Јасеновац - истине и лажи

• Začetnik teme Začetnik teme Wrana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Karakteristican je iskaz vojnog duhovnika I. zbornog podrucja ustaskog pukovnika Vukelic Josipa, koji je dao pred istraznim vlastima 21. VIII. 1945. g. u kojem medu ostalim kaze:
»Poznato mi je da su ustase cinili razna bezakonja popalivsi mnoga sela same Banije, a poznato mi je da su i ubijali, a njihovi saveznici na frontu bill su domobrani. Sjecam se da su dana 23. II. 1945. g. u selima Banije oko 400 domobrana popalili mnogo kuca i ubili mnogo naroda. Ovi domobrani su izasli iz Petrinje. Svoj glas nisam digao protiv toga klanja i paljenja, jer nisu digli niti drugi kao ni Stepinac... Toga dana isao sam licno sa domobranima u ratni pohod (akciju) kako mi je to bila duznost.«

Govori o drugim ustasama.
Ja sam te pitao gde se u izjavi spominje red domobran ?
Којим другим усташама, јасно каже да он не спада у усташе.
"Svakom prilikom sa nama su išli i neki oficiri Dobrić Josip i Cvijetković Mihajlo, a pored njih bilo je i ustaških oficira."
"i tako stojeći klali su ustaše, a mi smo vršili obezbeđenje strelišta"
"došli su ustaše iz Zagreba i iz Petrinje i tada smo dobih naređenje"

А и тај Јосип Добрић кога спомиње није био усташа него домобран из Сплита.

Којим другим усташама, јасно каже да он не спада у усташе.
"Svakom prilikom sa nama su išli i neki oficiri Dobrić Josip i Cvijetković Mihajlo, a pored njih bilo je i ustaških oficira."
"i tako stojeći klali su ustaše, a mi smo vršili obezbeđenje strelišta"
"došli su ustaše iz Zagreba i iz Petrinje i tada smo dobih naređenje"

А и тај Јосип Добрић кога спомиње није био усташа него домобран из Сплита.
i gde pise domobrani ?

Покољи Срба у глинском срезу​

https://sr.wikipedia.org/wiki/Покољи_Срба_у_глинском_срезу
Први талас покоља почео је 11. маја, када је усташка група предвођена Мирком Пуком стријељала групу српских мушкараца и дјечака над ископаном јамом у селу Прекопи. Други талас покоља у глинском срезу догодио се од 30. јула до 3. августа, када су усташе похапсиле Србе општина Топуско и Чемерница (данас Горња и Доња Чемерница), под изговором да ће бити упућени на присилни рад у Лику.
Дана 11. маја 1941. је сазван „тајни ужи састанак” усташких првака Глине у стану љекарке др Вејвода. Један усташа-емигрант је предложио да се састави листа оних Срба које би послије хапшења требало ликвидирати, а који би били оквалификовани као непријатељи Хрвата.
Увече 11. маја је усташки таборник Никола Видаковић мобилизовао усташе, поставио неке од њих да дежурају на глинским улицама, а са другим усташама је почео да хапси и одводи све одрасле мушке особе Србе старости од 16 до 60 година.
Дана 11. маја увече неколико глинских усташа
Стријељање су вршили усташе-емигранти доведени дан раније из Загреба. Од домаћих усташа, учешће у стријељању су узеле
усташе
Забиљежено је да се усташа Никола Липак-Чукље,
Глинску цркву где су их
усташе закључале.
Тада се појавило још
усташа и убиства су се наставила
преживио је тако што су
усташе мислиле да је мртав,
Са усташке стране, као свједочанство, имамо изјаву Хилмије Берберовића коју је септембру 1941. дао полицији у Београду

i gde pise domobrani ?
Него којој формацији је онда Хилмија припадао ако није био усташа!
"У масовним хапшењима и покољима поред усташа-емиграната и новорегрутованих учествовала је такозвана регуларна хрватска војска – домобрани, о чему сведочи записник о саслушању Хилмије Берберовића, канцеларијског поднадзорника, који је као домобран учествовао у клању у чувеној глинској цркви"
http://jadovno.com/arhiva/knjige-fe...tike-spustila-se-u-pakao-jadovna.html?lng=cir

Покољи Срба у глинском срезу​

https://sr.wikipedia.org/wiki/Покољи_Срба_у_глинском_срезу
Први талас покоља почео је 11. маја, када је усташка група предвођена Мирком Пуком стријељала групу српских мушкараца и дјечака над ископаном јамом у селу Прекопи. Други талас покоља у глинском срезу догодио се од 30. јула до 3. августа, када су усташе похапсиле Србе општина Топуско и Чемерница (данас Горња и Доња Чемерница), под изговором да ће бити упућени на присилни рад у Лику.
Дана 11. маја 1941. је сазван „тајни ужи састанак” усташких првака Глине у стану љекарке др Вејвода. Један усташа-емигрант је предложио да се састави листа оних Срба које би послије хапшења требало ликвидирати, а који би били оквалификовани као непријатељи Хрвата.
Увече 11. маја је усташки таборник Никола Видаковић мобилизовао усташе, поставио неке од њих да дежурају на глинским улицама, а са другим усташама је почео да хапси и одводи све одрасле мушке особе Србе старости од 16 до 60 година.
Дана 11. маја увече неколико глинских усташа
Стријељање су вршили усташе-емигранти доведени дан раније из Загреба. Од домаћих усташа, учешће у стријељању су узеле
усташе
Забиљежено је да се усташа Никола Липак-Чукље,
Глинску цркву где су их усташе закључале.
Тада се појавило још усташа и убиства су се наставила
преживио је тако што су
усташе мислиле да је мртав,
Са усташке стране, као свједочанство, имамо изјаву Хилмије Берберовића коју је септембру 1941. дао полицији у Београду
И Википедија се позива на Аралицу кога си критиковао.
Под усташама се овде сматрају сви који следе усташку идеологију а не само припадници усташке војнице.

