Jaslice u Bgdu

• Začetnik teme Začetnik teme vlakijan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moje dete ima 2 godine, i planiram da ga uskoro upisem u vrtic, baba deda servis vise ne moze da postigne :)
Interesuju iskustva ljudi cija deca idu u vrtic na Novom Beogradu.
Nasao sam spisak vrtica na novom beogradu: http://www.vrtici.com/novi-beograd/
Nema tamo puno informacija osim kontakt podataka, tako da bih bas voleo da cujem iskustva ljudi.
Ima li nkeo preporuku?

@cmoka80
Jesi li izabrala vrtic? Imas li ti neku preporuku?

Da li neko ima iskustva sa vrticima sa opstine Palilula. Razmisljam o vrticu Snežana, Malecka i Mali princ, a u pitanju je dvogodišnjak. Ne poznajem nikoga cije je dete islo u neki od ovih vrtica i svaki komentar bi mi mnogo znacio

Moje dete ima 2 godine, i planiram da ga uskoro upisem u vrtic, baba deda servis vise ne moze da postigne :)
Interesuju iskustva ljudi cija deca idu u vrtic na Novom Beogradu.
Nasao sam spisak vrtica na novom beogradu: http://www.vrtici.com/novi-beograd/
Nema tamo puno informacija osim kontakt podataka, tako da bih bas voleo da cujem iskustva ljudi.
Ima li nkeo preporuku?

@cmoka80
Jesi li izabrala vrtic? Imas li ti neku preporuku?

Evo ovde imate spisak SVIH privatnih vrtica u Beogradu
http://www.navidiku.rs/firme/vrtici-beograd a imate kad udjete unutra i vrtice sortirane po opstinama. Super je i lako cete se snaci

Da li neko ima iskustva sa vrticima sa opstine Palilula. Razmisljam o vrticu Snežana, Malecka i Mali princ, a u pitanju je dvogodišnjak. Ne poznajem nikoga cije je dete islo u neki od ovih vrtica i svaki komentar bi mi mnogo znacio

Ako ne nadjete nista za njih evo kao predlog jos 2 sam nasao i vidim da su dobro ocenjeni, http://www.navidiku.rs/firme/vrtici-palilula Radoznalac i Mala Visnja

Živim u blizini opštine Zvezdara i želela bih da upišem dete od septembra u privatne jasle. Tada će imati punih godinu dana.
Da li neko ime predloge gde ima vrtića? Baby Palace u Kajmakčalanskoj mi je u blizini, ali posle nekih komentara nisam sigurna o kvalitetu usluge, a i ne znam da li uopšte postoje jasle tamo.

Ko je rad da pomogne????????????
Hvala unapred

Evo za vas jos dva vrtica sa Zvezdare http://www.navidiku.rs/firme/vrtici-zvezdara

Nisam do sada pratila ovu temu ali eto dete mi sutra kreće u vrtić prvi put a ja imam strašnu tremu i nešto sam se rastužila. Do sada su je čuvale bake i deke, svi živimo jako blizu i baš smo se uklopili ali smo rešili da je upišemo u vrtić kako bi se malo družila sa svojim vršnjacima. I pošto sam je na jedvite jade upisala toliko sam se radovala kad sam to ostvarila a sad sam se nekako rastužila kako će ona to prihvatiti, da li će se uklopiti, da li će voleti da ide. Nisam rekla da devojčica ima 3.5 godine. Kakva su vaša iskustva, ima li još ovako ludih i osetljivih mama?

Ja pratim temicu vec neko vreme, mada smo i dalje u potrazi ali me je frka kako ce da se uklopi u kolektiv.. verovatno preterujem..
Dajte mame i tate sa Vracara preporuku za dobar vrtic .. po mogucstvu drzavni, privatne sam mahom pregledala po kraju ih ima kolk'o osh.. i deluju mi snobovski,

