Necemo da se vredjamo gospodine judeobranitelju.
Boga mi hoćemo, Ti si prvi počeo, jer sama tvoja pojava ovde je uvreda za nauku kojom se ovaj pdf bavi.
Rekao si u svom prvom postu
Пре доласка Хитлера на власт, Јевреји су у Немачкој држали сав капитал.
a onda kada sam te ja pitao ko su one "face" po nacionalnosti (Ti po Vašem starom dobrom običaju na to nisi ni odgovorio, nego si to jednostavno zanemario) promjenio si svoju tvrdnju i sada kažeš
Cinjenica je da su oni "drmali" Nemackom pre dolaska Hitlera na vlast.
(Meni ta činjenica nije poznata) te u nastavku postavljaš pitanje
Ko je drzao banke, vlast..?
Sada bi ja trebao da pretresem svih 15 vlada u Njemačkoj od Versaja do Hitlera i da brojim Jevreje (ne pada mi na pamet).
Od ranije znam da nijedan kancelar nije bio Jevrej, kao ni jedan predsjednik, ministara je bilo nekoliko (ako se dobro sjećam 3 ili možda 4), a od njih najpoznatiji je Valter Ratenau, ministar vanjskih poslova u vladi Jozefa Virta, kojeg su tvoji saborci ubili 1922.
Tvorac (zapravo jedan od tvoraca, ali najvažniji) Vajmarskog ustava je bio Jevrej - Hugo Preus, a takođe je i gradonačelnik Frankfurta bio Jevrej ... i to bi bio to što se politike tiče, e da žena kancelara Štresmena je bila Jevrejka.
A sad Ti meni na ovo odgovori sa onim Vašim pričama o 300 sionskih mudraca i sa masonskim vladarima iz sjenke.
Dalje pominješ banke.
Znaš li Ti ijednog jevrejskog njemačkog bankara osim Rotšilda (možda, ali samo možda si čuo i za Openhajmere), e pa taj Rotšild (koji je za Vas simbol zla) uopšte nije bio najjači jevrejski bankar u Njemačkoj.
Ko je bio najjači to saznaj sam (mene za podučavanje inače plaćaju), ima valjda negdje na netu ( evo da Ti malo pomognem, njegovu banku su nacisti pretvorili u
Deutsche bank).
Ali i taj najveći jevrejski bankar u Njemačkoj opet se nije mogao porediti npr. sa jednom
Drezdenskom bankom ili sa jednim Kurtom fon Šrederom ili sa Gustavom Krup fon Bolen i Halbahom, iz čuvene haške bankarske familije.
Tako da vrati se ipak Ti tamo gdje sam Ti i prošli put toplo preporučio da ideš.
p.s. Sada sam tek vidio ono
То је засметало Светском јеврејском конгресу, па су исти објавили рат Немачкој истог тренутка кад је Хитлер ступио на власт.
... nevjerovatni ste.
Vi ste skoro kao i pjesnici - čuđenje u svijetu.