internet stalking- "zanimanje" stalker

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ovim dolazimo ponovo do problema klonova....
proganjanje koje se sankcionishe banom
nastavlja se menjanjem naloga
sa novim nalogom se stari korisnik tretira kao novi
i brishe mu se ISTORIJA
proganjanja
tako da to dodatno otezzava uochavanje stalking-a na forumima koji
su usvojili pravilo da dozvole otvaranje novog naloga nakon banovanja osnovnog.

Takodje i sam taj nalog mozze biti problematichan i korishchen u svrhe proganjanja, tako shto se nikom asocira na pogrdan ili bilo kakav nachin na zzrtvu
potpis, avatar, trenutna aktivnost se takodje mogu i zloupotrebljavaju u ove svrhe tako shto ili direktno vredjaju ili su parodija na zzrtvu

Cyberstalking is defined as making these advances through online and other computer communication arenas. These behaviors can range from benign longing for the victim to malicious, sexual attacks which cause emotional distress and physical harm to the victim. As technology grows on a daily bases the "arenas" where stalking can take place grows at the same rate. Cyberstalking has created new challenges for the detection, prevention, and prosecution of stalkers in the virtual world and traditional methods of detection and enforcement often are inadequate. Thus, the best way to prevent cyberstalking is for technology users to be educated on cyberstalking and take preventative measures to avoid a stalker in cyberspace. In this paper we discuss the differences between stalking and cyberstalking, the physiology of a stalker, current law enforcement measures and most importantly, how to prevent becoming a victim of cyberstalking. (Mullen, 2000)

Psychology of Cyberstalking

The "normal" stalker might be what you expected, generally single, lonely, males, in their late 30's. In a study done by Paul Mullen M.B.B.S and Michele Pathe M.B.B.S published in the American Journal of Psychiatry they found that, 79% of stalkers identified in the study were male. Their ages ranged from 15 to 75 years, with a median of 38 years. Over half of the stalkers had never had a long-term relationship; another 30% were currently separated or divorced. Unemployed stalkers, which were 39% of the study, made up a substantial proportion of the group, although the majority, 56%, were employed. The study found that 8% of the identified stalkers occupied professional and senior management positions, less than 1% were students, and well under 1% described themselves as a housewife. (Mullen & Pathe, 1999)

Mullen & Pathe's research went on further to identify the modus operandi (MO) of each stalker identified in the study. The research discovered that the duration of stalking varied from 4 weeks to 20 years with an average of 12 months. Although some stalkers favored one particular form of harassment medium (internet only, phone calls, physical stalking), only 2% confined themselves to a single approach. In 45% of the cases, between three and five methods were employed, and 10% of the stalkers used seven different forms of harassment.

One scary aspect of stalking is that a seemingly harmless obsession can quickly turn to violent thoughts and actions if the stalker does not feel they are achieving the result they want. Threats were made to the victim by 58% of the stalkers and to third party acquaintances of the victims by 39% of the stalkers. 25% threatened only the victim, 6% only third parties, and 33% of the stalkers threatened both the victim and at least one third party acquaintance. Stalkers, even in cyberspace, often turn to a physical pursuit by the stalker. In the research, physical property was damaged by 40%, the most common target being the victim's car. Even scarier is physical harm caused by the stalker which occurred in 36% of the cases where the stalker attacked the victim, and 6% assaulted third parties. The physical injuries were largely confined to bruises and abrasions. Sexual attacks happened in 4% of the assaults.

It is seen in most stalkers that some form of a physiological disorder preexisted to the stalking including but not limited to, axis I diagnoses, delusional disorders, morbid jealousy, schizophrenia, erotomanic delusions, bipolar disorder, major depression, anxiety disorder, and other different forms of personality disorders. 39% of the stalkers in the study also had previous criminal convictions, where most of the convictions stemmed from violence or sexual assault, but very rarely did the stalker have a previous stalking conviction.

The basis behind the research was to alert potential victims of the generalizations of stalkers. Obviously, stereotyping is not advocated here, but it is always important no matter what aspect of life to always be on the lookout for dangerous situations and to be able to compile information and protect yourself. If a victim better understands their potential attacker, this allows for the victim to have a better chance of removing themselves from a potentially dangerous situation. (Mullen, 1999)

http://faculty.ist.psu.edu/bagby/432Fall07/T2/index.html

Pa ziva istina! Hoces motiv, razlog?

