Nakaradno se tebi slažu kockice.
"Sve u njemu ima svoje postojanje" vezano je uz prethodni stih koji govore da je kroz Sina SVE stvoreno, cjelokupno postojanje, pa se onda to SVE nabraja.
Pa onda kaže slijedeći stih "On je prije svega i sve u njemu ima svoje postojanje". Dakle kontekst govori o svemu stvorenom (materijalnom i duhovnom) i da sve to stvoreno u njemu ima svoje postojanje. Taj stih govori o Isusovoj sveprožetosti, njegovom impersonalnom aspektu postojanja, Bog aspektu jer samo je Bog sveprožimajući, a ti si jadni decenijski istraživač koji još nije bitno shvatio.
Kontekst Isusove izjave o njemu kao putu,istini i životu vezan je uz njegovo informiranje o njegovoj spasiteljskoj ulozi, te taj stih ne možeš odatle donositi u Kološane 1:16-17 da bi objašnjavao isto.
Jehovini svjedoci su od tebe pametniji, oni su shvatili da taj stih govori o Isusovom sveprožimajućem bog aspektu, maknuli su ga i u 17 stih stavili ovo crveno "On je postojao prije svega ostalog i preko njega je sve drugo nastalo". Međutim u stihu 16 imaš tu informaciju da je sve preko Krista stvoreno; " Jer preko njega stvoreno...." Jednu informaciju su sakrili a drugu poduplali. Zašto bi Pavao u dvije rečenice napisao dva puta da je sve preko Krista stvoreno? Nitkovi brezobrazni...na tako puno mjesta prevodilački iskrivljavaju tekstove samo da bi sakrili da je Krist u svojstvu Boga.
I što se događa mojim istraživanjem, vidjet ćeš sada. Išao sam tražiti na kojem još mjestu imamo informaciju da "sve u Kristu ima svoje postoijanje". Našao sam; U Hebrejima 1:3 imamo informaciju da Krist svojom riječju održava cjelokupno postojanje. I JW prevod jedva je priznao tu informaciju ! I tu su muljali sa prevodom, redosljed u stihovima samo da bi ta informacija o Kristovoj energetskoj prisutnosti nad tvorevinom bila što manje zamjećena kao takva. Sotonisti su to koji sakrivaju Isusova svojstva.