Исус је Јехова

Ma sve je to meni jasno, ali nije mi jasno zašto koristiš termine koje Apostoli nisu koristili?
Bog Sin...shvati da toga nema...
Bog Isus...nema ni toga...

Ne znam zašto me ubeđuješ u nešto što niko nije rekao?

Evo Ti jedan dan u prepisivanju sa mnom ne možeš da ne kažeš jedno od ovo dvoje...A Oni celo Pismo napisaše pa ne pomenuše ni jednom.
Zašto nisu?
Pa ne veruju isto kao Ti...drugog odgovora nema.

Postoji li termin Bog Otac? Bog Jehova?

Je li Sinu apostol rekao "Bog moj". Tebi nije zato jer ti to drugačije tumačiš. Po meni jeste rekao Isusu "Bog moj". I koji je onda problem sa pojmom Isus Bog ukoliko taj pojam iznosim tebi da bi imao na umu moje vjerovanje u Sina. Pa prestat ću kad ti prestaneš govoriti Isus nije Bog.

Moje vjerovanje nije bez osnove jer osim iskustvene3 osnove imam uvid da je Isus sveprožimajući i da sa Ocem održava čitavu tvorevinu. Samo je bog sveprožimajući i sma je On alfa i omega svemu. I kad apostol kaže "i sve što je nastalo po njemu je nastalo" što znači da je Sin IZVAN razmatranja svega stvorenog. Ako nije stvoren onda je Bog.

"Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nije postalo, što je postalo." Ivan 1:3

Vidiš li, imaš li oči? Tu je opet dokaz da Je Isus vječni entitet bez početka i kraja. Da je Bog. Ako je Isus bez početka i kraja onda se može reći da je on sam svemu alfa i omega ili "početak i kraj" svemu ? Ili tvoj um razmišlja drugačije ? Moj um razmišlja kristoliko, čisto, božanski pa sam zato i najpametniji teolog na svijetu. Da nisam najpametnji ti bi me stavio u ignore opciju ovdje.

Aha zaboravio sam prikazati nitkovluk jehovinih svjedoka u prevođenju Ivan 1:3 "Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa." Vidiš li da crvena i plava rečenica govore isto samo različito izrečeno. U plavoj rečenici nedostaje ovo "...ništa što je postalo" da bi prijevod bio sličan. Vidiš kako tvoji prijatelji nitkovi sakrivaju informaciju da je sve sa svojstvom "postalo" ili "nastalo" suprotno od vječnog Krista koji nije stvorenje jer je SVA tvorevina kroz njega prošla. Dakako da ti i tvoji jehovini svjedoci ne znadu kako je sve nastalo KROZ Krista. Ja ti to neću objašnjavati. Isto tako 95% mog argumentiranja da je Krist Bog iznosio sam opće poznatim teološkim analizama. One dokaze o Kristu Bogu koje ja znam a teološki svijet ne zna neću ti dati, toliko vrijedan i toliko pametan da bi razumio ipak nisi. I na kraju krajeva toliko pošten i toliko iskren u istraživanju ipak nisi, već si brezobrazan i bježiš od argumentacije koju ne možeš osporiti, pa poput noja zabijaš glavu u pjesak da ne postoji ono što postoji kao argument.
Meni nije teško suočiti se sa argumentom mnoj otac veći od mene, ili idem mome bogu i vašem bogu jer ga tumačim kroz opciju Krista koji se ponizio i postao čeovjekom pa se uveliko čovječji i ponašao i govorio, ali kad se naglašava Isuova viša dimenzija ond adolazimo do ragumenata Krista kao Boga, Boga u Bogu i Boga sa bogom, Jehova sa Jehovom jer imamo dvije personalne bog sile kao i dva zasebna neba...a tu kozmologiju su naglašavali i židovi sa pojmovima 1.Nebesa i 2. Nebesa nad Nebesima. Kako su Nebesa nad Nebesima iznad Nebesa te veća i važnija od Nebesa, tako je i Otac veći Od Sina ali su obojica Bog i jedno. Na sličan način imamo i jedinstvo ovih dvaju nebesa pa se u drugoj terminologiji jednostavno nazivaju Nebo.

Poslednja izmena:
Isus je Jehova, Bog.

