leprosy
Aktivan član
- Poruka
- 1.899
Pozdrav za goste iz Makedonije. Munmo razglasite za ovaj forum ne bi li privukli sto vise clanova.P0zzzz
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A sinoc je bilo i jopova hehehe...pa u sustini je zaista sve isto sem priprema i formi...Forme su im KATASTROFA, rade sve jako brzo i zaista nema smisla...juce sam bio dva sata i crkao sam kao kod sambeka na treningu...skoro...hehehehe
A gde nam je 'ja i samo ja'?

tu sam, nisam se izgubio samo sam u nekoj frci na poslu pa imam manje vremena.
Pozdrav prijatelju u Germaniji!
To što oni rade se zove tradicionalni taekwondo, tako se taekwondo radio u početku i oni su se bazirali na njemu nisu uopšte dozvoljavali transformacije i pobiljšanja.. Naime, pokojni Čongdjenim je uvidjao koje us mane taekwondoa bile u startu pa ih je zajedno sa svojim instruktorima modifikovao, menjao i prilagodjavao onome što je danas tkd. Tradicionalisti su zanemarili forme, a samim tim i osnovne tehnike.. Ako im je osnovni znak okruglog oblika sa dva borca u plavom krugu onda je to baš to što sam rekao: tradicionalni tkd.
nadam se da uskoro dolaziš i da ćeš uspostaviti dobar kontakt i pozvati ih da budu naši gosti pa da razmenjujemo iskustva
Taekwon!
Pozdrav svima,Pisem iz Makedonije,kako je lepo videti da jos ima mladih koi cene vise zivot uz sport(Tekvon-do) nego moderan nacin(Americki :maduz droge i pistolje.Samo napred.Treniram ITF vec 19 godina,trener sam vec 15 godina sa vise od 500 ucenika koi su prosli kroz moje klubove,i sve sto sam u zivotu postigao sam pomocu sporta,i pravilnog vaspitanja.Neki kazu "kriminal se ne isplati"-ja kazem ZATO SE SPORT ISPLATI.
Ako neko od vas nekim slucajem naleti u Ohridu, javite...

a brate ja tek danas saznao od velje da si ti u germaniji , ma pokažim im tamo šta je taekwondo :
šalim se. al lepo je da bar neko pd nas može da ode pa da vidi šta ima napolj heheh uživaj dok možeš i zapisuj ako ima nešto dobro
Vidiš šta ti je 5. Dan, čovek sve zna!Pa evo bio sam već na 4 treninga i ekipa je OK, sigurno ćemo ostati u kontaktu i u dobrim odnosima. Kod trenera vidim da ITF definivno uživa poštovanje, možda čak i određenu dozu strahopoštovanja hehehe (svaki put kada radimo u parovima dođe do mene i NAGLASI mi da nema kontakta hehehe). Ipak oni ne rade borbe uopšte i ne vežbaju toliko udarce na fokuseru koliko mi. U suštini, oni sve rade BEZ KONTAKTA (osim kod samoodbrane naravno). Zaista mi se ne sviđa kako rade forme, jednostavno nema ritma disanja. I ne sviđa mi se ap ćagi (rade ga samo u okviru formi), liči na dizanje noge napred u vis (u suštini nema udarca). Uglavnom se rade serije od po tri-pet povezanih udaraca/blokova iz okreta, kombinacija ručnih i nožnih. Više od nas vežbaju održavanje ravnoteže. Manje rade na kondiciji i snazi. Koriste koreansku terminologiju u potpunosti tako da se skroz razumemo.
Globalno, mislim da mi mnoooogo više oobraćamo pažnju na pravilnost stavova, tehnika...mnogo radimo sve to detaljnije, kvalitetnije dok oni rade sve mnogo brže.
Ipak, mislim da je iznad svega bitan taekwon-do, ovakav ili onakav. Najbitnija je suština koja je svugde ista, taekwon-do je veština koja spaja ljude i oupšte, čini ih boljim. TAEKWONDO ŽIVI VEČNO!

A to na zeleznickoj..... Cekaj samo da vidis snimke.... Ahahahah kako je dobro...
EXTRA!EXTRA!EXTRA! Hvala ja i samo ja na organizaciji fenomenalnog treninga.Drago mi je sto ce se tako nesto i u buducnosti odrzavati. Takodje se zahvaljujem nenormalnom drustvu,posebno onom sa zeleznicke, na ulepsanom danu!Prokleto savrsen dan,sala,zeleznicka,put,sve!

Pozdrav od seke

pa kako da se "šalim" kad lomim blokove ili lomim ili ne
kad si već polagala neznam šta tebi onda nije jasno u vezi Taekwondoa

Stvarno si nevjerovatan
Ili si preozbiljan ili ne znas da se salis
Ranije nisi bio takav![]()

Ljudi, ukoliko zelite da zadrzite subotnji trening treba da dolazite na njega. Dogodi li se jos jednom ovako nesto od subote da od vas 40 dodje nekoliko ljudi,a ostali da se valjaju po krevetu,ja necu uopste vise drzati treninge.Pa cete imati 1 trening nedeljno. Jako ste me razocarali :-(.
Imam i ja pametnija posla nego da dolazim subotom ujutru na trening. Nadam se da cete ozbiljno ovo shvatiti.Druga stvar, a to sam vec rekao, nema treniranja bez gornjeg dela doboka.bez obzira sto sam ja dva puta rekao to prosle nedelje to se opet ne postuje.
Taekwon
Pa znas kako...i na prvi sprat idem liftom.Ljudi, kako su vam kvadricepsi posle treninga u utorak? Hehehehe
pokazali su se odlicno. Ozbiljni su,slusaju i brzo uce. Sve najbolje o Vladi i njegovim ucenicima sa Policijske akademije.TAEKWON