Jaslice u Bgdu

• Začetnik teme Začetnik teme vlakijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nadjite Vodic za roditelje, i u njemu cete naci spisak svih vrtica u gradu, privatnih i drzavnih, i to sa brojevima telefona. Kada nadjete ono sto vam odgovara, anketirajte ljude u kraju koje poznajete, ili ih vasi prijatelji poznaju, i pitajte sta oni misle o tim ustanovama...

Aleksa.:
Pod uslovom da to nije sestra? Iz bg kluba i sl.
Ma nije vazno ljudi sta ko kaze vazno da li ima li istine u tome.
Eto to je ono sto udruzenje privatnih vrtica ne razume,jeftin nacin da se privuce interesovanje roditelja.
Aleksa., sad tek primetih - sta ti ovo znaci?
Cemu takvo prozivanje, a ovamo se zalazes za normalan rad svih i zdravu konkurenciju?

Svan:
Interesuje me da li neko moze da mi preporuci neki vrtic koji prima klince na par sati, u Beograd dolazim poslom a nemam predstavu kako to funkcionise !

Nije mi bas jasno to "poslom na par sati" ali evo ovako. Postoji u Francuskoj ulici Školica u kojoj deca upravo budu par sati, i mislim da nemaju ishranu, postoji Školigrica u Kapetan Mišinoj i tu isto dete može da provede par sati i više. Tu uglavnom imaju sekcije tipa: likovno, muzičko, engleski , balet, itd.

Ja sam po zanimanju vaspitacica i radim udrzavnom vrticu.Ove godine vodim grupu trogodisnjaka(vaspitaci rade sa decom od 3-6 godina, a sa decom do 3 god.rade pedijatrijske seste).U drzavnim vrticima su velike grupe(skoro 30 dece u grupi),a ja i koleginica ne sastavimo ni 2 sata da provedemo zajedno sa decom.Nije ni malo lako,treba imati konjske zivce za taj posao,a plata mala.Ja licno mnogo volim taj posao,on me ispunjava,ali kad dojem kuci cesto moja deca teskai oni ispastaju.
Sto se privatnih vrtica tice,tu su grupe manje(do 10 dece u grupi) i lakse je raditi,ali u tim vrticima su i deca drugacija,tu su uglavnom deca bogatih roditelja,razmazena,koji misle da sve mora biti po njihovom.
Period prilagodjavanja vrticu kod trogodisnje dece traje oko mesec dana.To je period plakanja i dosta je da jedno dete pocne da place i onda placu svi i tako ceo dan.Ustvari dosta zavisi od vaspitaca i njegovog pristupa deci.Posle perioda prilagodjavanja deca znaju da malo placu kad ih roditelji ujutru ostave,ali to brzo prestane,cim roditelji nestanu iz vidokruga i deca nadju sebi zanimaciju.
Smatram da deca treba daidu u vrtic,da se druze sa vrsnjacima,tu se uce redu,radu i disciplini,a i mi smo tu da ih svemu naucimo.
Inace mi sa njima svaki dan radimo jutarnju gimnastiku,a svaki dan imamo vaspitno obrazovni rad,gde obradjujemo po .jedan predmet.Jedan dan radimo upoznavanje okoline(priroda i drustvo,drugi dan srpski,pa matematika,likovno,muzicko,fizicko,sve prilagodjeno njihovom uzrastu,dok kod sestogodisnjaka mozemo da radimo i po 2 predmeta u danu plus fizicko.

Hitno potrebna preporuka!

Imamo ćerkicu od 13 meseci i moramo da je upištemo u jaslice. U nekoliko državnih vrtića gde smo probali i prijavili dete pre neki mesec ima šanse da je upišemo negde pred školu...

Da li neko zna da preporuči privatne jaslice negde na opštini Čukarica, možda i Rakovica ?
:confused:

Svaki komentar ili kontakt adresa i telefon jaslica su dobrodošli

Pozdrav svima.
Imam sina od 9 meseci i planiram da ga dam u vrtic sa oko 2,5 god. a koliko vidim stanje sa vrticima je strasno, i sto se tice uslova i sto se tice slobodnih mesta. Mi smo na Zvezdari, tacnije Denkova basta, pa me zanima da li neko moze da mi preporuci neki dobar vrtic u ovom kraju.
Da li neko zna nesto vise da mi kaze o Baby Palace privatnim vrticima, tacnije o vrticu Vila Lux u ulici Silvija Kranjcevica?

