ITF Taekwon-do

Hvala General_Redu za pozdrav novim clanovima foruma. Vidim da je Kula vise nego zainteresovana za tkd, sto me veoma raduje. Stvarno, TKD_Mare sta se desava sa knjigom? Hoce li biti i decjeg izdanja o kojem si govorio? Kada je takmicenje u Topoli, taman lepo, mozete da nas obavestavate o datumima i ovim putem. Hoce li ove godine biti seminar sa Kimom? Ne mogu da vam opisem koliko mi je drago sto je prepirka konacno prestala :) Nadam se da citate ovakve gluposti i da cete javiti po koji znacajnini datum koji sledi .. pozdrav

darkdream:
Hvala General_Redu za pozdrav novim clanovima foruma. Vidim da je Kula vise nego zainteresovana za tkd, sto me veoma raduje. Stvarno, TKD_Mare sta se desava sa knjigom? Hoce li biti i decjeg izdanja o kojem si govorio? Kada je takmicenje u Topoli, taman lepo, mozete da nas obavestavate o datumima i ovim putem. Hoce li ove godine biti seminar sa Kimom? Ne mogu da vam opisem koliko mi je drago sto je prepirka konacno prestala :) Nadam se da citate ovakve gluposti i da cete javiti po koji znacajnini datum koji sledi .. pozdrav

Knjiga je gotova ostale su sitnice bice uskoro,decije izdanje nije josh gotovo u radu je,U Backoj Topoli 22.04.2006.g. odrzava se 10-ti medjunarodni KUP Srbije i Crne Gore,dodjiite pogledajte,Seminar sa Kim Ung Cholom verovatno u Septembru-oktobru, prepirke nije ni bilo to se samo neko malko kanda jedi,hehe

darkdream:
Mareee, ma nije on narcis ... hahah, ne veci od tebe - seti se samo kritike koje si dobio za tkd "bajsa"?!!!!!!! sram te bilo ... 56 tvojih slika, a koliko nasih, ... jos smo i lepsi od tebe! Nesa je bar skroman sto se toga tice :)
sta ja radim ovde ... kada moram da radiiiiiiiim

Heheheh,nema 56 izbrojte (al morao sam da stavim nekoliko cisto da se vidi kako nemam pojma o tkd haha),ali ti nisi bio na sajtu duze vremena pogledaj ima i izmena i vishe slika sa takmichenja kao i novih rezultata( pogledajte u "takmichenja i seminari" tamo su slike)

Pozdrav svima
stigoh napokon da vam se javim jer ova guzva oko Kup-a me je umorila ali ne zalim se jer imam lepe vesti za sve nas i vas ha ha.
Naime, imamo prijavljene goste iz Maroka, Alžira, Bugarske, R Srpske, BiH, Hrvatske i Slovenije, a cekamo i Mađare, Čehe i Austrijance, tako da se spremajte biće fajta do mile volje.
Umalo da zaboravim, zaboravite ona pljuvanja, to nas ne rusi, naprotiv, daje nam snagu i volju da istrajemo u nasem radu i da stvorimo sto vise takvih "nikakvih" kao sto smo moj najstariji ucenik i ja. Ima nas dosta koji smo ucinili da taekwondo nađe put do srca mnoge dece i to moram napisati ovde: Vranjes Tanja, Vranjes Tatjana, Teldjesi Ignac, Martinov Saso, Kondić Dejan, Kosanović Nebojša, Erić Svetlana, Stanivuk Nikola, Lukic Marin, Mladenov Velimir, Sljivar Milanko itd. Pored svih nas koji smo imenovani ovde tu su jos mnogi klinci koji rade i treniraju, a ovi "nikakvi" navedeni ovde vode klubove i sekcije u kojima živi i razvija se duh taekwondoa i tvorca Choi Hong Hi-ja, koji je svim svojim instruktorima ostavio u amanet "Ne ubijte taekwondo".
Ovim putem sve vas molim da sledite njegov put, njegovu ideju, ne obazirite se na one koji pokusavaju da nas skrenu sa tog puta. Uzvratite im sa jos vecim i kvalitetnijim radom i prikazivanjem jos boljih tehnika, jer vi cete jednog dana biti oni koji ce, na neke nove generacije, prenositi ono sto vas mi ucimo.
Za one koji su zavrsili srednje skole, koji zele da studiraju, usavrsavaju se i zele da to bude u oblasti taekwondoa, u Novom Sadu na TIMS-u ima smer "Trener taekwondo", sto znaci da smo i tu napredovali i postajemo prisutni i u akademskom zivotu ove nase zemlje.
Dosta vise od mene cujemo se