Него којој формацији је онда Хилмија припадао ако није био усташа!
"У масовним хапшењима и покољима поред усташа-емиграната и новорегрутованих учествовала је такозвана регуларна хрватска војска – домобрани, о чему сведочи записник о саслушању Хилмије Берберовића, канцеларијског поднадзорника, који је као домобран учествовао у клању у чувеној глинској цркви"
http://jadovno.com/arhiva/knjige-fe...tike-spustila-se-u-pakao-jadovna.html?lng=cir
Jadovo uzima izjavuvu od Himlije koji ne spominje domobrane, i pise etp on je domobran, a sta je izvor ? Nista, izmislili....
Inace u domobranstvu ne postoji cin ''kancelarijski podnadzornik''
Koja je to domobranska pukovnija bila u Glini 1941 za vreme pokolja ? Nijedna

И Википедија се позива на Аралицу кога си критиковао.
Под усташама се овде сматрају сви који следе усташку идеологију а не само припадници усташке војнице.
Na wikipediji se o pokolju u Glinskoj crkvi ne spominju domobrani.
Ko to smatra ti ili katedera za istoriju u Beogradu ?

Na wikipediji se o pokolju u Glinskoj crkvi ne spominju domobrani.
Ko to smatra ti ili katedera za istoriju u Beogradu ?
Поставио сам ти ко то сматра:
Screenshot 2023-05-11 at 13-45-46 Покољи Срба у глинском срезу — Википедија.png

Screenshot 2023-05-11 at 13-46-11 Покољи Срба у глинском срезу — Википедија.png

Поставио сам ти ко то сматра:
Pogledajte prilog 1339306
Pogledajte prilog 1339307
Kada je Ivo Goldstan rekao - domobrani su se borili za iustasku ideologiju ???!!!

Tvoj link na koji se pozivas Jadovno, demantovalo da je Himlija bio domobran, i napisali konacno istinu da je ustasa
Berberović je došao u Beograd, ne kao dezerter iz USTASKE satnije, nego kao instruiran potencijalni ubicanemačkih vojnika, jer su glave vojnika vermahta bile vrednovane, u odnosu prema srpskim glavama – jedan prema sto. Nakon saslušanja u Specijalnoj policiji Hilmija je vraćen u NDH- u nove domoljubive „podvige”…
https://jadovno.com/ustaski-zlocin-...n-za-ilindanski-praznik/?lng=lat#.X4MK_-aSm1s

Kada je Ivo Goldstan rekao - domobrani su se borili za iustasku ideologiju ???!!!

Tvoj link na koji se pozivas Jadovno, demantovalo da je Himlija bio domobran, i napisali konacno istinu da je ustasa
Berberović je došao u Beograd, ne kao dezerter iz USTASKE satnije, nego kao instruiran potencijalni ubicanemačkih vojnika, jer su glave vojnika vermahta bile vrednovane, u odnosu prema srpskim glavama – jedan prema sto. Nakon saslušanja u Specijalnoj policiji Hilmija je vraćen u NDH- u nove domoljubive „podvige”…
https://jadovno.com/ustaski-zlocin-...n-za-ilindanski-praznik/?lng=lat#.X4MK_-aSm1s

Наравно да су се борили за усташку идеологију и усташку НДХ јер су били регуларна војска те творевине.
Хилмија није био члан усташке војнице, као и још неки кољачи из Глине.

Наравно да су се борили за усташку идеологију и усташку НДХ јер су били регуларна војска те творевине.
Хилмија није био члан усташке војнице, као и још неки кољачи из Глине.
Postavio sam ti link Jadovnog gde su posle prepravili da je Himlija ipak bio ustasa.

Postavio sam ti link Jadovnog gde su posle prepravili da je Himlija ipak bio ustasa.
Шта су бре преправили, чланак који сам поставио је уз Политике објављен на Јадовну.
Па и јесте био усташа јер је клао Србе у име усташке идеологије, док није био члан усташке војнице него домобран, шта ти није јасно више овде хИЛмија.

Шта су бре преправили, чланак који сам поставио је уз Политике објављен на Јадовну.
Па и јесте био усташа јер је клао Србе у име усташке идеологије, док није био члан усташке војнице него домобран, шта ти није јасно више овде хИЛмија.
Sto ne kazem ko je to domobraska pukovnija bila u julu u Glini 1941 ?
Nije ni jedna, jer su domobranske pukovnije i ustaske satnije bile u formiranju, a na terenu su bili divlje ustase,

Postavi ti link, da se vidi gde to pise.
To su stari trikovi, da se postavi knjiga koja ne moze da se proveri.
Не треба да поставља везицу, поставио је извор што је довољно, зато престани да измишљаш, лажеш и оправдаваш хрватске злочине и злочинце над Србима, бићеш банован.

Back