Intuicija

ЈА правим разлику измеђ у насилног жртвовања и жртвовања из љубави.
Кад дајеш милостињу и то је жртвовање из љубави, акосии дао с љубављу.
Увек кад човек даје из љубави, без да му буде враћено он се жртвујхе.
Зато је не гледам на жртввовање као на нешто што је обавезно насилно.
Већ на нешто што је племенито
Горњи слој коже чине мртве ћелије и оне својиом мртвим телима чувају здравље целог тела. Оне се жтрвују ради добробити тела-
Теби је то насилно жртвовање а мени племенитост.
Тешко ћемо ми да приближимо ставове по овом питању

Kako god, slabo vidiš... :)
Ljubav ne ide uz žrtvu već uz POVJERENJE, OTVARANJE i konsekventno DAVANJE.
A ti sad opet kak'oš.

Recimo, kad ti otac kaže 'žrtvovao sam sve za tebe'... da li se osjećaš nagrađenim?
Ja u tome vidim nasilje i egoizam koji zahtijeva obožavanje. Zašto?

Ljudi se ne žrtvuju zbog velikodušnosti već zbog svojih skrivenih egoističnih pobuda.
Kad se ljudi daju bez pogovora i isticanja njihove žrtve onda možeš znati da su to
učinili od srca.

Da ti je otac rekao "sve što sam ti dao, dao sam od srca, a ti radi s tim šta ti je volja"...
ili da je dao ono što je dao i ćutao... to bi već bilo nešto sasvim drugo.

RILE:

Ljubo trt, Grom mrt. A obojica utupili e im od Boga prćija: Ljubu - sva Božanska znanja, Gromu - sva Božanska mudrost.

Dokle ćeš, bre,
Rile/pile,
da kljucaš,
po Ljupčetovom platnu
od zelene svile
kroz gvozdene vile,
sram da te bide?

I mani se trta-mrdancije
I Ljupčeta i Groma zahebancije.
Jer ćeš inače goreti u paklu,
u istopljenom, kipućem, vrelom i tečnom staklu.

Poslednja izmena:
Onom što ne živi bezuslovno davanje sebe sve priče o nagradi kroz bezuslovnu ljubav su nebuloze. Zdrav razum većini smrtnika stvara lažnu sliku o nepogrešivosti algoritma znanja kojim se služe. Bez njega oni ne bi bili oni. Jer, oni su upravo to znanje što je u njihovoj glavi.

A da bi počeli život bezuslovne ljubavi moraju jednog momenta turn off knowledge switch pa sve ispočetka.

Zašto napamet pričate o bezuslovnom "davanju i primanju" i "bezuslovnoj ljubavi"? Zašto pričate bajke o tome? Zašto izmišljate kad pred sobom imate prirodne uzorke kako je Bog taj problem lepo i jednostavno rešio. Uzmite za ogledni primerak ljudski organizam koji se sastoji od oko 42 hiljade različitih delova i delića, u kojem vlada "bezuslovna ljubav" i u kojem svi delovi i delići, "bezuslovno i daju i primaju" po principu "svi za jednoga - jedan za sve". To je princip po kojem svaki delić tela radi u korist svih drugig delova i delića tela, a istovremeno koristi rezultate rada svih delova i delića tela. Koji god deo ili delić tela uzmete za primer uvek je tako. Tako na primer, noge i nose celo telo i koriste celo telo. Ruke i rade za celo telo i koriste celo telo. Mozak i misli za celo telo i koristi celo telo. Pluća i dišu za celo telo i koriste celo telo. Želudac i vari hranu za celo telo i koristi celo telo. Oči i gledaju za celo telo i koriste celo telo. Mogao bih do sutra da narajam i uvek će da bude tako. I tu niko nikome ni za šta ne plaća. To je ono što ima značenje "bezuslovnog davanja i primanja", bez kojeg o bezuslovnoj ljubavi možemo samo da sanjamo.Tu niti i jedan deo ili delić ne može svojim neradom i nedavanjem da ugrzi niti i jedan drugi organ a da ne ugrozi celo telo, a u tom istom telu i samoga sebe. Tu ne može da bude, ako jedan strada, a da svi ne stradaju. Sem toga, u telu nikakvog egoizma nema.Niti i jedan deo ili delić tela sebe ne zove imenom "JA" , već svaki deo ili delić celo telo doživljava kao sebe samoga i celo telo zove imenom "JA".

