vorki
Iskusan
- Poruka
- 5.032
Реч дух има више значења... понекад означава суштину неке појаве, нпр. Он уопште не разуме дух протестантизма, затим може да означава логички смисао неке тврдње, нпр. неко не схвата дух закона, за храброг човека кажемо да је јак духом, такође та реч може да означава и духовну супстанцију или природу јер Св. писмо каже "Бог је дух" (Јн.4,24)... Реч дух може да значи и утвару или привиђење "Они уплашени мишљаху да виде духа" (Лк.24,37) Тако реч ДУХ може понекад да означава и силу Божију, као што је случај са стихом који си навео
Али имаш и друго "Али ја сам пун силе од Духа Господњег" (Мих.3,8) Леп пример који говори да је Дух Свети личност и да није исто што и сила. Тачно се лепо види да је сила у ствари својство Светог Духа![]()
Možemo ovako do prekosutra, pošto za tebe sveti duh ima više značenja, na način da postaviš značenje onako kako tebi paše.
Mihej 3:8 - A ja sam pun sile od duha Jehovina, pun sam pravde i moći, da objavih Jakovu prijestup njegov i Izraelu grijeh njegov. ( NS prijevod ).
8 Ali ja sam pun sile od Duha Gospodnjeg, i suda i hrabrosti da kažem Jakovu zločinstvo njegovo i Izrailju greh njegov.*( Daničić - Karađić prijevod ).
8Ali ja sam pun snage i duha Jahvina, pun pravde i jakosti da objavim Jakovu opačinu njegovu, Izraelu njegov grijeh ( Stvarnost prijevod ).
Stavio sam ti nekoliko prijevoda da uvidiš da riječ, PUN SILE OD DUHA JEHOVINA, označava da je Božja sila u osobi, te da je PUN SILE ( snage ) OD BOŽJE SILE.
U stvari suprotno taj citat dokazuje