Исус је Јехова

Pavle govori u prenosnom značenju...upoređuje okolnosti pod kojima se spašavaju Hrišćani u Korintu, sa vremenom u kom su se 'spasavali' Jevreji uz Mojsija... Jevrejima jeste stena Hrist (ali ne u bukvalnom smislu) jer se i oni preko Hrista spašavaju...i za njih Hrist plaća otkupninu.

Pogledaj da Pavle nabraja duhovne blagodeti, a ne vodu, hranu koju mi konzumiramo. Stim što oni imaju jedan put i dužni su da se drže stene na način koji Bog određuje...dok ovi u Korintu, pa i mi, smo dužni da se držimo stene onako kako Bog kaže.
''Jer Bog u različitim okolnostima govori preko proroka, a nama govori preko Sina''...parafraziram...
Pa obećava u proroštvu.
5. Mojsijeva 18,18
Proroka ću im podignuti između braće njihove, kao što si ti, i metnuću riječi svoje u usta njegova, i kazivaće im sve što mu zapovjedim.

Ko je taj prorok? Pa Isus. Čak i ovde Bog JHVH Hrista naziva ''prorokom''...što je zanimljivo za razmatranje.

Da ne dužim. Dopuniću ako bude trebalo.
Čitaj od 37-mog stiha dalje. Jasno se odnosi na Hristove savremenike.
Biblija nije kontradiktorna kao što neki kažu (ne mislim na tebe) jer je ne čitaju sa razumevanjem.

''Boga nikad niko nije video''...pa ni Jakov. ''Jer ne može čovek videti Boga i ostati živ''...
Ja verujem da je tebi ovo jasno pa neću širiti.

Prorok Osija ti jasno kaže da se Jakov rvao sa anđelom. Bog je uvek na različite načine prenosi poruke ljudima, u ovom slučaju preko anđela u telu...zato Jakov kaže videh Boga...jer poruka je od Boga.

Drugo, to što kaže 'borih se sa Bogom'...(na Božijoj strani)...a ne bukvalno protiv Boga.

Svi se mi borimo sa Bogom, ne protiv Boga...pa i Jakov.

Članovo JS mogu napustiti zajednicu ili sebe staviti u mirovanje te biti van kontrole. Ima i tamo vrlinskihih ljudi koji trpe stanje u zajednici i nadaju se promjenama... Kao ja... Hrvat sam, ne pada mi na pamet napustiti Hrvatsku ali mi se puno toga ne sviđa u njoj.
Svuda ima vrlinskih ljudi, ali radi verskog fanatizma puštati da ti umre dete zbog jedne tako banalne stvari kao šta je transfuzija krvi!!!???
Možeš biti Hrvat i van Hrvatske. Evo, preseli se npr. u Srbiju. Možeš i u Srbiji biti Hrvat i normalno živeti i raditi. I u Hrvatskoj radi puno ljudi iz Srbije na sezoni, a neki su ostali i za stalno. Hvala Bogu, opet su krenule ljubavi i brakovi bez obzira na veru i naciju.

Pavle govori u prenosnom značenju...upoređuje okolnosti pod kojima se spašavaju Hrišćani u Korintu, sa vremenom u kom su se 'spasavali' Jevreji uz Mojsija... Jevrejima jeste stena Hrist (ali ne u bukvalnom smislu) jer se i oni preko Hrista spašavaju...i za njih Hrist plaća otkupninu.

Pogledaj da Pavle nabraja duhovne blagodeti, a ne vodu, hranu koju mi konzumiramo. Stim što oni imaju jedan put i dužni su da se drže stene na način koji Bog određuje...dok ovi u Korintu, pa i mi, smo dužni da se držimo stene onako kako Bog kaže.

Pavao navodi da on i Korinćani jedu ISTU duhovnu hranu ili Krista kako su to činili Židovi u pustinji. Jednostavno kaže da je Krist vodio i jedne i druge, doslovno.

''Jer Bog u različitim okolnostima govori preko proroka, a nama govori preko Sina''...parafraziram...
Pa obećava u proroštvu.

U pustinji Bog Židovima nije govorio preko proroka već direktno.

5. Mojsijeva 18,18
Proroka ću im podignuti između braće njihove, kao što si ti, i metnuću riječi svoje u usta njegova, i kazivaće im sve što mu zapovjedim.

Otac i Sin djeluju u jednoj volji. Otac se poziva na Sina i Sin na Oca. Ima tako dosta stihova gdje Jehova govori o Jehovi.

Čitaj od 37-mog stiha dalje. Jasno se odnosi na Hristove savremenike.