Drage mame,

Konacno sam uspela da izdvojim malo vremena za ovaj mail koji vec mesecima planiram da napisem, ali jurnjava za klincem….i sada pisem u gluvo doba noci, a i prvi put pisem na nekom forumu pa se izvinjavam zbog mogucih propusta.
Naime, zelela bih da Vam najtoplije preporucim vrtic Dvoristance na Banovom brdu u koje ide moje dete, jer na formiranje nase dece,time i ceo njihov buduci zivot, vrtic ima izuzetno vazan uticaj , a i zbog zahvalnosti prema onima koji taj vrtic vode :worth::ok::ok:. Takodje i da podelim moje iskustvo u cinjenju izbora vrtica i gresaka koje tom prilikom mozemo napraviti.
Kada sam pocela da razmisljam o tome u koji vrtic da upisem dete, napravila sam iscrpnu pretragu – inace sam taj tip – po vise kriterijuma, od onih za koje pedagozi i razvojni psiholozi kazu da su vazni, onda onih koji su meni licno vazni u odnosu na specificnosti mog deteta, utiska da ce on biti srecan tamo i rado provoditi vreme, procene vaspitacica, njihovog potencijala empaticnosti i edukacije pa do prakticnih kao sto su blizina, vreme rada…

Sa odlascima u nekoliko njih na razgovor, krug se suzio i ja sam izabrala jedno koje je izgledalo da zadovoljava sve uslove. E, ali, to je tako bilo samo u delu koji se odnosio na smestaj i hranu, ali ono sto je najvaznije, rad primarnih vaspitacica sa detetom- od njegove integracije u grupu, rada sa njim pa sve nadalje je izostao ( uz izuzetak spoljnih saradnica koje su korektno radile svoj posao).
Necu vas sada gnjaviti sa detaljima kako je sve to teklo a zbog cega sam na kraju i ispisala dete, ako nekoga bude zanimalo, napisacu u drugom postu, nikakva moja bolecivost ili pokusaj preterane zastite, ili perfekcionizma nije bio razlog tome. Naprotiv, na kraju su me meni bliski ljudi naterali na to zbog sve ociglednijeg loseg uticaja tog obdanista na dete. Da ne poveruje covek. I tako se taj izbor ispostavio kao jedna VEEELIIKA GRESKA.
Eto pouke broj jedan : Nije sve onako kako nam se cini.

Dvoristance mi tada uopste nije uslo cak ni u pocetni siri krug razmatranja, i tu je njegova slaba strana – marketing. Naime, i pored toga sto nam je ono bilo najblize, na web strani mi je izgledalo nekako previse skuceno a o svom programu nisu pisali nadugacko (a mogli su kao i drugi da prave citavu filozofiju od delova programa), tako da – ovo je moja greska- uopste nisam ni raspitala o njemu niti otisla da ga vidim. Izgledalo mi je poput drugih malih vrtica u kraju, a ja sam htela nesto vise za mog malisu. Ali, srecom, potpuno slucajno sam dobila preporuku od komsinice koju sam znala kao pametnu osobu i posvecenu majku a cija su deca tamo isla, i eto nas i dan danas tu, srecni i zadovoljni! Dakle, moj savet je da licno odete u svaki vrtic, cak i ono koje bi odbacili zato sto izgleda malo ili “obicno” jer reklama moze da pruzi laznu sliku, kao i da se dobro raspitate kod onih cija su deca isla/idu u vrtic koje vas zanima jer takodje mozda uopte nije tako dobro kakvo se vama ucini citajuci o njima.
E da ne zaboravim, posle tog prvog a pre sadasnjeg vrtica imali smo kratko iskustvo sa jos jednim, za to malo vremena koliko smo tamo proveli mogu se pohvalno izraziti, u onim stvarima koje sam videla. Rec je o takodje privatnom vrticu Pitagora, koje se oslanja na Montessori principe. Licno mi se njena pedagoska teorija umnogome dopada, i stekla sam utisak da je u Pitagori ispravno primenjuju.. Takodje, vaspitaci (upotrebicu taj izraz iako je neadekvatan u Montesori sistemu) su bili obrazovani i veoma strpljivi, i odlicno su pratili dinamiku interesovanja dece. Odustali smo od Pitagore zato sto nam je od septembra bio promenjen termin vezbi od septembra na koje Kolja ide svakodnevno a i inace smo dosta udaljeni tako da nismo mogli da uklopimo vremenski boravak tamo – a tu su malo striktni, zbog programa, oko vremena dolaska…Dakle topla preporuka za Pitagoru u tim aspektima.