Moze li se znati,postoji li vrtic koji radi u popodnevnim casovima?Cula sam da takvi postoje,jedan za po svaku opstinu u Bgd,takodje sam cula i za vrtic u kojem deca borave svim radnim danima,samo vikendom dolaze kuci...Interesuje me sve o takvim vrticima,cene,uslovi,ko ima prednost pri upisu,kad je upis itd...Moja deca vec idu u drzavni vrtic na Vracaru,mogu li da ih premestim?

Dobar dan,
imam devojcicu staru 14,5 meseci i odlucili smo da je upisemo u jeslice. Ima li neko iskustva sa "Plavim vrticem" na Banovom brdu?
Moze li neko da mi preporuci neke jaslice? U sustini nam odgovara sve sto nije preko mosta, tj. Vidikovac,Banovo brdo,Vracar,Banjica,Vozdovac,Autokomanda...
Radim u centru grada pa mi i nije toliko bitno kojim cu putem do centra i zato prihvatam svaku preporuku.
Unapred hvala!

Ja živim u blizini Plavog Vrtića , svraćala sam tamo kad je trebalo da upišem dete u neki vrtić.
Unapred da se ogradim , moji zahtevi za vrtić su preterani, al ono što sam videla bilo mi je ..pa onako...Ali u toj kući sam svojevremeno vežbala dok je bila fitnes klub, pa mogu da kažem malo detaljnije o samoj kući.

To je kuća na dva nivoa , u jednom se igraju u drugom spavaju. Sami kuvaju ( meni se to ne dopada) vlasnica je vaspitačica bivša srednjih godina . Rade dve devojke baš mlade , u trenutku kad sam svraćala nije bilo puno dece .

Meni lično nije se dopala ideja te kuće . Na samoj je ulici , istina ima malo dvorište iza ali nekako gde god da krenu u šetnju treba da predju Blagoja Parovića ulicu u kojoj idu i busevi i automobili a semafora nema u blizini od kilometar. .

Ako si već za privatni vrtić , ja ti toplo preporučujem Čili VIli, oni su u tom kraju ali malo izdvojeni , više na Košutnjaku.. Moje dete ne ide u taj vrtić jer nam je daleko peške ali samo dobre stavri sam čula. To je velika kuća na nekoliko nivoa, sa svojim dvorištem , daleko od buseva , a blizu košutnjaka . Hranu dobijaju iz ketering servisa , koji snabdeva većinu vrtića na banovom brdu.

Za decu koja ne piške u pelene dobar je , tj odličan i ovaj gde ide moje dete . Takodje blizu KOšutnajka , isti ketering donosi hranu , daleko su od gužve , i ima ih ukupno 30 u celom vrtiću a 5 vaspitačica. Zadovoljna sam .

Neko je pitao za Bebi Palace...Ne znam za Vilu lux ili kako već , ali znam za ovajdeo na Banovom Brdu i nemam ništa dobro da kažem. Ko upozna gazdaricu , sve mu bude jasno. Ako na to dodamo da tu idi u Legijina deca , i da stoje dva pandura ispred vrtića mislim da je to dovoljno da bude ne.

Generalno u svaki vrtić treba uci , provesti pola sata sat , popričati sa vaspitačima , osetiti prostor i atmosferu , raspitati se do detalja , jer samo tako si siguran sta valja .Obavezno vodite decu sa sobom . Mene su mnogi uputili na taj Bebi Palace al kad sam usla i videla da deca spavaju na jogi dušecima na podu , sve je palo u vodu.

Svima Vama koji tražite vrtić za dete ...SREĆNO!

Hvala.
Zamolila bih te samo da mi ostavis broj ili adresu Cili vili vrtica i vrtica u koje ide tvoje dete.Nadja jos nosi pelene a znam i da su u nekim vrticima u cenu uracunete i pelene pa ako nije problem kazi mi nesto o tome.Iskreno,kad smo se odlucili za vrtic mislili smo da su cene svuda identicne,medjutim uzasno sam se iznenadila.
Unapred hvala.