ja i samo ja:
Pozdrav svima
stigoh napokon da vam se javim jer ova guzva oko Kup-a me je umorila ali ne zalim se jer imam lepe vesti za sve nas i vas ha ha.
Naime, imamo prijavljene goste iz Maroka, Alžira, Bugarske, R Srpske, BiH, Hrvatske i Slovenije, a cekamo i Mađare, Čehe i Austrijance, tako da se spremajte biće fajta do mile volje.
Daj bre Neso...taman sam mislio da me nece jako tuci... Kad ja u boriliste kad ono neki crnja koji samo bije a ne pita! Ako me pojuri ima li neko da se dobrovoljno javlja da me brani?
Za one koji su zavrsili srednje skole, koji zele da studiraju, usavrsavaju se i zele da to bude u oblasti taekwondoa, u Novom Sadu na TIMS-u ima smer "Trener taekwondo", sto znaci da smo i tu napredovali i postajemo prisutni i u akademskom zivotu ove nase zemlje.
Dosta vise od mene cujemo se
Ujutru se probudis, ides na Fax kad ono tamo Nenad. Odes na trening, kad ono tamo Nenad,odes na internet kad ono tamo Nenad...ljudi ce poceti da ga sanjaju!!! hehehe salim se naravno

leprosy:
Daj bre Neso...taman sam mislio da me nece jako tuci... Kad ja u boriliste kad ono neki crnja koji samo bije a ne pita! Ako me pojuri ima li neko da se dobrovoljno javlja da me brani?

Ujutru se probudis, ides na Fax kad ono tamo Nenad. Odes na trening, kad ono tamo Nenad,odes na internet kad ono tamo Nenad...ljudi ce poceti da ga sanjaju!!! hehehe salim se naravno

:smile: ti se salis, ali on to i hoce :lol: veruj mi!!!!

nemoj da se plasis batina, imamo dobre sudije koje to ipak kontrolisu i zaustavljaju opasne borbe na vreme, budi pozdravljen vidimo se na takmicenju :)

Nekoliko dana nisam ovde ulazio jer mi se smucilo kako ste se prepucavali.Koliko vidim sada toga nema-tako i treba.Pre neki dan sam postavio pitanje i odgovor koji sam dobio mi nije bas razjasnio moju dilemu.Zato cu da preciziram pitanje.Hteo bih da kupim jednom decaku 13 god i jednoj devojcici 11 god kimono za Taekwondo ali ne znam dali mogu da im uzmem kimono sa crnim reverom(oko vrata).Mislim da su zeleni i plavi pojas ili tako nesto.Takodje moze li me neko uputiti gde mogu da se kupe i otprilike koliko kostaju?
Hvala :-D :-D :-D

Kao prvo u pitanju nije kimono nego DOBOK, crni reveri (iako se tako vise ne nosi) se dobijaju zaslugama. Dobok je sve do crnog pojasa cisto beo, eventualne sare su na donjem delu natpis ITF i na gornjem delu amblem ITF federacije na levoj strani i amblem kluba na desnoj strani, kao i na ledjima znam ITF-a u obliku drveta. Ono sto oznacava napredovanje u ITF-u su pojasevi ... da ne objasnjavam. Tek kada se polozi za crni pojas na rubu gornjeg dela doboka se dosiva crna traka - ne reveri. Stojim iza misljenja da se niti jedan pojas, a kamoli crna traka na doboku ne treba nositi ukoliko iza toga ne stoji obuka, znanje i polaganje za to. Doboke mozete kupiti kontaktirajuci TKD_Mare ili ja i samo ja, mislim da ce Vam u tome rado pomoci, doboci kostaju po mom saznanju 30 eura, a za pojaseve nisam sigurna, te Vam to necu ni reci. Srdacan pozdrav - darkdream, nosioc crnog pojasa I dan

