Ja sam malo preskocio temu, nisam procitao sve postovena zadnje dve strane...
Krstarica boluje od grupnih stalkera, mnogo vise nego od pojedinacnih...
To nije samo od skora, ali od skora je jace...
A vi jos hocete to da naglasite i legalizujete..
Kad sam naveo sebe i opste lepljenje nalepnice, to je stoking...samo od vise ljudi...
Ne jednom se desavalo da ljudi namerno banalizuju, namerno izmisljaju, namerno deformisu iskazano , namerno se zezaju na temi da bi je ponistili , a vi to ne definisete kao stoking, jer NIJE u DUZEM vremenu , OD iskljucivo jednog korisnika...
Neki moderatori su skloni tom dugom poravnavanju racuna i obracun sa antipaticnosti...
Jasno je da ce stoker jednostavno formirati bazu naloga i tako zadovoljiti formu za stoking.
Svaki nalog ce dati po jednu kockicu , a zrtva ga je ugasila....
Sa ovako pametnim narodom i ne treba bolja metoda nego insinuacija...
Vec godinu dana ima kako se oseca da mentalna cenzura deluje na forumu, preslikana realnost...
Dakle sve sto je vama neprihvativo u smislu stavova , a nije vam prihvativo ono sto vam je u realu sugerisano kao neprihvativo (delom i kroz politiku) ovde se maksimalno gusi kroz NEDOZVOLJENE oblike ponasanja u temi prema tudjim postovima...
Forma se moze postaviti i odrzavati, ali ima jedan problem , a to je forma pociva na logici...
Sto znaci da cim ucinite logicku gresku , sledi vam penal....
A ljudi nemaju bas ispravnu logiku pri razmisljanju...vecina u srbiji mesa argument i autoritet govornika...
Ovu temu o stokingu vidim na nekoliko nacina:
-Velika paznja prema stokingu , nikakva prema logici i kulturi govora
-velika paznja prema logici i kulturi govora, a posle cemo videti da li je moguc stoking
-srpska anarhija, znaci ko glasniji taj ubedljiviji , iliti niti kultura govora , a ni akcija prema stokerima.
-srpsko lobiranje, znaci "medju nama" koji smo "vidjeniji, uticajniji,bolje povezani" veci broj ljudi se slaze da se stokeri pronalaze i uocavaju , pa cemo to uciniti, a kultura govora i logika govora je nesto sto bi trazilo da puno razmisljamo pre pisanja, pa cemo to zaobici...
Ovo poslednje je toliko moderno gde god ima javnosti u srbiji , znaci na nekoliko foruma sam video slicnu pricu, juri se brojka onih koji ce vas podrzati, i bukvalno se siluje vecinom....ne glavom vec vecinom....
Tipicno ponasanje grupe i bande...ustvari to je primitivizam ali ga ljudi ne primecuju, a zaboga "niko ovde nije primitivac"...
Sam forum je zamisljen za razvijanje teza a ne za druzenje, tako da su sve izjave bez potrebnog realnog argumenta, vec su ideje...
To znaci da dobar igrac sa idejama moze modifikovati percepciju svih , vrlo lako , jer forumasi su obicno i foteljasi....
Moze se postaviti pitanje, osoba koja je drska, nervozna, preka, ne ume da sastavlja lepe recenice, vise je smesna i jadna nego sto je zanimljiva, a zeli da bude postovana na forumu.
Probace i temama ali i komentarima da se nametne za to postovanje...
Reakcija okoline ce liciti na grupni stoking....grupno ce toj osobi prisivati osobine....
Licno ne znam sta je gore, da li cenzura zbog izgovaranja neceg sto nije pozeljno , ili cenzura zbog izgovaranja od strane nepozeljne osobe...
A i ne znam odakle vam toliko poverenje u objektivnost, kad je vecina korisnika i egocentricno i zene , sto bi znacilo vaspitano da se ne uzdrzava od ispoljenja sujetne uvredjenosti...i revansa...
Ne znam zasto vam smeta da vaze obicna pravila za kulturan govor....?
Kod takvih pravila tema je glavna, postovi su sledeci, a pojedinac je tek na trecem mestu.
Tesko da tu moze da bude stokinga..., a ako se uvede da je zabranjeno upotrebiti frazu "opet ti sa tim i tim", sve ostale mogucnosti za stoking nestaju...
Ono sto ja pricam je da ako uvedete neko pravilo da se moze samo iz izrecenog zakljucivati, tu cu ja vise zakljuciti nego neki drugi, pa ako kriterijum bude po drugima, ispada da cemo se praviti glupi kao u parlamentu....Ako kriterijum bude po argumentima i logici, onda ce biti u redu, ali to je tako daleko prosecnom srpskom korisniku foruma...
Ja ne vidim opravdanost akcije prema stokerima, dok se god moderatori stide da rade kao ranije, tj da problematicne postove brisu a teme odrzavaju , a ne obrnuto , da postovi ostaju , a teme se zakljucavaju...
Ako znas da ce ti biti izbrisan post koji je neadekvatan, tvoja ce aktivnost biti u onom periodu kad je najmanje moderatora...Takodje se tada floduje tema postovima koji nisu adekvatni...
Ono sto ja primecujem je da se kad postavim skakljivu temu o zenama, da ako nije u skladu sa licnim afinitetima, ako ih vredja ono sto tema analizira, zene ce reagovati, traziti cenzuru, ali ne direktno vec ce omalovazavati i banalizovati sve izreceno u temi , i na kraju vrlo brzo ce moderator zatvoriti temu (nekad bude 10 postova, sve zene i moderator za 2h zatvori temu).
To je grupni stoking, iako nije trajan, ali je namera jasna, da se onemoguci postavljanje te teme...
Ako je nekorektna u smislu logickih argumenata, zasto se jednostavno ne prijavi kao huskacka, neregularna tema...
Medjutim , obicno tema nije nekorektna u smislu argumenata, tj validna je po njima, ali smeta dok je citamo...pa onda nastupa razracunavanje preko izazvane cenzure i reakcije na grupni stoking...
Tu su i alti na sceni , tj alias nalozi....bilo za kreiranje misljenja, bilo za grupni argument...
Nema boljeg primera nego one moje teme o primitivizmu na balkanu...
Da je bilo po demokratskim pravilima, bila bi zatvorena odmah prvi dan...
Neke druge teme nisu tako sretno prosle...
E sad, mi ovde pricamo o stokingu , a ovo je neslaganje sa jednom temom.
Medjutim u toj temi je bilo pripisivanja licne prirode, relativizovanja, i samo je moja tehnika kao autora teme spasila temu od torpedovanja (kljucno je bilo to sto je moderator imao razumevanja za tu temu, inace bi dzaba bilo moje umereno ali tvrdo postavljanje obrisa primitivizma u srbiji )....
Sa druge stane, da se vratim na stoking, ja ne vidim problem stokinga, ako znate da ce posle vaseg odgovora da se javi neko, i da se potrudi da da kontra primer vasem...
Da vam obara tezu...
Cak i ako upotrebljava izraze, neko umesto vaseg imena,izbor prepoznavanja je na vama....
A ako to radi pp onda ga imate ocas posla....jedan klik na trouglic i cao amigos...
Moj konacni odgovor je logicki argumenti , i hijararhija tema, post, licnost i bice sve ok...ali ce pobeci deca sa foruma, njima to ne odgovara, jer nisu bas ni nacitani ni vaspitani....