Jugoslav Čvarak
Buduća legenda
- Poruka
- 31.342
Ne znam kako niko nije čuo da je mešanje gena tako bliskih rođaka neprirodno i nenormalno.

Evo poslušaj što crkva kaže, da za 6, 7 i 8 stupanj nema nikakvih zapreka, a oni su u 8 stupnju srodstva.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam kako niko nije čuo da je mešanje gena tako bliskih rođaka neprirodno i nenormalno.
Evo poslušaj što crkva kaže, da za 6, 7 i 8 stupanj nema nikakvih zapreka, a oni su u 8 stupnju srodstva.
mogu oni svašta da stepenuju
Pa izračunao sam prvi tu na temi.mogu oni svašta da stepenuju
ali
otac
deda
pradeda
čukundeda
pa računaj
Pa lakše mu je da promeni ili napusti veru.To je greh.zabranjeno je,to ce i svestenik da ti kaze.raskini pod hitno
rekoh znam to stepenovanje, ja kao čovek mogu da kažem ma pradeda mi nije ništa al džaba, njegova krv je u meni.Pa izračunao sam prvi tu na temi.
Zajednički čukundeda (pradede su bila braća) znači 8 stupanj pobočnog srodstva.
Eno je buudala stavio video, poslušaj popa, kaže isto što i ja, da za taj stupanj nema nikakvih zapreka.
Ali Sale to uopće nije blizak rod.rekoh znam to stepenovanje, ja kao čovek mogu da kažem ma pradeda mi nije ništa al džaba, njegova krv je u meni.
recimo u kraljevskim lozama se znaju preci ali neki se uzimaju iz političkih razloga i uvek taj budući bude neki isprdak od kralja.znači nešto ne štima. al ja više verujem narodu nego crkvi i zakonu jer narod bolje zna šta valja šta ne valja.
zato kad se prosi mlada ide se u susedno selo gde znaš ko joj bio askurđel, a danas toga nema jer je degredacija čovečanstva pa se zaskače ko koga stigne.
ne kažem ja da je to blizak ili dalji, već po precima što su gledali obavezno ko je ko i kakvi su da ne bi dolazilo do takvih slučajeva.Ali Sale to uopće nije blizak rod.
Crkva je prije dozvoljavala brakove u četvrtom stupnju pobočnog srodstva.
Kako je znanost napredovala, došlo se do zaključka da srodnici četvrtog stupnja ipak imaju malo veće šanse da im potomstvo ima neki oblik degenerativne bolesti, pa su građanski zakonici podigli granicu na peti stupanj.
To je nakon toga učinila i crkva.
E sad, sasvim je druga priča što je zakonom dozvoljeno, a što se smatra uobičajnim, moralnim, društveno prihvatljivim.
Znači ja bez problema pred zakonom mogu oženiti sestričninu kćer, čak i u crkvi, šanse da nam potomstvo ima neku degenerativnu bolest jednake su kao da oženim Argentinku, ali mislim da bi nas se vlastita obitelj u tom slučaju odrekla.
Pa nađi neku poštenu filipinku a tu sestru pozovi na svadbu...Sta da radim sada...
Ako te zanima STA BOG KAZE u vezi ovog procitaj u Svetom Pismu u 3 Mijs18 poglavlje.Dobro vece,
Ja i devojka smo vec 3 meseca zajedno i saznali smo da smo familija 4. koleno... Njen pradedan i moj Pradeda su braca rodjeni. Sta da radim sada... jel smem snjom u braku da budem
Кољена или степени сродства у Православној цркви рачунају се по броју рођења. Дакле, колико рођења има између две личности, толико је и степена сродства. Младић и девојка, којима је заједнички предак прадеда, стоје у ШЕСТОМ степену крвног сродства у ПОБОЧНОЈ ЛИНИЈИ. У немогућности да вам графички представим како то сродство изгледа, покушаћу описно да објасним. Прадеда је имао два сина, то су два рођења; сваки од њих је имао сина или кћерку, то су још два рођења, а они су такође сваки имали сина или кћерку, то су још два рођења, значи укупно шест рођења у крвном сродству у побочној линији. У овом сродству брак није дозвољен све до деветог степена, што значи да шести степен не може бити разрешен ни од које црквнене инстутуције. Можда је у том степену сродства брак дозвољен по грађанском закону, али Црква такав брак забрањује и ти младенци се неби могли црквено венчати.Ako su im pradede bili braća, u osmom stupnju srodstva pobočne linije su, to bi čak bilo dozvoljeno u antičkom Rimu, a oni su imali jako stroga pravila u vezi rodoskrvnuća.