Jevanđelje po Jovanu, glava 10:

30 Ja i Otac jedno smo.

31 Judeji opet uzeše kamenje da ga kamenuju.

32 Isus im reče: Mnoga vam dobra dela pokazah od Oca svoga. Za koje od tih dela hoćete da bacate kamenje na me?

33 Odgovoriše mu Judeji: Nećemo da bacamo kamenje na te za dobro delo, nego za hulu, što se ti, čovek, praviš da si Bog.

Sve si pogrešno povezao Slape...ne demantujem te ja već reči mnoštva učenika koji slave Boga(a ne Hrista) za sva čuda koja su videli preko njega... Hrist je Kralj koji ide u ime Jehovino.

U ime Očevo ali i u svoje ime jer za Sina svjedoči Otac, ali i sam Sin svjedoči sam za sebe i može samo on tako svjedočiti jer je Bog, jer je iz Istine i sama Istina.

Momak, mat ti mogu davati na svakom koraku.

Isus je Jehova, Bog.

Jevanđelje po Jovanu, glava 10:

30 Ja i Otac jedno smo.

31 Judeji opet uzeše kamenje da ga kamenuju.

32 Isus im reče: Mnoga vam dobra dela pokazah od Oca svoga. Za koje od tih dela hoćete da bacate kamenje na me?

33 Odgovoriše mu Judeji: Nećemo da bacamo kamenje na te za dobro delo, nego za hulu, što se ti, čovek, praviš da si Bog.
Jedno znaci u jedinstvu.
ne pise jedna osoba niti telo nego jedno.

Dajes dokaze da su oni dve razmicite osobe

samo ti hoces da tako bude

Lepo pise da je to hula ako se neko pravi da je Bog a nije.
U Bibliji jasno pise da je Isus Bozji Sin.

dokazi:
https://forum.krstarica.com/threads/isus-je-jehova.1007026/page-39#post-51148477

Nikada Isus nije rekao za sebe da je Bog ili svemoguci Bog.
Isus rekao za sebe : "Ja sam Bozji Sin." Matej 27:43
Bog JHVH Jehova je sa neba tri puta rekao da je Isus Bozji Sin.

Jedno znaci u jedinstvu.
ne pise jedna osoba niti telo nego jedno.

Dajes dokaze da su oni dve razmicite osobe

samo ti hoces da tako bude

Lepo pise da je to hula ako se neko pravi da je Bog a nije.
U Bibliji jasno pise da je Isus Bozji Sin.

dokazi:
https://forum.krstarica.com/threads/isus-je-jehova.1007026/page-39#post-51148477

Nikada Isus nije rekao za sebe da je Bog ili svemoguci Bog.
Isus rekao za sebe : "Ja sam Bozji Sin." Matej 27:43
Bog JHVH Jehova je sa neba tri puta rekao da je Isus Bozji Sin.
Ako ti je otac Bog, šta si onda? Bog!

Pa eto ne znas osnovnr pojmove toga sta je ili ko je Bog.
Samo je Bog stvoritelj i iznad svega.

Ja sam stvorenje kao i sve sto je stvoreno.
samo je Bog Stvoritelj jedan jedini Svevisnji.
Ono sto je stvoreno iliti rodjeno ne moze biti Bog jer je stvorenje.
Ako ne ume sebe da stvori kao stvorenje kakav mi to bog.
To ne znaci da je onaj u vecnosti ona sustina priroda nestala ako ga ima u stvorenju.

Ako ti je otac Bog, šta si onda? Bog!
Da. Rani kršćanski oci su jasno učili isto; OD BOGA BOG. No treba to bolje objašnjavati-govoriti i unutarnjoj emanaciji ili personalizaciji, Božijem proširenju. Na kraju krajeva i Bog Otac je sin Duha Svetog jer izvorni, sušti Bog je Duh Sveti i samo je on postojao u pravječnosti prije njegovog plana stvaranja svijeta. Ti se naprimjer sa ovim dijelom istine nećeš slagati slično kao što se Cicolino ne slaže sa tobom....jer u krajnjoj činjenici ni ti ni Cicolino ne znate izvorno i suštinsko znanje o Bogu i formiranju trojstva i zašto je kao takvo formirano od strane Duha svetog.

