Činjenica koju niko ne može poreći je da ljudi bolje pamte "pogotke" nego promašaje kada analiziraju uspeh svog predviđanja bilo čega.
Previše ste se zakačili za predvidjanje a govorite o intuiciji.
Predviđanje može nastati iz dva različita centra: Iz duha i iz razuma.
Ako je iz duha onda ono što se pred-viđa jeste cjeloviti pred-osjećaj ZNANJA
o nečemu što treba da se desi. Kažem 'treba' međutim, postoji sloboda izbora,
te u trenutku kada našu pažnju okrenemo prema nečemu mi to uistinu i biramo.
Stoga, ako smo okrenuti ka onome što je dušom namjereno, desit' će se tad kad
mu odobrimo svojim fokusom pažnje. Ako pak u tom trenu našu pažnju obuzme
nešto sasvim drugo, naša pred-viđena radnja se neće tad desiti, desit' će se ono
na čemu je naš fokus. Da li to znači da je intuicija zakazala, da nas je prevarila?
Ne, nikako. To samo znači da je momenat manifestacije pomjeren u neko drugo
vrijeme. Ono što je intuitivno bilo pred-viđeno bilo je u skladu sa našom dušom,
a duša nikada ne odustaje od samorealizacije. Kad-tad će se isti pred-viđeni
scenario projektovati u stvarnost.
Međutim, ako je predviđanje nastalo izričito u razumu, pukom računicom intelekta,
može se desiti da se to predviđanje manifestuje a može se desiti da se nikada ne
manifestuje. Ukoliko se biće probudi i uzdigne svoju svjesnost na viši nivo, više mu
neće biti potrebna mogućnost koja je predviđena razumom, pošto je uzdizanje
njegove svjesnosti znak da je ono tu potrebu za realizacijom proračuna prevazišlo.
Njegov fokus se vratio duši i samorealizaciji.
Dakle, predviđanja mogu doći iz dva centra: iz duha i iz razuma.
Ljudi koji predviđaju 'budućnost', a ja ih znam nekoliko, tačno mogu razaznati iz kojeg
centra dolazi predskazanje. Tako, ako im predviđenje dolazi iz duha oni za to kažu
da je od Boga, sudbinski, što u suštini znači da se ne može izmijeniti, i da će kad-tad
realizovati.
Ako su predviđenja trenutnog karaktera, ako dolaze iz intelektualnog proračuna našeg
podsvjesnog razuma, onda se ta predviđanja mogu ali i nikada ne moraju desiti.
- - - - - - - - - -
Intuicija je mnogo širi pojam i obuhvata znatno veći spektar nego što se inicijalno misli.