Sve ovo što sam napred rekao je iskustveno proverljiva i eksperimentom dokažljiva nauka. Pustite to što filozoifi sveta o tome kažu; što o tome kažu svetske religije ili svetski gurui ili šta vi sami o tome mislite. Šta god da čovek ne zna, a hteo bi da zna, samo neka popgleda kako je to u prirodi od uvek rešeno i biće mu sve jasno.

Zašto inače ja već nekoliko godina na ovom forumu stalno trubim o ujedinjenju sveta i ravnopravnom svetskom društvenom i ekonomskom poretku, već upravo zbog toga da bi se svetsko ljudsko društvo usaglasilo sa prirodom, iz razloga što je to najbolje, prirodno i univerzalno rešenje samoodržanja, tj. izbegavanja svakog mogućeg zla, a ostvarenja svakog mogućeg dobra. Pa ne mislite, valjda da je jedino čovek u prirodi pametan, a sva ostala priroda glupa? Upravo je obrnuto. Cela priroda zna to najbolje rešenje samoodržanja i poštuje, sem čovek i ljudsko društvo. Da nije tako prirode ne bi ni bilo, kao ni samog čoveka u prirodi. Ne znam samo dokle ćete da slušate i trpite svetske ideologe, političare, popve i kojekakve gurue da vam oni o tome pričaju, sole vam pamet i vode vas iz provalije u provaliju, kad vi i sami to možete da znate bolje od njih, samo ako se malo osvrnete i pogledate oko sebe.

Ljupče, koliko ti bljutava ova tobož rimovana sarkastika, e, toliko ti bljutavo svo tvoje drndanje o tobož zakonu svega što jeste, koji još niko nije spoznao, a bogme ni neće nikad, do jedini ti.

Poslednja izmena:
Nema, Ljupče, niđe u prirodi ništa slično čovjekovom mozgu. Dđaba trubiš na sva zvona. Niko te neće poslušati, jer svak hoće kako mu se hoće i ne ebe ič ikoga.

Zato ne možeš stvoriti prirodno pravedno društvo nikavom pričom, nikakvim ubjeđivanjem, nikakvim vaspitanjem spolja. Pogotovu ne na fiksideju koja nekome padne na pamet. Pa nek je i iz najbolje i iz najhumanije namjere.

To društvo svaki pojedinac mora naći u sebi i tako svi zajedno će ga transponovati u realu.

El sad kapiraš, Ljupče, ko ima problem i sa čim?!

Zašto napamet pričate o bezuslovnom "davanju i primanju" i "bezuslovnoj ljubavi"? Zašto pričate bajke o tome? Zašto izmišljate kad pred sobom imate prirodne uzorke kako je Bog taj problem lepo i jednostavno rešio. Uzmite za ogledni primerak ljudski organizam koji se sastoji od oko 42 hiljade različitih delova i delića, u kojem vlada "bezuslovna ljubav" i u kojem svi delovi i delići, "bezuslovno i daju i primaju" po principu "svi za jednoga - jedan za sve".

Reci to ćelijama raka...Odakle ćelije raka u bezuslovnom davanju svih tih ćelija u tijelu?
Kako sad to?

To je princip po kojem svaki delić tela radi u korist svih drugig delova i delića tela, a istovremeno koristi rezultate rada svih delova i delića tela. Koji god deo ili delić tela uzmete za primer uvek je tako.

Tako je Ljubomire, osim kad nije tako.
Odakle u tom idealnom sklopu ćelije raka?
Odakle bolesti, poremećaji?
Dakle, nije sve do toga 'šta nam je Bog dao'... već kako to što nam je 'dato' koristimo.

