17 vekova od Nikejskog sabora

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Видим православни ти сметају ?
Ne smetaju mi pravoslavci vec njihova verska doktrina,isto kao sto je slucaj sa katolickoj,gotovo citavoj protestanskoj ,o ostalim i da ne govorimo...
Значи може како год ? Али не може Јеховин сведок, не може православан, ни Лутеран не може.
Odakle ti ovaj zakljucak ?
Ako sam rekao da me mozete slobodno nazvati kako god zelite onda to i mislim sto ce reci da za vas mogu biti i pravoslavac,i JS,Luteran i t.d..
...koji deo od ovog ne razumes ?
Па како то онда да се не љутиш када те неко приброји у одређену групу, кад ти имаш нешто против тих заједница.
Што си рекао да немаш када имаш ?
Ponavljam - nemam na zajednicu ljudi vec na njihovu versko-teolosku doktrinu ,zar je moguce da ne primecues razliku ?
Jednostavno vidim koliko im je ona pogresna i destruktivna po njih stoga im to argumentovano ukazujem...
...zasto tebi to smeta u tolikoj meri ?

Hajde sreco daj se izjasni precizno i bez okolisanja:

1. Zamisli da imas mladu mamu sa dvoje malisana i muza kojeg voli i eto sticajem okolnosti ona zatrudnela ali ujedno imala neku zdravstvenu muku zbog koje joj doktori nedvosmisljeno savetuju da prekine trudnocu da bi spasila zivot...
I sad mi reci ,sta bi ti izabrao ???

2. zamisli mlada devojcica sa 11 godina zatrudnela u nekom silovanju ,sta bi joj ti preporucio ???
Rodi dete i da u dom ako neće dete. Abortus je ubistvo. Vidim ja da vi adventisti niste nikakvi hrišćani, naročito ne biblijski hrišćani.

Rodi dete i da u dom ako neće dete. Abortus je ubistvo. Vidim ja da vi adventisti niste nikakvi hrišćani, naročito ne biblijski hrišćani.
Dakle ti bi egzekutirao mladu mamu ,ostavio dvoje sirocadi,neuesne roditelje i mladog udovca da pate samo da bi ti izgurao tvoje paganstvo ?
...i ujedno bi osudio mladu silovanu devojcicu da rodi i tako unakazi svoje telo,buducnost i zivot samo da bi udovoljio tvom seoskom popu ???

KAKO BRE VAS NIJE SRAMOTA TOLIKO DA MRZITE REALNI ZIVOT REALNIH,RODJENIH LJUDI ???

Dakle ti bi egzekutirao mladu mamu ,ostavio dvoje sirocadi,neuesne roditelje i mladog udovca da pate samo da bi ti izgurao tvoje paganstvo ?
...i ujedno bi osudio mladu silovanu devojcicu da rodi i tako unakazi svoje telo,buducnost i zivot samo da bi udovoljio tvom seoskom popu ???

KAKO BRE VAS NIJE SRAMOTA TOLIKO DA MRZITE REALNI ZIVOT REALNIH,RODJENIH LJUDI ???
Реалан живот је да мама бира да задржи дете. Па и ако је силована.
Постоје удружења која окупљају децу из рата и осталу рођену из невољних (силованих) односа.
То је живот, кад мајка бира живот (а не би јој замерили и да није тако, због спевифичне ситуације)

Реалан живот је да мама бира да задржи дете. Па и ако је силована.
Постоје удружења која окупљају децу из рата и осталу рођену из невољних (силованих) односа.
То је живот, кад мајка бира живот (а не би јој замерили и да није тако, због спевифичне ситуације)
Kakav je taj zivot kada bi mala devojcica,jos uvek dete po svim standardima osim booloskih je je mozda ranije isla u pubertet - primorana da radja sto je vrhunski bol kojeg jedno ljudsko bice moze imati , s tim sto je ovaj put sve to forsirano nasiljem i konkretno silovanjem ?
Nije valjda da ocekujes na faktor majcinstva koji bi se trebao razviti kod tog silovanog deteta koje bi ujedno samo te oziljke imalo citavog zivota !!??
..i tebi to malo pa bi dete osudilo da trpi nepodnosljive muke radjajuci porod ljidskom zveru,izrodu i kriminalcu ?
...STA JE VAMA LJUDI,ZAR STE TOLIKI SADISTI I VERSKI ZVEROVI BEZ IKAKVE SAMILOSTI ZA JEDNO ZIVO LJUDSKO BICE,U SLICAJU DETETA...!???????

P.s.... ljude sa takvim radikalno-verskim stavovima bi drustva trebalo sakcionisati,pre svega zbog povredu i zlostovljanje dece i ljudska prava zene !!!

Poslednja izmena:
Kakav je taj zivot kada bi mala devojcica,jos uvek dete po svim standardima osim booloskih je je mozda ranije isla u pubertet - primorana da radja sto je vrhunski bol kojeg jedno ljudsko bice moze imati , s tim sto je ovaj put sve to forsirano nasiljem i konkretno silovanjem ?
Nije valjda da ocekujes na faktor majcinstva koji bi se trebao razviti kod tog silovanog deteta koje bi ujedno samo te oziljke imalo citavog zivota !!??
..i tebi to malo pa bi dete osudilo da trpi nepodnosljive muke radjajuci porod ljidskom zveru,izrodu i kriminalcu ?
...STA JE VAMA LJUDI,ZAR STE TOLIKI SADISTI I VERSKI ZVEROVI BEZ IKAKVE SAMILOSTI ZA JEDNO ZIVO LJUDSKO BICE,U SLICAJU DETETA...!???????