Postoji li termin Bog Otac? Bog Jehova?
Da.
Je li Sinu apostol rekao "Bog moj". Tebi nije zato jer ti to drugačije tumačiš. Po meni jeste rekao Isusu "Bog moj". I koji je onda problem sa pojmom Isus Bog ukoliko taj pojam iznosim tebi da bi imao na umu moje vjerovanje u Sina. Pa prestat ću kad ti prestaneš govoriti Isus nije Bog.
Možda tebi nije, ali meni je veliki problem to što nigde ne piše ''Bog Isus''...
Ako Apostoli znaju ko je Isus Oni bi to jasno morali reći. Propovedaju Isusa i sve nešto na uvijen način kao hoće da nam kažu da je Isus njihov i naš Bog...Ne ide to tako...Oni su dužni da prenesu istinu i samo istinu. I ja verujem da su je preneli.
Ako nikada nisu rekli ''Bog naš Isus Hrist''....a hiljadu puta kažu ''Božji Sin Isus Hrist''...Šta ja treba da verujem? I zašto bih dodavao nešto njihovim rečima? Ko je onda temelj moje vere?
Ozbiljne su ovo stvari Slape, da bi se igrao sa njima bilo ko kako mu se ćefne...
Moje vjerovanje nije bez osnove jer osim iskustvene3 osnove imam uvid da je Isus sveprožimajući i da sa Ocem održava čitavu tvorevinu. Samo je bog sveprožimajući i sma je On alfa i omega svemu. I kad apostol kaže "i sve što je nastalo po njemu je nastalo" što znači da je Sin IZVAN razmatranja svega stvorenog. Ako nije stvoren onda je Bog.
To su sve samo tvoji zaključci i ništa više...
"Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nije postalo, što je postalo." Ivan 1:3
Tako je. Ali Reč je Božja...reč nije Hrist, On je samo nosilac Očeve Reči...konkretno mislim na zemaljski život...Hrist je indirektno Reč...
Objasnio sam to već jednom a mogu i ponovo ako ima potrebe.
Vidiš li, imaš li oči? Tu je opet dokaz da Je Isus vječni entitet bez početka i kraja. Da je Bog. Ako je Isus bez početka i kraja onda se može reći da je on sam svemu alfa i omega ili "početak i kraj" svemu ? Ili tvoj um razmišlja drugačije ? Moj um razmišlja kristoliko, čisto, božanski pa sam zato i najpametniji teolog na svijetu. Da nisam najpametnji ti bi me stavio u ignore opciju ovdje.
Hrist ima početak...Otac Ne...Alfa i Omega može biti samo Jehova i niko više.
Hrist jeste prvi i poslednji...baš kao i svi mi što možemo biti i jesmo prvi i poslednji...
Meni nije teško suočiti se sa argumentom mnoj otac veći od mene, ili idem mome bogu i vašem bogu jer ga tumačim kroz opciju Krista koji se ponizio i postao čeovjekom pa se uveliko čovječji i ponašao i govorio, ali kad se naglašava Isuova viša dimenzija ond adolazimo do ragumenata Krista kao Boga, Boga u Bogu i Boga sa bogom, Jehova sa Jehovom jer imamo dvije personalne bog sile kao i dva zasebna neba...a tu kozmologiju su naglašavali i židovi sa pojmovima 1.Nebesa i 2. Nebesa nad Nebesima. Kako su Nebesa nad Nebesima iznad Nebesa te veća i važnija od Nebesa, tako je i Otac veći Od Sina ali su obojica Bog i jedno. Na sličan način imamo i jedinstvo ovih dvaju nebesa pa se u drugoj terminologiji jednostavno nazivaju Nebo.
Žena ga lepo pitala da njena dva sina sednu njemu, jedan sa desne strane jedan sa leve...Hrist kaže da On kao Kralj u svojoj Slavi ne može to dati...već se Otac pita za to...
Kako ne može Kralj u svom kraljevstvu odlučiti gde će ko da sedi?
Sam si rekao da je Hristov presto na drugim nebesima, u odnosu na Očev presto...
Kako onda Hrist ne može da odluči tako nešto?...a znamo da ima svu vlast i na nebu...

U ime Očevo ali i u svoje ime jer za Sina svjedoči Otac, ali i sam Sin svjedoči sam za sebe i može samo on tako svjedočiti jer je Bog, jer je iz Istine i sama Istina.

Momak, mat ti mogu davati na svakom koraku.
Ti sa ovim možeš samo sebi zamazivati oči...a meni mat sa ovim što pričaš iz svoje glave, ne možeš dati...

Narod dočekuje Isusa i usklikuje...''Blagosloven Onaj koji ide u ime Jehovino''...
Ako ide u ime Jehovino...a ide... onda je Hrist Jehovin svedok.

PS.
Nisu Apostoli imali problem sa ovim o čemu mi pričamo...nisu se Oni prepirali da li je Isus Bog...već su imali dilemu da li je Isus Mesija...Pa vidi Petra da je po tri dana znao iz Pisma da dokazuje da je Isus Pomazanik...a ne da je Bog...
I da, kao što sam iznad rekao...a nije zgoreg ponoviti...Isus jeste Jehovin pomazanik...a ne Jehova...takve nebuloze u Pismu nema.