Pop da mu kaže, kažeš?
Po kanonskom pravu, brak između krvnih srodnika četvrtog stupnja pobočne linije je dozvoljen, drugim riječima, mogao si do prije pojave građanskih zakonika derati vlastitu sestričnu, dok po građanskim zakonicima ipak ne možeš.
Ako je netko liberalan prema sklapanju brakova među srodnicima, onda je to crkva.
Crna gora jes malena al je gusto naseljena...pa je časna i poštenaSta mislis koliko je ta Crna Gora bila gusto naseljena ako je pola Srbije poreklom iz Crne gore?
Tako je bumbar, sve si lijepo napisao, samo što njima nije zajednički predak pradeda, već čukundeda, znači osmi stupanj.Кољена или степени сродства у Православној цркви рачунају се по броју рођења. Дакле, колико рођења има између две личности, толико је и степена сродства. Младић и девојка, којима је заједнички предак прадеда, стоје у ШЕСТОМ степену крвног сродства у ПОБОЧНОЈ ЛИНИЈИ.
za 5-7 se šalje molba episkopu. tj nije pravolinijski, ali za 8 nema nikakve prepreke
Tako je.za 5-7 se šalje molba episkopu. tj nije pravolinijski, ali za 8 nema nikakve prepreke
gledaš svoju liniju i njegovu i skontaš da imate 4 koleno istog pretka a stari ljudi su znali da se to računa u rod.
ti samo pokušavaš da nekako osporiš da je to bitno.
oni ako odluče da budu u braku ili ne je isključivo njihova stvar ali po verovanju govorim da su rod i ako poštuju verovanje tradiciju genetski kod neće se uzimati.
gleda se po očevoj liniji, to su naši stari gledaliNikako ne mogu da znam ko su mi bile čukundede i čukunbabe, tako da nema svrhe. To je baš dalek rod. Dakle, jedino znam sa linije mame, njena mama, pa njena mama prababa koja je umrla kad sam imala 3 godine, pa njena mama moja čukunbaba izvesna Katica (valjda Katarina, ne znam ni ime).. nit je videla nit znam ko su joj deca, ni muža, a ostalim 15 čukundedova i baba nemam nikakve veze. Svi su sa raznih strana, za mene je to baš dalek rod. Da sad znam nekog kome je Katica takođe bila čukunbaba ne bi mi smetalo.
pa za genetiku je sve jedno jel očeva ili majčina linijagleda se po očevoj liniji, to su naši stari gledali
mene kao klinca su učili, zapamtio sam do marka koji je iz plemena pipera i koji je došao u današnju Srbiju. nisu se gledale bočne linije, te ovaj imao petoro, onaj šestoro dece već direktna linija, tako da potomci čukundede se računaju u rod koji nije poželjno da se uzimaju. jer ako počneš da pratiš sve nećeš znati ni ko ti je rođeni brat, bilo bi ko u španskoj seriji mama mi je sestra od ujaka![]()
Dalje nisam čitao.gleda se po očevoj liniji,
pa jeste ali kažem kako se gledalo, nije se išlo u brazil da se ženiš već u susednim selima.pa za genetiku je sve jedno jel očeva ili majčina linija
tvoja voljaDalje nisam čitao.
Sale, mili moj, ukoliko meni ne vjeruješ, odi popu, pa se raspitaj.tvoja volja
nisi pročitao, više verujem narodu nego crkviSale, mili moj, ukoliko meni ne vjeruješ, odi popu, pa se raspitaj.
Ne slažem se sa ovim što si napisao.gleda se po očevoj liniji, to su naši stari gledali
mene kao klinca su učili, zapamtio sam do marka koji je iz plemena pipera i koji je došao u današnju Srbiju. nisu se gledale bočne linije, te ovaj imao petoro, onaj šestoro dece već direktna linija, tako da potomci čukundede se računaju u rod koji nije poželjno da se uzimaju. jer ako počneš da pratiš sve nećeš znati ni ko ti je rođeni brat, bilo bi ko u španskoj seriji mama mi je sestra od ujaka![]()