ITF Taekwon-do

Danas naidjoh na ovaj forum i optimisticki krenuh da citam vase postove od pocetka :) Stadoh kod 10og... Anyway, treniram WTF (ne, nije What The **** ;)), cisto da se "predstavim" i imam jedno pitanje. Obicno dobijam negativan odgovor, al da cujem i vase misljenje: da li ima svrhe vezbati udarce (tehniku i/ili jacinu) sa tegicima oko gleznjeva? Ili se ne isplati rizikovati povredu kolena?
Kako uopste povecati snagu udaraca, kojim (dodatnim) vezbama i tehnikama?
Hvala unapred.

Ne isplati se raditi tako nesto zato sto su povrede neizbezne. Iskristalisi tehniku, ubacuj maksimalno kuk pri udarcima i sve ce biti u redu.Taekwon

pozzz ljudi, nego da vas pitam dali neko moze da mi preporuci gde moze da se naruci ili licno ode i kupi zastitna oprema za taekwondo... ja sam inace u okolini Sabca pa ako ima neko da zna bilo bi mi od koristi...
inace trenirao sam Karate 3god i onda sam nastavio da treniram kuci sa calom, jer cale mi ima crni pojas 5dan.... mada nebitno to, zastitu hocu da nabavim jer sam jednim slucajem povredio sparing partnera(mog ortaka) pa sam hteo da nabavim, a i jos malo krecem da treniram taekwondo pa mislim da bi mi dobrodoslo u oba slucaja...
Hvala unapred... pozzZ.

aha... moram bas pitati, ima jedan moj drug trenera koji nabavlja opremu za borilacke sportove.. moram bas pokusati preko njega da nabavim neshto...
A inace planiram da pocnem kod nas u Sabcu... iskreno nisam siguran tacno kako se zove club.. ali od mojih drugova sam cuo da je extra, a i oni bi isli tako da sam ja za... sad treba ovih dana da se raspitam kako i sta... pa cemo videti...

Pozdrav svima,
napokon da se i ja uključim na forum.
Kako napreduju ispiti, da li je uslov "uhvaćen"....? Ovo je pitanje upućeno ...ma zna on ko je he he..
Još malo pa turnir u B. Topoli, počinju pripreme, što znači treninzi gde se povećava snaga, brzinska izdržljivost, brzina, sparing tehnike. forme, samoodbrana i sve ostalo.. neće biti lako ali.. ne sumnjam u vas.
svidja mi se što ste aktivni na forumu i što pratite sve vezano za taekwondo, ali.. Morate paziti (vezano za terminologiju) jer nisu isti izrazi (većina) u ITF i WTF-u. Povedite malo računa o kilogramima jer je za vas bolje da ste u nižoj a ne u višoj kategoriji.
Pozdravljam uspeh Bajše i Lipara u BIH (3 srebra + 3 bronze)
TAEKWON!!!!

Ne dernjam se ja na forumu i normalan sam. Inace ja sam Danilo Vunjak i imam pitanje za tebe : koliko je pametno da uzimam tegove (planiram da uzmem 7 ili 10 kg) ili da se zadrzim na sklekovima i zgibovima?
P.S. Mislim da ne mogu biti u nizoj kategoriji :-(
Taekwon!

Najpre treba da si redovan na treninzima, zatim to za kategoriju se ne odnosi na tebe,nego na one koji mogu da se spuste jednu nize. Sto se tegova tice za brzinu mozes raditi sa malim tezinama1,5 kg.A za vece tezine sacekaj jos koju godinu da ti se ekstremiteti razviju do kraja, da ne bi doslo do ostecenja istih.To je moj savet ,a o5 ti radi kako zelis,s obzirom da vidim da svi nakon zavrsenog treninga pumpate u spravarnici sa 50kg.
Taekwon

Zar treba da gladujemo?!!!! Zar nije bolje da nabacimo sto vise kg (misica)? Zar nije bitnije da dobro radimo (pa da pobedjujemo u svim kategorijama), nego da gledamo da smrsamo pa da se tucemo sa klincima:?::!:
Taekwon!!!!!

ma kakvo gladovanje to je samo ako si blizu granice npr 1 kg više pa taj jedan možeš skinuti pa u nižu kategoriju a ako imaš više od onda brate ..............

aha... moram bas pitati, ima jedan moj drug trenera koji nabavlja opremu za borilacke sportove.. moram bas pokusati preko njega da nabavim neshto...
A inace planiram da pocnem kod nas u Sabcu... iskreno nisam siguran tacno kako se zove club.. ali od mojih drugova sam cuo da je extra, a i oni bi isli tako da sam ja za... sad treba ovih dana da se raspitam kako i sta... pa cemo videti...

i mi je nabavljamo iz inostranstva jer se kod nas koliko znam neproizvodi

Back