Isus nije rođen 7. januara

Da ulozila sam napor, ceo zivot izucavam Bibliju i zato sad znam :D

Stvarno, bez zezanja, hteo sam ti predstaviti kako se vrsi istinsko, duboko proucavanje Biblije. Znam da neces ni pokusati da proucis po kom se redu Avijin red sluzio. Kad je tacno Zaharije zavrsio svoju sluzbu koja je orijentir za datum Hristovog rodjenja.

Videla bi koji datum protestanti dobijaju i gde grese. Kad su se i kako promenili redovi i kojim redom su sluzeni posle izlaska Izraelaca iz Vavilona.

Sve to jasno pise u Bibliji koju si ceo zivot proucavala... obicnim kalkulatorom :) ;)

Nego posto se tvojim postom mora zavrsiti rasprava (to isto i glasnik radi) evo reci nesto mudro i osecaj se znanstveno :)

Ti nisi strucnjak pa da me ucis :)

Ja znam da proucavam Bibliju ne brini :)

Nisam strucnjak i ne zelim ni biti. U Pravoslavlju se ne bavimo brojkama i kalkulatorskim proracunima, vec se kod nas propoveda Jevandjelje i zivi se Jevandjeljem.

O ovom nacinu pronalazenja datuma Hristovog Rodjenja, pored ostalih, govori i jedan, meni omiljeni, profesor Atinskog Teoloskog fakulteta. :)

Nisam strucnjak i ne zelim ni biti. U Pravoslavlju se ne bavimo brojkama i kalkulatorskim proracunima, vec se kod nas propoveda Jevandjelje i zivi se Jevandjeljem.

O ovom nacinu pronalazenja datuma Hristovog Rodjenja, pored ostalih, govori i jedan, meni omiljeni, profesor Atinskog Teoloskog fakulteta. :)

Kako se ne bavite brojkama ako postoji datum Isusovog pogubljenja?

Kako se preskace tako nesto bitno?

Зашто је битан датум Христовог рођења?

Bitno je Sta Bog kaze u Bibliji.

Biblija nigde ne kaze da treba slaviti rodjenje Isusa Hrista,
niti da treba slaviti rodjendane, jer su to paganski obicaji..
A posto crkva obelezava taj dan onda bi trebalo
da se drze tacnog dana koji se i ne moze tacno odrediti
( proracunom se dolazi do 2 oktobra ili 8. )
ne moze se tacno odrediti,
jer je to Bog sakrio od ljudi.
A sakrio je taj dan da ga ne bi mogli slaviti.
Zato je crkva pausalno uzela 25 decembar i 7 januar kao vreme njegovog Rodjenja.

a Iz Biblije se moze izracunati da taj dan sigurno nije niti u decembru niti u januaru
vec u oktobru.

Bitno je Sta Bog kaze u Bibliji.

Biblija nigde ne kaze da treba slaviti rodjenje Isusa Hrista,
niti da treba slaviti rodjendane, jer su to paganski obicaji..
A posto crkva obelezava taj dan onda bi trebalo
da se drze tacnog dana koji se i ne moze tacno odrediti
( proracunom se dolazi do 2 oktobra ili 8. )
ne moze se tacno odrediti,
jer je to Bog sakrio od ljudi.
A sakrio je taj dan da ga ne bi mogli slaviti.
Zato je crkva pausalno uzela 25 decembar i 7 januar kao vreme njegovog Rodjenja.

a Iz Biblije se moze izracunati da taj dan sigurno nije niti u decembru niti u januaru
vec u oktobru.

О којој Цркви причаш? О својој?

Претпоставио сам да не славите па сам у том контексту питао зашто би теби био важан датум и да цркве којима не припадаш мењају или исправљају датум?

Bitno je da se zna sta je istina u Bibliji.
Jehovini Svedoci su istrazivaci Biblije
i bitno je sto ispravnije je znati :)

Poslednja izmena:
Bitno je da se zna sta je istina u Bibliji.

Pa vidi... Biblija nam govori ko je Istina:

2 Moj. 34,6 Jer prolazeći Gospod ispred njega vikaše: Gospod, Gospod, Bog milostiv, žalostiv, spor na gnev i obilan milosrđem i istinom."

1.Jov. 5. 6 ... и Дух је онај који свједочи, јер Дух је истина.

Jn. 14,6 "Isus mu rsče: Ja sam put i istina i život: niko ne dolazi Ocu osim kroz mene.

Reci mi Arianna kako moze Biblija nazvati nekog Istinom a da nije Bog? Sta ces reci, da imamo tri istine ili jednu istinu u Bogu? Mozes se i zapitati: pa ko drzi tu istinu o Istinitom Bogu? I na to nam Pismo daje odgovor:

1.Tim. 3.15. Ако ли се задржим, да знаш како се треба владати у дому Божијему, који је Црква Бога живога, стуб и тврђава истине.

Evo Arianna ko drzi istinu Boga Zivoga. Odavde mozes videti i da je ta Crkva vec bila osnovana i pre pisanja ove poslanice, jer Apostol ne kaze da ce je Bog kasnije osnovati, vec da je tu. Postoji i stub je i tvrdjava Istine o Bogu Zivome. A posto Pismo svedoci o njoj da je tvrdjava istine kako se nazivaju oni koji se bore sopstvenim ucenjima protiv nje? Kako se nazivaju oni koji su izvan tvrdjave Istine i kako se naziva njihova tvrdjava i ciji su stub?

Bozja rec je istina i tu istinu zastupam.
a hriscanstvo je uspostavio Bog preko Isusa Hrista na Zemlji u 1 veku.
A zapisano je u Bibliji.
Prvi hriscani nisu slavili niti 25 decembar niti 7 januar.

Ok tu se slaemo jer i ja verujem da je Bozija rec Istina jer to i Pismo potvrdjuje: Jov.1.

1. У почетку бјеше Логос (Ријеч), и Логос бјеше у Бога, и Логос бјеше Бог.
2. Он бјеше у почетку у Бога.
3. Све кроз њега постаде, и без њега ништа не постаде што је постало.
4. У њему бјеше живот, и живот бјеше свјетлост људима.
5. И свјетлост свијетли у тами, и тама је не обузе.

9. Бјеше свјетлост истинита која обасјава свакога човјека који долази на свијет.
10. У свијету бјеше, и свијет кроз њега постаде, и свијет га не позна.
11. Својима дође, и своји га не примише.
12. А онима који га примише даде власт да буду чеда Божија, онима који вјерују у име његово;
13. Који се не родише од крви, ни од жеље тјелесне, ни од жеље мужевљеве, него од Бога.
14. И Логос постаде тијело и настани се међу нама, и видјесмо славу његову, славу као Јединороднога од Оца, пун благодати и истине.

Back