ITF Taekwon-do

daske sam lomio, ali sta je sa tim blokovima? koje su dimenzije, vrste, debljine..? jel ima neko pravilo? i da li postoji razmak izmedju njih ili su jedan na drugi?

pa ima razlicitih debljina od 12 cm i od 25 cm ti su najčešće, izmedju njih se postavi mali razmak 1-2 cm . ako znaš kako da udariš a da se ne povrediš nije teško ali nije baš ni lako
:lol: a pravilo da polomiš blokove a ne ruku :) .Pravilo ima teoretski deo Testa snage koji moraš da znaš da primeniš da bi uspeo da pravilno izvedeš udarac a da se ne povrediš

cuo sam da je fora kod blokova cigli i ostalog gradjevinskog materijala upravo u tim razmacima,sto je veci razmak lakse se lomi,slomis prvu i onda lako ostale pucaju,mada ne mogu to potvrditi,jer nisam imao to iskustvo jos uvek...
pozdrav svima

da, poenta i jeste u tim razmacima. gornji lomi donji itd. bilo je o tome i u discovery-ju.

Stoji da ima nesto u razmacima,ali verujte mi potrebno je mnogo vestine i snage. Ja sam poceo da lomim blokove pre par godina i jos nisam savladao apsolutno sve,a ja prilicno brzo ucim ;). U svakom slucaju, sve u svoje vreme, potrebno je objediniti znanje "hiljade i hiljade " treninga i onda poceti sa tim.Nemojte zuriti, da bih izbegli povrede.
Taekwon

Dobro je.. Nemoj samo da probas na 3 cvora da lomish.. kao neki ovde :roll: Veruj mi mnogo boli...
Ima li koje takmicenje za seniore u skorije vreme?? Moram da uocim da se smanjio broj takmicenja za seniore. To nije dobro.. Hocemo i mi matorci da se takmicimo!

Pozdrav iz Frajburga! E, nisam jos stigao da odem do taekwon-do kluba, posao ne dozvoljava a i trebalo mi je malo vremena da skontam grad...Oćete da vam donesem nemačke daske sa švacvalda da lomite, a ne one Krtolicine....hahaha

hm smešno, zašto bih stavio nenedovu sliku, ovo na slici sam ja, a nenad je lomio za tvoju informaciju 4 bloka za polaganje a ja košto vidiš lomim samo 3 eto slabiji sam :P a ako i dalje sumljaš imam i snimak a ako ti to nije dovoljno mogu i uživo da ti demonstriram donesi blokove pa ceš videti

Hajde,Marinko,majku mu,sta se palis,moramo se malo saliti :)
Inace,imam Nenadovu fotku sa polaganja jer sam i ja tad polagala u B.Topoli(oktobar 2000.)

Alooooo...jeste li zaboravili vaseg druga gastarbajtera. Bio sam na treningu, evo ovo je klub:
http://www.taekwon-do-freiburg.de/
Trener mi se zove Benjamin...zi german...hehehe. Pa onako, malo je drugaciji taekwondo nego sto mi radimo ali u principu to je to. Ne rade talas, ne forsiraju toliko izdisaj, pripreme su drugacije, stavovi su skoro isti, forme su slicne samo ih rade mnoooogo brze. U sustini sve rade brze. Od noznih tehnika koriste uglavnom tolio (svi ga jako lepo rade) i tvimio pande tolio, jop nisam primetio ni jednom, ap im ne lici ninasta. Rucene tehnke uglavnom nekakvi sonkali iz okreta i ap cumok...
Treninzi su svaki dan, ima i subotom. Svaki dan ima tri treninga po sat vremena, poslednji termin su samo visi pojasevi, subotom je sat vremen zajedno za sve. Za 55 eura mesecno mozes da budes na svim treninzima ako hoces.
Klub ima svoj prostor i salu od nekih stotinjak kvadrata, slicno onoj teretani 'Sizif' kod nas na limanu (smrc, smrc...nostalgija).Imaju tatami i ogledala. Imaju i gong pa trener zvekne gong na pocetku hehehe. Napravicu koju fotografiju pa cete videti...
I kod njih je cesta fora 'sto komada' ili 'pocni' hahaha
Za sada toliko, ja stizem u petak 21. marta, znaci vidimo se u subotu na treningu. TAEKWON!