Kad govorimo o bezuslovnom davanju onda govorimo o našem svjesnom davanju sebe
a ne o tome šta nam je 'Bogom dato'. Ono što nam je ' Bogom dato' najčešće ni ne
primjećujemo i mislimo da će to samo od sebe i dalje da se daje. Kad ono RAK. Kako to?
Tako... tako što se stvorio strah u ćeliji koja se u strahu odvojila od cjeline a samim tim je
poremetila harmoniju te cjeline kojoj pripada. Da li misliš da će se Bog potruditi da tu ćeliju
vrati u harmoniju cjeline? Sam od sebe NEĆE. Moraš da mu se obratiš, da se prema
njemu otvoriš, da bi mu se u potpunom povjerenju mogao (pre)dati. Davanje mora biti
bez uslova, ne tražiš za uzvrat ništa. 'Bog' je 'dao' osnovu a na nama je da te osnove
postanemo svjesni i da je svojim znanjem i djelovanjem održavamo u njenom idealnom
stanjiu, u balansu.

Kako to činimo?
LJUBAVLJU.
Ljubav je uvijek u Bogu.
Ljubav=bezuslovno davanje.
Sebe moramo bezuslova predati Bogu kako bi Bog reprogramirao, vratio naše ćelije na
originalni program, plan rada naše duše.

Niti i jedan deo ili delić tela sebe ne zove imenom "JA" , već svaki deo ili delić celo telo doživljava kao sebe samoga i celo telo zove imenom "JA".

Odakle ti to znaš?
Svaka ćelija sebe doživljava kao Ja, a jedino kada vibrira unisono sa svim ćelijama cjeline
onda sebe doživljava cjelinom. Kao i čovjek, svoj glas doživljava odvojeno od svih glasova
ali kad pjeva u horu onda svoj glas doživljava kao dio cjeline. Ćelija raka, iako je to
ćelija tijela, sebe ne doživljava dijelom tijela već sebe doživljava stranim tijelom unutar većeg
tijela. Zato se bori za opstanak i hrani se susjednim ćelijama. Svojom vibracijom utiče na
svjesnst okolnih ćelija i ako uspije da ih ustraši one postaju njena hrana a rak se širi. Isto
tako ako ćelije tijela, cjelina, uspiju vibrirati frekvenciju ljubavi u tu ćeliju, ta oboljela ćelija se
vraća u balans i sama vibrira unisono vibracijom duše koja cjelini daje inicijalni ritam.

Zašto inače ja već nekoliko godina na ovom forumu stalno trubim o ujedinjenju sveta i ravnopravnom svetskom društvenom i ekonomskom poretku, već upravo zbog toga da bi se svetsko ljudsko društvo usaglasilo sa prirodom, iz razloga što je to najbolje, prirodno i univerzalno rešenje samoodržanja, tj. izbegavanja svakog mogućeg zla, a ostvarenja svakog mogućeg dobra. Pa ne mislite, valjda da je jedino čovek u prirodi pametan, a sva ostala priroda glupa? Upravo je obrnuto. Cela priroda zna to najbolje rešenje samoodržanja i poštuje, sem čovek i ljudsko društvo. Da nije tako prirode ne bi ni bilo, kao ni samog čoveka u prirodi. Ne znam samo dokle ćete da slušate i trpite svetske ideologe, političare, popve i kojekakve gurue da vam oni o tome pričaju, sole vam pamet i vode vas iz provalije u provaliju, kad vi i sami to možete da znate bolje od njih, samo ako se malo osvrnete i pogledate oko sebe.

Priroda je samo podloga. Nivo svjesnosti je presudan. Priroda je ono što je dato.
U njoj vladaju zakonitosti, a zakonitosti su niži oblik principa po kojima priroda nastaje.
Principi su iznad zakonitosti. Bez obzira kakve su zakonitosti jedne dimenzije recimo,
sve dimenzije se projektuju po istom principu. da bi smo shvatili principe moramo se
uzdići na viši vino svjesnosti.

Eh, vidiš, tu sad intuicija igra presudnu ulogu. U našu-ljudsku svjesnost unosimo znanja
koja će nam osvijestiti i te principe kreacije, a ne samo zakonitosti date dimenzije.

JA KOJI JESAM:

Reci to ćelijama raka...Odakle ćelije raka u bezuslovnom davanju svih tih ćelija u tijelu?Kako sad to?

