Gedeon
Elita
- Poruka
- 15.045
Da, naravno.Da li je Isus sada telom na nebu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, naravno.Da li je Isus sada telom na nebu?
ako nisi zadovoljan njegovim odgovorom,budem napisao, javi !Ok
A šta znači "ja sam koji jesam"
Obrazloži
I gde obitava u telu, pošto je telo ograničeno prostoromDa, naravno.
Ja sam koji jesam nije ime kao oznaka, već teološka definicija Boga.ako nisi zadovoljan njegovim odgovorom,budem napisao, javi !
Bogu je sve moguće. Imaš u Novom zavetu opis preobraženja Isusovog tela u svetlosno telo.I gde obitava u telu, pošto je telo ograničeno prostorom
Naravno, telo je ograničeno, ne može biti sveprisutno. Zato apos. Jovan jasno kaže "Bog je duh"Bogu je sve moguće. Imaš u Novom zavetu opis preobraženja Isusovog tela u svetlosno telo.
Ograničavaš neograničenoga Boga.
Eto ti si objasnio.Ja sam koji jesam
Ja sam koji jesam nije ime kao oznaka, već teološka definicija Boga.
Samo geda ne ume da objasni.
Bog je primio telo (ovaplotio se) i živeo u telu na zemlji i nije prestao biti Bog.Naravno, telo je ograničeno, ne može biti sveprisutno. Zato apos. Jovan jasno kaže "Bog je duh"
Nisam, dao sam definiciju ono što mi prevodimo kao ja sam koji jesamEto ti si objasnio.
Nije ali objasni kako sa telom može biti sveprisutanBog je primio telo (ovaplotio se) i živeo u telu na zemlji i nije prestao biti Bog.
Bog je Bog. A čovek je čovek. Jehova je sve. Ne upuštam se u takve zavrzlame.Nisam, dao sam definiciju ono što mi prevodimo kao ja sam koji jesam
E sad da li ti za sebe možeš da kažeš "ja sam"?
Ne upuštam se u takve zavrzlame. Ono što znam mi je dovoljno.Nije ali objasni kako sa telom može biti sveprisutan
Nisu zavrzlame, malo razmisliBog je Bog. A čovek je čovek. Jehova je sve. Ne upuštam se u takve zavrzlame.
Neću da razmišljam na taj način. To je bogohuljenje. Da upoređujem sebe sa Jehovom, pa da me kazni. Najn dankeNisu zavrzlame, malo razmisli
Ti ja bilo ko može da kaže ja sam. E sad da li možemo reći da smo koji jesmo?
E moj gedoNeću da razmišljam na taj način. To je bogohuljenje. Da upoređujem sebe sa Jehovom. Najn danke
Ne znam ti ja ništa. Živim u strahu od Jehove, njegovog štapa i njegove palice. Njegov prut i močuga su za mene, a ne sholastika.E moj gedo
Sekularno ništa ne znači, teološki, ne možeš biti koji jesi jer ne znaš šta si,, već u sledećem sekundu si promenljiv, a Bog je konstanta, ne menja se.
Neću da razmišljam na taj način. To je bogohuljenje. Da upoređujem sebe sa Jehovom, pa da me kazni. Najn danke
Ne znam ti ja ništa. Živim u strahu od Jehove, njegovog štapa i njegove palice. Njegov prut i močuga su za mene, a ne sholastika.
Nažalost, tu ne piše to što ti pričaš.Je li svijet, sve stvoreno Kristovo? Reci brate Cicolino? Ako jeste, objani mi na koji način Krist posjeduje sve stvoreno kao svoje?
Ne. Nedam za pravo...Jedan sugovornik ti je dobro napisao da je spoznaja apostola rasla nakon Isusovog odlaska i Isus je dobro rekao da će sa silaskom Duha na njih to da se događa. Tomina izjava "Bog moj" je svakako stidljiva ali jasna. A tebi se ta izjava na sviđa. A ja sam zato i pokrenuo tebi pitanje opsežnog buđenja nauka o Isusu kao Bogu, kada je taj nauk pokrenut i od koga. Ti nisi blagoslovljen od Istinitog da to proučavaš pa si to i priznao. Ti si blagoslovno blokiran.
I ja sam bio blokiran 30 godina jer kad sam kao dječak imao iskustvo sa Isusom to sam negirao kao vrijednost mnogo godina, jer sam kao dječak bio ateista, a poslije razna istočnjačka učenja pa onda kršćanstvo poput tebe, pa ovo dole u potpisu i tu sve počinje vrhunski.
I sad još reci da nije znao koga će da brani.Kako bi ga mogao znati kad je živeo dve hiljade godina pre mene
Nego ne radi se o tome, već o ljudima koji su radili, činili, pričali u njegovo ime a nisu shvatili o čemu je govorio. To su sotone baš kao i Petar koji je slušao da treba da postrada a on skače i kaže da hoće da ga brani.
''Ja sam Put, Istina i Život''...to je ključ koji otvara ta vrata i drugog ključa nema...
Kažeš opsežno iznosiš dokaze da je Isus Bog. Nisam video te dokaze iz Pisma...iz tvojih reči da.
Nažalost, tu ne piše to što ti pričaš.