I, evo, sad ja recimo pitam zasto je izbrisano ono sto si prethodno rekla o kaznenim poenima, krajnje konstruktivno i u cilju spustanja tenzija... :think:
Pa zatim i moj komentar na to, krajnje konstruktivan takodje (u sustini, slaganje sa tobom)... :think:
Pa je korisnik Patak ostao na vetrometini sa postovima koji izgledaju kao cosavi...
Pa si onda opet isto rekla... skoro u slovo.
Pa ja opet isti odgovor dadoh.
I, gle cuda: sad sve stoji! :super:

Kako to nazivas nego samovoljom bez granica? Zar to nije onda neka vrsta stalking-a, provokacija smisljeno izvedena? Eto, o tome ti ja pricam...
Onda odreagujes na to, ljudski je, i? Ispadnes lud, manijak, stalker, zaboga...
A ona se pravi da nista nije bilo.

Ajd ti meni sad objasni shta radish na ovoj temi.

Ja imam lichne i jake razloge da se ovaj problem sa proganjanjem reshi
i tema je o tome.

Tvoje delovanje se vech stranama unazad svodi na tvoje kachenje za moje postove kako bi dokazao neku svoju prichu koja mene nit interesuje, nit je tema ove diskusije. Ako hochesh da prichamo o stalkingu, izvoli. Ako hochesh da reshavash svoje sukobe sa administracijom, RESHAVAJ TO SA NJIMA na nekom drugom mestu, ne kvari ovu temu, ona je vazzna mnogima, i izostavi mene iz te priche.

Nechu da budem uchesnik u vashem prepucavanju.
Zahvaljujem ti se unapred na razumevanju.

Sto se tice stalkinga, ja necu da odustanem, jer ne zelim da uvedete jos jednu metodologiju mediokritetske tiranije...

A sto se tice problema sa moderatorima, tu vidim vise problema, jedan je moderisanje i shvatanje moderisanaj od strane (m)oderisanog.....
A drugi je nacinn moderacije kao predlozena forma...
Kod ovog drugog je prepusteno moderatorima, jer oni rade za dzabe, ali ima u kapitalistickom svetu jedna stvar, koja kaze, ako prihvatas da radis za dzabe, to je tvoja odluka, ali ako prihvatis da radis, onda moras da radis po ustanovljenim pravilima...

To je za Srbiju jos jedan problem vise, jer ovde i kad radis za pare, radis ofrlje, i bunaris, a kamoli kad radis za dzabe...

Nego nikako vi meni da objasnite kako je moguce stalkovanje na forumu ako moderatori brisu postove koji nisu u skladu sa temom...
Cak i kad je tu stalker, koji iznosi svoje misljenje odmah posle zrtve, forma ga tera da bude ogranicen u izjavama u vezi sa temom, a da ne bude lican...

Moze se cak izaci u susret ljudima razlicitih afiniteta....ali to mora da stoji kao oznaka uz korisnika...
Dakle ako stoji zeleni znak, neki znak, uz ime i avatar korisnika znaci da ta osoba prihvata i licne komentare te svi korisnici mogu da to ucine, ali su i dalje pod dejstvom zabrane ruznih reci i vredjanja koje nije u vezi sa temom....
Ako stoji zuti znak npr, ili plavi ili kako god hocete, onda korisnik ne prihvata licna tumacenja.
Ako bi ovo prosirili na drugaciji pristup temama...
Onda bi bilo ovako...autor bira znak teme, zelena, zuta, crvena...i to automatski stvara triplikat tema, jer jedna tema u crvenom reonu je sasvim drugacija od te iste teme u zelenom reonu...
Ali bi sa druge strane, znak teme odredjivao ucesce, tj svaki ucesnik teme daje precutnu saglastnost na tu boju korespodencije...
Ovo vidim kao raslojavanje mediokriteta i ostalih , i to bi bilo dobro za ostale, ali bi mediokriteti bili stalkeri...znaci oni se ionako prvi ljute, kad izadje njihova povrsnost i glupost na videlo...
Ako pogledate ko je najzahtevniji u srbiji , videcete i po medijima i u realu da su to priglupi ljudi...priglupi a alavi i razmazeni...