A sada, da se konacno vratim na glavni razlog pisanja ovog romana, a to je pohvala naseg vrtica Dvoristanceta na Banovom brdu.
Vrtic se nalazi na Banovom brdu, na novoj lokaciji, (ranije su nam bili na minut i po hoda,u Kraljice Katarine a sada su malo dalje), na korak od Kosutnjaka, u novoj lepoj, prostranoj i svetloj kuci. U kuci je sve potpuno novo, precisto, sa vedrim bojama i lepim decjim namestajem. Dakle ceo ambijent je veoma lep, a takodje je i sam prostor odlicno rasporedjen u odvojene celine za igru, rucavanje, spavanje…
Kosutnjak je, bukvalno, na par minuta hoda, sto deca maksimalno ‘zloupotrebljavaju’ kada god je lepo vreme a cemu se i roditelji raduju. Ja sam ranije Kolju svaki dan vodila u Kosutnjak a sada mozemo to vreme da iskoristimo za odlazak na sport, bazen, druzenje…
Kuhinja je domaca i raznovrsna, sa supom svakoga dana, vocem, uzinama…
Broj dece je veoma mali otprilike je cetvoro dece po vaspitacici, sto je izuzetan benefit za dete – rad sa detetom je gotovo individualan a opet imaju dinamiku grupe i
zbog toga sto ih je malo osecaju se kao da su u nekoj svojoj porodici.
Upravo to je onaj kvalitet koji je najvazniji za dete, a koji je najredji za neki vrtic. Ta posvecenost, beskrajna strpljivost i ljubav prema deci zbog koje se oni osecaju kao kod kuce, raduju se da idu tamo a sve mnogo bolje i lakse prihvate i nauce. Secam se kako sam, kada sam prvi put otisla u Dvoristance i upoznala se sa vaspitacicama i decom, osetila neku posebnu harmoniju i mir, sto nisam osetila ni u jednom prethodnom vrticu. Ovde se oseca kako su deca zadovoljna i srecna, kako su voljena i kako ih razumeju. i da je I samo to kvalitet ovog vrtica, ja bih bila prezadovoljna i ne bih trazila drugi, a ovde dobijaju jos puno toga.
U vrtic iako je na Banovom brdu dolaze deca sa razlicitih krajeva grada - Novog Beograda, Vidikovca, iz centra…i kasnije i njihove mladje bate/seke i ja ne znam da li je takva situacija I sa nekim drugim vrticem, ali to meni govori mnogo.
Sve ono sto se meni dopadalo kada sam citala programe vrtica koji su mi se ucinili kvalitetnim ( Zmaja, Juce otkrivalice…) ovde primenjuju, i to sa ogromnom ljubavi, strpljenjem i kreativnoscu, a deca na pravi nacin, sa entuzijazmom, lako i spontano usvajaju. Kolja svaki dan napravi nesto lepo, crtez ili kolaz, ili origami, stalno uci nesto novo i ja iz dana u dan primecujem veliki napredak na njemu, u svakom smislu, i prepoznajem uticaj vrtica. Mislim da ih u predskolskoj pripremi spreme odlicno za skolu, i moja prijateljica koja mi je preporucila Dvoristance i cije je dvoje dece tu islo rekla mi je da su bili najbolje pripremljeni u odeljenju.
Ja sam malo dosadni tip mame, i svaki dan pitam kada dodjem po malisu kako je bilo i sta se desavalo ili zovem da vidim da li je rucao da bi znala kada da dodjem po njega, i svaki put budem iscrpno obavestena, ili me cak i one pozovu ako je Kolja tog dana slabije jeo. Do njegove cetvrte godine ja sam mogla da ga sa punim poverenjem ostavim jedino sa mojom mamom,a i to ne predugo jer je bio hiperaktivan, i iako je bilo vise devojaka koje su ga povremeno cuvale, ja sam uvek bila tu. Prvi put sam kada je krenuo u Dvoristance mogla da ga ostavim sa nekim a da budem potpuno mirna i sigurna da je on bezbedan, i zadovoljan. Takodje, kada su isli u banju Vrdnik na nedelju dana, svi iz okoline su bili zgranuti jer se mi nikada nismo odvajali, i jos uvek spavamo zajedno – u toku su radovi na njegovoj sobi  - a ja sam bila potpuno sigurna da ce sve proteci odlicno sto se tice odvajanja od mene, jedino sam bila malo skepticna oko discipline, ali sve je bilo u savrsenom redu.Vratio se sav vazan, pun utisaka i srecan.
On se oseca apsolutno prihvacenim ( sto je meni izuzetno vazno ) i obozava svoje drugare a cesto spominje i vaspitacice - Ljilja/Marija kaze to se radi ovako ili onako, ili kada nesto objasnjava tako mi je Ljilja/Marija rekla, hoce i da ih vodi na more sa nama…
Eto,toliko za sada, preterala sam sa duzinom, ali toliko bih lepog jos mogla da kazem. Ako ste u potrazi za vrticem ili nezadovoljni onim u koje vam klinci idu od sveg srca preporucujem Dvoristance, otidite da ga vidite, upoznajte se sa vaspitacicama i decom, idealno i sa roditeljima ( vecina dolazi po decu izmedju 4 i 5,30 ). Ne verujem da cete u nekom drugom naci sve ono sto on ima, a po meni, posle mojih iskustava i razgovora sa drugim mamama, najvaznije su osobe koje rade sa nasom decom. Da ne odradjuju svoj posao, da ne budu nervozne, da su obrazovane i kreativne, i najvaznije da budu empaticne, strpljive i da vole nasu decu. A toga u Dvoristancetu ima napretek.