Alooooo...jeste li zaboravili vaseg druga gastarbajtera. Bio sam na treningu, evo ovo je klub:
http://www.taekwon-do-freiburg.de/
Trener mi se zove Benjamin...zi german...hehehe. Pa onako, malo je drugaciji taekwondo nego sto mi radimo ali u principu to je to. Ne rade talas, ne forsiraju toliko izdisaj, pripreme su drugacije, stavovi su skoro isti, forme su slicne samo ih rade mnoooogo brze. U sustini sve rade brze. Od noznih tehnika koriste uglavnom tolio (svi ga jako lepo rade) i tvimio pande tolio, jop nisam primetio ni jednom, ap im ne lici ninasta. Rucene tehnke uglavnom nekakvi sonkali iz okreta i ap cumok...
Treninzi su svaki dan, ima i subotom. Svaki dan ima tri treninga po sat vremena, poslednji termin su samo visi pojasevi, subotom je sat vremen zajedno za sve. Za 55 eura mesecno mozes da budes na svim treninzima ako hoces.
Klub ima svoj prostor i salu od nekih stotinjak kvadrata, slicno onoj teretani 'Sizif' kod nas na limanu (smrc, smrc...nostalgija).Imaju tatami i ogledala. Imaju i gong pa trener zvekne gong na pocetku hehehe. Napravicu koju fotografiju pa cete videti...
I kod njih je cesta fora 'sto komada' ili 'pocni' hahaha
Za sada toliko, ja stizem u petak 21. marta, znaci vidimo se u subotu na treningu. TAEKWON!

Mi tebe zaboravili???'te nije sramota? :D Kol'ko vec pohadjas taj kurs?hihihiiih Jesi ih ti naucio nesto? :D E u subotu nema treninga,dogadja se neka druga manifestacija.Kontaktiraj sambek-a u vezi sa tim. Poz i brzo nam se vravti smrc smrc :(

A sinoc je bilo i jopova hehehe...pa u sustini je zaista sve isto sem priprema i formi...Forme su im KATASTROFA, rade sve jako brzo i zaista nema smisla...juce sam bio dva sata i crkao sam kao kod sambeka na treningu...skoro...hehehehe
A gde nam je 'ja i samo ja'?

tu sam, nisam se izgubio samo sam u nekoj frci na poslu pa imam manje vremena.
Pozdrav prijatelju u Germaniji!
To što oni rade se zove tradicionalni taekwondo, tako se taekwondo radio u početku i oni su se bazirali na njemu nisu uopšte dozvoljavali transformacije i pobiljšanja.. Naime, pokojni Čongdjenim je uvidjao koje us mane taekwondoa bile u startu pa ih je zajedno sa svojim instruktorima modifikovao, menjao i prilagodjavao onome što je danas tkd. Tradicionalisti su zanemarili forme, a samim tim i osnovne tehnike.. Ako im je osnovni znak okruglog oblika sa dva borca u plavom krugu onda je to baš to što sam rekao: tradicionalni tkd.
nadam se da uskoro dolaziš i da ćeš uspostaviti dobar kontakt i pozvati ih da budu naši gosti pa da razmenjujemo iskustva
Taekwon!

Pozdrav svima,Pisem iz Makedonije,kako je lepo videti da jos ima mladih koi cene vise zivot uz sport(Tekvon-do) nego moderan nacin(Americki :mad:) uz droge i pistolje.Samo napred.Treniram ITF vec 19 godina,trener sam vec 15 godina sa vise od 500 ucenika koi su prosli kroz moje klubove,i sve sto sam u zivotu postigao sam pomocu sporta,i pravilnog vaspitanja.Neki kazu "kriminal se ne isplati"-ja kazem ZATO SE SPORT ISPLATI.
Ako neko od vas nekim slucajem naleti u Ohridu, javite...

Back