Posto ne verujem da ce se uciniti usluga nemediokritetima, jer to je nonsens, u vremenu gde se namerno ide na kanalisanje ka mediokritetima, to verujem da je prihvatljivija ova druga solucija, tj znak uz korisnika znaci vrstu korespodencije koju je spreman da prihvati...
Crveno je rigidno i znaci da takva osoba prihvata samo aminovanje ili nikakvo drugo komentarisanje svog posta....Zuto bi bilo na pola, znaci osoba prihvata misljenje i negativno i pozitivno , ali ne i kritiku koja se zasniva na neizrecenim a moguce zakljucenim zakljuccima iz posta osobe..
Zeleno je osoba koja prihvata svaku aktivnost usmerenu ka sebi, tj sve sto spada pod opste dozvoljene stvari, jer psovke su ionako zabranjene formom...

Na taj nacin se vrsi obojenje javnosti, i to prilicno nerealno , moram da priznam, jer se uvodi cenzura prema clanovima, a to je precutno pustanje takvog razmisljanja.
To ne znaci nista, ali u zemlji gde precutkivati znaci odobravati , a jedino urlanje znaci da ti smeta, to je vise nego los uticaj na opstu sliku i naravno onda i na opste zakljucke...

Dolazimo do toga da pojedinacno pravo na idilu narusava vise pojedinacnih prava, sto nije problem, ali je problem sto se stvaraju zablude znacajnog drustvenog pojavljivanja...
Sta je to?
To je ono sto je nepostojece a preko cega se ubedjuje srbija da nema postenih a svi su kao posteni , da nema finih devojaka, koje nisu bar tri cetiri godine isprobavale vezu za jednu noc, da nema finih muskaraca, koji mogu da budu i mangupi i zaljubljeni i vredni a nisu bogati...

Problem je sto mnogo osoba se oseca ispoljeno samo ako su uocljivi iskljucivo njihovi pogledi na drustvenu stvarnost....
To je jednostavan zahtev za OGROMNU CENZURU....

Ja se trudim da razumem razlicitost i sta to toliko smeta pojedincima pa kontinuirano neslaganje proglasavaju stalkingom....
Tu vidim iskljucivo krivicu moderatora...Jer moderator jednostavno moze da utvrdi da forma recenice nije prikladna...."opet....." nije prikladna forma...."kad patak uzme da tumaci......" nije prikladna forma...
Prikladna forma je iskljucivo ona forma koja bi isto tako zvucala i da se tek prvi put srecete...
Ali to nece goditi onima koji bi da imaju forumasko zezanje...

Dakle generatori stalkera su upravo oni koji zele da imaju forumasko zezanje, pa onda uvoze i forumaske patologije....Jer traze izuzetak od pravila da post mora da bude u vezi sa temom.
Dokle god je tema jedino bitna, ne postoji stalker....sto je ocekivano i po definiciji...
Moze njih desetorica da imaju stalno isto i totalno medjusobno razlicito misljenje, i da stalno argumentuju na svakoj temi , ali to nije stalking....oni samo stalno sukobljavaju svoje vizije po pitanjima i o zivotu...
A to je ocekivano i da kazem logicno....

Svejedno mi je za koga konkretizujesh. To je greshka koja je sama po sebi nekonstruktivna.
Nismo sami na svetu, i drugi imaju probleme ove vrste.
Ovo nije tema da reshimo jedan, tvoj, moj sluchaj, vech da izvuchemo opshte zakljuchke i rreshimo mnogima taj problem.

Znachi da se konkretno bavimo problemom, a ne pojedinachnim sluchajem.

I da, Borka je moja prijateljica, i ti si pametan momak i ja sam Pipi i shta s tim? Volim i chokoladne bananice pa to ne utiche na moju objektivnost.
Ne bavim se konkretno ni svojim sluchajem ovde, zashto bih tvojim? Nije shuma jedno stablo.
Pogledaj na zzivot, makar i virtuelni iz shire perspektive.