Veliki pozdrav svima! :bye:
Tamara

Mi placamo 180 eura, i nakon preseljenja u novu kucu, sto je smesno u odnosu na to sta dobijamo, po svim parametrima. U onom prethodnom, isto privatnom i izvikanom vrticu placali smo toliko za pola dana ( a provodili u stvari samo dva, eventualno tri sata zbog vezbica mog cedovista) A kakva razlika. Ni primaci. Ma ja sam potpuno odusevljena ovim vrticem. E, da nisam napisala i da su deca iz Dvoristanceta i njihovii roditelji diiivni, strasno mi je zao zbog predskolaca koji su otisli. Moram sada da se pakujem, putujemo u subotu ( u 4!?! ujutru ) na more, ako budem stigla pogledacu i tamo forum, ako ne kada se vratim.
Pozdrav svima!

VRTIC M&M NIKAKO!!!
Zelim da pozdravim sve i da skrenem paznju svima koji bi upisivali dete u ovaj vrtic u naselju Braca Jerkovic.Naime,moje dete je tamo,ali uveliko razmisljam da ga ispisem.Treba dobro proveriti kakav je vrtic,pa tek onda upisati dete,jer ne mozete stalno da menjate vrtice i tako zbunjujete dete.
Ima mnogo stvari koje su lose u vrticu M&M.Prilicno je prljavo,iako na prvi pogled tako ne deluje.Vaspitacice se stalno menjaju jer rade na crno,moraju da dolaze i bolesne na posao(!!!),i verovatno nezadovoljne i zaradom brzo odlaze. Hrane narucuju cetiri puta manje,pa porcije dele na delice ili rastvaraju supe,corbe,jela...Strasno!! Sa decom i ne rade puno jer su vaspitacice pusaci,pa su cesto napolje na pus-pauzama. Losa je atmosfera medju osobljem,vrlo cesto cete slusati ogovaranja kolega i drugih roditeja. Desilo se i da im je dete izaslo iz grupe,a da ni jedan vaspitac nije primetio,niti "koordinatorka"!! Najsavesniji su kad treba da vam naplate 230 eura! Zvace vas i na odmoru,samo da se novac donese! Pritiskaju vas i za rekreativnu nastavu jer tu imaju dobru zaradu i u obavezi ste da posaljete i novac sa detetom,a kusura nikad nikome nema. Mislim i da diskriminisu decu koja ne zele ili ne mogu da idu na rekreativnu.Pritiskaju vas i za dodatne aktivnosti,koje se naravno naplacuju,jer im i tu kapne neki procenat...
Jedino lepo sto mogu da kazem jeste da su neke vaspitacice divne,ali pitanje dokle ce i one biti tu...
Razmislite dobro,jer ja nisam.Sad kad treba da ga prebacim,dobro se informisem za sledeci. Covek se na greskama uci.

