Dokaze o napadima partizana na logor Jasenovac ja mogu da kacim za narednih nekoliko godina,
Gde su to cetnici spominjali Jasenovac i sta se tamo desava, nemoj samo da kazes vec sam stavio te dokumente.
Istorijska cinjenica je da ceynici nisu nikada ni spomenuli Jasenovac, a kamoli da su pomislili da ga oslovode.
Partizani su prilikom ovog napada spasili 30-tak Jevreja iz Jasenovca !!!
Nekadašnji politički komesar 6. (slavonskog) korpusa i sekretar Oblasnog komiteta KPH za Slavoniju prof. dr. Dušan Calić u svojim Svjedočenjima o pokolenju revolucionara posvetio je istom događaju sljedeće redove: “Obaviješteni su da ustaše svakodnevno izvode zatvorenike logora Jasenovac na sječu drva. Logoraši sijeku drva između rijeke Save i Une, kod sela Drenov Bok. Joka i Grbić odlučiše da napadnu ustaše pratioce i oslobode logoraše. Postaviše zasjedu na brisanom prostoru, nedaleko od šume. Za svaki slučaj. Kad bi se morali povlačiti, šuma je moćan zaštitnik. Ustaše dođoše, vičući i pjevajući. Osjećaju se sigurnima. Blizu je logor i njihova utvrda. Po njihovu, partizani bi bili ludi da se spuste ovamo. Idu bahato. Čelni ustaša korača držeći dlan na puščanoj cijevi. Dvadesetak ih je. Već se može razabrati što govore. Komandant Joka odluči: 'Pali!' daje znak mitral- jescu. Ništa. Ponavlja drugi, pa treći put. Mitraljez opet šuti. Joka skoči sam za mitraljez i raspali po ustašama. Mitraljezac je bio zaspao od umora. Pri- pucaše karabini i automati. Kratka borba. Pet-šest minuta. Sve se umirilo. Partizani pokupiše automate i puškomitraljez. Čak ni puške nisu uzimali. Oslobodiše logoraše. To je bila grupa od trideset Židova. Oslobođene logoraše poslaše partizanskim vezama na slobodni teritorij.”6