Исус је Јехова

Neću da razmišljam na taj način. To je bogohuljenje. Da upoređujem sebe sa Jehovom, pa da me kazni. Najn danke

Pa sama definicija Boga kroz značenje "ja jesam koji jesam" otkriva nam da se ne možemo uspoređivati sa Bogom. Sugovornik te ne tjera da se uspoređuješ već da definiraš značenje njegovog opisnog imena. Uspoređivanje bi bilo kad bi sagledavali nas sa Bogom kroz teoriju da smo stvoreni na Božiju sliku i priliku. Ali to uspoređivanje ne bi bilo bogohulno ako se pravilno shvati.

Ne znam ti ja ništa. Živim u strahu od Jehove, njegovog štapa i njegove palice. Njegov prut i močuga su za mene, a ne sholastika.

To Bog ne želi u krajnjoj distanci...jer želi da imaš fino znanje o njemu sa kojim si sretan jer i to znanje je blagoslovno jer razvija veliko poštovanje prema Bogu kad vidiš koja je veličina i na koji način je on ta veličina.

Je li svijet, sve stvoreno Kristovo? Reci brate Cicolino? Ako jeste, objani mi na koji način Krist posjeduje sve stvoreno kao svoje?
Nažalost, tu ne piše to što ti pričaš.

Ja sam ti gore dao trag koji treba da slediš da bi našao odgovor.
''Ja sam Put, Istina i Život''...to je ključ koji otvara ta vrata i drugog ključa nema...
Kroz ta vrata moraš proći i Ti i ja i svi koji žele za Hristom. Niko ti ne može bolje pokazati put od Hrista...ako ne vidiš taj put, ja ti ne mogu pomoći...moja reč je ništa a njegova je sve...

Vrati se pa pročitaj...''Put Istine do Života''...u njoj se sastoji ono što je dovoljno...a to je sve...

Jedan sugovornik ti je dobro napisao da je spoznaja apostola rasla nakon Isusovog odlaska i Isus je dobro rekao da će sa silaskom Duha na njih to da se događa. Tomina izjava "Bog moj" je svakako stidljiva ali jasna. A tebi se ta izjava na sviđa. A ja sam zato i pokrenuo tebi pitanje opsežnog buđenja nauka o Isusu kao Bogu, kada je taj nauk pokrenut i od koga. Ti nisi blagoslovljen od Istinitog da to proučavaš pa si to i priznao. Ti si blagoslovno blokiran.

I ja sam bio blokiran 30 godina jer kad sam kao dječak imao iskustvo sa Isusom to sam negirao kao vrijednost mnogo godina, jer sam kao dječak bio ateista, a poslije razna istočnjačka učenja pa onda kršćanstvo poput tebe, pa ovo dole u potpisu i tu sve počinje vrhunski.
Ne. Nedam za pravo...
Toma je van sebe što ponovo vidi svog Gospoda Isusa i slavi Boga Oca jer se upravo desilo ono što je sam Gospod rekao da će se desiti.

Kažeš opsežno iznosiš dokaze da je Isus Bog. Nisam video te dokaze iz Pisma...iz tvojih reči da.

Ako hoćeš opsežno...evo i ja ću od večeras pa ubuduće izneti...ne opsežne...već neoborive dokaze da Isus nije Jehova.
Ovo do sada je bilo samo usmeravanje tebe na Hristovu reč...koju ti očigledno izvrćeš...ništa opsežno nisam ni izneo...ispraviću to.

''Ja sam Put, Istina i Život''...to je ključ koji otvara ta vrata i drugog ključa nema...

Isus je inkarnacija Istine, Riječi, on je Riječ a time i Bog - kaže apostol Ivan. Isus je Život jer je Bog ili sveprožimajući duh. "Sve u njemu ima svoje postojanje" ili "Sve stoji u njemu" kaže Pavao ... zato je Život. I to je dokaz da je Bog.

Na taj način se dokazuje "Sve u njemu ima svoje postojanje" a ti o tom stihu ne znaš ni zucnuti...a banda prevoditelja JW (koje čeka pakao) su taj stih Kološanima 1:17 sakrili ili preoblikovali da JW ovce ne vide da Isus svu materiju održava u postojanju...jer je taj SZ Jobov ukaz po njima rezerviran samo za Oca.

Kažeš opsežno iznosiš dokaze da je Isus Bog. Nisam video te dokaze iz Pisma...iz tvojih reči da.

Nisi vidio jer nemaš oči. Ja to vidim iz Pisma kad stoji "Sve u njemu ima svoje postojanje", a taj stih sam lično doživio na svojoj koži i svojim očima...jer mi je Krist kao dječaku spasio život i nagovjestio da ću to veliko znanje o njemu moćnom i sveprožimajućem kao Bogu imati kad duhovno sazorim.

Je li Krist sveprožimajući, da li sve stvoreno održava? Ajde gukni golube! Smiješ li uopće odgovoriti na to pitanje? Osim u kološanima 1:17, da li negdje drugdje ima ukaz da je Isus sveprožimajući? Možda nađemu o JW bibliji? Ili u nekoj drugoj tvojoj bibliji? Vidiš kako sam ja hrabar i nudim ti izazov, dvoboj za Istinu.

Da li je sve stvoreno njegovo, Sinovo? Ajde gukni golube !

Na koji način je Sinovo? Kako uživa svoje? Ili je njegovo samo "na papiru"? Gukni golupčiću !

Back