Slazzem se i ja sa tobom po nekim pitanjima, pa te ne ucenjujem da zbog toga morash da se slozzish samnom za sve shto kazzem. Evo ti malo kolaca: :kolac:

Svejedno mi je za koga konkretizujesh. To je greshka koja je sama po sebi nekonstruktivna.
Nismo sami na svetu, i drugi imaju probleme ove vrste.

Ti i lajon ste prvi pomenuli da vas jedan forumas proganja mesecima.:rtfm:
I dalje nigde konkretnog imena. Sigurno bi imao probleme da pocnete konkretnije da ga imenujete kao progonitelja.

Ovo nije tema da reshimo jedan, tvoj, moj sluchaj, vech da izvuchemo opshte zakljuchke i rreshimo mnogima taj problem.

:klap: ... bez ironije. Slazem se.

Znachi da se konkretno bavimo problemom, a ne pojedinachnim sluchajem.

Da bi izvukao neke zakljucke, moras konkretizovati problem, pa onda jasno i glasno napisati da je to i to problem, potkrepljeno cinjenicama i imenima. Kako drugacije? Nasumicnim nabacivanjem definicija kojih ovde bese toliko besmislenih da se prosto zapitas zasto su se ti ljudi ukljucili u raspravu?
Dakle, moj nacin je konkretno, tvoj vise-manje uopsteno.
Jer ja ne zelim da se stekne utisak da su recimo svi moderatori takvi, jer nisu.
Ti reci ko te proziva, prati, proganja, pa ce se drasticno smanjiti krug (eventualno) prozvanih. Tacnije, suzice se na jednog "osumnjicenog".

I da, Borka je moja prijateljica, i ti si pametan momak i ja sam Pipi i shta s tim? Volim i chokoladne bananice pa to ne utiche na moju objektivnost.

Prva recenica utice na tvoju objektivnost, druga ne. Moje misljenje.

Ne bavim se konkretno ni svojim sluchajem ovde, zashto bih tvojim? Nije shuma jedno stablo.

Pogledati odgovor na treci pasus, uz maaaali osvrt i na prvi.

Pogledaj na zzivot, makar i virtuelni iz shire perspektive.

To i radim. Krecem od manjeg ka vecem.
Ti se rasplinjujes pokusavajuci da promenis sve odjednom.
Ja ne.
(Ima ona stara o ucitelju koji je slomio jedno po jedno drvce, a ucenici su lomili sve odjednom...)

Slazzem se i ja sa tobom po nekim pitanjima, pa te ne ucenjujem da zbog toga morash da se slozzish samnom za sve shto kazzem. Evo ti malo kolaca: :kolac:

Ucenjujem?! :eek:
Jel' vidis kako jedna neoprezna klasifikacija moze da te diskredituje kao sagovornika, i baci u vodu sav tvoj trud?
Jer, ako ti ovu prepisku shvatas kao ucenu sa moje strane (eeeeej, ucenu! :rtfm:), onda cu se ozbiljno zapitati koliko je taj stalking... u stvari stalking. A koliko su u strahu velike oci. Razumes?
Kao u prici o decaku koji je uvek vikao "vuuuk"...

Eto, dogovorili smo se. A sad idemo dalje.
Jedno po jedno.

Izvini za ovo ucenjuje, ali tako mi je zazvuchalo. Kao, ja se slozzio s tobom za neshto a ti sad nechesh da se slozzish samnom. Naravno, ostavljam moguchnost da sam pogreshila, pa tako, primi izvinjenje za to.

Shto se tiche tvog konkretnog problema, dala sam ti odgovor zashto nechu da se bavim tim konkretno, i vidim da razumesh. Znachi, hajde da ne insistiramo na tome. Ok? :kolac:

Eto, dogovorili smo se. A sad idemo dalje.
Jedno po jedno.

Sto i rekoh malopre... korak po korak.

Izvini za ovo ucenjuje, ali tako mi je zazvuchalo. Kao, ja se slozzio s tobom za neshto a ti sad nechesh da se slozzish samnom. Naravno, ostavljam moguchnost da sam pogreshila, pa tako, primi izvinjenje za to.