Možda tebi nije, ali meni je veliki problem to što nigde ne piše ''Bog Isus''...

Tebi je i problem kad je apostol Isusu rekao "Bog moj" ...tebi je puno toga problem. Terminologija "Sin Božji" također znači da je Bog. Pisao sam o tome. Terminologija "gospodin" također znači da je Isus Bog jer u Prvoj poslanici Korinćanima 12,3 kaže se da " ...nitko ne može reći 'Isus je Gospodin' (Bog) osim po Duhu Svetome ". Nespašeni ljudi to mogu reći u smislu "vladar", ali pojam "Gospodin" također nosi značenje da je Bog. Ti nemaš tog duha da razumiješ i prihvatiš, stih jednostavno kaže da nemaš. Kad su apostoli sredili terminologiju koju ti zahtjevaš onda su i govorili da je Isus Bog. Zato sam ti i rekao da proučiš povjest od kad se Isus spominje kao Bog.

Ako Apostoli znaju ko je Isus Oni bi to jasno morali reći. Propovedaju Isusa i sve nešto na uvijen način kao hoće da nam kažu da je Isus njihov i naš Bog...Ne ide to tako...Oni su dužni da prenesu istinu i samo istinu. I ja verujem da su je preneli.

I jesu, sve u svoje vrijeme. Gore napisano.

To su sve samo tvoji zaključci i ništa više...
Samo po Duhu ja mogu reći da je Isus Bog a ti ne. Između ostalog moja iskustva sa Isusom su ta da mi je dokazao da je Bog. Ja bi u tom smislu zgriješio protiv Duha Svetog kad bi prestao Isusa shvaćati kao Boga jer meni je ta informacija data sa više razine.

Tako je. Ali Reč je Božja...reč nije Hrist,
Riječ je Krist. Riječ je tijelom postala. Ivan te to uči, ali za džaba te uči...

On je samo nosilac Očeve Reči...konkretno mislim na zemaljski život...Hrist je indirektno Reč...

Unutar Duha Svetog Riječ je zajednička jer je i Duh zajednički. To je teška hrana za tebe....

Hrist ima početak...Otac Ne...Alfa i Omega može biti samo Jehova i niko više.

Koristi biblijske tražilici pa ćeš vidjeti da je Otac "alfa i omega" ali i "početak i kraj"...ali po tebi Otac ne bi mogao biti "početak i kraj" ili "prvi i posljednji" jer je to rezervirano ia Isusa i nas. O ludnica. Nema Krist početak jer je sam on početak i kraj svemu. On je početak svemu što je stvoreno (Ivan 1:3) i temeljem te činjenice ne može ući u kategoriju stvorenja jer su sva stvorenja kroz njega stvorena.

Žena ga lepo pitala da njena dva sina sednu njemu, jedan sa desne strane jedan sa leve...Hrist kaže da On kao Kralj u svojoj Slavi ne može to dati...već se Otac pita za to...
Kako ne može Kralj u svom kraljevstvu odlučiti gde će ko da sedi?

Isus kao čovjek se ponizio pa je svu slavu davao Ocu, inače je odlučivanje zajedničko jer su "jedno". Jednom sam ti napisao obrnutu sitoaciju kad Isus kaže tko se njega odrekne pred ljudima da će se i on te osobe određi pred Ocem. Tu sad imaš obrnutu sitoaciju da Otac mora poslati takvu dušu u vječnu smrt jer je Sin odlučio tako. Kako to momak, kako ćeš to objasniti? I u toj sitoaciji ja kažem - odluka je zajednička a ne samo Sinova, kao što je i zajednička odluka tklo ćže Sinu biti zdesna i sa lijeva. Ja to raumijem a ti šepaš samo tako. U teološkom smislu ti si invalid. Duh Sveti te nije nagradio da Sina smatraš Bogom. Bogme ćeš imati taški plač i jecanje kad ti se rasprostru tvoje zablude. Kao što sam rekao jehovinim svjedocima-bogme će te vi biti ti koji će se zaprepastiti kad na nebu vidite "znak sina čovječjega" u obliku križa, znaka kojeg su vjerni u Jeruzalemu dobili na čelo od strane anđela i bili spašeni. Samo negirajte križ sa svojim spletka tumačenjima ! Samo se motaj oko njih Cicolino...mnoge ćeš zarazne bolesti dobiti !