Ne mogu da ostavim brojeve to je protiv pravila foruma.
I ovo sto sam već rekla je previse , ubiće me modovi kad pročitaju.
Sve što te zanima mogu ti dati na pp.

Istina , to se odnosi na broj vrtića u koji ide moje dete, za ostale ipak moraš malo da googlaš , jer i pored najbolje volje nemam brojeve svih vrtića.

Ali ako ukucaš traženo ime provereno dobijaš sve informacije . Ako probaš videćeš da Prvo izadje sajt Čili vilija , a tu sve lepo piše.

Ja nisam nikad čula za varijantu da vrtić ima svoje pelene , u vreme kad je moja linka polazila u vrtić sve sam sama donosila.

O cenama vrtića može da se napiše omanji roman , i daleko od toga da su sve iste.
Ja nekako ipak mislim da tu važi pravilo koliko para toliko i muzike, mada se to pravilo nije potvrdilo kada je Baby Palace u pitanju.

Opet ja.U Cili nemozemo jer jos nosimo pampers,nasla sam ih i zvala. A sto se pelena tice,i ja sam to prvi put cula u Plavom vrticu.Sve sto si mi rekla je tacno sem sto bi moja mala bila na trecem spratu gde ima jos par decice pa ne bi morala da brinem zbog onih nezgodnih stepenica.Jednino sto ostaje kao problem je izlazak napolje ali sem dvorista nisu mi spomenuli nikakve izlaske.
A sto se tice Baby Palace...
Sve je to lepo; lux kuca,sve novo,nasminkano,doktor 2 puta nedeljno,dolazi kuci kad je dete bolesno...tra la la...nedeljni jelovnik jos malo pa kao u hajatu...ali ja iskreno dete upisujem u jaslice da bi se igralo,prljalo i druzilo sa decom.Vazno mi je da neko brine o njemu,da jede kuvano i dobije neku vocku a ne da mi doktor dolazi kuci.
Ne zelim nekoga da uvredim ali sve to u Palace je nekako previse.Moja Nadja se najlepse igrala dok smo bile da pogledamo " Dvoristance", koje je inace otpalo jer imaju bas malo dvoriste i nema puno dece njenog uzrasta,uglavnom su stariji.Da je malo starija, odmah bih je tamo upisala.
Ovako,trenutno,jednine jaslice gde bih je pustila je "Plavi vrtic", za novac koji traze dobijes sve sto treba detetu,kuca je lepa,mala deca odvojena,a i rade do 18i30 sto meni zaista mnogo znaci.

Moj sinko je 01.09 krenuo u državni vrtić preko puta starog Merkatora. Sada ima 15 meseci ali ja u oktobru počinjem da radim pa smo morali sada da krenemo sa privikavanjem!
Šta da kažem...Prvog dana smo išli na pola sata, drugog sat, pa sat i po i danas dva.
Lično sam uvek više volela privatne vrtiće ali ,eto, krenusmo u državni!
Čisto je, mi smo u grupi koja broji dvanestoro pilića, mada nisu svi krenuli prvog, neki će doći kasnije, tačnije, za sada su u grupi samo moj sinak i još jedno detence!
Vaspitačica mi deluje divno, a meni je malo ko deluje divno pa me je to poprilično smirilo, mada se možda ispostavi da nije baš tako sjajna, nadam se da me prvi utisak neće prevariti!
Prvi dan je bio samo pola sata i tek se zaplakao kada me je video, drugi i treći dan je par puta počinjao da plače ali vaspitačica kaže da je to zaista kratko trajalo dok je danas već bilo malo problematičnije ,možda zato što je bio dva sata, pa mu je to bilo dugo, ne znam...
Meni je par dana pred polazak bila strašna frka ali... nemam kome da ga ostavim pa je moralo ovako!
Ne znam još uvek šta tamo rade ili ne rade pa ne mogu ni da kudim ni da hvalim ali mi je od svega bilo najbitnije da je ta ženica kojoj je pripao u grupu stvarno o.k, mislila sam da ćemo dospeti kod neke nadrndane babe!