Debelu ja kozu imam :mrgreen:, daleko od toga da sam se uvredio, rekoh ti da si time samu sebe diskreditovala, sto automatski srozava tvoje napore da nekome objasnis sta te tacno tisti... dakle, izvinjenje prihvaceno, al' je problem u necemu drugom... obrati paznju zarad svoje buduce argumentacije i kredibiliteta kao sagovornika.

Shto se tiche tvog konkretnog problema, dala sam ti odgovor zashto nechu da se bavim tim konkretno, i vidim da razumesh. Znachi, hajde da ne insistiramo na tome. Ok? :kolac:

Odnosno, ja cu nastaviti na svoj nacin, ti na svoj.
Ne bi trebalo da bude problem kad svi stremimo istom cilju, ne? ;)

Pozdrav!

Moj cilj je da se internet proganjanje prepozna kao kazznjivo i na nashem forumu, da se prilagodi nachin rada shodno toj stavci i da svi uchesnici budu maksimalno zashticheni od progona. I da vlada mir u svetu.

misspipi-1.jpg

a tvoj? Isto to?

Moj cilj je da se internet proganjanje prepozna kao kazznjivo i na nashem forumu, da se prilagodi nachin rada shodno toj stavci i da svi uchesnici budu maksimalno zashticheni od progona.
a tvoj? Isto to?

Apsolutno. Namerno sam izbrisao duhoviti deo posta.
Ali, cini mi se da je to utopija... na zalost.

Sto ne znaci da borba za to treba prestati, naprotiv.
Na svaki nacin, tvoj, moj, bilo ciji.

Dobro, slozzili smo se oko cilja. Sad da vidimo metode.

Nechemo koristiti metode protiv kojih se borimo.
Iako mozzda deluje efikasno na prvi pogled, da progonitelja oteramo/zastrashimo isto takvim ili gorim progonom zapravo mu dajemo materijal za sledechu fazu internet progona, a to je:

Predstavljanje zzrtve kao vinovnika

Chesto je nemoguche pratiti ISTORIJU unazad pa utvrditi ko je tu "pocheo prvi" pa se svelo na to da obe strane budu kazznjene. To krajnje frustrira zzrtvu i dovodi je u stanje osechanja apsolutne nemochi i nepravde shto je i krajnji cilj stalkera. I na taj nachin zzrtva, koja trazzi zashtitu, zapravo dozzivljava finalni udarac od onih kojima se obracha za zashtitu.

Kako ovo reshiti?

Dobro, slozzili smo se oko cilja. Sad da vidimo metode.

Ajde. :mrgreen:

Nechemo koristiti metode protiv kojih se borimo.
Iako mozzda deluje efikasno na prvi pogled, da progonitelja oteramo/zastrashimo isto takvim ili gorim progonom zapravo mu dajemo materijal za sledechu fazu internet progona, a to je:
Predstavljanje zzrtve kao vinovnika

Naravno, u startu se ne slazemo po pitanju metoda... :lol:... napravimo paralelu sa RL.

Vidis, da je pravne forumske drzave ovde :mrgreen:, redosled poteza bi bio takav da bi nakon stalking-a reagovali nadlezni. Jel' tako? Neko te maltretira, ti prijavis muriji, oni intervenisu nakon sto im predocis dokaze crno na belo.
Medjutim, stalker ima veze u lokalnoj stanici milicije. Njemu veruju, tebe ne zarezuju posto dva.
Te prijave zavrse u kosu, ti opet prijavis, oni kazu "da to bas i nije tako kako ti se cini i da preuvelicavas", ti odes treci put, odgovor isti, logicno poludis, sve ih iznapusavas u usta korumpirana, i zaradis bajbok zbog remecenja javnog reda i mira.
Dok oni piju kaficu.

Sta onda ostaje kad izadjes napolje do borba "ilegalnim" sredstvima? Jer u sistem vise ne verujes.

Chesto je nemoguche pratiti ISTORIJU unazad pa utvrditi ko je tu "pocheo prvi" pa se svelo na to da obe strane budu kazznjene.

Obe strane kaznjene?! :eek: U sukobu dva korisnika, mozda...