Sam si rekao da je Hristov presto na drugim nebesima, u odnosu na Očev presto...
Kako onda Hrist ne može da odluči tako nešto?...a znamo da ima svu vlast i na nebu...

Da pismo se ne proturječi...ima svu vlast i na Nebu i to je još jedan dokaz da je Bog. To oko "sve vlasti" ja znam naširoko i stručno objasniti, onako kako nećeš ćuti niti od jednog teologa bilo koje škole....

Narod dočekuje Isusa i usklikuje...''Blagosloven Onaj koji ide u ime Jehovino''...
Ako ide u ime Jehovino...a ide... onda je Hrist Jehovin svedok.

Ponovo nađi post u kojem ti iznosim dokaze oko tog događaja iz dva evanđelja vezano za Isusov ulazak u Jeruzalem na magarcu.....

Pisma da dokazuje da je Isus Pomazanik...a ne da je Bog...

.... u kojem ćeš shvatiti da je pomazanik ujedno i Bog ili druga JHVH emanacija...jer Židovi su poznavali dvije vlasti ili dvije sile na Nebu. Ako ne nađeš ponovi ću ti to staviti da pročitaš.... imam taj tekst u svojoj radnoj knjizi

Ti sa ovim možeš samo sebi zamazivati oči...a meni mat sa ovim što pričaš iz svoje glave, ne možeš dati...

Ako sam napisao da Sin svjedoči "sam za sebe" i to stavio u nazivnike, to znači da je to Isus i rekao. A ti kažeš da pričam iz svoje glave. Što ako je Isus to rekao?
Bogu ne treba svjedok jer Bog nema potrebu da nekome nešto dokazuje - da se pravda dokazima, svjedočanstvima.

Tebi je i problem kad je apostol Isusu rekao "Bog moj" ...tebi je puno toga problem. Terminologija "Sin Božji" također znači da je Bog. Pisao sam o tome. Terminologija "gospodin" također znači da je Isus Bog jer u Prvoj poslanici Korinćanima 12,3 kaže se da " ...nitko ne može reći 'Isus je Gospodin' (Bog) osim po Duhu Svetome ". Nespašeni ljudi to mogu reći u smislu "vladar", ali pojam "Gospodin" također nosi značenje da je Bog. Ti nemaš tog duha da razumiješ i prihvatiš, stih jednostavno kaže da nemaš. Kad su apostoli sredili terminologiju koju ti zahtjevaš onda su i govorili da je Isus Bog. Zato sam ti i rekao da proučiš povjest od kad se Isus spominje kao Bog.
Šta će mi Duh? Da vidim nešto čega nema...?!
Hvališ se svojom verom koju u startu temeljiš na nečem što je tvoje/nečije, a ne na onom što jasno piše/ne piše...
Ne piše Bog Isus. Zašto je to tako, može biti samo jedan razlog za to?! A Ti po Duhu pogađaj koji je.

I jesu, sve u svoje vrijeme. Gore napisano.
Nikad niko nije rekao i napisao ''Bog Isus''...
Ti si izneo neke zaključke po kojima si došao do ove formulacije.

Riječ je Krist. Riječ je tijelom postala. Ivan te to uči, ali za džaba te uči...
Hrist je nosilac Reči...a ne Reč...sam je to rekao.

Jovan svedoči da je Isus Sin Božji...nigde ne kaže da je Bog...
Unutar Duha Svetog Riječ je zajednička jer je i Duh zajednički. To je teška hrana za tebe....
Ne. Duh ishodi iz Oca.
Koristi biblijske tražilici pa ćeš vidjeti da je Otac "alfa i omega" ali i "početak i kraj"...ali po tebi Otac ne bi mogao biti "početak i kraj" ili "prvi i posljednji" jer je to rezervirano ia Isusa i nas. O ludnica. Nema Krist početak jer je sam on početak i kraj svemu. On je početak svemu što je stvoreno (Ivan 1:3) i temeljem te činjenice ne može ući u kategoriju stvorenja jer su sva stvorenja kroz njega stvorena.
Otac može biti sve...Sin Ne...
Ne kažem ja...Sam Isus to govori...

Drugo
Sam Hrist preko otkrivenja koje je dobio od Jehove, Jovanu kaže da On ima početak...

