Pa jel Petar zaklao neko svinjce tamo,kako citas ???Jel možeš tu simboliku da objasniš. Šta znače reči ''zakolji i pojedi''?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa jel Petar zaklao neko svinjce tamo,kako citas ???Jel možeš tu simboliku da objasniš. Šta znače reči ''zakolji i pojedi''?
Fino sam ti sve objasnio zašto se to odnosi na sedmične subote. A kako su sjen od Hrista to pitaj apostola Pavla koji je to napisao.Gde pise bre sedmicne subote,sra je tebi,kako su one mogle biti sijen od Hrista,zasto izostavljas ovaj deo teksta ??,
Zapravo je vrlo jednostavno. Ako su neki bili smatrani za nečiste i prljave samo zatoA evo za Petrovu viziju. Da, ona se odnosi i na uvođenje pagana u Crkvu ali nije slučajno što se pagani predstavljaju u viziju kao nečiste životinje JER JE RAZLOG TE PODJELE NA ČISTE I NEČISTE ŽIVOTINJE BILA DIFERENCIJACIJA IZRAILJACA I NEZNABOŽAČKIH NARODA.
Lako možemo to predstaviti ovako. U viziji nečiste životinje predstavljaju pagane.
Pagani = nečiste životinje.
Pagani = nečisti.
Nečiste životinje = nečiste.
Poslije Petrove vizije imamo promjenu:
Pagani = čisti.
Znači i nečiste životinje = čiste pošto smo utvrdili da su pagani = nečiste životinje.
Ama što ti meni pitanja postavljaš? Ti si rekao da je simbolika, ali nisiPa jel Petar zaklao neko svinjce tamo,kako citas ???
Njegov mod je da nikad ne objasni direktno šta misli već hvata protivnika na zicere pitanjima i onda kad čovjeku dosadi ispada da je dobio u raspravi.Ama što ti meni pitanja postavljaš? Ti si rekao da je simbolika, ali nisi
simboliku objasnio. Šta znače reči ''zakolji i pojedi''?
I ja za mnogo toga u Bibliji kažem da je simbolika, ali objasnim šta kojaNjegov mod je da nikad ne objasni direktno šta misli već hvata protivnika na zicere pitanjima i onda kad čovjeku dosadi ispada da je dobio u raspravi.
Hristov zakon zamenjuje Mojsijev zakon, ali ga ne menja. On svodi Mojsijev zakon na ono voleti Boga i voleti druge.i to imas u starom zavetu. Ali voleti Boga celim svojim bicem i voleti druge kao sebe je najtezi dio drzanja Mojsijevog zakona.To kad yspes naravno da ti ne treba zakon.4. Изгубисте Христа, ви који хоћете законом да се оправдате, и отпадосте од благодати.
5. Јер ми духом чекамо од вере наду правде
6. Јер у Христу Исусу нити шта помаже обрезање ни необрезање, него вера, која кроз љубав ради.
Ti bližnje već voliš kao samu sebe. Od sebe ih i ne vidiš. Ali čik voli mene..Hristov zakon zamenjuje Mojsijev zakon, ali ga ne menja. On svodi Mojsijev zakon na ono voleti Boga i voleti druge.i to imas u starom zavetu. Ali voleti Boga celim svojim bicem i voleti druge kao sebe je najtezi dio drzanja Mojsijevog zakona.To kad yspes naravno da ti ne treba zakon.
Kakva duhivna praksa.U kome boza umetnuo mesno srce ne treba mu nista od prakse.Cula se za ono blazen u neznanju.Ti bližnje već voliš kao samu sebe. Od sebe ih i ne vidiš. Ali čik voli mene..
Isus je zakone na takav nivo podigao da ih prosto ne možeš ispoštovati
bez duhovne prakse.
uopšte nisi ni shvatila poruku a pred očima tiHristov zakon zamenjuje Mojsijev zakon, ali ga ne menja. On svodi Mojsijev zakon na ono voleti Boga i voleti druge.i to imas u starom zavetu. Ali voleti Boga celim svojim bicem i voleti druge kao sebe je najtezi dio drzanja Mojsijevog zakona.To kad yspes naravno da ti ne treba zakon.