To krajnje frustrira zzrtvu i dovodi je u stanje osechanja apsolutne nemochi i nepravde shto je i krajnji cilj stalkera. I na taj nachin zzrtva, koja trazzi zashtitu, zapravo dozzivljava finalni udarac od onih kojima se obracha za zashtitu.

I onda mu jedino gerila i preostaje. Da se sam suprotstavi.
Jer od nadleznih vajde nema. Da pokaze stalker-u da tako nece moci... do kraja.
Boldovano je srz problema ovde. Kao u onoj korumpiranoj stanici milicije. Nepotizam ce nam glave doci.

Kako ovo reshiti?

Rekoh iznad. Na lokalnom nivou, ogranicavanjem mandata na pola godine za moderatore, i striktnim, ni po babu ni po stricevima, primenama Pravilnika.
I eliminisanjem internog odobravanja samovolje onih kojima se moze.
Sto se tice mog primera.
Tvoj ce valjda imati stanicu milicije koja ce imati sluha za problem.

Obe strane kaznjene?! U sukobu dva korisnika, mozda...

DA, obe strane kazznjene. I ne, nisu u pitanju dva korisnika, vech moderator i progonitelj. Rekoh vech, moderatori su posebno ranjivi, nasuprot tvrdnjama da su "nedodirljivi"...
I u pitanju je ne jedan moderator, a samo jedan progonitelj.
I ne, nisu moderatori bili u krivu a progonitelj "nepravedno etiketiran"

Mislim da se sve svodi na to da je ovo privatno vlasnistvo i da sve zavisi od onoga ko donosi konacne odluke.
Sta je njemu primarno, mozemo samo da nagadjamo.
Kao i kad radite u firmi, ne postoji apsolutno nista cime mozete da "kaznite" vlasnika jer vam se u toj firmi nesto ne svidja, sem da odete.
Postoji doduse i mogucnost da se bunite, dizete ustanke, sabotirate rad ili na slican nacin izrazavate svoj protest, ali onda VI postajete problem, a ne onaj od koga je problem i potekao.
Domacin moze da se ponasa kako god hoce, i da ne uvazi primedbe ili predloge, a na gostu je da izabere hoce li to trpeti ili ce se zahvaliti na gostoprimstvu.
Tako to biva kod svakog privatnog vlasnistva, pa i ovde.

Uz ciscenje teme od proizvoda stokinga, jedino sto zrtva mora da uradi je da sputa svoju sujetu i da povredjenost shvati kao razlike medju ljudima pa makar najidealnije bilo...

Ta samovolja koja se oslanja na nesto apsolutno u vama je problem...
Apsolutno npr ako je dobro mora da prodje......nije tacno...ma koliko bilo dobro i nikome ne smetalo , ne mora da prodje...

Druga stepenica je saglasje...svi vi emotivci zelite saglasje na svoje postove i stavove i iznosenje...
A koliko treba ljudima da prihvate tudje misljenje?
Sigurno ne 1 sekunda...nekome treba nedelju dana, nekome vise...
Neki ljudi su ovde promenili stav 3 nedelje posle nekog posta i teme....i ja im nisam trljao nos samozadovoljno , nisam im nicim to pokazao i pomenuo to...
Iako su bili zesci protivnici i negirali sve....

Tu mene spasava realno iskustvo , jer sam u realu video da covek za belo tvrdi da je crno samo zato sto je poceo tako i oseca se nikakvim ako u raspravi promeni strane...tako mi je rekao...

Vrlo je zeznuto stalkerisanje kao zloupotreba privatnih informacija...jer ljudi su SVI zli...
Tj svako ce se danas uhvatiti autoriteta pa ce mu neko sa diplomom biti ok, a neko sa osnovnom skolom lupa gluposti, ako se vec ne slazu sa njim...Ne postoji u psihi postupak da se dopusta preskakanje hijararhije, to je tekovina danasnjice....pa ne postoji mogucnost da vas osnovnoskolac nadigra u shvatanju sustine....