Otkrivenje 3,14
I anđelu Laodikijske crkve napiši: tako govori Amin, svjedok vjerni i istiniti, početak stvorenja Božijega:

Isus kao čovjek se ponizio pa je svu slavu davao Ocu, inače je odlučivanje zajedničko jer su "jedno". Jednom sam ti napisao obrnutu sitoaciju kad Isus kaže tko se njega odrekne pred ljudima da će se i on te osobe određi pred Ocem. Tu sad imaš obrnutu sitoaciju da Otac mora poslati takvu dušu u vječnu smrt jer je Sin odlučio tako. Kako to momak, kako ćeš to objasniti? I u toj sitoaciji ja kažem - odluka je zajednička a ne samo Sinova, kao što je i zajednička odluka tklo ćže Sinu biti zdesna i sa lijeva. Ja to raumijem a ti šepaš samo tako. U teološkom smislu ti si invalid. Duh Sveti te nije nagradio da Sina smatraš Bogom. Bogme ćeš imati taški plač i jecanje kad ti se rasprostru tvoje zablude. Kao što sam rekao jehovinim svjedocima-bogme će te vi biti ti koji će se zaprepastiti kad na nebu vidite "znak sina čovječjega" u obliku križa, znaka kojeg su vjerni u Jeruzalemu dobili na čelo od strane anđela i bili spašeni. Samo negirajte križ sa svojim spletka tumačenjima ! Samo se motaj oko njih Cicolino...mnoge ćeš zarazne bolesti dobiti !
Tebi je Duh otkrio nešto što Hrist nikad nije rekao...samo pazi čiji duh govori totalno drugačije od Hrista! Slobodno mogu reći da taj duh nije dobar.

Hrist kaže...''Ne mogu ja dati''..
Tebi neki duh rekao...''Zajednički će odlučivati o tome gde ko sedi''...

I sad me pozivaš tebi da verujem...a ne Hristu.
Po tebi, ako ne verujem tebi, nadrljao sam...Po Hristu ako ne verujem Njemu, nadrljao sam...Ali ako mi On sudi, a ne Ti...slušaću njega i neću mnogo mudrovati...

Da pismo se ne proturječi...ima svu vlast i na Nebu i to je još jedan dokaz da je Bog. To oko "sve vlasti" ja znam naširoko i stručno objasniti, onako kako nećeš ćuti niti od jednog teologa bilo koje škole....
Hrist kaže da ne može...i ja stavim tačku.

Hrist je nosilac Reči...a ne Reč...sam je to rekao.
Riječ je tijelom postala. Isus je Riječ. Ako je Isus rekao da je Istina...a Istina je Riječ...onda loše pričaš !

Jovan svedoči da je Isus Sin Božji...nigde ne kaže da je Bog...

O kaže i jedno i drugo...samo jehovini svjedoci kažu da nije "Bog" već "bog" ...oni su malo napredniji od tebe....

Ne. Duh ishodi iz Oca.

Neki kažu da iz Oca praishodi a iz Sina ishodi....no ni jedni ni drugi ne znadu....a i ti sa njima.

Sam Hrist preko otkrivenja koje je dobio od Jehove, Jovanu kaže da On ima početak..

Nema toga u Otkrivenju.... toga ima samo kod tebe filozofe !

.

Otkrivenje 3,14
I anđelu Laodikijske crkve napiši: tako govori Amin, svjedok vjerni i istiniti, početak stvorenja Božijega:

A to...taj te stih zaveo...kao i jehovine svjedoke. Kad sam svojim jehovcima rekao da to može da znači i ovo; "početak" je po osnovi ukaza da je sve kroz njega stvoreno...početak svemu stvorenom. Onda je pravnica, jehovin svjedok meni klimnula glavom da se može i tako tumačiti. Samo ti ne znaš klimati glavom....

Tebi je Duh otkrio nešto što Hrist nikad nije rekao...samo pazi čiji duh govori totalno drugačije od Hrista! Slobodno mogu reći da taj duh nije dobar.

Hrist kaže...''Ne mogu ja dati''..
Tebi neki duh rekao...''Zajednički će odlučivati o tome gde ko sedi''...

I sad me pozivaš tebi da verujem...a ne Hristu.
Po tebi, ako ne verujem tebi, nadrljao sam...Po Hristu ako ne verujem Njemu, nadrljao sam...Ali ako mi On sudi, a ne Ti...slušaću njega i neću mnogo mudrovati...

Hrist kaže da ne može...i ja stavim tačku.

Aha...a kad sam ja napisao da Krist kaže da može odlučiti "I ja ću se njega odreći pred Ocem svojim" što u biti znači da je Krist odlučio da takva duša neće baštiniti vječnost po Kristovoj odluci ti si po ovom primjeru pobjegao iz rasprave jer si teška kukavica i nekorektan sugovornik. A tu si od mene dobio mat kao i u mnogim drugim slučajevima, ali takav si....ne pružaš ruku kad imaš mat jer i dalje razmišljaš "je li ovo moguće".

