

Dakle ovaj stih potvrđuje da je Hristos Bog.

gdje god naopako mozes da razumijes nesto ti to upravo uradis, sve naopako shvatas.

Vidim da ti na silu guras Isusa covjeka na mjesto Boga...i samim tim ti si politeista, paganizam teski, bogohulnistvo visokog ranga za koje ce te vi na Sudnjem danu iskihati strostruko....jer Bog ne tolerise nicije takve egzibicije.

Islam ima pet škola, ako se dobro sećam. Neki priznaju samo Kuran, neki kasnije zapisano usmeno predanje o Muhamedu itd. Neki muslimani imaju i uticaje drugih religija poput šiita, alavita, raznih sekti po Turskoj.

Islam ima pet škola, ako se dobro sećam.

slabo se sjecas...ima 4 pravne skole....znaci islamsko pravo. a ne da ima 5 skola islama gdje svako tumaci islam razlicito, to ne postoji.

Mani se isprazne filozofije.

U kandžama sekte su oni kojima Hristova reč nije jedini temelj.
Dakle, gde se Hrist gradi Bogom?
šta ti hoćeš tim pitanjem
gde je negirao takve optužbe
sigurno bi rekao ljudi nisam ja bog ja sam anđeo mihajlo a jehova me nekim čudom smestio u ženu da se rodim kao čovek a potom ću da se dezintegrišem , ne hulite pobogu:hahaha:
mani me tih dečijih pitanja kad ne razumeš materiju.

Back