Исус је Јехова

Razriješi ovo...ja ne znam :
Evo dok sam pregledavao onaj stih nađem u Luki 12:9 da Isus govori da će nevjernika zanijekati pred anđelima Božjim a u Mateju 10:33 govori o zanijekanju pred Bogom. Koja glupost i kontradiktornost u evanđeljima. Samo ih nalazim. Što su anđeli važni da Isus treba njima zanijekati nevjernika? Pa ne polaže Isus račune o svom radu pred anđelima nego Ocem. Zašto je Lukino ozvješće drugačije?
Ne znam.
Jedino ako posmatramo po tome da su svi Oni u duhovnom svetu u potpunom jedinstvu...u kom mi tek treba da uđemo...kako je Hrist rekao...da svi budemo jedno.
Ako su Anđeli jedno sa Bogom...a sasvim sigurno jesu...onda Hrist ovako može reći...

Prihvatimo Mateja "...a tko se god odrekne mene pred ljudima, i ja ću se odreći njega pred Ocem svojim koji je na nebesima."

Ti kažeš da mi je argument smiješan...da Isus ne odlučuje o sudbini duše već Otac iako Isus može da kaže "Ja ću se Cicoline odreći pred Ocem"...i onda Otac se usprotivi Isusu i intervenira pa Cicolina stavi u Isusovo kraljevstvo. I što Isus treba da uradi? Da zovne Cicolina i kaže mu "Žao mi je što sam te ocrnio pred Ocem" ?
Rekoh ti gore da žanješ ono što si posejao...ako ne prihvatiš Hrista kao posrednika pomirenja sa Bogom...ko će ti pomoći?!

Ne znam.
Jedino ako posmatramo po tome da su svi Oni u duhovnom svetu u potpunom jedinstvu...u kom mi tek treba da uđemo...kako je Hrist rekao...da svi budemo jedno.
Ako su Anđeli jedno sa Bogom...a sasvim sigurno jesu...onda Hrist ovako može reći...

Kako se izvlačiš smiješno....Nebitni su i anđeli ...jer ovdje raspravljamo o pitanju tko dopušta odlazak duša u vječnost, u božansku stvarnost. Ti si rekao da samo Otac odlučuje a ja ti iznosim dokaz da i Isus pred Ocem kaže (parafraziram): "Ova dušas neće u moje kraljevstvo jer se je mene odrekla na zemlji" ....pošto kaže slično "...i ja ću se njega odreći pred Ocem". A ti zapravo kažeš da je Isusovo odricanje nevažno.

Rekoh ti gore da žanješ ono što si posejao...ako ne prihvatiš Hrista kao posrednika pomirenja sa Bogom...ko će ti pomoći?!

Isus nije samo posrednik spasenja jer gore sam ti uakazo da i Isus odlučuje hoće li neka duša ući u njegovo kraljevstvo jer kaže da će se odreći onih duša koje su se njega odrekle. Ti jednostavno ne možeš pratiti viši teološki nivo mojih pitanja i ukaza.

Kako se izvlačiš smiješno....Nebitni su i anđeli ...jer ovdje raspravljamo o pitanju tko dopušta odlazak duša u vječnost, u božansku stvarnost. Ti si rekao da samo Otac odlučuje a ja ti iznosim dokaz da i Isus pred Ocem kaže (parafraziram): "Ova dušas neće u moje kraljevstvo jer se je mene odrekla na zemlji" ....pošto kaže slično "...i ja ću se njega odreći pred Ocem". A ti zapravo kažeš da je Isusovo odricanje nevažno.

Isus nije samo posrednik spasenja jer gore sam ti uakazo da i Isus odlučuje hoće li neka duša ući u njegovo kraljevstvo jer kaže da će se odreći onih duša koje su se njega odrekle. Ti jednostavno ne možeš pratiti viši teološki nivo mojih pitanja i ukaza.
''Isus mu reče: ja sam put i istina i život; niko neće doći k ocu do kroza me.''

Kako će da te opravda pred Ocem ako ne prihvatiš Hrista?
Kako će i sam Hrist da te opravda, ako si se odrekao njega i ako ti ono što je On govorio ne znači ništa?