To nije argument već tvoje neznanje da je uzrok 75% čovekovih bolesti, pa i kancera - STRES. A šta je uzrok STRESA? Uzrok su sve one svinjarije koje ljudi čine jedni drugima da bi preživeli u uslovima konkurencije, borbe, nepravde, nezadovoljstva i zla koji su im silom nametnuti u nepravednim društvenim i ekonomskim porecima. Kao posledica toga su su revolucije koje ljudi pokreću sa namerom da se takav poredak sruši. To isto se dešava i u ljudskom organizmu kada ćelije u njemu polude i požele da unište organiozam u kojem za njih željenog zadovoljstva i dobra nema. Što podrazumeva da je pravedan društveni i ekonomski poredak - u kojem umesto mržnje, borbe, nezadovoljstva, zla i svakodnevnog stresa vlada jedinstvo, mir, ravnopravnost zadovolljstvo, dobro i ljubav - najbolji i pravi recept za sve bolesti, kako ljudskog društva kao organizma, tako i svakog pojedinačnog ljudskog organizma unutar ljudskog društva
Dakle, nije sve do toga 'šta nam je Bog dao'... već kako to što nam je 'dato' koristimo.

Tako je! Ako to što nam je Bog dao koristimo po Đavolovom nepravednom principu konkurencije, mržnje i borbe, onda smo svi nahebali. A ako koristimo po pravednom Božijem principu jedinstva, uzajajamonog pomaganja i ljubavi, onda je sve OK.

Kad govorimo o bezuslovnom davanju onda govorimo o našem svjesnom davanju sebe
a ne o tome šta nam je 'Bogom dato'.

Ama, o kakvom ti bezuslovnom davanju sebe pričaš? Kome ti možeš da daš sebe i kome ti uopšte trebaš? Nikome, pa ni svojim najbližim. Jedino što ljudi mogu da daju i primaju su materijalna dobra od kojih jedino mogu da žive. Ako ljudi ta materijalna dobra svojim radom ne proizvode i međusobno jedni drugima ne daju i ne primaju, onda nikakve potrebe nama ni da se vole, ni zajedno žive, pa makar se tu radilo i o majci i detetu. Majci koja ne želi da se brine o detetu, dete i ne treba, niti detetu takva majka treba.

Tako... tako što se stvorio strah u ćeliji koja se u strahu odvojila od cjeline a samim tim je
poremetila harmoniju te cjeline kojoj pripada.

Aha, tu smo. Dakle, ćelija se u strahu odvojila od celine. A odakle se pojavio taj strah u ćeliji? Šta je uzrok tome, pitam ja tebe? Zašto svi ljudi sveta, bilo da su bogati ili siromašni, čitav život žive u strahu i zbog straha obolevaju od raznih bolesti? Od koga to svi strahuju? Strahuju jedni od drugih. reći ćeš. ZAŠTO, pitam ja tebe? Zato jer moraju da žive u uslovima konkrencije, nepravde, mržnje, straha, i borbe svakoga sa svakim da bi preživeli - kažem ja.

Interesantno, kako svi na ovom forumu za sve ljudske nevolje uzrok uvek traže pre u svemu drugom, a ne u nepravednom društvenom i ekonomskom poretku? Neki se čak još i naljute, psuju i vređaju kad im se pravedan društveni i ekonomski poredak pomene. Eto dokle može da ide ljudak glupost.

Da li misliš da će se Bog potruditi da tu ćelijuvrati u harmoniju cjeline? Sam od sebe NEĆE. Moraš da mu se obratiš, da se premanjemu otvoriš, da bi mu se u potpunom povjerenju mogao (pre)dati.

Simo, izvini, ali moram da ti kažem - ne sheri! Boli Boga ona stvar da li su ćelije tvoga tela u harmoniji ili su izašle iz harmonije. Ako ti sam ne znaš šta treba da radiš da sebe i ćelije svoga tela dovedeš u harmoničan odnos sa samim sobom i drugim ljudima sveta, ni dragi Bog ti tu ne može pomoći.

Kako to činimo?
LJUBAVLJU.
Ljubav je uvijek u Bogu.
Ljubav=bezuslovno davanje.

Bez pravednog društvenog i ekonomskog poretka ne može da bude ni ljubavi, ni Boga, ni bezuslovnog davanja i primanja - utuvi to već jednom sebi u glavu!

