Mada rekoh da ne bih dalje da komentarisem, moracu da dokazem da sam nikak'i karakter i pruzim obilje materijala za stalkovanje, kako bi se tema pravilno razumela
Ono sto staliking razlikuje od obicne netrpeljivosti i prepucavanja jeste vremensko trajanje, kontinuitet postupanja i odsustvo reakcija ili povoda za tako nesto sa druge strane.
Nemam ja nista protiv da mene neko ne voli, nemam nista protiv ni da se sporeckamo ukoliko se ne vredjamo, ali niko ne bi smeo da ima pravo da drugoga proganja nedeljama ili mesecima.
Posebno kad ga taj drugi nicim direktno ne navodim na to, ne pominjem ga, ne citira ga, ne odgovara na provokacije, ne aludira na njega u svojim postovima i sl.
To sto neko moj karakter, manire, nacin zivota, politicka ili druga uverenja, religiju, fizicki izgled, bracni status ili sexualno opredeljenje smatra pogresnim, ...ili me prosto mrzi i ne dopadam mu se, ne moze biti opravdanje za ponasanje koje sam gore opisao.
I tu ne pije vodu "daj mi argumentovan odgovor na moje tvrdnje" jer ne pricamo o matematici, fizici ili markama betona, nego o temama gde nam se stavovi i uverenja razlikuju i gde moji argumenti ne predstavljaju argumente za drugu stranu....i obratno.
Ukoliko ja sa tim korisnikom necu i ne zelim da ulazim u raspravu i dokazivanje, to ne znaci da on svoje tvrdnje i provokacije moze da ponavlja unedogled, a da se od mene ocekuje da ga ingnorisem.
To je perfidna psiholoska igra ciji je cilj izazvati reakciju koja ce potvrditi stalkerove tvrdnje. Nesto slicno onome sto je radio Sheselj. Srucim na tebe gomilu insinuacija i podmetanja, zacinim uvredama i kad izgubis kontrolu ili krenes da se pravdas.... I got my point.
Medjutim, ukoliko samo ignorises a to ne prestaje, onda sto puta ponovljena laz postaje istina, a ne postoji niko ovde kome je bas svejedno dokle neka laz ili pretnja mogu da dovedu i kad mogu da naprave problem u RL. Ni ovaj grad ni ova zemlja nisu tako mali, da bi takva mogucnost bila iskljucena ili vrlo malo verovatna.
Cak i da ta opasnost ne postoji, zasto bi nekome boravak ovde bio neprijatan i zasto bi svaki put morao da cita provokacije i neistine na svoj racun?
Ko sta radi u licnom zivotu, kome salje svoje podatke, slike, broj telefona, s kim se vidja i druzi, njegova je licna stvar. Ali njegova nesmotrenost ili pogresna procena, ne smeju biti opravdanje da ga na ovom forumu bilo ko maltretira.
Za maltretiranje i probleme u RL, ce ipak morati da se pobrine sam,
U mom licnom primeru, osobu nikad nisam ni video, jos manje upoznao i sa njom podelio neki licni ili privatni podatak, pa to ipak nije predstavljalo problem da samo na osnovu pisanja mesecima radi to sto radi.
I ja svakako nisma prvi kome je to radio, ali bih voleo da budem poslednji