Psalms 83:18

That men may know that thou, whose name alone is JEHOVAH, art the most high over all the earth.

- King James Bible "Authorized Version", Cambridge Edition

Exodus 6:3
And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name JEHOVAH was I not known to them.

Isaiah 26:4
Trust ye in the LORD for ever: for in the LORD JEHOVAH is everlasting strength:

http://www.kingjamesbibleonline.org/Psalms-83-18/

https://www.biblegateway.com/passage/?search=Psalm 83:17-18&version=KJV

KJ21
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob by the name of God Almighty, but by My name Jehovah was I not known to them.
BRG
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name Jehovah was I not known to them.

DARBY
2 And God spoke to Moses, and said to him, I am Jehovah.
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, as the Almighty God; but by my name Jehovah I was not made known to them.

AKJV
3 and I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name JEHOVAH was I not known to them.
TLB
I am Jehovah, the Almighty God who appeared to Abraham, Isaac, and Jacob—though I did not reveal my name, Jehovah, to them.
NLT
I appeared to Abraham, to Isaac, and to Jacob as El-Shaddai—‘God Almighty’—but I did not reveal my name, Yahweh, to them.

KJ21
that men may know that Thou, whose name alone is Jehovah, art the Most High over all the earth.
ASV
That they may know that thou alone, whose name is Jehovah, Art the Most High over all the earth.
BRG
That men may know that thou, whose name alone is Jehovah, art the most high over all the earth.

KJ21
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob by the name of God Almighty, but by My name Jehovah was I not known to them.
BRG
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name Jehovah was I not known to them.

DARBY
2 And God spoke to Moses, and said to him, I am Jehovah.
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, as the Almighty God; but by my name Jehovah I was not made known to them.

AKJV
3 and I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name JEHOVAH was I not known to them.
TLB
I am Jehovah, the Almighty God who appeared to Abraham, Isaac, and Jacob—though I did not reveal my name, Jehovah, to them.
NLT
I appeared to Abraham, to Isaac, and to Jacob as El-Shaddai—‘God Almighty’—but I did not reveal my name, Yahweh, to them.

..''Bog se javi u telu''...Jer to što je Hrist u telu govorio (Reč koju je preneo) nije njegova nauka i zapovest, već Očeva....čuda koja je činio, nije svojom silom činio već Otac preko njega čini...Sam Hrist to kaže, a Apostoli svedoče...Zato se i kaže Bog se javi u telu...zato i kaže...''reči koje vam dadoh život su''...zato i po reči živimo...

Isus Krist se javio u tijelu...jer Sinova velika duša ušla je u mesnato tijelo. Bog se pojavi u tijelu...dobro ti zboriđ da je Isus Bog....samo se još nisi naštimao.
A Očeva nauka nije samo Očeva već i Sinova. Sina kao čovjek ponekad sve pripisuje Ocu,,, ali ponekad kaže i obrnuto;

"Sve Očevo moje je...on od mojega uzima i javit će vama".

Dakle kad je Sin napustio zemaljski život nastupio je učiteljski zajednički Duh Sveti...sad Otac uzima od Sinovog znanja, mudrosti i daje apostolima.

Čudnovata je i velika tajna pobožnosti....a ti si miljama daleko od velikog dara i spoznaje o Sinu Bogu.

Pogrešna ti je analogija u startu.
Hoće li me se odreći ako sam čist prema Očevom zakonu? Može li to?
Hoće li me opravdati ako nisam čist prema Očevom zakonu? Može li to?

Dakle, ako ne može...ispada da sam ja sam sebi sudija a Hrist mi samo daje platu koju sam zaradio.

Ovdje si užasno slab i besmisleno pišeš...neću na to raagirati...toliko volje i snage nemam. Gubiš milost.