Savremenike i općenito na Židove. Savremenici nisu niti tvrdili da su čuli glas Očev pa da bi Isus išao to opovrgnuti. Stoga se Isus vraće i u dalju prošlost.

Biblija nije kontradiktorna kao što neki kažu (ne mislim na tebe) jer je ne čitaju sa razumevanjem.

''Boga nikad niko nije video''...pa ni Jakov. ''Jer ne može čovek videti Boga i ostati živ''...
Ja verujem da je tebi ovo jasno pa neću širiti.

Ali Jakov i proroci jesu vidjeli Boga Sina. Boga Oca nisu vidjeli niti čuli jer Očev duh je šest puta jači od Sinovog pa nije niti namjenjen za gledanje i slušanje stanovnicima nižih nebesa i zemlje.

Evo, preseli se npr. u Srbiju. Možeš i u Srbiji biti Hrvat i normalno živeti i raditi. I u Hrvatskoj radi puno ljudi iz Srbije na sezoni, a neki su ostali i za stalno. Hvala Bogu, opet su krenule ljubavi i brakovi bez obzira na veru i naciju.
Tako to ide dok oni na vrhu ne zakuhaju vremena za rat. Tad nije lako biti Hrvat u Srbiji niti Srbin u Hrvatskoj. Ja sam u jeku rata 1993. godine od srpske ambasade u Zagrebu dobio vizu za prolazak kroz Srbiju jer sam išao u Makedoniju. A bio sam hrvatski policajac. Na granici sve su torbe putnika pregledane samo moja nije.

Tako to ide dok oni na vrhu ne zakuhaju vremena za rat. Tad nije lako biti Hrvat u Srbiji niti Srbin u Hrvatskoj. Ja sam u jeku rata 1993. godine od srpske ambasade u Zagrebu dobio vizu za prolazak kroz Srbiju jer sam išao u Makedoniju. A bio sam hrvatski policajac. Na granici sve su torbe putnika pregledane samo moja nije.
I ja sam nekada želeo da budem policajac. Pokojna mati je bila protiv :bye:

Pavao navodi da on i Korinćani jedu ISTU duhovnu hranu ili Krista kako su to činili Židovi u pustinji. Jednostavno kaže da je Krist vodio i jedne i druge, doslovno.
Nije vodi i jedne i druge, već spašava i jedne i druge.

Sam Hrist jasno kaže ko daje taj besmrtni hleb, ili vodu života...
Jovan 6,31 Ocevi naši jedoše manu u pustinji, kao što je napisano: hljeb s neba dade im da jedu.
Jovan 6,32 Tada im reče Isus: zaista, zaista vam kažem: Mojsije ne dade vama hljeba s neba, nego vam otac moj daje hljeb istiniti s neba;
Jovan 6,33 Jer je hljeb Božiji onaj koji silazi s neba i daje život svijetu.

U pustinji Bog Židovima nije govorio preko proroka već direktno.
Samo jednom, pa su se razbežali ko zečevi.

Bog je u svakom naraštaju do Hrista imao kanal komunikacije sa narodom...uglavnom preko proroka.
Otac i Sin djeluju u jednoj volji. Otac se poziva na Sina i Sin na Oca. Ima tako dosta stihova gdje Jehova govori o Jehovi.
Slažem se.
Ali Hrist nije Jehova.
Savremenike i općenito na Židove. Savremenici nisu niti tvrdili da su čuli glas Očev pa da bi Isus išao to opovrgnuti. Stoga se Isus vraće i u dalju prošlost.
Ja pažljivo čitajući ceo izveštaj vidim da se obraća savremenicima.
Ali Jakov i proroci jesu vidjeli Boga Sina. Boga Oca nisu vidjeli niti čuli jer Očev duh je šest puta jači od Sinovog pa nije niti namjenjen za gledanje i slušanje stanovnicima nižih nebesa i zemlje.
Ako postoji Bog Sin.... Zašto ni jednom Niko, slovima Niko, nije pomenuo Boga Sina?

Niko od hiljade vernih ljudi koji se pominju u Pismu.
Ako oni Nikada nisu koristili taj termin, evo neću ni ja.
Šta, jesam li ja pametniji od njih?...bolje znam?
Bože sačuvaj.
Tamo gde je temelj udaren ja ga neću pomicati.

Jovan 17:3 "A vecni zivot je ovo: da upoznaju tebe, jedinog i pravog Boga i Isusa Hrista, koga si ti poslao."
Ovo su Isusove reci i on se obraca Bogu Jehovi i Isus ne kaze za sebe da je jedini istiniti Bog, vec onaj koji je poslan od strane Boga.
Psalam 83:18 kaze" I neka znaju da si ti, kojemu je ime Jehova, jedini najvisi nad svom zemljom". Dakle jedini Stvoritelj svevisnji je Bog cije je licno ime Jehova, a i Hristovo licno ime je Isus, koji je sin Bozji.

