Zašto Bog Isus Hrist ne može da pobedi Sotonu?

Zašto Džizus ne može da pobedi Sotonu nego je on sveprisutan od kad je sveta i veka?
Zbog njegovih sledbenika ima preveliki cenzus i uticaj.
Pa se polako ti sledbenici osvedocavaju i prelaze na drugu stranu sve dok moze.
Kada bi to bilo odma uconjeno, niko ne bi imao vreme da sam vidi da je to krivi put.
I uticaj nikada ne bi bio unisten.
Da bi mogao da unistis sotonu i njegov uticaj, moras da ga pustis do samo unistenja.
Inace bi njegov uticaj ostao zauvek kada bi njega odma unistio.
Eto braca pravoslavni i ne znaju odgovor na ovo i slicno.
Samo pljuvanje znaju.
Pljuvanhem i blacenjem brane svoju religiju.
Izem ti takvu religiju.

Pravoslavna hrišćanka bi skrenula pažnju da nominativ Isusove titule u srpskom jeziku glasi Hristos, a ne Hrist.
Svejedno je meni da li se kaze Hrist ili Hristos, ja sam vernik, pravoslavni, a ne knjizevnik i farisej.

23. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што дајете десетак од метвице и од копра и од кима, а остависте што је претежније у Закону: правду и милост и веру; а ово је требало чинити и оно не остављати.
24. Вођи слепи, који оцеђујете комарца а камилу прождирете.
25. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што чистите споља чашу и зделу, а изнутра су пуне грабежа и неправде.
26. Фарисеју слепи, очисти најпре изнутра чашу и зделу да буду и споља чисте.
27. Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што сте као окречени гробови, који споља изгледају лепи, а унутра су пуни костију мртвачких и сваке нечистоте.
28. Тако и ви: споља се показујете људима праведни а изнутра сте пуни лицемерја и безакоња.

Zašto Džizus ne može da pobedi Sotonu nego je on sveprisutan od kad je sveta i veka?

svaki covek na zemlji moze da pobedi Sotonu....sotona ima funkciju pozivanja na zlo, svako tvoje odbijanje zla da cinis je tvoja pobjeda nad sotonom.

A sotona nije namijenjen da bude ubijen sve do Smaka svijeta, on ce biti aktivan, to je ugovor izmedju njega i Boga. Sotona ima funkciju na zemlji, da bude dio testiranja ljudi....ali kada dodje Sudnj i dan, Sotona ce predvoditi svoje sljedbenike u Ponore Pakla da svi zajedno okuse kaznu Boziju.

svaki covek na zemlji moze da pobedi Sotonu....sotona ima funkciju pozivanja na zlo, svako tvoje odbijanje zla da cinis je tvoja pobjeda nad sotonom.

A sotona nije namijenjen da bude ubijen sve do Smaka svijeta, on ce biti aktivan, to je ugovor izmedju njega i Boga. Sotona ima funkciju na zemlji, da bude dio testiranja ljudi....ali kada dodje Sudnj i dan, Sotona ce predvoditi svoje sljedbenike u Ponore Pakla da svi zajedno okuse kaznu Boziju.
Ljudi ne traze dobro i Gospoda u sebi, nego zlo, i zato im se zlim sve i cini. Linija manjeg otpora je privlacna i onda dodju do ovakvih "zakljucaka".

A evo sta kaze stara ruska pouka i mudrost pretocena u kratak film, da sve to proistice iz srca ljudskog, koje samo nije cisto. Premda je to i biblijska mudrost, pre svega.

19-26. minut.

Back