Sebe moramo bezuslova predati Bogu kako bi Bog reprogramirao, vratio naše ćelije naoriginalni program, plan rada naše duše.

Stvarno mi je već dophizdilo. Ne mogu više da slušam ovakve nebuloze. Ne postoji niti i jedan dugi način da čovek bezuslovno sebe preda Bogu već taj da čovek u zajednici sa dugim ljudima sveta napravu ravnoptavan B_O_ŽII_J_I društveni i ekonomski poredak. Bog od čoveka ništa drugo niti traži, niti očekuje, do to. To je jedini mogući način da čovek pomogne i samome sebi i Bogu. A ko pomogne samome sebi, tome i Bog pomaže i nikako drugačije.

Ćelija raka, iako je to ćelija tijela, sebe ne doživljava dijelom tijela već sebe doživljava stranim tijelom unutar većegtijela. Zato se bori za opstanak i hrani se susjednim ćelijama

Zadivljuješ me svojom mudrošću! Šta bi ti hteo - da ćelije raka koje su se odvojile od tela i dalje doživljavaju telo kao sebe? Da revolucionari, koji su digli ustanak protiv monarhije i diktature i dalje doživljavaju monarhiju i diktaturu kao sbe? Svašta!

Priroda je samo podloga. Nivo svjesnosti je presudan.

I ova tvoja misao je pravi "biser" mudrosti. Samo kad bi znao da se svesnost ne može steći ni o čemu drugom do o prirodi i njenim zakonitostima. Ko uspe da prirodu osvesti u sebi, taj je uspeo da osvesti i sebe, jer i čovek je ta ista priroda, koji postoji po tim istim prirodnim zakonitostima.

Eh, vidiš, tu sad intuicija igra presudnu ulogu. U našu-ljudsku svjesnost unosimo znanja
koja će nam osvijestiti i te principe kreacije, a ne samo zakonitosti date dimenzije.

NIčega na Nebu nema čega već na Zemlji nema. Sve što vančulno možemo da saznamo o Nebu, možemo i čulno na Zemlji. Ako znaš da izmoliš molitvu "OČE_NAŠ", izmoli je i uveri se da jedna rećenica u njoj lepo kaže: "Kao na Nebu, tako i na Zemlji". Samo, problem svih vas i svih vaših nauka, filozofija, religija i ideologija je što vi ne znate kako je ni na Nebu, ni na Zemlji, već samo laprdate.

RISTOB:

Nema, Ljupče, niđe u prirodi ništa slično čovjekovom mozgu. Dđaba trubiš na sva zvona. Niko te neće poslušati, jer svak hoće kako mu se hoće i ne ebe ič ikoga.

Mozak je savršen i tu manu što niko nikoga ne hebe ni za šta, ne možeš pripsati mozgu, već svom ličnom nesavršenstvu, tj. svojoj DUŠi koja se inkarnirala u telo sa namerom da pomoću tela i mozga uči o životu i njegoviom zakonitostima.

Zato ne možeš stvoriti prirodno pravedno društvo nikavom pričom, nikakvim ubjeđivanjem, nikakvim vaspitanjem spolja.

Možda pričom i ne može, ali pravednim društvenim i ekonomskim poretkom sve ljude sveta je moguće doteratu u red i u pamet. U pravednom društvenom i ekonomskom poretku ne postoje uslovi da iko ikoga može da prevari i zahebe, a da i sam ne dobije po nosu. A u nepravednom poretku se čak i zahteva da ljudi jedni druge hebu, uz bezbroj mogućnosti da se izbegne da iko zbog toga dobije po nosu.

Pogotovu ne na fiksideju koja nekome padne na pamet. Pa nek je i iz najbolje i iz najhumanije namjere.
Pravedan društveni i ekonomski poredak nije "fiksideja", već univerzalnom pravilo i Zakon po kojem je ceo Univerzum sagrađen. Fiksideje su to što se u tvojoj glavi mota, kao nešto dugačije od toga.

To društvo svaki pojedinac mora naći u sebi i tako svi zajedno će ga transponovati u realu.