Jovan 17:3 "A vecni zivot je ovo: da upoznaju tebe, jedinog i pravog Boga i Isusa Hrista, koga si ti poslao."
Ovo su Isusove reci i on se obraca Bogu Jehovi i Isus ne kaze za sebe da je jedini istiniti Bog, vec onaj koji je poslan od strane Boga.
Psalam 83:18 kaze" I neka znaju da si ti, kojemu je ime Jehova, jedini najvisi nad svom zemljom". Dakle jedini Stvoritelj svevisnji je Bog cije je licno ime Jehova, a i Hristovo licno ime je Isus, koji je sin Bozji.
Tako je.
Oni su dve razlicite osobe a samo je Bog JHVH iznad svega, Svevisnji nad celom zemljom.

Изиђох од Оца, и дођох на свет; и опет остављам свет, и идем к Оцу.
Bio.u oca i onda pobeze od njega haha
Dve licnosti a ne jedna

Dežurni jehovini svedoci su pozvali u pomoć još jehovinih svedoka, znači da im se uzdrmala vera u njihovog jehovu. Vaš jehova nije onaj starozavetni Jehova.

Da..popapala maca istinu. Sotona traži klanjanje njemu kao Bogu a Isus kaže "samo Bogu"...a ti kažeš ništa problem. To je tvoje sljeđenje Isusovih riječi za koje se vataš kad ti se sviđa.
Ne čitaš pažljivo ono što govorim.

Rekao sam da su se Izraelci iz tradicionalnih razloga poklonili pred nekim koga ''CENE I POŠTUJU''...Otac, Brat, Kralj, Anđeo...itd...
I ovakav vid ukazivanja poštovanja prema nekom, nema nikakvu religijsku pozadinu...zato ne predstavlja kršenje prve zapovesti.

Zašto bi se iko klanjao satani...ko još njega ceni i poštuje?!

I da me ponovo pogrešno ne shvatiš. Ja da sam živeo u to vreme...pre Hrista...poklonio bih se onom koga cenim...
Ali kao svaka tradicija koja je podložna promenama, ovo danas nije praksa...

Poslednja izmena:
Židovi su jasno razumjeli i ustvrdili da se "pravi Bogom" zato što kaže da je Sin Božji. Toma ga je spomenuo kao Boga...i Ivan u početku svog evađelja. Pametnome dosta.
Židovi su ga lažno optužili...to je čak i Pilatu bilo jasno...
Toma nikad nije rekao 'Bog Hrist'...
U Jovanu 1'1 ne piše ''Bog Hrist''..

Svi kao hoću da nam kažu da je Hrist njihov Bog, a niko da se seti (ili neće) da zapiše Bože Isuse.

Dežurni jehovini svedoci su pozvali u pomoć još jehovinih svedoka, znači da im se uzdrmala vera u njihovog jehovu. Vaš jehova nije onaj starozavetni Jehova.
Ne razumem ovaj odgovor. Ja sam navela Biblijske citate koji potvrdjuju da su Jehova i Isus dve razlicite osobe i da ne mogu biti jedna osoba.
A koji je to starozavetni Jehova koji nije Jehova Jehovinih svedoka?! Jehova je jedan i to je Bozje licno ime jedinog svemoguceg Boga.

Židovi su ga lažno optužili...to je čak i Pilatu bilo jasno...

Nisu ga lažno optužili...i evanđelista ne prenosi da Sin Božji ne znači Bog. Rani kršćani su znali da je Sin "od Boga Bog".

Toma nikad nije rekao 'Bog Hrist'...
U Jovanu 1'1 ne piše ''Bog Hrist''..

Svi kao hoću da nam kažu da je Hrist njihov Bog, a niko da se seti (ili neće) da zapiše Bože Isuse.

Nisu ga lažno optužili...i evanđelista ne prenosi da Sin Božji ne znači Bog. Rani kršćani su znali da je Sin "od Boga Bog".
Lagali su.

Marko 15,9
A Pilat im odgovori govoreći: hoćete li da vam pustim cara Judejskoga?
Marko 15,10
Jer znadijaše da su ga iz zavisti predali glavari sveštenički.

Ne. Sin od Boga je Božji Sin, jer ima početak...Bog nema početak.
Ako ćemo tom logikom i satana je Bog.
Čiji sin je satana?

Back