P.s.... ljude sa takvim radikalno-verskim stavovima bi drustva trebalo sakcionisati,pre svega zbog povredu i zlostovljanje dece i ljudska prava zene !!!
То што ти не дозвољаваш другима да бирају и што вређаш људе говоро више о теби него о самом проблему

То што ти не дозвољаваш другима да бирају и што вређаш људе говоро више о теби него о самом проблему
Nije ovde pitanje sta ja dozvoljavam vec sta Bog dozvoljava,vi ste pokusali izednjeciti fetusa sa zivorodjenim detetom stoga sam samo ukazao na moralno-drustvenu percepciju...
Mozda smo malo preterali zadrzavajuci fokus iskljucivo u tom smeru,jeste li raspolozeni da o ovome malo vise procackamo u Svetom Pismu ?
Ako jeste izvolite sa dokazima u prilog vasem stanovistu pa onda krecem ja,jel vazi ?

Ma jasno bratko, ubiti dete je jedino BIBLISKI prihvatljivo rešenje.

Nego ti to nešto opet kršio subotu??? Aaaaa, i za to ima BIBLISKI lekić...
Ubiti dete ?
Koje dete,ono nerodjeno ili zivorodjeno sto bi ste vi bez ikakvih dilema obavili ?
Rekoh i tvom bratu,hajdemo videti u Bibliji dali Bog stavlja ravenstva i,medju fetusa i zivorodjenog deteta,izvolite.

Nije ovde pitanje sta ja dozvoljavam vec sta Bog dozvoljava,
Tи си екстремиста. Што оптужујеш друге да су екстремисти.
Реци ти то све мајци која је изабрала да из силовања роди дете да је екстремиста.
Немој мени ништа да причаш, промашио си адресу.
Реци оном коме треба да кажеш.
Ако већ не поштујеш туђ избор, онда ти се на то своди.

Tи си екстремиста. Што оптужујеш друге да су екстремисти.
Реци ти то све мајци која је изабрала да из силовања роди дете да је екстремиста.
Немој мени ништа да причаш, промашио си адресу.
Реци оном коме треба да кажеш.
Ако већ не поштујеш туђ избор, онда ти се на то своди.
Nemoj sad snizavati nivo diskusije,nisam ja nikad tvrdio da silovana zena ili mala devojcica nemaju prava da cak i zadrze dete,jednostavno ne postoje moralni standardi koji bi je zbog toga optuzili vac obrnuto - sta ukoliko ne zeli a vi je ponovo "silujete"da mora da radja,po ceni unistavanja vlastite buducnosti a i zivota u slucaju bolesti !!!

Ponavljam jos jednom - hajdemo videti u Bibliji dali Bog stavlja ravenstva i,medju fetusa i zivorodjenog deteta,iznesite dokaze u prilog te vase tvrdnje a onda krecem ja,izvolite.

Romi se udaju i žene u tim godinama.

Ti tu širiš antibliblijska učenja. Abortus je ubistvo.
Daj dokaze iz Pisma da je fetus i zivorodjeno dete jedno te isto,da su ZIVA DUSA ili priznaj si pagansko-destruktivnu praksu.
Nakon tvojioh dokaza krecem ja da bi pokazao da fetus nije isto sto i zivorodjeno ljudsko bice pa cemo na kraju utvrditi ko daje Biblijske dokaze a ko "tralalske iz kratkih rukava", izvoli.

Daj dokaze iz Pisma da je fetus i zivorodjeno dete jedno te isto,da su ZIVA DUSA ili priznaj si pagansko-destruktivnu praksu.
Nakon tvojioh dokaza krecem ja da bi pokazao da fetus nije isto sto i zivorodjeno ljudsko bice pa cemo na kraju utvrditi ko daje Biblijske dokaze a ko "tralalske iz kratkih rukava", izvoli.
Imaš tamo negde u psalmima gde car David piše za sebe kao ličnosti još dok je bio u utrobi majke.

Imaš tamo negde u psalmima gde car David piše za sebe kao ličnosti još dok je bio u utrobi majke.
Ps 139 13-16
Da, ti si mi nutrinu stvorio,
satkao me u utrobi majke moje! 14Hvaliću te što sam takav sazdan,
zapanjujuće divan,
što su ti dela čudesna;
a duša je moja toga dobro svesna. 15Moje kosti tebi nisu sakrivene bile,
dok sam bio stvaran na tajnome mestu;
dok sam bio oblikovan u dubini zemlj

A ko spori da je Bog stvorio mehanizma formiramja fetusa coveka u majcinoj utrobi ?
...nije valjda da si mislio da sam ja mislio a ti smislio da se fetus stvara u frizideru ili mozda u utrobi kobile ???
I kad si me video da sporim da je stvaranje NEKIH LJUDI ili kao sto je recimo bilo ekskluzivno stvaranje Isusovog tela u utrobi devojke - direktna Bozja intervencija ???
Daj se molim te fokusiraj pitanju,ako imas dokaze daj ih iznesi ali ako ih nemas daj nam to reci pa da onda krenem ja.
Izvoli.

Pa nije fetus neka divlja životinja, nego faza čovekovog života kroz, božjom voljom u kojoj je znam Bogu kao taj i taj, ništa manje. I Vidi Jeremiju šta kaže o tome.

I ti si bio fetus pre nego što postade kršitelj subote...
Iznesi citate koje mislis da potkrepljuju vase stavove,da vidimo sta to tamo pise a onda dokaze dajem ja.
Izvoli.

p.s. nemoj me slati gde da vidim nego fino lepo citiraj ili cak i boldiraj deo teksta koji smatras da tvrdi ono sto verujes,zar jos uvek nisi naucio kako se daju Biblijski dokazi ? :kafa:

Back