Poslednja izmena:
Isus Krist se javio u tijelu...jer Sinova velika duša ušla je u mesnato tijelo. Bog se pojavi u tijelu...dobro ti zboriđ da je Isus Bog....samo se još nisi naštimao.
Jehova je poslao svog Sina da nam prenese Reč...
Nije došao Bog, već Božji Sin...koji govori Očevo, koji Očevom Silom čini čuda... Dakle, kroz Hrista upoznaješ Boga Oca, ono što Otac želi od nas i silu koju Otac daje, kako Sinu Isusu, tako kasnije Duhom i Onima koji slušaju Očevu Reč po Hristu prenetu.

''Bog koji je negda mnogo puta i različnijem načinom govorio ocevima preko proroka, govori i nama u pošljedak dana ovijeh preko sina,''
A Očeva nauka nije samo Očeva već i Sinova. Sina kao čovjek ponekad sve pripisuje Ocu,,, ali ponekad kaže i obrnuto;
Jovan 12,49 Jer ja od sebe ne govorih, nego otac koji me posla on mi dade zapovijest šta ću kazati i šta ću govoriti.
Jovan 12,50 I znam da je zapovijest njegova život vječni. Što ja dakle govorim onako govorim kao što mi reče otac.

Pa kada kaže ''SVE mi dade Otac moj''...onda to znači sve...ne deo, već sve...

"Sve Očevo moje je...on od mojega uzima i javit će vama".
Princip porodične zajednice u koju smo i mi pozvani...
Dakle kad je Sin napustio zemaljski život nastupio je učiteljski zajednički Duh Sveti...sad Otac uzima od Sinovog znanja, mudrosti i daje apostolima.
Evo ga na nebu, u Slavi, pa vidi šta priča...

Otkrivenje 1,1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojima šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu sluzi svojemu Jovanu,

Evo tražio si mi da ti dam teološku zavrzlamu koju ne razumem...pa evo pitanja..

Koji Bog daje Isusu otkrivenje...a znamo da taj Bog nije Isusu Hrist?
Čudnovata je i velika tajna pobožnosti....a ti si miljama daleko od velikog dara i spoznaje o Sinu Bogu.
Jovan 17,3 A ovo je život vječni da poznaju tebe jedinoga istinoga Boga, i koga si poslao Isusa Hrista.

Kakva tajna kad nam od upoznavanja Boga i Hrista zavisi život?

Ti meni pokazuješ nekog Boga kog Hrist kroz Jevanđelja nije pokazao...i onda se čudiš što te ne razumem...

Jovan 15,3 Vi ste već očišćeni riječju koju vam govorih.
Jovan 15,14 Vi ste prijatelji moji ako tvorite što vam ja zapovijedam.

Ako si prijatelj Isusov, pokaži mi gde se predstavio kao ''Bog Sin''...
Ovdje si užasno slab i besmisleno pišeš...neću na to raagirati...toliko volje i snage nemam. Gubiš milost.
Nećeš odgovoriti jer moraš filozofirati svojim rečima...a nemaš volje.
Daj mi odgovori Hristovim rečima, ovako kao što sam ja tebi na svako pitanje odgovorio...

Zamjena teze momak.
Bit će ti kazano momak-poslao sam ti Slapa 888 a ti si me odbacio preko njega, već si nekakve jehovine svjedoke prihvatio. Znaš li zašto uvjek "jehovine" pišem malim slovom?
Ma kakvi, ne zanosi se.

Jovan 12,48 Koji se odreče mene, i ne prima riječi mojijeh, ima sebi sudiju: riječ koju ja govorih ona će mu suditi u pošljednji dan;
Jovan 12,49 Jer ja od sebe ne govorih, nego otac koji me posla on mi dade zapovijest šta ću kazati i šta ću govoriti.
Jovan 12,50 I znam da je zapovijest njegova život vječni. Što ja dakle govorim onako govorim kao što mi reče otac.

Princip porodične zajednice u koju smo i mi pozvani...

Ne...Bog nikad neće od tvojega uzimati da bi dao drugima. Bog toliko siromašan nije. Mi dajemo drugima i primamo od drugih. Kad sam naveo onaj primjer ond asam mislio i na Riječ koja je na Nebu zajednička, I Očeva i Sinova pa Isus kaže da i Otac uzima od njegovog (Riječi) i daje onima na zemlji.

Evo ga na nebu, u Slavi, pa vidi šta priča...