@Serious Sam
reci mi jel prvih dana budes ti sa detetom u obdanistu?
Sta se nosi svaki dan (pelene, patofne, rezervna majica i sl?
Mene sekira sto sto ja mom sinu (11 meseci) jos svu hranu miksam (ima samo 2 zuba i ne mogu da mu dajem nesto cvrsto) a cula sam da za dorucak dobijaju virsle...pa se sekiram kako ce jesti (prava keva :otkacio:

Poneseš rančić koji ćeš tamo da ostaviš a u njemu treba da bude: komplet preobuka-majica ili duksić, pantalonice ili trenerkica, čarapice, nekoliko pelena, kremica i vlažne maramice.
Obavezno ga preobuješ u drugu obućicu kada dođeš i da, takođe obavezno ponesi i flašicu za vodu ili čajić!
Sa detetom uopšte ne ostaješ, samo mu zameniš obućicu, poljubac i idete da tugujete svako na svoju stranu!
Što se tiče mixanja klopice, kažu da to netreba da se radi, mada sam i ja mixala otprilike do tog uzrasta pa mi rekoše da posle dete neće da guta čim ima malo gromuljica u šta sam se lično i uverila jer mi je sinko malo pravio probleme kada smo počeli da jedemo grubo gnječeno, u početku je sve pljuvao napolje ali to nije dugo trajalo!
Sada ima šest zubića i ja mu kidam manje parčiće jer skoro sve guta pa me strah da mu dam naprimer, parče hleba u rukicu, bojim se, zaglaviće mu se, pa će početi da se davi, što se već i dešavalo, ali, odem danas da ga pokupim iz vrtića a vaspitačica mu daje iz šolje jogurt a on sam u rukici drži neku integralnu kiflicu i jede kao mator!
Mama, samo hrabro!

Evo našeg iskustva.
Baki opušteno u najmladjoj grupici, u koju bi išao tvoj bebac, hrana je pasirana.
Šta više mi smo zbog toga imali problem, jer je Vanja već uveliko krkao konkretno pa je odbijao da jede pasirano.
Sem ti je već napisala sve o privikavanju, prve nedelje na po sat, dva ide, a dalje zavisi od deteta. Nosiš tri pelene i komplet preobuku i maramice i kremu, ali to uglavnom bezveze jer imaju u vrtiću pa retko koriste naše maramice ili kremu.

Sve što imate da im objasnite, kažete, pokažete i sl. uradite kod kuće. Patofne na noge, bebac u sobu i šmug! Nema grljenja i kukanja ispred vrata! Može samo jedan zagrljaj i poljubac.
Kad ostavljate dete ponašajte se normalno, bez patetike ili daleko bilo suza. Dete ne sme da vidi da je vama teško jer će to dobro da iskoristi.
Napisala sam već na nekoj temi al ajd da ponovim. Jednom prilikom Vanja je na pitanje šta si radio u školici rekao da je plakao za mamom i tatom. Ja sam se baš izbedačila, onako mi bilo tužno. E pa drage moje on je to meni govorio narednih 10 dana svaki dan. Jedan dan pitam vaspitačicu jel on stvarno plače svaki dan, a ona odgovori odrično. Znači on je snimio da je meni bilo tužno pa da me pokoleba.

Ovo nam je druga godina, krenuo je prošle godine u septembru i privikavanje je trajalo oko 3 meseca. Prvih mesec dana je bilo strašno, a onda bi malo plakao ujutru i posle bio super.
Verujte mi na reč, da sad kad treba da odem po njega u napred mi je muka jer ne mogu da ga izbacim. Svaki dan ostanem bar 15 minuta u hodniku i vičem: Ajde Vanja, kreni, pa jel se nisi dostao igrao.
Ako vam je frka mnogo, neka vodi dete neko drugi, bolje je tako nego da dete vidi da mama pati i to odmah pogrešno poveže u svojoj glavici.
Izvinite zbog dužine, ali znam kakva vas muka tera.
Srećno svima.

Back