Исус је Јехова

Ma sve je to meni jasno, ali nije mi jasno zašto koristiš termine koje Apostoli nisu koristili?
Bog Sin...shvati da toga nema...
Bog Isus...nema ni toga...

Ne znam zašto me ubeđuješ u nešto što niko nije rekao?

Evo Ti jedan dan u prepisivanju sa mnom ne možeš da ne kažeš jedno od ovo dvoje...A Oni celo Pismo napisaše pa ne pomenuše ni jednom.
Zašto nisu?
Pa ne veruju isto kao Ti...drugog odgovora nema.

Postoji li termin Bog Otac? Bog Jehova?

Je li Sinu apostol rekao "Bog moj". Tebi nije zato jer ti to drugačije tumačiš. Po meni jeste rekao Isusu "Bog moj". I koji je onda problem sa pojmom Isus Bog ukoliko taj pojam iznosim tebi da bi imao na umu moje vjerovanje u Sina. Pa prestat ću kad ti prestaneš govoriti Isus nije Bog.

Moje vjerovanje nije bez osnove jer osim iskustvene3 osnove imam uvid da je Isus sveprožimajući i da sa Ocem održava čitavu tvorevinu. Samo je bog sveprožimajući i sma je On alfa i omega svemu. I kad apostol kaže "i sve što je nastalo po njemu je nastalo" što znači da je Sin IZVAN razmatranja svega stvorenog. Ako nije stvoren onda je Bog.

"Sve je po njoj postalo, i bez nje ništa nije postalo, što je postalo." Ivan 1:3

Vidiš li, imaš li oči? Tu je opet dokaz da Je Isus vječni entitet bez početka i kraja. Da je Bog. Ako je Isus bez početka i kraja onda se može reći da je on sam svemu alfa i omega ili "početak i kraj" svemu ? Ili tvoj um razmišlja drugačije ? Moj um razmišlja kristoliko, čisto, božanski pa sam zato i najpametniji teolog na svijetu. Da nisam najpametnji ti bi me stavio u ignore opciju ovdje.

Aha zaboravio sam prikazati nitkovluk jehovinih svjedoka u prevođenju Ivan 1:3 "Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa." Vidiš li da crvena i plava rečenica govore isto samo različito izrečeno. U plavoj rečenici nedostaje ovo "...ništa što je postalo" da bi prijevod bio sličan. Vidiš kako tvoji prijatelji nitkovi sakrivaju informaciju da je sve sa svojstvom "postalo" ili "nastalo" suprotno od vječnog Krista koji nije stvorenje jer je SVA tvorevina kroz njega prošla. Dakako da ti i tvoji jehovini svjedoci ne znadu kako je sve nastalo KROZ Krista. Ja ti to neću objašnjavati. Isto tako 95% mog argumentiranja da je Krist Bog iznosio sam opće poznatim teološkim analizama. One dokaze o Kristu Bogu koje ja znam a teološki svijet ne zna neću ti dati, toliko vrijedan i toliko pametan da bi razumio ipak nisi. I na kraju krajeva toliko pošten i toliko iskren u istraživanju ipak nisi, već si brezobrazan i bježiš od argumentacije koju ne možeš osporiti, pa poput noja zabijaš glavu u pjesak da ne postoji ono što postoji kao argument.
Meni nije teško suočiti se sa argumentom mnoj otac veći od mene, ili idem mome bogu i vašem bogu jer ga tumačim kroz opciju Krista koji se ponizio i postao čeovjekom pa se uveliko čovječji i ponašao i govorio, ali kad se naglašava Isuova viša dimenzija ond adolazimo do ragumenata Krista kao Boga, Boga u Bogu i Boga sa bogom, Jehova sa Jehovom jer imamo dvije personalne bog sile kao i dva zasebna neba...a tu kozmologiju su naglašavali i židovi sa pojmovima 1.Nebesa i 2. Nebesa nad Nebesima. Kako su Nebesa nad Nebesima iznad Nebesa te veća i važnija od Nebesa, tako je i Otac veći Od Sina ali su obojica Bog i jedno. Na sličan način imamo i jedinstvo ovih dvaju nebesa pa se u drugoj terminologiji jednostavno nazivaju Nebo.

Poslednja izmena:
Isus je Jehova, Bog.

Jevanđelje po Jovanu, glava 10:

30 Ja i Otac jedno smo.

31 Judeji opet uzeše kamenje da ga kamenuju.

32 Isus im reče: Mnoga vam dobra dela pokazah od Oca svoga. Za koje od tih dela hoćete da bacate kamenje na me?

33 Odgovoriše mu Judeji: Nećemo da bacamo kamenje na te za dobro delo, nego za hulu, što se ti, čovek, praviš da si Bog.

Sve si pogrešno povezao Slape...ne demantujem te ja već reči mnoštva učenika koji slave Boga(a ne Hrista) za sva čuda koja su videli preko njega... Hrist je Kralj koji ide u ime Jehovino.

U ime Očevo ali i u svoje ime jer za Sina svjedoči Otac, ali i sam Sin svjedoči sam za sebe i može samo on tako svjedočiti jer je Bog, jer je iz Istine i sama Istina.

Momak, mat ti mogu davati na svakom koraku.

Isus je Jehova, Bog.

Jevanđelje po Jovanu, glava 10:

30 Ja i Otac jedno smo.

31 Judeji opet uzeše kamenje da ga kamenuju.

32 Isus im reče: Mnoga vam dobra dela pokazah od Oca svoga. Za koje od tih dela hoćete da bacate kamenje na me?

33 Odgovoriše mu Judeji: Nećemo da bacamo kamenje na te za dobro delo, nego za hulu, što se ti, čovek, praviš da si Bog.
Jedno znaci u jedinstvu.
ne pise jedna osoba niti telo nego jedno.

Dajes dokaze da su oni dve razmicite osobe

samo ti hoces da tako bude

Lepo pise da je to hula ako se neko pravi da je Bog a nije.
U Bibliji jasno pise da je Isus Bozji Sin.

dokazi:
https://forum.krstarica.com/threads/isus-je-jehova.1007026/page-39#post-51148477

Nikada Isus nije rekao za sebe da je Bog ili svemoguci Bog.
Isus rekao za sebe : "Ja sam Bozji Sin." Matej 27:43
Bog JHVH Jehova je sa neba tri puta rekao da je Isus Bozji Sin.

Jedno znaci u jedinstvu.
ne pise jedna osoba niti telo nego jedno.

Dajes dokaze da su oni dve razmicite osobe

samo ti hoces da tako bude

Lepo pise da je to hula ako se neko pravi da je Bog a nije.
U Bibliji jasno pise da je Isus Bozji Sin.

dokazi:
https://forum.krstarica.com/threads/isus-je-jehova.1007026/page-39#post-51148477

Nikada Isus nije rekao za sebe da je Bog ili svemoguci Bog.
Isus rekao za sebe : "Ja sam Bozji Sin." Matej 27:43
Bog JHVH Jehova je sa neba tri puta rekao da je Isus Bozji Sin.
Ako ti je otac Bog, šta si onda? Bog!

Pa eto ne znas osnovnr pojmove toga sta je ili ko je Bog.
Samo je Bog stvoritelj i iznad svega.

Ja sam stvorenje kao i sve sto je stvoreno.
samo je Bog Stvoritelj jedan jedini Svevisnji.
Ono sto je stvoreno iliti rodjeno ne moze biti Bog jer je stvorenje.
Ako ne ume sebe da stvori kao stvorenje kakav mi to bog.
To ne znaci da je onaj u vecnosti ona sustina priroda nestala ako ga ima u stvorenju.

Back