Otkrivenje 1,1 Otkrivenje Isusa Hrista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojima šta će skoro biti, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu sluzi svojemu Jovanu,

Jesam li ti jednom rekao da trebaš razlikovati Sina Božijeg koji je u nebeskoj slavi i sa Ocem dijeli sve od Isusa Sina Čovječjeg koji je u Nebu na drugom mjestu i priprema se za silazak i kraljevanje na zemlji. Imaš dakle Sina Božijeg i njegovu emanaciju Sina Čovječjeg. Čak sam ti gpvporio kad bi Sin Božji sišao na zemlju da na njoj vječno kraljuje onda bi to bila njegova degradacija jer on je nebesnik i "zdesna Ocu" pa bi to značilo kao da gradonačelnik višemilijunskog Njujorka dođe u Moj Slunj od 3000 stanovnika da u njemu bude gradonačelnik.

Ako si prijatelj Isusov, pokaži mi gde se predstavio kao ''Bog Sin''...

Zadnji dokaz dat danas je njegov ukaz da dijeli sa Ocem sve zajedničko pa kaže da i Otac uzima od njegovog i daje tebi. Ja ti svaki dan dam dokaz da je Isus Bog i da sve što Otac dade Sinu i Sin može dati njemu. I kada bi se Otac kojim slučajem išao utjeloviti u meso da bude čovjekom i da se odriče privremeno snage boštva, onda bi i on govorio da je Krist Bog i da sve dobiva od njega.

Hristove reči nije teško razumeti.
BAŠ SI TI DANAS RAZUMIO kad sam ti dao Kristov ukaz da Otac uzima od Sinovog i objavljuje nama. Baš si "razumio". A to znači da Otac od Sinove Riječi objavljuje nama.

Kad si rekao da Sin ne može sam sebe (Nazarećanin) uskrsnuti i da onaj moj primjer nije dobar...i kad sam ti ja ponudio drugi primjer gdje Isus kaže da će sam kroz tri dana podignuti hram kojeg će farizeji srušiti onda si zašutio....Zašto si zašutio i zašto ne znaš priznati da si tim Isusovim ukazom dobio mat? zato jer si čovjek slabić i ne voliš Istinu čuti koja ruši tvoju istinu.

Svakim mojim pitanjem ja te postavim na dvije leve noge.... Moja pitanja nisu tu da bi ti dokazao znanje već da bi ja tebi dokazao tvoje neznanje jer ja znam što ti znaš i što ne znaš.

Kad sam naveo onaj primjer ond asam mislio i na Riječ koja je na Nebu zajednička, I Očeva i Sinova
Ne i to si pomešao kao i sve ostalo...Natežeš nešto na silu i hoćeš da dokažeš da piše ono što ne piše...
Reč je Očeva...
Jesam li ti jednom rekao da trebaš razlikovati Sina Božijeg koji je u nebeskoj slavi i sa Ocem dijeli sve od Isusa Sina Čovječjeg koji je u Nebu na drugom mjestu i priprema se za silazak i kraljevanje na zemlji. Imaš dakle Sina Božijeg i njegovu emanaciju Sina Čovječjeg. Čak sam ti gpvporio kad bi Sin Božji sišao na zemlju da na njoj vječno kraljuje onda bi to bila njegova degradacija jer on je nebesnik i "zdesna Ocu" pa bi to značilo kao da gradonačelnik višemilijunskog Njujorka dođe u Moj Slunj od 3000 stanovnika da u njemu bude gradonačelnik.
Ništa ja sad tebe ne razumem...
Hoćeš da kažeš da na nebu imamo dva Isusa na dva mesta...ili Isus igra dve uloge?
Zadnji dokaz dat danas je njegov ukaz da dijeli sa Ocem sve zajedničko pa kaže da i Otac uzima od njegovog i daje tebi. Ja ti svaki dan dam dokaz da je Isus Bog i da sve što Otac dade Sinu i Sin može dati njemu. I kada bi se Otac kojim slučajem išao utjeloviti u meso da bude čovjekom i da se odriče privremeno snage boštva, onda bi i on govorio da je Krist Bog i da sve dobiva od njega.
Ti si sebe ubedio da je tako...Ali nije tako. Hrist za sebe kaže da je Božji Sin i poziva nas da se držimo njegovih reči...
Nigde nije rekao da je Bog Sin...zato se po njemu to i ne treba držati...prosto, jer nije taj nauk od njega...