Ja sam ovde zauzeo poziciju koja ustvari ne dodiruje stalking, ali dodiruje sve posledice koje bi se desile da vi nesto reagujete u vezi stalkinga...
Nisam pominjao teznju mnogih primitivaca i kompleksasa da vas zezaju iz cista mira....da dokazuju sebi da su mocni tako sto zamisle sta ce da vas nateraju da uradite, i onda koriste sva sredstva da to i uspeju...

Rece mi jedan bosanac, zbog posta o primitivizmu gde navodim bosanca, da moze da se postavi teza da su bosanci primitivni zato sto u bosni ima malo gradova, vecina je selo....
Nisam znao sta da odgovorim....Mostar je kao neka vrlo kulturna varosica u Srbiji po velicini...Mostar je cak dao velike pesnike....a opet u mostaru i slicnim gradovima vidjam opstu opredeljenost ka primitivnom....
E kakve to ima veze sa temom...
Pa ima, zato sto pokazuje metode kako se uvodi ono sto zelite....
Veliki broj ljudi iz okolnih sela kad migrira u nekom vremenu u kojem im je dozvoljeno da budu autoriteti , nece izgraditi nove odnose u toj novoj sredini vec ce zadrzati stare...

Tako i primitivac i npr nazovimo ih bolesnici stalkeri...iz reala...
Oba ce samo preneti svoje odnose i na virtuelno...
Treba poznavati metode koje vaze i kojima se prenosi to njihovo i namece kao rezultat resenje.
Tek onda se moze blokirati to unosenje njihovih realnih tendencija u virtuelnu stvarnost...

Ovo pricam zato sto vidim da zelite da unesete realne tendencije u forum i da od toga ne zelite da odstupite, a ne zelite da unesete one negativne tendencije u forume....

To bi bilo mozda podsticaj i za druge sfere, instant komunikacija , jer forum je instant komunikacija, to nikako ne smete da zaboravite, a vidim zaboravljate...
Znam da me vecina sad ne razume sta pricam i kakve to ima veze....ali neki me i razumeju...dok se neki prave da me razumeju...

DA, obe strane kazznjene. I ne, nisu u pitanju dva korisnika, vech moderator i progonitelj. Rekoh vech, moderatori su posebno ranjivi, nasuprot tvrdnjama da su "nedodirljivi"...
I u pitanju je ne jedan moderator, a samo jedan progonitelj.
I ne, nisu moderatori bili u krivu a progonitelj "nepravedno etiketiran"

Nisam upucen u slucaj pa ne mogu dati svoj sud. Ipak je sad previse detaljno, te zahteva konkretizaciju. Eto zasto je ona neophodna; da se stvari postave na svoje mesto uvidom u cinjenice.

Ukupno, to ne reshava problem...drzzi ga samo donekle pod kontrolom jer ne pruzza priliku za direktni obrachun
ali iz mog iskustva i koliko sam upoznata sa tudjim iskustvima
posle izvesnog vremena progonitelju nije ni potrebno ni prisustvo i reakcija zzrtve, vech samo publika...

To je sto se tice tvog primera. Moj je mnogo perfidniji, jer isprovocira reakciju i cuti. Sakrije se iza zbunja. Te onda opet ciglom u glavu.
Lajon ti je lepo iznad napravio paralelu sa firmom... onda TI postajes problem. A stalker k'o Draguljce... "hihihihi"...

Mislim da se sve svodi na to da je ovo privatno vlasnistvo i da sve zavisi od onoga ko donosi konacne odluke.
Sta je njemu primarno, mozemo samo da nagadjamo.
Kao i kad radite u firmi, ne postoji apsolutno nista cime mozete da "kaznite" vlasnika jer vam se u toj firmi nesto ne svidja, sem da odete.
Postoji doduse i mogucnost da se bunite, dizete ustanke, sabotirate rad ili na slican nacin izrazavate svoj protest, ali onda VI postajete problem, a ne onaj od koga je problem i potekao.
Domacin moze da se ponasa kako god hoce, i da ne uvazi primedbe ili predloge, a na gostu je da izabere hoce li to trpeti ili ce se zahvaliti na gostoprimstvu.
Tako to biva kod svakog privatnog vlasnistva, pa i ovde.

Ja to doslovce rekoh pipi, ali ona kaze da to nije resenje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back