Preporuka za privatne jasle / vrtić na Vračaru, Trnska 8, Dečiji Centar Martinački.:super:
Prostor je mali, nedavno otvoren i tek se razvija.
Sasvim slučajno smo naleteli na ovaj vrtić preko neta i odveli naše dete, mala ima 13 meseci. Žena koja vodi vrtić je divna, radila je kao vaspitač u državnim vrtićima, tako da je i više nego kompetentna za čuvanje i rad sa decom, jako voli decu i to se već na prvi pogled može videti.
Cene su i više nego pristojne, jer, za razliku od drugih privatnih vrtića, ženi nije primarni cilj da roditelje odrapi za pare, vec da budemo zadovoljni negom i brigom koja je detetu tamo pružena.
Vrtić radi radnim danom do 17, ali se možete dogovoriti i o ostanku deteta do 18 h,. kao i o čuvanju deteta na sat, i to čak i malih beba od po nekoliko meseci, što je jako teško naći u smislu da vam odgovara i osoba i cena i sve drugo.

Poslednja izmena od moderatora:
Najtezi zadak od svih, PRONACI PRAVI VRTIC ZA SVOJE DETE!

Svi, naravno, zelimo najbolje za svoje dete, ali kako da prepoznamo da li je to ono pravo?!
Nadam se da cu vam bar malo pomoci svojim iskustvom, jer je pronaci pravi vrtic u Beogradu… ravno nemogucoj misiji. Vrtic u kom sam radila ,,Deciji svet”, definitivno ne bih preporucila ni najgorem neprijatelju! Pa da pocnem, o nekim stvarima se ne cuti vecno!