E dade mi ideju za temu hristov zakon.uopšte nisi ni shvatila poruku a pred očima ti
čitaj galatanima više puta
hristov zakon je po duhu . hrišćani su nova tvar u hristu koju duh vodi. sa hristom koji verom prebiva u njima i božjim moralnim zakonom napisanim u njihovim srcima njima nije više kao maloj deci potreban čuvar (mojsijev zakon) da ih vodi. a jevreji se hvale pravdom koju oni misle da su zaslužili, jer su tobož svojim vlastitim naporima držali božji zakon, hrišćani priznaju da oni nemaju ništa čime bi se pohvalili osim sile krsta isusa hrista.E dade mi ideju za temu hristov zakon.
Petar kaze da je za njega znacilo da od tada pa na dalje pagani vise nisu necisti/pogani stoga im treba propovedati jevandjelje !!!Ama što ti meni pitanja postavljaš? Ti si rekao da je simbolika, ali nisi
Nikad bibliju nije procitao ni osnovnu nema a cestit posten.One zakone nemoj ovo nemoj ono to u srcu zapisano.Zna sve sta je odvratno ko da je on pisao.levitanski zakon on a ne mojsije.hristov zakon je po duhu . hrišćani su nova tvar u hristu koju duh vodi. sa hristom koji verom prebiva u njima i božjim moralnim zakonom napisanim u njihovim srcima njima nije više kao maloj deci potreban čuvar (mojsijev zakon) da ih vodi. a jevreji se hvale pravdom koju oni misle da su zaslužili, jer su tobož svojim vlastitim naporima držali božji zakon, hrišćani priznaju da oni nemaju ništa čime bi se pohvalili osim sile krsta isusa hrista.
sve ovo imaš u poslanicama i delima apostola.
Koliko god ti spominjao sabor u Jeruzalemu i zakon, subota kao dio moralnog zakona nikada nije dolazila u pitanje. Vijekovima je grčka (čitaj pravoslavna crkva) držala subotu, pa je stalno od Rima dobijala packe.šta se još kaže oko zakona
16. Велим пак: по духу ходите, и жеља телесних не извршујте.
17. Јер тело жели против духа, а дух против тела; а ово се противи једно другом, да не чините оно шта хоћетe
18. Ако ли вас дух води, нисте под законом.
ko nema duha on mora biti pod zakonom, a to je vidimo prelest.
nigde se ne spominje da su se nakon vaskrsenja prvi hrišćani skupljali u subotu, nema ama baš nigde, čak se upozorava "da vas niko ne osuđuje za subotu", jedino pavle jevrejima kaže: jevrejima sam bio kao jevrejin da jevreje pridobijem. zato što se jevreji teško odricali tradicije, što se i danas vidi ne prihvativši hrista.Koliko god ti spominjao sabor u Jeruzalemu i zakon, subota kao dio moralnog zakona nikada nije dolazila u pitanje. Vijekovima je grčka (čitaj pravoslavna crkva) držala subotu, pa je stalno od Rima dobijala packe.
znaci kada kaze "zakolji i pojedi", kaze mu da bude ljudozder?Petar kaze da je za njega znacilo da od tada pa na dalje pagani vise nisu necisti/pogani stoga im treba propovedati jevandjelje !!!
Postoji razlika između poštovanja subote u smislu da je subota liturgijski dan i dan odmora od posta i adventističkog svetkovanja subote kao Božjeg najsvetijeg dana i jedinog koji se smije svetkovati. Plus je Pravoslavna Crkva oduvijek svetkovala i nedelju i to kao značajni dan od subote. To je suština. Adventisti imaju tendenciju da svaki pomen subote interpretiraju kroz svoju teologiju.Koliko god ti spominjao sabor u Jeruzalemu i zakon, subota kao dio moralnog zakona nikada nije dolazila u pitanje. Vijekovima je grčka (čitaj pravoslavna crkva) držala subotu, pa je stalno od Rima dobijala packe.
Ako su ljudi koji uzimaju nečistu hranu smatrani nečistima i nedostojnimaPetar kaze da je za njega znacilo da od tada pa na dalje pagani vise nisu necisti/pogani stoga im treba propovedati jevandjelje !!!
A ja kao hriscanin imam poverenje u njegovog tumacenja utoliko vise sto je to bila njegova vizija stoga se ne osudjujem da dajem svoja tumacenja..!!!
Sto bih ja tumacio kad vec imamo njegovog !!!
A jel cete ti i tvoji istoimiusljenici konacno prihvatiti tumacenje simbolike koju je dao sam apostol Petar ?Ama što ti meni pitanja postavljaš? Ti si rekao da je simbolika, ali nisi