Vezano za dobok, jako je važno znati koja verzija ste, ITF ili wtf, ako ste ITF onda je darkdream sve objasnio osim da crna traka ide na donji a ne na gornji deo gornjeg dela doboka, (mada znam da je mislio isto), a kod wtf-a ide crna traka oko vrata samo kod crnih pojaseva.

A sto se tiče takmičenja nema mesta strahu samo vi trenirajte i sve će biti ok ha ha ha

darkdream:
hvala treneru, zapetljala sam se objasnjavajuci ... donji deo gornjeg dela doboka ... jeeeeee, komplikovano, vise volim da nacrtam :)
znam da je u pitanju samo zabuna, mada mislim da bi trebalo da znamo ko si jer se ovde svi znamo, neki anonimusi bas nas malointrigiraju, :oops: :lol: :x :-P :???: :-? :shock: :mad: :p :idea: :evil: :-P :twisted: :evil:

da li da vas ostavim u ubedjenju da sam musko- haaaaaaa necu, necu da sam kvarna. Ja sam ona sto je polozila za crni pojas I dan, 20.maja 2005.godine, a ti - ja i samo ja, procesljaj svoje papire pa ces videti ko sam. Ovo je samo za zaintrigirnje, haha, ako te mrzi meni nije problem da se predstavim... Koliko Tijana poznajes u svom okruzenju? pozdrav... treba li vam sudija za 22.april? hahahahahahahaha

NEEEEEEEEEEEEEEEE JA NECU RADITI FORME, I ZASTO MI MARE NE KAZE TAKVE STVARIaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, pa poludecu, necu da radim forme i necu da se takmicim BRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cujemo se, a glavni za sudije u federaciji ce ostati bez glave - CITAJ MAREEEEEEE UDAVICU TE, sta mi spremas, a ne govoris?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hvala Neso :)

mare zna da se ja figurativno izrazavam, kako ne bi bilo zabune vise sam nego bezopasna, ja to vise teoretisem u tkd-u. na zalost necete gledati kako davim mareta (ovo se ja osiguravam, da ne dobijem po prnjokalici u utorak na treningu - :)) ) ali mare stvarno nije fer da mi precutkujes takve stvari ... a jos je manje fer da ugovaras moje ucesce na takmicenju kada moje misljenje o tome znas, a isto tako znas i sta ja radim na treninzima, naravno kada se pojavim na njima ...

pozdravljam vas jos jednom danas, puno uspeha na polaganju svima onima koji polazu u ponedeljak!

Topolo cuvaj se Hajduk iz Kule stize!

heeeeej leprosy nemoj da pretis :)
mogu li da dobijem informaciju ko je maskica - da znam koga da zovem u pomoc ako zagusti zbog mojih komentara ostavljenih dragom treneru - hahahah :))))

darkdream:
ma kakva panika, zar ti tako delujem? hahahahah, ja bas nikada ne panicim. Ionako cu razjasniti sve sa Maretom u utorak :)) , a da je bilo namerno unosenje panike, to ti verujem :)

DONT WORY BE HAPPY, ovo je bilo bacanje koske :twisted: ali nece uspeti cim me nema jedan dan odma neko zakuva, pa posle svi hoce da me dave.Bicesh blagovremeno obaveshtena o svemu ja te nisam planirao za takmichara vec kao sudiju tako da nebrini, samo sudish,t shto neki drugi nisu obaveshteni o situaciji njhov problem a ti nemoj odmah da se palish na provokacije hehe :lol:

Back