Razloga je vise:
• Prvi i najvazniji, gazdarica koja ce vam se sve vreme vestacki smejati i videti vas u obliku evra, a za to vreme ce gledati kako da vas opeljesi i slaze
• Nekvalifikovan ili nestrucni kadar (i ono malo vaspitaca koje vrede, ne obavljaju svoj posao onako kako je neophodno, jer rade za 200e koje jos kasne i po mesec dana, vecina neprijavljena, uz obavezu da rade ugvanom stvari koje nisu njihov posao….., pa su njihove frustracije i nezadovoljstvo razumljivi), koji vas svaki put na vratima doceka uz sirok, VESTACKI osmeh (prosto da pomislite da je sve divno i sjajno ☺), koji naravno traje dok ne zatvorite vrata, a onda slede smrknute i besne face
• Saradnici ne postoje (naravno, na razgovoru za upisu vam se sat vremena pricaju bajke, pokazuju slike ljudi koji tu vise ne rade odavno, ili koji dolaze jednom godisnje za zakletvu, ali sve to zvuci vauuuuuu…. Svasta ukljuceno u cenu), sem onih koje posebno placate
• Cene za sve sto placate, oko tri puta skuplje od realnog (za izlete, saradnike, paketice, predstave, prevoz, ekskurzije, casopise…. pa cak i novac koji posaljete deci za slatkise (jedan pojedu da bi se o njemu pricalo, svi ostali idu u ,,humane svrhe” vlasnice decijeg sveta. Vi, logicno, i ne znate da ste humani
• A kuhinja…. E to je za pricu, em losa, ne sastvalja je nutricionista za pocetak (jer ne postoji), em nekad i ostanemo bez iste zbog kasnjenja u transportu od par sati. Ukratko:
o Rucak, jos hajde nije los, bar su neke kuvane gluposti (sem kad kuvarica ne dodje pa vaspitace kuvaju makarone bez icega, ili prze jaja, nemaju vremena ni vestina za vise), ali to su ,,vanredne situacije” koje vam ne umanjuju cenu, a i kako bi, kad vi mislite da je bilo ono sa jelovnika. Od salata samo kupus (u srecnim danima)…
o Dorucak, opet zavisi ima li ko da ga spremi ili ne, ali uglavnom se tu jedu neke pastete i ostale gluposti (potrositi sto manje para – jedini cilj)
o Vocna uzina, u 99% postu slucajeva, jabuke obrane kraj puta, jer takvih verujte mi, nema u prodaji, onaj jedan posto se nabavi, bas kad se mora (jednom u par meseci)
o Slatka uzina, kao i ostali obroci, zavisi od toga ko je sprema, ali su to obicno po jedna krem bananica, ili po jedan keks (ne plazma naravno), kada vam kazu medeno srce, ne misle na napravljeno medeno srce, nego na po jedno srculence iz kese, kada kazu oblande, jeli su napolitanke….. marmelada koje deca ne jedu na sve strane… da skratim, deca su srecna kada neko slavi rodjendan, jer jedino tad mogu da pojedu nesto ukusno
• Za izlete uvek mislite da traju mnoooogo duze nego sto zapravo jeste, a mi se ustvari samo provozamo busom (tako sto uglavnom sedi po troje dece na dva sedista), protrcimo pola sata tu gde smo stugli, tek da se slikamo (treba nam dokaz da smo isli), i bezimo nazad.
• Onda pravac spavanje, za koga ima mesta u krevetu, ima, za koga nema…. Tu je par cebeta na podu, naravno uglavnom za najmladje, oni ne znaju da kazu
• Sto se aktivnosti tice (koliko para toliko muzike) odradi se bas kad se mora po nesto, tek da mozemo da zamenimo pano i da izgleda kao da smo super vredni, i da se hoce ne moze se jer grupe nisu onakve kako pise na njihvom sajtu, ni brojcano, ni sto se uzrasta tice, tako da su sve vise ili manje mesovite, dinamike se pisu tek da se napisu, ali se ne prate…
• Video nadzor kojim se hvale, ne radi u svim vrticima, ne u svim sobama, traje samo 4h dnevno, I tad vaspitace beze tamo gde ih nema, ili jednostavno okrenu kameru u zid
• I na kraju na, najvaznije, sva ta uzasna usluga (gora od drzavih vrtica, verujte mi realno, ne vredi ni da ona vama placa da budete tamo), kosta 240e za celodnevni boravak I 180e za poludnevni, osim ako ne umete da se cenkate, pa kako se pogodite.

Poslednja izmena od moderatora:
Koji je dobar privatni vrtić u Beogradu (naročito Novi Beograd), da li neko zna?

Dobar privatni vrtic je obicno onaj koji je najskuplji, mada ni to nije garancija - mislim da na sajtu grada imas registrovane vrtice (to su oni koji imaju sve uslove da se zovu vrticem, i mozes ih na prste nabrojati) i svi su bili oko 250-350 evra mesecno pre par godina kad je mene to interesevalo. Sve ostalo su zaje...cije, i iskustva mogu da budu raznolika, ja i nisam imao neko pozitivno i mogu ti reci da mi je laknulo kad sam prebacio dete u drzavni. U privatnom su primali bolesnu decu sa temperaturom, spajali grupe bez obzira na uzrast i sto jos gluposti, sto se ovde uglavnom ne desava. Naravno i tu ima mnogo mana i zamerki, al kad je dete u pitanju to mu dodje normalno, nadju se zamerki i babama i dedama a ne placenim cuvarima.

Kljucna pitanja, hvala Vam na savetu, vidi se da savet daje neko ko je iz struke i pogadja samu sustinu stvari. Vidjala sam mnogo puta oglase gde zaposljavaju u privatnim vrticima kojekakav kadar, a nedavno se prosto zapanjih angazovanjem muzickog pedagoga i teologa kao vaspitaca, neverovatno! Ne mislim da ja recimo kao pedagog treba i umem da radim u vrticu kao vaspitac, kao sto ne bih ocekivala da vaspitac zna posao pedagoga, niti ga moze nauciti kroz rad. Vlasnici, o njima ne bih trosila puno reci, mislim da samo onaj ko je iz struke, sa mnogo iskustva moze da ima kvalitetan vrtic. Brisevi, neophodno, zaista, a da li se svugde uzimaju?

