ZA potomstvo nije dobro da su otac i majka rodovski bliski.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim u smislu da ljudi znaju svoje pretke po 15 koljena. Pa se tesko moze desiti da se slucajno i iz neznanja uzme bracni par koji je u rodnoj vezi.više od pola Srbije je poreklom iz cg. moj navrdeda je došao u današnju Srbiju, sa majčine strane posle 45-te
Sta mislis koliko je ta Crna Gora bila gusto naseljena ako je pola Srbije poreklom iz Crne gore?više od pola Srbije je poreklom iz cg. moj navrdeda je došao u današnju Srbiju,a sa majčine strane posle 45-te
Uuuuu nikako čoveče pobogu. Odakle ti takva idejaDobro vece,
Ja i devojka smo vec 3 meseca zajedno i saznali smo da smo familija 4. koleno... Njen pradedan i moj Pradeda su braca rodjeni. Sta da radim sada... jel smem snjom u braku da budem
mene ko klinca učili o poreklu, znam čak i imena. ali to vremenom se raštrka pa i ne znaš. uglavnom uvek sretnem neke rođe gde god da osem u cg .Mislim u smislu da ljudi znaju svoje pretke po 15 koljena. Pa se tesko moze desiti da se slucajno i iz neznanja uzme bracni par koji je u rodnoj vezi.
Mada mladje generacije i ovamo vec nemaju pojma, ali jos uvjek ima neki cica sa stapom koji zna cijelo pleme.
pa nije samo cg celo primorje pogledaj mape. najveća slava sv Nikola zaštitnik moreplovaca pola Srbije je slaviSta mislis koliko je ta Crna Gora bila gusto naseljena ako je pola Srbije poreklom iz Crne gore?
Zasto bi se neki pomorac selio duboko u kontinentalnu Srbiju? Ako je Sv.Nikola "dokaz" da su ti Srbi poreklom iz Montenegra.pa nije samo cg celo primorje pogledaj mape. najveća slava sv Nikola zaštitnik moreplovaca pola Srbije je slavi
pa bilo ih je svugde i ima nas svuda samo što se neki više ne deklarišu kao Srbi. to su bile razne migracije. krsna slava ti je dokaz da najviše iz današnje cg i stare Hercegovine i uopšte iz primorja su dolazili u današnju Srbiju.Zasto bi se neki pomorac selio duboko u kontinentalnu Srbiju? Ako je Sv.Nikola "dokaz" da su ti Srbi poreklom iz Montenegra.
No, po logici da je pola Srbije iz Montenegra ispada da je ostatak Balkana bio skoro nenaseljen posto je mnogo veci od Montenegra. Pa ko je onda ziveo u delovima nekladasnje srpske drzave iz doba Nemanjica i Hrebeljanovica? Srba nije bilo u danasnjoj Makedoniji, na Kosovu, Sumadiji, Raskoj, Bosni, Hercegovini? Gde su nestali stanovnici tih krajeva? Nisu svi otisli u XVII veku za Ugarsku, nisu pobijeni... mozda su cak i ostali na teritorijama danasnje Srbije?
Qqqqqqqqq....Meni to deluje daleko.
Ja i ne poznajem masu pobočnih srodnika preko prababa i pradeda kojih svako od nas ima 8.
Evo za @Jugoslav Čvarak detaljnog objašnjenja
Pogledajte prilog 1724210Pogledajte prilog 1724211Pogledajte prilog 1724212Pogledajte prilog 1724213
Qqqqqqqqq....
Pa zbog čega ne koristiti computatio civilis?
Koliko znam, to je standard u srpskom pravnom sustavu, a neuporedivo je jasnije od tih "koljena".
Sada sam se još samo dodatno zbunio.
Pogledao sam malo, to tzv. računanje "kolena" je prirodni način utvrđivanja srodstva (computatio naturalis) i totalno je neprecizan.Ma izgleda d aprevodi bukvalno sa negleskog haha
Ni meni ništa nije jasnije, ali sam htela da ti pomognem![]()
Pogledao sam malo, to tzv. računanje "kolena" je prirodni način utvrđivanja srodstva (computatio naturalis) i totalno je neprecizan.
Kanonsko i običajno pravo ga koristi.
Pogledaj pod stepeni i kolena.
NeDobro vece,
Ja i devojka smo vec 3 meseca zajedno i saznali smo da smo familija 4. koleno... Njen pradedan i moj Pradeda su braca rodjeni. Sta da radim sada... jel smem snjom u braku da budem
Pa rekao sam, slobodno neka dere.Ovi rođaci iz teme imaju istu čukunbabu i čukundedu, to je baš daleko.
To je greh.zabranjeno je,to ce i svestenik da ti kaze.raskini pod hitnoDobro vece,
Ako su im pradede bili braća, u osmom stupnju srodstva pobočne linije su, to bi čak bilo dozvoljeno u antičkom Rimu, a oni su imali jako stroga pravila u vezi rodoskrvnuća.To je greh.zabranjeno je,to ce i svestenik da ti kaze.raskini pod hitno
Ako imaš možda rođenog brata ili sestru, zamisli da se tvoja praunuka i njen praunuk venčaju. Da li ti to sad iz tog ugla zvuči normalno?jao jao, slabo mi idu i jednostavni rodjački odnosi, a tek ovo !
Ovi rođaci iz teme imaju istu čukunbabu i čukundedu, to je baš daleko. Svako od nas je imao 16 čukunbaba i čukundeda. Tako da imaju 1/16 zajedničkih gena. Svi ostali su neki drugi.
Ako imaš možda rođenog brata ili sestru, zamisli da se tvoja praunuka i njen praunuk venčaju. Da li ti to sad iz tog ugla zvuči normalno?
Nemoj zezati da ti je to normalnoMeni to ne zvuči nenormalno, ali ova tema je na forumu Religija, pa je glupo da insistiram na mom utisku.
Najbolje da pišu oni koji znaju stav Crkve, jer je valjda zato tema postavljena na ovaj forum, a ne na LjiS?
Nemoj zezati da ti je to normalno
Ljudi, nemojte ložiti dečka da je to u redu (ako on već ne loži nas). Nenormalno je i etički, za zakon ne znam i ne interesuje me, a i genetski. Ne znam kako niko nije čuo da je mešanje gena tako bliskih rođaka neprirodno i nenormalno.
gledaš svoju liniju i njegovu i skontaš da imate 4 koleno istog pretka a stari ljudi su znali da se to računa u rod.Pa ako se vole, jl treba da raskinu i da onda pate što imaju iste čukunbabe i čukundede? Nisu to iste prababe/pradede ni babe i dede, već čukun. To je verovatno ranije bilo i normalno, da se uzima dalji rod. Moja čukunbaba je umrla početkom 20. veka, a samo za jednu znam, ostalima ne znam ni imena čak. Imala sam 16 čukunbaba i čukundeda zaista nemam pojima ni ko su.
Stvar neke lične percepcije i vrv vaspitanja u porodici.
Pa ako se vole, jl treba da raskinu i da onda pate što imaju iste čukunbabe i čukundede? Nisu to iste prababe/pradede ni babe i dede, već čukun. To je verovatno ranije bilo i normalno, da se uzima dalji rod. Moja čukunbaba je umrla početkom 20. veka, a samo za jednu znam, ostalima ne znam ni imena čak. Imala sam 16 čukunbaba i čukundeda zaista nemam pojima ni ko su.
Stvar neke lične percepcije i vrv vaspitanja u porodici.
a šta ćemo sa edipovim kompleksom?