BAŠ SI TI DANAS RAZUMIO kad sam ti dao Kristov ukaz da Otac uzima od Sinovog i objavljuje nama. Baš si "razumio". A to znači da Otac od Sinove Riječi objavljuje nama.

Kad si rekao da Sin ne može sam sebe (Nazarećanin) uskrsnuti i da onaj moj primjer nije dobar...i kad sam ti ja ponudio drugi primjer gdje Isus kaže da će sam kroz tri dana podignuti hram kojeg će farizeji srušiti onda si zašutio....Zašto si zašutio i zašto ne znaš priznati da si tim Isusovim ukazom dobio mat? zato jer si čovjek slabić i ne voliš Istinu čuti koja ruši tvoju istinu.

Svakim mojim pitanjem ja te postavim na dvije leve noge.... Moja pitanja nisu tu da bi ti dokazao znanje već da bi ja tebi dokazao tvoje neznanje jer ja znam što ti znaš i što ne znaš.
Joj Slape...bojim se da si sam sebe postavio na dve leve noge, sa tim nakaradnim tumačenjem...za mene se ti ne brini, ja sam sto puta premerio svaku Isusovu reč pre nego što sam doneo bilo kakav zaključak.

Sve ti se svodi na izvlačenju ličnih zaključaka iz Isusovih reči i ti tvoji zaključci imaju veću težinu nego Hristove direktne reči...
Sazidaće hram za tri dana i ti zaključiš kako je On sam sebe uskrsao...A sa druge strane svedoci jasno kažu da ga uskrsao Otac...Ali tebi prevagu nosi ono što si pročitao između redova...
Da svedoci tog događaja veruju kao i ti...oni bi tako i rekli...Ali ne da nisu rekli...nego se ne da ni naslutiti da su rekli...
Doktrina je čudo...zato i ne vidiš jednostavnost Isusove nauke...
Mnogo brate filozofirate da bi najjednostavnije stvari objasnili...ali znam, drugačije da se objasni ne može...

A kad je obrnuto, Krist kaže da Otac uzima od njegove Riječi i daje nama tu Sinovu Riječ onda što to znači ?

"Od mojega uzima i objavljuje vama". Vidiš da tu piše da Otac objavljuje Sinovu Riječ. Odakle bi ti to razumio.
Pa i ja kroz razgovor govorim Hristova Reč...pa i jeste njegova jer je iz njegovih usta izašla...Ali nije On autor tih reči...On samo prenosi poruku od Jehove... sam kaže da poruka nije njegova...
Ako je On put istina i život...ne postoji druga reč kojom bi se mogli spasti, osim njegove...zato i može da kaže ''od mojega će uzeti''...jer Duh ne donosi ništa novo već ono staro što je Hrist govorio...pa i ono što nije imao vremena da kaže, jer je bio kratko na zemlji...Ali izvor i jednog i drugog je Otac...''Jer Otac ljubi sina i sve dade u ruke njegove''...pa i ovo... ''niko neće doći Ocu osim kroz mene''...
Hrist kaže...''puno vam imam reći, ali ne možete nositi''...ako ima puno reći i to što bi rekao je već primio od Oca...jer kaže..''ništa ne govorih sam od sebe''...

Pa da naglasim još jednom.
Ne postoje Hristove zapovesti...Božje Da...
Hrist ne donosi svoje propise, već Jehovine...
Ne spasavamo se po Hristovom zakonu, već po Jehovinom...ne dovodi nas Hrist sebi, već Ocu...nije On posrednik sam sebi, već Ocu...itd...

Pa i ja kroz razgovor govorim Hristova Reč...pa i jeste njegova jer je iz njegovih usta izašla...Ali nije On autor tih reči...On samo prenosi poruku od Jehove... sam kaže da poruka nije njegova...

