Dragoljub69
Buduća legenda
- Poruka
- 26.820
To je deža vi, a ne intuicija. Intuitivno je ono što nam je preostalo još od vremena kada smo bili vukovi.
Ja nisam bio vuk...Tajger dušo...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je deža vi, a ne intuicija. Intuitivno je ono što nam je preostalo još od vremena kada smo bili vukovi.

Možda zapreteno iskustvo iz ranijih ili čak budućih života???
Ovo je potpuno pogrešna predstava o intuiciji.
Greška je u tome što ti misliš da intuicija ne dolazi iz svesti, a tako može da misli samo onaj kome nije jasno šta je zaista svest.
A svest je znanje o svemu i samo iz svesti može da nam stigne znanje koje nazivamo intuicija. Onaj koji to znanje prenosi je duh.
Od stanja svesnosti u kojem se nalazi tvoje biće zavisi koliko često će ti duh staviti na raspolaganje znanje intuicije.
... Tada instinkt u potpunosti surađuje sa motorikom, Intelekt, odnosno misli bi samo poremetili tu saradnju ukoliko bi se umešali. Instinktivno - motorički centar je najpametniji deo našeg uma jer on upravlja i radom naših organa. Kada nas napadne neki virus, naprimer virus gripa, tada instiktivni centar crpi energiju iz motoričkog da bi spasao imunitet. Zato se od virusa gripa osećamo umorno i malaksalo.
Intuicija, za razliku od instinkta, se javlja retko i to znanje može da koristi samo biće koje je dostiglo određeni nivo svesnosti o sebi. intuicija dobija direktno znanje sa najvišeg mesta - svesti.

Intuicija je nadprosecno aktivna percepcija i sasvim je animalna, niskog mentalnog namota,
a vrlo je podlozna uticaju iskustva, pa koliko je dobra dok je cista toliko je losa kada je naduvana
iskustvom.

ne negira,odakle ti to
nije uopšte no obrnuto
racio jedini nije vezan za ego,a intuicije,emocije i verovanja jesu
intuicija je naš naziv za nasumičnu pretpostavku koja se slučajno obistini.
ako se ne obistini, onda je ne zovemo nikako.
Pa saznanje je neka informacija.... ja je zovem pretpostavkom samo zato što ima istinitosnu vrednost. Predosećaj je malo širi pojam, ne mora nužno da ima istinitosnu vrednost pa je malo teže govoriti o ispunjenju u svakom obliku, barem u kontekstu intuicije.Intuicija nije nikakva pretpostavka već pred-osjećaj.
Dakle, saznanje prije osjećaja.
Pa saznanje je neka informacija.... ja je zovem pretpostavkom samo zato što ima istinitosnu vrednost. Predosećaj je malo širi pojam, ne mora nužno da ima istinitosnu vrednost pa je malo teže govoriti o ispunjenju u svakom obliku, barem u kontekstu intuicije.
Primer, "A) imao sam jeziv predosećaj kada sam ulazio u tu kuću. B) Mislio sam da će se nešto loše desiti".
Nakon ovog događaja, ako se zaista i desi nešto loše, osoba može reći da je "intuitivno osetila da će se nešto loše desiti, ali to je opet povezano za izjavu B) koja je po funkciji pretpostavka.
intuicija je naš naziv za nasumičnu pretpostavku koja se slučajno obistini.
ako se ne obistini, onda je ne zovemo nikako.
Ovo je samo poetičan, new age način da kažeš "ono kad potrefiš"Kada se frekvencije manifestujuće stvarnosti i pred-osjećaja poklope znak je
da si intuitivno znanje uspješno preveo u njegovu namjerenu manifestujuću vrijednost.
Pričajmo o svesti jednog virusa... To čak nije ni ćelija.Veze sa prvim bicem koje je postalo. Znanja u svijesti na nivou celija.
Ovo je samo poetičan, new age način da kažeš "ono kad potrefiš"
Onda se priča o intuciji.
Kad omaneš, onda to i nije baš (dobra) intuicija, ili na tvom jeziku rečeno "kada se frekvencije manifestujuće stvarnosti i predosećaja ne poklope znak je da intuitivno znanje nisi uspešno preveo u njegovu namerenu manifestujuću vrednost..."
Misim da nema potrebe za komplikovanjem jednostavnih koncepata, i to uvođenjem nekih termina koji se ne mogu ni dokazati ni opovrgnuti.