Исус је Јехова

„Ja sam Jehova, Bog tvog oca Avrahama i Bog Isakov.+ Zemlju na kojoj ležiš daću tebi i tvom potomstvu*.+ 14 Tvog potomstva* biće kao praha na zemlji+ i raširiće se na zapad i na istok, na sever i na jug, i preko tebe i tvog potomstva blagosloviće se svi narodi na zemlji.+ 15 Ja sam s tobom i čuvaću te kud god budeš išao i vratiću te u ovu zemlju.+ Neću te ostaviti dok ne ispunim ono što sam ti obećao.“+

16 Tada se Jakov probudio i rekao: „Jehova je zaista na ovom mestu,

kako je JAKOV mogao da zna za ime JEHOVA ako se kaze u
2.Mojs.6:3 " I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog svemogući, a imenom svojim Jehova ne bih im poznat."

U tome je tajna iskušenja vjere jer ono što je on rekao je iskušenje (jer je govorio posredne dokaze) i to iskušenje su pravilno shvatili apostoli te su mu bez problema rekli "Bog moj". I znali su da je kralj Izraela Bog. Ti si mi to priznanje dao ali ne priznaješ višu stepenicu koju je Toma priznao i koju je priznao najpošteniji Židov (da li se ono Nataniel zvao...star sam i slabo pamtim imena). Nije Otac namjestio Izraelu kralja zamjenika njegovog. Izrael je imao svoje kraljeve zamjenike kao nesavršene vladare, stvorenja.

Krist nije stvorenje već izvor svih storenja...a Ivan u početku svog evanđelja to i potvrđuje kad kaže "i sve što je stvoreno" kroz njega, Krista je stvoreno. Dakle Krist ne ulazi u kategoriju stvorenja i njegova slava je kod Oca i sa Ocem "prije postanka sviejta." Iz SZ doznajemo da Bog "svoju slavu ne da nikome". Aha...kako to da je daje Sinu? Pa daje je jer je Sin u unutarnjoj zajednici, ahad jednoti i jedinstvu. O ahadu ti ne znaš ništa. To je stvar širokog objašnjavanja i ja ga ovdje neću niti iznositi. Neki kršćani znadu za ahad ali ga ne razumiju, ja ga i razumijem. Ako mi Krist omogući da to objavim u svojoj knjizi, biti će, ako ne, neće biti. Samo mu mogu duboko zahvaljivati što znam, meni dovoljno.
1. Hrist nigde nije rekao da je On Jehova.
2. Apostoli nikada nisu rekli ''Bože naš Isuse Hriste''...
3. Toma nikada nije rekao Bog Hrist.
4. Natanailo kaže da je kralj Izrailjev, Sin Božji Isus Hrist.
5. Otac je pomazao svoga Sina Isusa za Kralj...pokazao sam ti Davidove, Isaijine i Apostolske reči.
6. Da, sve što je stoverno stvoreno je preko Reči.
7. Hrist ima početak...Pismo je jasno.
8. Hrist ima svoju slavu, Otac svoju...moraš imati to u vidu.

Ovo su sve suve činjenice. Ako misliš da nisu, demantuj me Pismom...tvoje reči koje se suprote Pismu neću prihvatiti...

I deveto... Moj učitelj je Isus Hrist i ne planiram da ga promenim.

Odbacujes argumente Boga
Bozju rec neces da prihvatis gde jasno pise

Bog Jehova je sa neba posvedocio tri pta svojim glasom da je isus njegov Sin - Sin Bozji.

gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)
Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)
i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)
Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

Filipljanima2
Razmišljajte onako kako je razmišljao i Hrist Isus.6 Iako je bio sličan Bogu*, on nije čak ni pomislio na to da bude jednak Bogu.

Jovan 14:28
Isusove reci
Čuli ste da sam vam rekao: ’Odlazim i vratiću se kod vas.‘ Ako me volite, radovaćete se što odlazim kod Oca,
jer Otac je veći od mene.

Jovan 20:17
Isus joj je rekao: „Nemoj me držati, jer još neću otići kod svog Oca. Idi kod moje braće i reci im: ’Odlazim kod svog Oca i vašeg Oca, kod svog Boga i vašeg Boga.‘ “

Ovde jasno Bozja rec potvrdjuje da je Bog Iznad Isusa da je veci od njega i da je Njegov Bog.

Jasno je da su dve razlicite osobe,a i sam Bog jasno kaze da je Isus Bozji Sin.

takodje Isus sam za sebe nije nikada rekao da je Bog vec je rekao " ja sam Bozji Sin"
Ma ne čita On...pola onog gore što sam mu napisao nije ni video.
Pita me jednu stvar treći put, a ja mu još nabacim link gde sam mu odgovorio...ali ne vredi tera svoju nauku...

Voli čovek rebuse više nego Hristovu Reč...

U Izaiji 44:6 Jehova kaže da je on Bog i stijena Izraelova i da nema druge stijene. Ili stena ako tako kažu u srpskom jeziku.