Riječć je zajednička jer Bog je jedan i Istina je jedna. Otac i Sin je posjeduju zajedno. No s obzirom na strukturu i podstrukturu Duha u Očevom je i Sinovo i u Sinovom je Očevo pa tako i Otac i Sin mogu reći "od mojega uzima". Kad Isus kaže da Otac od njegovog /Sinovog/ uzima i obljavljuje tebi onda to znači da je Sin i autor toga ...pa ja tebe opovrgavam argumentirano. Ti se samo bezveznim riječima vrpoljiš ko crv u kamenu, sve što ja rećčem ti nemožeš opovrgnuti.

Ako je On put istina i život...ne postoji druga reč kojom bi se mogli spasti, osim njegove...zato i može da kaže ''od mojega će uzeti''...jer Duh ne donosi ništa novo već ono staro što je Hrist govorio...

Ma kud se gubiš, izmotavaš i pričaš gluposti...pa ne možeš mene opovrgnuti tim ispraznim izmotavanjima. Pa rekao sam, piše, da Otac od Sinovog uzima i Duhom prenosi svijetu . Ti si rekao da Sin iz svojih usta priča SVE što mu je Otac dao da reče, Očeve riječi.

Ako su riječi samo Očeve, ako je Riječ samo Očeva onda Sin nikako nije mogao reći da Otac od njegovog uzima i objavljuje svijetu. Ti si totalni jadnik, dao sam ti dokaz obostrane ravnopravnosti i autorstva nad Riječ, i Oca i Sina, pa sad valjaš svašto i sporedno da bi to pokušao osporiti.

Što Duh donosi, novo ili staro nebitno je...bitno je da Duh donosi Očeve riječi za koje Sin kaže da su njegove, isto kao što i Sin za svoje riječi koje ti je dao govori da su Očeve. Kad se obostrana relacija dokazuje onda je tu dokaz da su Riječi zajedničke, da je Istina zajednička po načelu da su Otac i Sin jedan Bog.

..''ništa ne govorih sam od sebe''...

Vidjeli smo gore da ni Otac ništa ne govori samo svoje i sam od sebe....i Otac uzima od Sinovog i to objavljuje...a ti se slikaj sa svojim površnim znanjem.

Ne postoje Hristove zapovesti...Božje Da...

"Pisano je, ali ja vam kažem" , "Dajem vam ove zapovjedi" ...

Hrist ne donosi svoje propise, već Jehovine...

"Pisano je ali ja vam kažem"

Ne spasavamo se po Hristovom zakonu, već po Jehovinom...

Zakon /Riječ/ je zajednički ...to smo već dokazali.

ne dovodi nas Hrist sebi, već Ocu...
I Ocu i u svoje kraljevstvo i ako se Krist odrekne Cicolina pred Ocem, neće Cicolino otići ni kod Sina ni kod Oca u njihova kraljevstva. Otac ne spašava one koji su od Sina dobili odbijenicu jer ako Sin kaže pred Ocem "Odričem se Cicolina jer se i Cicolino mene odrekao" ...Otac to automatski prihvaća bez diskusije . Jer su jedan Bog. Prividno su dvije personalne osobe, ja znam i zašto a ti ne znaš. Nije ti dano. A ono što ti je dano da proučavaš i prihvatiš ne činiš...pa će ti Sin na sudu reći; imao si moju riječ, imao si dobra sagledavanja moje riječi od mog malog sluge Slapa888 ali li je vrag u JW zajednici zavrtio glavu.

Joj Slape...bojim se da si sam sebe postavio na dve leve noge, sa tim nakaradnim tumačenjem...

Sam si protumačio-priznao da se hram odnosi na Isusovo tijelo a da te to nisam ni pitao. I dobro si rekao ...ali što ti vrijedi to znanje kad je mrtvo kao što si i ti sam mrtav.

I kad Isus kaže farizenima - ako ovaj hram razrušite ja ću ga za tri dana obnoviti , ti to negiraš. Tu ne treba nikakvo tumačenje, tu je Isus suviše jasan kad kaže "ja ću ga"...samo je tvoje tumačenje nakaradno.

Back