Ti si se, Rile, rodio na Zemlji potpuno prazan i tako nešto ti nikada nećeš moći da nađeš "u sebi", već samo IZVAN SEBE, na Zemlji. Ti možda osećaš u sebi da bi sve u redu bilo kad bi u svetu vladala ljubav, ali to da ljubavi ne može da bude bez ravnopravnog poretka, to možeš da saznaš samo uz pomoć znanja prirodnih zakona po kojima sve postoji, koje možeš da otkriješ i upoznaš samo izvan sebe i na Zemlji. Možeš i u sebi, vančulno, u okviru psihologije kao eksperimentalne nauke, a nikako uz pomoć meditacije i intuicije. Uz pomoć intuicije možeš da napraviš još samo neku novu svetsku religiju ili sektu, a to je još samo jedno plus novo i više zlo na Zemlji, a nikakvo dobro..

El sad kapiraš, Ljupče, ko ima problem i sa čim?!

Kao i do sada, kapiram samo to da ti imaš problem sa nedostakom znanja prirodnih zakona po kojima sve postoji i sve se dešava.

Ljupče, u tvom organizmu ima milijarde živih organizama a koje nijesu ćelije tvog organizma. E, ti strani organizmi u tvom tijelu, e, oni bi te pojeli kad bi mogli. Na kraju te i pojedu. Eto, zato su u tvom tijelu.

E moj, Ljupče. Pojma ti nemaš ni o čemu. Drndaš ko pokvarena gramofonska ploča. Zadrta, tupava seljačina, pilećeg mozga, bez i razreda osnovne škole, utupila da će čitavo čovečanstvo sesti u đačke klupe a on da im bude jedini učitelj.

Bogu za plakati.

RISTOB:

Ljupče, u tvom organizmu ima milijarde živih organizama a koje nijesu ćelije tvog organizma. Zadrta, tupava seljačina, pilećeg mozga, bez i razreda osnovne škole,
Bogu za plakati.

Zadrta seljačino tupava pilećeg mozga, bez i jednog razreda dečjeg vrtića, hajde lepo objasni nam svima ovde na forumu, na koji način činjenica postojanja milijarde stranih organizama u telu ili na telu čoveka, obara bilo koji moj stav koji ja na ovom forumu zastupam? Da li ta činjenica obara moj stav da je Zakon Trojke i Sedmice (Ja+7) univerzalni zakon po kojem sve postoji? Ne obara! Da li ta činjeica obara moj stav da postoji samo Svest, u svojstvu Nagona samoodržanja, sa značenjem većite težnje od haosa sa značenjem nezadovoljstva i zla, ka harmoniji sa značenjem zadovoljstva i dobra? Ne obara! I da li ta činnjenica obara moj stav da harmonija i dobro uvek ima značenje ravnoptavnog društvenog i ekonomskog poretka, a haos i zlo, neravnopravnog? Ne obara!

Sa činjenicom da u ljudskom organizmu ima milijarde stranih živih organizama možeš oborarati moje stavove isto toliko koliko i sa činjenicom da Milojkov petao svakodnevno uskače u Stanojkovo dvorište i hebe Stanojkove kokoške. Eto, tako razmišlja tvoj mozak pilećiji.

Poslednja izmena:
Ljubo,
moram priznati da si me ovim baš zamislio..

"Aha, tu smo. Dakle, ćelija se u strahu odvojila od celine. A odakle se pojavio taj strah u ćeliji? Šta je uzrok tome, pitam ja tebe? Zašto svi ljudi sveta, bilo da su bogati ili siromašni, čitav život žive u strahu i zbog straha obolevaju od raznih bolesti? Od koga to svi strahuju? Strahuju jedni od drugih."

У подешавањима постоји опција за превод и има и аутоматски превод где треба одабрати српски.
Ниеје нто претерано употребљив али може да помогне разумевању реченог.
Ја сам негде на пола са разумевањем Енглеског тако дами овај превод завршава посао, можда ће и вама.
Свакако вреди покушати јер су информације у овом говору драгоцене и вредне пажње.

Овај говор уједно открива зашто се ми овде на форуму јаколоше разумемо: једноставно нисмо способни да изашемо из својих ограничења које нам ограничавају ум.

Back