Po tvom mumljanju Isus nikako nije mogao izjaviti "I ja ću se njega odreći pred Ocem" nego je morao reći "Izneću svoj sud o njemu svome Ocu koji će odlučiti".

Ja bez problema pristajem da sa tobom dođem na sudsku raspravu pred Kristom...bez problema pristajem da sve ovo što pišemo bude materijal za sud naš.

Riječ je tijelom postala. Isus je Riječ. Ako je Isus rekao da je Istina...a Istina je Riječ...onda loše pričaš !
Ne.
Nažalost ne razumeš. Hrist nije Reč, koliko god to tebi bilo čudno.
O kaže i jedno i drugo...samo jehovini svjedoci kažu da nije "Bog" već "bog" ...oni su malo napredniji od tebe....
Jeste Reč bog...Reč je Božja... zato Reč ima Božansku prirodu... nije u pitanju neko, već nešto...
Tu su JS najbolje od svih preveli. Pogađaju samu suštinu onog što je Jovan rekao u prvoj glavi, prvom stihu...
Pogrešno te neko naučio...

Neki kažu da iz Oca praishodi a iz Sina ishodi....no ni jedni ni drugi ne znadu....a i ti sa njima.
Svaki dan oko sebe slušam razne gluposti...

A to...taj te stih zaveo...kao i jehovine svjedoke. Kad sam svojim jehovcima rekao da to može da znači i ovo; "početak" je po osnovi ukaza da je sve kroz njega stvoreno...početak svemu stvorenom. Onda je pravnica, jehovin svjedok meni klimnula glavom da se može i tako tumačiti. Samo ti ne znaš klimati glavom....
Čak i u ovom stihu Isus sebe odvaja od Boga...a Ti to ne vidiš...zamagljuje ti vid lična 'pamet'..

Aha...a kad sam ja napisao da Krist kaže da može odlučiti "I ja ću se njega odreći pred Ocem svojim" što u biti znači da je Krist odlučio da takva duša neće baštiniti vječnost po Kristovoj odluci ti si po ovom primjeru pobjegao iz rasprave jer si teška kukavica i nekorektan sugovornik. A tu si od mene dobio mat kao i u mnogim drugim slučajevima, ali takav si....ne pružaš ruku kad imaš mat jer i dalje razmišljaš "je li ovo moguće".

Po tvom mumljanju Isus nikako nije mogao izjaviti "I ja ću se njega odreći pred Ocem" nego je morao reći "Izneću svoj sud o njemu svome Ocu koji će odlučiti".

Ja bez problema pristajem da sa tobom dođem na sudsku raspravu pred Kristom...bez problema pristajem da sve ovo što pišemo bude materijal za sud naš.
Ne može odlučiti.
Argument ti je smešan.

Hrist nije doneo svoj zakon i svoje zapovesti...već Očev zakon i ponavlja Očeve zapovesti...

Kaže Isus... parafraziram...''neće svako ući u carstvo, nego onaj koji čini po volji Oca mojega''...
Da li sada razumeš Isusove reči koje si citirao?
''Ko nema Oca, nema ni Sina''...
Ako Isus ima svu vlast, On je sprovodi po Očevom zakonu, po Očevoj volji...ne svojoj...

Zato je Reč koju nam je dao, Život...pa i Put I Istina...
Ali dodaje da Reč nije njegova, da On ne čini ništa po svojoj volji...itd...
Isus ti je savršeno pokazao kako se ispunjava Prva i najveća zapovest...Ne postoji bolji primer od njega...
Nažalost, Ti i mnogi to ne vidite, već svojom voljom izjednačavate ono što je Isus razdvojio...

Jeste Reč bog...

Sad si sebe demantirao. Navodiš da se u Ivanu "Bog" pravilno piše malim slovom ili "bog" a gore "Riječ" pišeš velikim slovom i tu Riječ izjednačavaš sa Bogom. Pa ako Riječ bijaše "bog" onda i "bog" bijaše "riječ". Onda tu Isusa niti nema... Bog se utjelovio.

Ako je "Riječ tijelom popstala" onda je Riječ Bog...onda se Bog utjelovio. U svakom slučaju ti sam sebe lako navučeš na tanak led. :)
Riječ je Krist na način da je Kristov duh u središtu Duha Svetog okružena sa Očevih 6 duhova. Kroz taj duh istječe stvaranje, kroz Isusova "usta" je se stvoreno. Naravno da ti i tvoji jehovini svjedoci ne znate na koji je način "sve" ili tvorevina izašla KROZ Krista. To je za vas špansko selo.,

Ne može odlučiti.
Argument ti je smešan.

