Sta bi konkretnije od reci apostola Petra,zar nisi ti u timu koji tvrdi da navodno ima "kontinuitet"od apostola dok se javno vidi da ignorisete tumacenje samog apostola Petra ???Nisi konkretne reči objasnio, ni jednom.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta bi konkretnije od reci apostola Petra,zar nisi ti u timu koji tvrdi da navodno ima "kontinuitet"od apostola dok se javno vidi da ignorisete tumacenje samog apostola Petra ???Nisi konkretne reči objasnio, ni jednom.
Reči apostola Petra nisu tvoje reči. On ne kaže ''to je bila simbolika u kojojSta bi konkretnije od reci apostola Petra,zar nisi ti u timu koji tvrdi da navodno ima "kontinuitet"od apostola dok se javno vidi da ignorisete tumacenje samog apostola Petra ???![]()
EUREKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Reči apostola Petra nisu tvoje reči.
Upravo je to rekao i to je zapisano u Bibliji,citate sam vec dao..On ne kaže ''to je bila simbolika u kojoj
reči zakolji i pojedi znače to i to'' nego si ti nešto naizmišljao..
Vec sam ti kratko pojasnio ne mojim vec Hristovim recima,sta bi vise od ovog ???"18. И рече им: Зар сте и ви тако неразумни? Зар не разумијете да што год у човјека споља улази не може га опоганити?
19. Јер му не улази у срце него у трбух, и излази напоље, чистећи сва јела." (Mapко 7:18-19).
A šta bi sa ovim?
Kakva je ovo simbolika i kako je treba tumačiti?
Evo ovako ja dokazujem da sam neko pitanje vec odgovorio a to isto trazim i od mojih sagovornika !Mat.15,17-20:
"...Zar još ne znate da sve što ulazi u usta u trbuh ide, i izbacuje se napolje?
A što izlazi iz usta od srca izlazi, i ono pogani čovjeka.
Jer od srca izlaze zle misli, ubistva, preljube, kurvarstva, krađe, lažna svjedočanstva, hule na Boga.
I ovo je što pogani čovjeka, a neumivenijem rukama jesti ne pogani čovjeka..."
Kao sto se jasno vidi,poruka koju je dao Hristos bila je iskljucivo u kontekst licne higijene a ne u kontekst mesne ishrane !!! "
Reko sam ti - potrazio i nisam ih nasao sto ti sada daje priliku da dokazes da sam lazovcina i prevarant po dva osnova...Izvoli pa ih sam traži. Ti si sam pisao da nije na sagovorniku da to radi.
Tvoj odgovor je da se i ovo odnosi na neoprane ruke?Vec sam ti kratko pojasnio ne mojim vec Hristovim recima,sta bi vise od ovog ???
Moj je odgovor u postu br.103 na ovu temu,evo ga jos jednom:
Evo ovako ja dokazujem da sam neko pitanje vec odgovorio a to isto trazim i od mojih sagovornika !
Citaj moje komentare integralno.Tvoj odgovor je da se i ovo odnosi na neoprane ruke?![]()
Ishrana nikada,ponavljam NIKADA nije cinila razliku ciste/neciste ljude nego je to bila samo jedna od odlika tipicna za verne ljude !!!Ne pogani čovjeka što ulazi u usta; nego što izlazi iz usta ono pogani čovjeka
Isusove reči iz jevanđelja po Mateju. Tako da je Petru i pre te vizije trebalo biti
jasno da ljude ne treba da odvaja na čiste i nečiste na osnovu hrane koju jedu.
Moim te potseti me kako si to navodno objasnio ??Objasnio sam da postoje jake indicije koje ukazuju na suprotno.
Hajdemo ovo uporediti paralelno,da nas ovde neko ne zamajava.Poruka #48 gdje jasno pojašnjavam da se vizija apostola Petra MORALA odnositi i na nečiste narode i na nečiste životinje.
U poruci #79 sam jasno pokazao da ne znači da ako se kršenje neke zapovijesti u SZ opisuje kao "gad pred Bogom" ta zapovijest idalje važi i naveo sam primjer jedne takve ukinute zapovijesti.
Poruka #80 u ovoj temi gdje sam stavio biblijski dokaz da je zapovijest o čistim i nečistim životinjama data u kontekstu podjele na čiste Izrailjce i nečiste pagane i da stoga više ne može važiti jer ne važi ni ta podjela naroda.
