- Poruka
- 46.570
Mozemo da se slikamo, zmija je uredila svet kako joj odgovara.
A Bog kao ne moze da to ispravi?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mozemo da se slikamo, zmija je uredila svet kako joj odgovara.
aко си уопште сигурaн дa се твоје стaње може нaзвaти aнксиозношћу пре него депресијом, јер су то две рaзличите ствaри
Тешко питање. Јер су узроци по правилу несвесни, давно заборављени, механизми формирани у раном детињству. А чак и да их откријеш то их не уклања. Ето, ја имам неке бесмислене фобије од неких ситуација а које су ми родитељи наметнули у раном детињству васпитавајући ме у истима Ја то знам, немам шта да откривам, сећам се времена када су и како настајале те моје реакције..па опет оне се покрећу пред окидачима упркос том мом знању
Jok! Може? А шта је то бог до сад исправио?
A inače:Arijanina Univerzalna Ljubav,kao bivšem hipiku (i učeniku Zaratustre)
daleko mi je prihvatljivija od negiranja te velike ljubavi...Ko negira nek ne pljuje prema vetru...![]()
Mislis da bi ziveo da Bog ne kontrolise neke stvari?
На питање одговараш питањем? Ја се и даље питам: шта је то бог исправио? Живот?? Хахаха...живот?...по Божијој: СВИ морамо умрети! Ала га је оправио!??![]()
A bezuslovno davanje je sta? O kakvom davanju je rec kad se radi o necem izvan svesnosti?
Појам "љубав" сам за себе не значи ништа. Мораш уз њега додати "према чему". Љубав према животињама, људима, било чему...... али нечега мора бити.
Mora da postoji neki smisao...povremeno citam Sofijin svet i iznova i iznova se cudim cudima oko mene. A vi?
Objasnio sam to čak i u prethodnim postovima.
Izvan Svjesnosti ne postoji NE-Svjesnost. Ako bi postojala NE-Svjesnost onda bi to bilo isto kao kada bismo rekli da izvan postojanja postoji NE-postojanje. (Može se desiti da se pažnja bića iz Svjesnosti-o-Sebi-'čovjeku' prenese na prostor, prostor bez objekata...tada doživljavamo Svjesnost PRAZNINE, dakle Svjesnost bez prostornih koordinata, koje određujemo pozicijom objekata u toj praznini. Tada doživljavamo trajanja u Svjesnosti LIMBA.)
'IZVAN' Svjesnosti postoji samo SVIJEST.
Bezuslovno davanje u apsolutu, stoga i u Znanju-o-Sebi-apsolutu, u SVIJESTI je otvorenost svih individualnih Znanja-o-Sebi svakom drugom postojećem Znanju-o-Sebi... što ih sve zajedno postavlja u JEDNO, apsolutno JEDNO koje u svakom individualnom Znanju-o-Sebi iz tog JEDNOG sada, upravo zbog te bezuslovnosti davanja Sebe (otvorenosti) sadrže cjelinu ili sve-što-jeste u Sebi. Zato svako individualno JEDNO podjednako jeste apsolut. Zato se to JEDNO, apsolut, simultano i s potpunim 'pravom' doživljava individualnim, ličnim Ja, kao sadržiocem svega-što-jeste u Sebi i Cjelinom ili Jastvom, bezličnim Ja, kao sadržiocem svega-što-jeste u Sebi.
Ja i Jastvo su JEDNO, apsolut, upravo zbog bezuslovnosti davanja, zbog takozvane 'LJUBAVI'.
To je problem terminologije jer meni rec NE oznacava samo izvan mogucnosti saznanja a ne i neko nepostojanje u celini.
Pa moje stanje je kombinacija depresije i anksioznosti..imam sve simptome veceg ili manjeg inteziteta i jednog i drugog. Ti si imala slicne probleme pa si ih resila?
'NE' na početku bilo koje riječi je uvijek prefiks kojim naglašavamo negaciju onog što u toj riječi a iza njega slijedi.
Stoga, kada za nešto kažeš da je 'IZVAN' Svjesnosti s tim negiraš njegovo prisusto tj. postojanje u toj Svjesnosti. To samim tim može da podrazumijeva da to nešto što negiraš i ne postoji izvan te Svjesnosti, a što znamo da nije istina.
No, sada kada smo i to doveli do nekog prihvatljivog kompromisa, objasnio sam takođe da ono što je izvan Svjesnosti može biti, postojati, jedino u SVIJESTI, kao apsolut.
