Slap888
Aktivan član
- Poruka
- 1.701
Opet te hvatam. Rekao si da se uopće ne baviš prevodom biblije jehovinih svjedoka a sad mi daješ njihov citat a bježiš od Karadžiž-Daničić prevoda jer ti taj stih od njih ne odgovara.
Dakle svi drugi prijevodi tog stiha pišu da Jahve kaže da će Izrael spasiti "Bogom njihovim" a taj Bog je Jehova. Dakle imamo dvojicu JHVH...ali JW su svojim prevođenjem izvrludali taj stih na svoj način. Ima dosta takvih iskivljavanja.
Kad Jehova gore kaže u drugoj rečenici na koji način neće izbaviti Izrael (ni mačem,ni ratom,ni konjima...) onda je logično da iznosi na koji način će ih izbaviti pa je tako rekao "Bogom njihovim". A to su JW sakrili. Ukoliko je Jehova rekao "izvavit ču ih ja..." onda to nije opis načina izbavljenja već informacija tko će ih izbaviti. "Bogom njihovim" je opis načina izbavljenja jer takav odgovor treži prethodna Jehovina rečenica.
U kad Jehova kaže da će ih izbaviti "Bogom njihovim" onda je to istinito i sa ove strane; sva proroštva govore da će Mesija (Krist) doći sa neba i da će sam pobiti sve vojske koje opsjedaju Jeruzalem kao i mnoge okolne narode u njihovim državama pa tako i u Otkrivenju se opisuje da će Kristove haljine biti crvene od krvi ih pohoda u Basri itd. A Krist je kralj Židova i Izraela i to je on i rekao, da će doći zakraljevati, a stari zavjet je jasan da je samo Bog kralj Izraela te su Židovi imali privremeno kraljeve koje je Jehova namještao ili odobravao. Znaš da su Židovi u svojoj slabosti molili Jehovu da im da zemaljske kraljeve kakve imaji i drugi narodi pa su od tada i počele nevolje Židova.
A da je Krist Jehova Bog Izraela jasno je i iz Pavlovog ukaza da ih je Krist stijena vodio Židove kroz pustinju. To je čista i jasna informacija koju ti smiještaš u nekakve metafore jer ti ta informacija ne paše.