Ako imamo samo jednog Jehovu i ako je samo on stena... jer nema drugog Boga, reci mi bogom te molim da li se slučajno gde i Krist naziva stenom? Ne bi trebalo... Onda bi ti bio velik u dokazivanju !
Za mene je Hrist Ono što je sam rekao da jeste. Tačka Amin..

Da li ti mene razumeš?
Šta će tebi Hrist ako ćeš po Pismu čeprkati sam i tražiti odgovore koji se tebi sviđaju?
Hrist kaže jedno, a ti hoćeš da mu prišiješ nešto što nikada nije rekao. Pa čija ti je to onda nauka?...tvoja, Hristova nije.
Jel kaže 'Ja sam Sin Božiji'?...kaže.
Je li se On to, po tebi, malo zeza...da ne kažem, laže ili lažno predstavlja?...je li nas Hrist obmanjuje i pogrešno uči? Bože sačuvaj.

Hrist kaže...'ko ima ljubav prema meni, držaće moju reč'...zašto?
Zato što je njegova reč istina...eto zato...

Stavi na njegovu reč tačku i ne mudruj previše svojom glavom.
I tamo gde je rekao da nešto ne zna i tamo gde je rekao da nešto ne može i tamo gde kaže da ima neko veći od njega...i na svakom drugom mestu.
Ne traži Bog od nas dobre enigmate, niti ocenjuje ko će bolje rešiti rebus...koji ne postoji.

Bog od nas traži da verujemo njegovom Siinu Isusu Hristu i ništa više...

„Ja sam Jehova, Bog tvog oca Avrahama i Bog Isakov.+ Zemlju na kojoj ležiš daću tebi i tvom potomstvu*.+ 14 Tvog potomstva* biće kao praha na zemlji+ i raširiće se na zapad i na istok, na sever i na jug, i preko tebe i tvog potomstva blagosloviće se svi narodi na zemlji.+ 15 Ja sam s tobom i čuvaću te kud god budeš išao i vratiću te u ovu zemlju.+ Neću te ostaviti dok ne ispunim ono što sam ti obećao.“+

2.Mojs.6:3 " I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog svemogući, a imenom svojim Jehova ne bih im poznat."
Evo imamo ovde jednog što se predstavlja najpametnijim teologom na svetu...i iskreno da ti kažem, voleo bih da čujem šta će reći na ovo.

@Slap888

Jehova je Bog Izrailjev.
mozda njihov jeste, vidimo kako zatire za njihov racun okolne narode, ali Isusov nije, ne pominje ga cak ni u molitvi OCE NAS, gde bi bar trebao; zapravo ga uopste ne pominje, te zato zakljucujemo da je to onaj nepomenik, nepomjanik
Isus, pak, pominje Eli, Eli, El Eljona, Svevisnjeg, tako da je on nas hriscanski Bog takodje, najvisi, i najveci od svih, a jehove nema u nasim biblijama, nepomenik kako i rekoh, ubija tamo i istrebljuje okolne narode za racun izraela, coveokubica od iskoni, kako rece Isus
Evo imamo ovde jednog što se predstavlja najpametnijim teologom na svetu...i iskreno da ti kažem, voleo bih da čujem šta će reći na ovo.
tim postom sam dokazao da osim sto je jehova covekoubica od iskoni, i otac lazi, djavo
vidimo da uteruje u laz, kao niko nije znao njegovo ima pre mojsija, a lepo pise da jeste ga i jakov znao po imenu, a to znaci sledece:

on hoce da vi znate da je on otac lazi, i kao takvom mu se poklonite, da ne bude posle, nismo znali, prevario nas lukavi - ne! NEGO DA BUDETE SVESNI 100% STA RADITE

Poslednja izmena:
mozda njihov jeste, vidimo kako zatire za njihov racun okolne narode, ali Isusov nije, ne pominje ga cak ni u molitvi OCE NAS, gde bi bar trebao; zapravo ga uopste ne pominje, te zato zakljucujemo da je to onaj nepomenik, nepomjanik
Isus, pak, pominje Eli, Eli, El Eljona, Svevisnjeg, tako da je on nas hriscanski Bog takodje, najvisi, i najveci od svih, a jehove nema u nasim biblijama, nepomenik kako i rekoh, ubija tamo i istrebljuje okolne narode za racun izraela, coveokubica od iskoni, kako rece Isus

tim postom sam dokazao da osim sto je jehova covekoubica od iskoni, i otac lazi, djavo
vidimo da uteruje u laz, kao niko nije znao njegovo ima pre mojsija, a lepo pise da jeste ga i jakov znao po imenu
Ćutim.. dok se Slap ne oglasi.

Osoba "baš kao" je na mojoj ignore listi pa ne vidim što mi njegovoga poručiješ...
Evo ovo...pa ako želiš odgovori...

kaže...samo što ti ne znaš što to znači ti si zaostao u srednjem vijeku teologije

a kaže tvoj Jehova da je kralje Izraelov a ti pričaš da je Isus kralj Izraelov....pa kako to sad...sredi se malo....ja oču nešto da naučim od tebe a ti imaš neki čudesan krug argumentacije....
Ma tu sam uvek za debatu...samo mi daj taj stih, da znam o čemu pričaš i na šta misliš.

Back