Poruka #92 gdje sam naveo biblijske citate koji ukazuju da je apostol Petar jeo "nečistu" hranu sa neznabošcima.
Tako da sam na sve dao odgovor što se postavilo kao pitanje u ovoj temi.
A evo za Petrovu viziju. Da, ona se odnosi i na uvođenje pagana u Crkvu ali nije slučajno što se pagani predstavljaju u viziju kao nečiste životinje JER JE RAZLOG TE PODJELE NA ČISTE I NEČISTE ŽIVOTINJE BILA DIFERENCIJACIJA IZRAILJACA I NEZNABOŽAČKIH NARODA.
Lako možemo to predstaviti ovako. U viziji nečiste životinje predstavljaju pagane.
Pagani = nečiste životinje.
Pagani = nečisti.
Nečiste životinje = nečiste.
Poslije Petrove vizije imamo promjenu:
Pagani = čisti.
Znači i nečiste životinje = čiste pošto smo utvrdili da su pagani = nečiste životinje.
Постављаш питање како теби паше. Заповијест о чистој и нечистој храни ЈЕ УКИНУТА. Исто као што су укинуте заповијести о приношењу крвних жртава за које је такође било предвиђено да је гадно да се крше. Значи само зато што је нешто у СЗ описане као гадно пред Богом не значи да идаље важе заповијести на које се то односи.
А ја ти објаснио зашто се мора односити и на те животиње у визији.
Ево и библијски доказ:
"24. И рекох вам: *Ви ћете наслиједити земљу њихову и ја ћу вам је дати у државу, земљу у којој тече млијеко и мед. Ја сам Господ Бог ваш, који вас одвојих од других народа. [*2 Мој 19, 5, 6.]
25. Зато разликујте стоку чисту од нечисте, и птицу чисту од нечисте, и немојте скврнути душа својих стоком или птицом или чим год што пуже по земљи, што сам вам одвојио да је нечисто.
26. И бићете ми свети, јер сам свет ја, Господ, и одвојих вас од других народа да будете моји." (Трећа Мојсијева 20:24-26).
Обратите пажњу на ријеч ЗАТО. Ја сам вас (Израиљце) одвојио од других народа (пагана) ЗАТО разликујте чисту од нечисте хране. Дакле заповијест о чистој и нечистој храни се доводи у директну узрочну везу са одвојеношћу Израиљаца од паганских народа. Зато св. ап. Петар у визији и види нечисте животиње као симбол за пагане јер је у СЗ већ то успостављено. Па пошто Израиљци више нису одвојени од других народа већ су сви народи чисти пред Богом тако су и све животиње чисте пред Богом и пред људима.
"10. Само да се опомињемо сиромашних, што се и старах да тако чиним.
11. А када дође Петар у Антиохију, супротставих му се у лице, јер бјеше за осуду.
12. Јер прије него што дођоше неки од Јакова, *јеђаше с незнабошцима; а када дођоше, снебиваше се и одвајаше, бојећи се оних који су из обрезања." (Галатима 2:10-12).
Зашто се баш наглашава да су ЈЕЛИ са незнабошцима? Не само да су сједили или улазили код незнабожаца у кућу. Наравно јер би незнабошци на трпезу изнијели и храну која је за Јевреје била нечиста а што су Грци и Римљани редовно јели прије свега свињетину.
I ja fino pojasnio da se ta vizija morala odnositi i na nečiste životinje stoga je apsolutno irelevantno šta je Petar jeo te noći i da li je.1. Jel sta god Petar zaklao te noci ili je promenio stav prema paganima ?????????????
Post br.48
I ja fino pojasnio pravi razlog zašto je ta zapovijest o podjeli hrane tada i da, Hristova žrtva apsolutna utiče na taj razlog jer ga briše. U Hristu više nema čistih Jevreja i nečistih pagana već smo svi Božija djeca.2. A kakve veze ima kategorizacija ciste/neciste zivotinje sa Hristovom zrtvom kada se razlika zasnivala ISKLJUCIVO na anatomsku strukturu samih zivotinja !???
Post br.79
Isti odgovor kao i gore.3. Jel Hristova zrtva uticala na tu anatomiju pa da danas svinjece recimo preziva ili da je mozda jegulja dobila ljuske !??
Post br.80
Jasno objašnjeno koliko ti je ovaj argument šupalj.4. Koje je to ponasanje/verska praksa iz SZ-ta bila okvalifikovana KAO GAD PRED BOGOM a da je to isto Bog kasnije legalizovao !??
Post br.92