Zašto Bog Isus Hrist ne može da pobedi Sotonu?

Nije svima. Rekao je jevrejima, od kojih ste i vi potomci.
oni su duhovni potomci jevreja.
svemogući Bog čitavog ovog univerzuma sa bezbroj zvezda i planeta izvukao iz šešira srećnog dobitnika jednog jevreja koji nije u početku ni znao da je jevrej (mozes) da se objavi i još mu da pogrešne informacije da je zemlja ravna ploča i centar univerzuma i da je sve ovo što vidimo stvoreno za nas.
biraj zvezdu i tvoja je ako već nije zauzeta.

oni su duhovni potomci jevreja.
svemogući Bog čitavog ovog univerzuma sa bezbroj zvezda i planeta izvukao iz šešira srećnog dobitnika jednog jevreja koji nije u početku ni znao da je jevrej (mozes) da se objavi i još mu da pogrešne informacije da je zemlja ravna ploča i centar univerzuma i da je sve ovo što vidimo stvoreno za nas.
biraj zvezdu i tvoja je ako već nije zauzeta.
on mu je rekao da je ravna ploča da vidi može li da razvije kritičko razmišljanje i zaključi sam da je okrugla

Zašto Isus ne može da pobedi Sotonu nego je on sveprisutan od kad je sveta i veka?

Zašto Bog Isus Hrist ne može da pobedi Sotonu?​

kakva pervezija od naslova....cuj Bog ne moze, prva greska je da Isus nije Bog, druga greska Bog se uopste ne takmici sa satanom, jer Satana je zamolio Boga da radi prljav posao na zemlji u sklopu testa, i tako je usao u ugovor sa Bogom da poziva ljude u zlo kao dio testiranja ljudi....da se vidi koliko ce ljudi slijediti satanu a koliko ce ih odbiti....ko je za Raj a ko za Pakao.....

Da se pokaze kroz test ko je dostojan vjecnog zivota u Raju a ko nije.....

kakva pervezija od naslova....cuj Bog ne moze, prva greska je da Isus nije Bog, druga greska Bog se uopste ne takmici sa satanom, jer Satana je zamolio Boga da radi prljav posao na zemlji u sklopu testa, i tako je usao u ugovor sa Bogom da poziva ljude u zlo kao dio testiranja ljudi....da se vidi koliko ce ljudi slijediti satanu a koliko ce ih odbiti....ko je za Raj a ko za Pakao.....

Satana ušao u ugovor sa Bogom. Nikad čuo. U Bibliji toga nema.

Ne znam. Suviše je to meni komplikovano. Mislim, jedan svemogući/sveznajuci bog bi već na početku čovečanstva znao ko ide u raj, a ko u pakao. Mislim, jednom bogu baš treba test da bi znao čovekovu dušu 🙄

Zašto Isus ne može da pobedi Sotonu nego je on sveprisutan od kad je sveta i veka?
to prvo uopste nije istina,a i ne pobedjuje ga, vec vide da je satana pala sama od sebe, i da se razdeli i zato ne moze opstati, bez da je iko pobedjuje

ja sam pisao vec o tome, citirao, ali badava izgleda, mnogo vas je koji volite pogresno i fals ucenje
Ravnoteža mora da postoji..kao u prirodi toplo- hladno
Zlo (sotona) te plaši a Dobro (Bog) te brani
i to je fals ucenje, po hriscanstvu

Koliko dugo će to da traje? Evo prođe dva milenujama...
imamo informacioni, tzv. specijalni rat, i ti si naseo, i nina; koliko dugo? do kraja sveta ce biti prevarenih koji ce tvrditi da antihrist samo sto nije dosao, ili da je vec tu, a kada ih pitas da upru prstom, oni ce da bulazne da je ovaj ili onaj, hitler, staljin ili tramp cak, neka svetska vlada i teorije zavera! antihrist je vec mrtav i nece doci, pisac laznog otkrivenja je on, a sto se tice satane generalno,

istina jevandjelja je ova:
Matej 28,17, Kad ga vidješe, pokloniše mu se. A neki posumnjaše. ; Matej 28,18, Tada pristupi Isus k njima i reče im: "Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji.

to se desilo po vaskrsenju, znaci da satana vise nema vlast, a zasto lazu da je ima, to pitaj njih koji mu sluze, logicno je da bi oni voleli da satana i dalje ima neku vlast bar

druga stvar. takodje iz jevandjelja:
Reče njima Isus: “Ja videh sotonu gde pade s neba kao munja. Evo vam dadoh vlast da gazite na zmije i na skorpije, i na svaku silu neprijateljsku, i ništa vam ...

imas ovde sa glasnikom se ubedjujem https://forum.krstarica.com/threads...jenosti-ili-neceg-treceg.901761/post-39589489
ovde sa bakonjom, koga nam ovde vise nema https://forum.krstarica.com/threads...tovim-laznim-otkrovenjem.890752/post-38011512
citirano za jehovinom svedokinjom, ovde
ja se ne cudim samo ne mogu da propustim neodgovoreno

znaci, iz istine jevandjelja pad satane jos onda u kontekstu gubljenja vlasti, i demoni im se pokorovase, i njihova radost, ali vi satanine sluge docekaste zlo i zalost
svetsku, pa aplikujete na pad satane, prenebregavajuci ko je vrati na nebo ako ne vi satanisti koji je uzdigoste nazad na nebo, a u stvari sluzeci joj, da bi navodno opet pala sto drugima predstavljate 1914.om, a u stvari kukumavcite za padom satane, nasladjujete se zrtvama 1. s.rata, ocekujuci i vece u armagedonu antihristovom

p.s. da ne govorimo sto onda nema nikakve ljudske odgovornosti z svetske ratove, dovpljno je da se kaze, kriva pala satana, i ubijanje istrebljenje moze da pocne - za mene je to bezumlje, i mislim se ne bi li zajednicki jezik nasao sa onima koji nemaju pojma o Bogu i hriscanstvu , jer vi ste odlucili da posluzite satani i djavolu, dizete je opet na nebo, da bi pala i pobila nas, sluzite tako covekoubici u ostvarenju zlog nauma

Back