Meni se ne dopada jelovnik po ukusu dece, pice, sendvici, lazanje...Moje dete ima drugaciji ukus :) Ne kazem da ponekad ne jedemo picu, sendvic ili lazanje, ali vrlo retko pored obilja drugih jela sa povrcem.

Skoro tri godine posmatram decu sa bebisiterkama u parkicu, i zaista mogu da se nadju sjajne osobe, retko ali mogu. Kao majka i kao neko iz struke isto bih svoje dete pre poverila nekom vaspitacu jer sa misljenja da mu je bolje da svaki dan ide napolje bar tri sata, igra se u parkicu sa drugom decom, znam koliko i sta jede, redovno spava i uredno se presvlaci. Naravno, dok je malo, do neke 3 godine, posle toga mislim da ipak deci treba drustvo, da je vreme za socijalizaciju i kolektiv. Nezamenjiv je boravak napolju, sto duze, po meni je to najznacajnije za celokupni razvoj deteta, pored ljubavi i topline koje dobija od svojih najdrazih.

ako do pravog vrtica ne znam ali kako do vrtica strave i uzasa znam.....Brace Jerkovic DECIJI SVET tuga.Na izgled sve deluje carobno.Na vratima te docekuju vaspitaci sa osmehom na licu.
I sve je tako do trnutka dok se nepojavi gazdarica.Toliko euforicna,napadna,izvestacena da te jeza obuzme..Isprica ti bajke i ubedi da je crno belo bez problema.
A,kada roditelji odu i vrata se zatvore krene mobing na radnicima.
Da pocnemo od dorucka>>>>Ako je Goca raspolozena mozda deca i pojedu nesto lepo.Parizer se kupuje na pijaci MDJARSKI posto je on jeftiniji .U suprotnom Goca pravi skandal za doruckom i svi placu,a deca jedu krem i jogurt.
Tu se mogu naci i razni dzemovi od visanja doneseni iz Rusnja domace proizvodnje.Za 240 eura greota da deca nejedu domace.

Uzina>>>>Jabuke,jabuke i samo jabuke,poneka konzervirana breskva od koje vaspitcica Kaca dobije elergiju kako kaze moje dete.Moze se desiti da i jabuke budu pojedene ako uleti neki misic.
Rucak>>>>Nesmem ni da pomislim...ako kazu da je sve pojela odlicno...imali smo srece.
Uzina<<<<Bananice,galete,kolacici iz PAKLENE KUHINJE.
Sa decom se nista ne radi zato sto jedan vaspitac ne moze da postigne sve...cesto ostaju sa spremacicama i kuvaricama...
A,vaspitaci to je tek posebna prica sve po potrbi.Od invalidskog radno vremrna,preko prekovremenog,plata stiye na ruke u evrima...
Posto cenkanje dolazi u obzir,placanje u napred.Vaspitaci se suspenduju,otpustaju,vracaju budu tehnoloski visak kod gospodje gazdarice moze sveeee...
Rekreativna nastava kosta tri puta vise,odlayak u pozoriste i na izlet ko do Rima.
Sve se zna i sve se krije.na roditeljskom sastanku mozes saznati kom roditelju je iskljucen gas.Ko je sta radio,gde je isao,sa kim se video i milion drugih gluposti.
Deca kod kuce znaju da ispricaju i prepricaju svaki nemili dogadjaj izmedju osoblja ili svadju koja uglavnom nije svadja nego glasan govor.
Zna se i da gazdarica ima decka i to nekog bivseg muza od tamo neke koja pokriva papire svaki put kada dodje inspekcija rada.
Posto jedina ona zna sta mulja i kako pokriva.Znaci gospodo inspektori imate pune ruke posla.A, VI DRAGI RODITELJI BUDI TE I DALJE SLEPI PORED ZDRAVIH OCIJU I PUSTAJTE DA DECA RASTU U JEDNOJ BOLESNOJ SREDINI I MOLIM VAS VIDI TE DA TO SVE PLATITE U NAPRED....

Back