Da, sve čemu se ne znaš oduprijeti je "smiješno". Tebi je smiješno dakle kad Isus ima pravo za nekog reći "Odreći ću se tebe pred Ocem" jer Otac po tebi može demantirati Isusa i reći mu "Cicolina se ja ne odričem, prema tome Isuse, morat ćeš prihvatiti Isusa u kraljeevstvu svom".

Poslednja izmena:
Ne može odlučiti.
Argument ti je smešan.
Razriješi ovo...ja ne znam :
Evo dok sam pregledavao onaj stih nađem u Luki 12:9 da Isus govori da će nevjernika zanijekati pred anđelima Božjim a u Mateju 10:33 govori o zanijekanju pred Bogom. Koja glupost i kontradiktornost u evanđeljima. Samo ih nalazim. Što su anđeli važni da Isus treba njima zanijekati nevjernika? Pa ne polaže Isus račune o svom radu pred anđelima nego Ocem. Zašto je Lukino ozvješće drugačije?

Prihvatimo Mateja "...a tko se god odrekne mene pred ljudima, i ja ću se odreći njega pred Ocem svojim koji je na nebesima."

Ti kažeš da mi je argument smiješan...da Isus ne odlučuje o sudbini duše već Otac iako Isus može da kaže "Ja ću se Cicoline odreći pred Ocem"...i onda Otac se usprotivi Isusu i intervenira pa Cicolina stavi u Isusovo kraljevstvo. I što Isus treba da uradi? Da zovne Cicolina i kaže mu "Žao mi je što sam te ocrnio pred Ocem" ?

Sad si sebe demantirao. Navodiš da se u Ivanu "Bog" pravilno piše malim slovom ili "bog" a gore "Riječ" pišeš velikim slovom i tu Riječ izjednačavaš sa Bogom. Pa ako Riječ bijaše "bog" onda i "bog" bijaše "riječ". Onda tu Isusa niti nema... Bog se utjelovio.

Ako je "Riječ tijelom popstala" onda je Riječ Bog...onda se Bog utjelovio. U svakom slučaju ti sam sebe lako navučeš na tanak led. :)
Riječ je Krist na način da je Kristov duh u središtu Duha Svetog okružena sa Očevih 6 duhova. Kroz taj duh istječe stvaranje, kroz Isusova "usta" je se stvoreno. Naravno da ti i tvoji jehovini svjedoci ne znate na koji je način "sve" ili tvorevina izašla KROZ Krista. To je za vas špansko selo.,

Da, sve čemu se ne znaš oduprijeti je "smiješno". Tebi je smiješno dakle kad Isus ima pravo za nekog reći "Odreći ću se tebe pred Ocem" jer Otac po tebi može demantirati Isusa i reći mu "Cicolina se ja ne odričem, prema tome Isuse, morat ćeš prihvatiti Isusa u kraljeevstvu svom".
ne bi me čudilo da izbace iz svoje biblije jev po jovanu jednog dana

''Reč'' pišem namerno velikim slovom da bih ti skrenuo pažnju na nju.

Reč nije neko, već nešto. To ti je više nego jasno iz ovih reči...''i reč beše u Boga''... i iz reči u drugom stihu po Jovanu...
Reč je Božja...Božanskog porekla...Kao što je Sveti Duh Božji...Božanskog porekla...da li možemo za nešto Božje reći da je Bog? Da...jer dolazi od Boga.
Božji Sin Isus Hrist je samo nosilac Božanske Reči...zato imaš i onaj stih koji kaže...''Bog se javi u telu''...Jer to što je Hrist u telu govorio (Reč koju je preneo) nije njegova nauka i zapovest, već Očeva....čuda koja je činio, nije svojom silom činio već Otac preko njega čini...Sam Hrist to kaže, a Apostoli svedoče...Zato se i kaže Bog se javi u telu...zato i kaže...''reči koje vam dadoh život su''...zato i po reči živimo...

Pogrešna ti je analogija u startu.
Hoće li me se odreći ako sam čist prema Očevom zakonu? Može li to?
Hoće li me opravdati ako nisam čist prema Očevom zakonu? Može li to?

Dakle, ako ne može...ispada da sam ja sam sebi sudija a Hrist mi samo daje platu koju sam zaradio.

Back