17 vekova od Nikejskog sabora

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Daj mi iskreno reci KADA si se tacno ukljucio u ovu raspravu,jesi li bar procitao par postova ili si onako samo navijacki nabacujes ono "napred nasi"pa sta bude nek bude ?
...nije valjda da ocekujes i da citam umesto tebe ?
Naravno da čitam šta pišeš. Tu citiraš neke judaističke komentare, pa jesi li ti bre hrišćanin ili pripadnik sinagoge?
Još dobro kaže fra Ivo Pavić da su samo pravoslavni i katolici hrišćani.
U vezi abortusa: naravno da treba da postoje izuzeci, recimo ako je život majke ugrožen, a ako ona želi da dete preživi a ona da da se žrtvuje - treba poštovati njezinu volju. Tako rade pravi hrišćani. Ili ako će se već dete umreti ovako ili onako treba ga već na neki način krstiti.

Naravno da čitam šta pišeš. Tu citiraš neke judaističke komentare, pa jesi li ti bre hrišćanin ili pripadnik sinagoge?
Opet pomesao loncici ?
Jesi li video ti sta sam uopste citirao i koje sam 4 tacke pomenuo nakon sto sam postavio pitanje u vzi dva konkretna primera - zena kojoj su doktori izricito nalozili prekid bremenosti zbog nekih zdravstvenih problema zbog kojih bi izgubila zivot ukoliko produzi bremenost i devojcicu od 11-12 godina koju je silovao neki manjijak koji se zazeleo poroda,ono da produzi lozu...
Još dobro kaže fra Ivo Pavić da su samo pravoslavni i katolici hrišćani.
...dok si Alan Ford lepo kaze "naoruzaj se i bezi"...! :D
U vezi abortusa: naravno da treba da postoje izuzeci, recimo ako je život majke ugrožen, a ako ona želi da dete preživi a ona da da se žrtvuje - treba poštovati njezinu volju. Tako rade pravi hrišćani.
Hmmm,ovo je vec sasvim drugacija pozicija od tvojih kolege koji su forsirali ideju da se to nikako ne sme uraditi jer je navodno ubistvo !
...tako smo poceli ovu diskusiju gde joj realno mesto i nije bilo.
Ili ako će se već dete umreti ovako ili onako treba ga već na neki način krstiti.
Neeeeeeeeemoj sad opet u livade,kakve veze ima krstenje sa malom decom kada je njihovo carstvo nebesko ?

Opet pomesao loncici ?
Jesi li video ti sta sam uopste citirao i koje sam 4 tacke pomenuo nakon sto sam postavio pitanje u vzi dva konkretna primera - zena kojoj su doktori izricito nalozili prekid bremenosti zbog nekih zdravstvenih problema zbog kojih bi izgubila zivot ukoliko produzi bremenost i devojcicu od 11-12 godina koju je silovao neki manjijak koji se zazeleo poroda,ono da produzi lozu...

...dok si Alan Ford lepo kaze "naoruzaj se i bezi"...! :D

Hmmm,ovo je vec sasvim drugacija pozicija od tvojih kolege koji su forsirali ideju da se to nikako ne sme uraditi jer je navodno ubistvo !
...tako smo poceli ovu diskusiju gde joj realno mesto i nije bilo.

Neeeeeeeeemoj sad opet u livade,kakve veze ima krstenje sa malom decom kada je njihovo carstvo nebesko ?
Nema ulaska u Carstvo Nebesko bez krštenja. U vezi abortusa: izuzeci uvek moraju postojati, ali od izuzetaka se ne sme praviti pravilo. Moj stav je ovakav: kao vernik abortuse ne podržavam i smatram da su abortusi kao vrsta kontracepcije prevaziđeni. Danas su dostupne različite vrste kontracepcije i nisu skupe.

Nema ulaska u Carstvo Nebesko bez krštenja.
Ovo rascisti sa Isusom,On je rekao da je njihovo carstvo nebesko sto automatski znaci da njima ne trebaju "vize"za ulaz...
...naravno,ovo mozes lako demantovati ukoliko mi pokazes da je i deci potrebno krstenje tako sto ces pojasniti zasto je i u kom smislu NJIHOVO Cartsvo nebesko a ne i odraslima ukoliko svima treba krstenje da bi tamo usli.
U vezi abortusa: izuzeci uvek moraju postojati, ali od izuzetaka se ne sme praviti pravilo.
Slazem se.
Moj stav je ovakav: kao vernik abortuse ne podržavam i smatram da su abortusi kao vrsta kontracepcije prevaziđeni. Danas su dostupne različite vrste kontracepcije i nisu skupe.
Slazem se.
Posto je jasno da u vezi ovog imas ispravne stavove red je da se nekako angazujes da b i poucio tvoju bracu uveri na forumu koji brane sasvim drugaciju poziciju,mozda ce tebe poslusati !

Back