ITF Taekwon-do

Prilozi

• 29082007570.JPG
    29082007570.JPG
    80,6 KB · Pregleda: 16
  • 29082007567.JPG
    29082007567.JPG
    29,4 KB · Pregleda: 19
  • DSC_3419.JPG
    DSC_3419.JPG
    92,7 KB · Pregleda: 18
BoomTrassJumpToGrass:
Pozdrav maso iz Novog Sada!!!!

Ako je neko zainteresovan da trenira u klubu "OLIMP" neka mi pise na PM!!

Inace da li neko moze da mi kaze koja sau sledeca takmicenja i kada??? ja se uvek pogubim na sajtu :razz:

Možda bi ti se neko i javio da ti poziv ne liči na besplatan oglas do 10 reči kojim se prodaje stara veš mašina ;) Red je barem da se predstaviš, da predstaviš klub...

pozdrav svima,
da i ja nesto malo napisem posle duzeg vremena,

malo sam google-o na temu Taekwon-do i ishrana, koji suplementi, sta , kako , koliko , broj obroka itd i naisao na ove dve super stvari (linkovi dole):

http://mulhuddart-itf.com/Taekwon-DoNutrition.htm

http://www.ais.org.au/nutrition/documents/FuelTaekwondo.pdf (za ovu je potreban acrobat reader)

nakon ova dva pregleda shvaticete da, nazalost :cry: , nije sve u jagnjetini itd ( za sambekjosipotvimiodolio: ni u ovcetini :D )

vidimo se u utorak,

TAEKWON

ITF-the next generation..:
pozdrav svima,
da i ja nesto malo napisem posle duzeg vremena,

malo sam google-o na temu Taekwon-do i ishrana, koji suplementi, sta , kako , koliko , broj obroka itd i naisao na ove dve super stvari (linkovi dole):

http://mulhuddart-itf.com/Taekwon-DoNutrition.htm

http://www.ais.org.au/nutrition/documents/FuelTaekwondo.pdf (za ovu je potreban acrobat reader)

nakon ova dva pregleda shvaticete da, nazalost :cry: , nije sve u jagnjetini itd ( za sambekjosipotvimiodolio: ni u ovcetini :D )

vidimo se u utorak,

TAEKWON
Svako od nas je individua za sebe i nasi organizmi su navikli na odredjenu vrstu ishrane. Ako treniram svaki dan po 2 sata,ja nemogu da jedem salatu i sargarepu,ja moram lepo da se nakrkam!Pod tim uslovima svaki deo hrane ce naci svoje mesto.Doduse mozes malo korigovati ali ne mnogo.

E jel pise nesto za srnetinu?:D

sambekjosipotvimiodolio:
Dzabe sve to.Sve je u tehnici i treninzima ostalo je sve smece. Ko trenira radi dobro,ko ne trenira moze svaki dan da jede pohovanog delfina-dzaba mu.
TAEKWON

HAHAHAHA...jao sambek pa gde iskopa POHOVANOG DELFINA bre...evo vec lapo sata ne mogu da prestanem da se smejem....pazi, POHOVANI DELFIN...HAHAHA....

Šalu na stranu, vidim da je priča o ishrani....neko moje mišljenje je da svako treba da sluša svoje telo i svoje potrebe, ne treba se ustručavati ali ne sme se ni preterivati...Meni je jako lepo kada ujutro prvo lepo doručkujem pa pristojno i kvalitetno ručam u periodu od 12h do 15h, pa onda živim na nekom voću, keksu, sokovima, guarani do treninga ili spavanja...ali posle onog večernjeg treninga je teško a ne pojesti barem NEŠTO...generalni recept koji preporučuju svi lekari i nutricionisti, za sve ljude (koji treniraju ili ne) je da treba jesti češće u toku dana a obroci da budu manji, umereniji i da se količina unošenja hrane smanjuje kako dan odmiče, što i jeste logično, jer ti više energije treba od početka dana a sve manje pri kraju...A kvalitet hrane je u današnje vreme vrlo diskutabilan, ja koliko god mogu i koliko god sam u prilici biram "domaće" a svi mi znamo šta se podrazmeva pod tim....SRBIJA! Što se tiče raznovrsnosti, ne izbegavam ništa sem boranije jer je MRZIM, očima ne mogu da je vidim, eventualno kada u tanjiru ima još nekoliko vrsta jela (npr, pohovani delfin :))) ) ali to je jedna od stvari sa početka prilče, neko jednostavno nešto NE VOLI. Ali ako ne voliš nista sem npr. masa mislim da imaš veliki problem...E sada, vegetarijanci, ne znam....ja nisam vegetarijanac ali ima dana kada ne jedem meso, barem ne svinjsko....bez ribljeg (pržena, pohovana, sardina, tunjevina...) na bih mogao NIKADA!
Dakle, hoću da kažem, odgovor je u tebi, u nama....naravno da treba sve savete lekara i nurticionista pročitati, razmisliti o njima ali ne i slepo prihvatiti...ustalom, PROBAJ neki period u životu da se hraniš na neki način pa vidi kako ti je...jedino što je sigurno je da je UMERENOST i SAMOKONTROLA (i u ishrani i u životu uopšte) velika vrlina, da je neophodna i da je većina ljudi u današnjem svetu nema. Pronađi svoj put...

Taekwon!

leprosy:
Ja sto je uvatio novajlije da maltretira,al sto mene maltretira! :) Od rane zore!Od kako je ustao....hehehehheehehee :)
p0z Falcone :):):):)

A tebe, lenštino i sajber manijaku, ću da proganjam i teram da učiš dokle god studiraš...a možda i duže ako dođeš kod mene na projekat pa ti ja budem pretpostavljeni....hahaha

taekwon-kornjaca:
Sta predlazes da radimo kuci od vezbi :?:

Ja radim istezanja i snagu, a naravno i forme. Ponekad radim rucne i nozne tehnike ali to je 1-2 puta nedeljno. Najvise se bojim da ne pocnem raditi pogresno nozne tehnike.

Slobodno radi sve sto i na treningu, a ne sekiraj se da ces nesto pogresno nauciti, ukoliko redovno dolazis na treninge.Tu su treneri da te koriguju, a i uvek mozes sve pitati

Danas naidjoh na ovaj forum i optimisticki krenuh da citam vase postove od pocetka :) Stadoh kod 10og... Anyway, treniram WTF (ne, nije What The **** ;)), cisto da se "predstavim" i imam jedno pitanje. Obicno dobijam negativan odgovor, al da cujem i vase misljenje: da li ima svrhe vezbati udarce (tehniku i/ili jacinu) sa tegicima oko gleznjeva? Ili se ne isplati rizikovati povredu kolena?
Kako uopste povecati snagu udaraca, kojim (dodatnim) vezbama i tehnikama?
Hvala unapred.

Back