Ali Svjesnost kao pojava... je stanje koje ima svoje nivoe, te bi se onda preciznije moglo reći da izvan jednog-nižeg individualnog nivoa Svjesnosti postoje drugi-Viši nivoi individualnih Svjesnosti sve do krune svih Svjesnosti; Svjesnosti univerzuma koji u sebi sadrži sve ostale niže Svjesnosti. Dakle, svi nivoi Svjesnosti su dio cjeline Svjesnosti koju nazivamo univerzum. Jedino SVIJEST jeste 'izvan' te cjeline. Tačnije, Svijest nije sadržana u univerzumu iz prostog razloga što univerzum nije apsolutno JEDNO iz svakog svog činioca, dakle univerzum nije sadržan u svim Znanjima-o-Sebi koja u Sebi sadrži. Stoga, samo univerzum je apsolutan ali sva ostala Znanja-o-sebi (individualna Ja) u njemu, NISU.
Dakle, moje prethodno objašnjenje je iziskivalo kristalizaciju termina koji koristiš-koristimo.
'NE' na početku bilo koje riječi je uvijek prefiks kojim naglašavamo negaciju onog što u toj riječi a iza njega slijedi.
Stoga, kada za nešto kažeš da je 'IZVAN' Svjesnosti s tim negiraš njegovo prisusto tj. postojanje u toj Svjesnosti. To samim tim može da podrazumijeva da to nešto što negiraš i ne postoji izvan te Svjesnosti, a što znamo da nije istina.
No, sada kada smo i to doveli do nekog prihvatljivog kompromisa, objasnio sam takođe da ono što je izvan Svjesnosti može biti, postojati, jedino u SVIJESTI, kao apsolut.
Ali Svjesnost kao pojava... je stanje koje ima svoje nivoe, te bi se onda preciznije moglo reći da izvan jednog-nižeg individualnog nivoa Svjesnosti postoje drugi-Viši nivoi individualnih Svjesnosti sve do krune svih Svjesnosti; Svjesnosti univerzuma koji u sebi sadrži sve ostale niže Svjesnosti. Dakle, svi nivoi Svjesnosti su dio cjeline Svjesnosti koju nazivamo univerzum. Jedino SVIJEST jeste 'izvan' te cjeline. Tačnije, Svijest nije sadržana u univerzumu iz prostog razloga što univerzum nije apsolutno JEDNO iz svakog svog činioca, dakle univerzum nije sadržan u svim Znanjima-o-Sebi koja u Sebi sadrži. Stoga, samo univerzum je apsolutan ali sva ostala Znanja-o-sebi (individualna Ja) u njemu, NISU.
Dakle, moje prethodno objašnjenje je iziskivalo kristalizaciju termina koji koristiš-koristimo.
Negira se razum, cula, um, percepcija a ne svest koja nije ni bila u racunici. Znaci ono sto zoves svesnost a sto mnogi zovu svest nestaje a ostaje supstancija koju ti zoves svest koja ne poznaje suprotnosti stoga je i Apsolutna.
Znaci dogovorite se oko termina.
Ono sto je kod tebe svesnost kod ozimana je svest, ono sto je kod tebe svest kod njega je volja, trajanje
Negira se razum, cula, um, percepcija a ne svest koja nije ni bila u racunici. Znaci ono sto zoves svesnost a sto mnogi zovu svest nestaje a ostaje supstancija koju ti zoves svest koja ne poznaje suprotnosti stoga je i Apsolutna.
Ono sto je kod tebe svesnost kod ozimana je svest, ono sto je kod tebe svest kod njega je volja, trajanje
Kada bih prihvatio da takve riječi predstavljaju istinit opis stvari... ja bih lagao i tebe i SEBE. Ja to ne mogu, jer ZNAM kako stvari JESU.
Vidiš, postoje dva aspekta Sebe-postojanja u kojima Biće ne poznaje suprotnosti: to su univerzalni UM i apsolut. Suprotnosti se rađaju tek u raz-UMU. Razum je polarizator onoga-što-jeste. Znači nije u pitanju samo kako stvari nazivamo nego kako realnost jednog aspekta postojanja jeste. To, po sebi, određuje kako pišem i šta pričam i kakvim pojmovima to objašnjavam.
Mada nema nicek loseg ni u tome sto neko poludi (sta god to znacilo)Ja sam evo na primer zavrsio u Lazi jer sam odlepioда. само је мене то спопало као цунами без икакве "најаве", само сам завршила у ургентном, јер сам мислила да имам срчни удар или нешто слично, јер је тело потпуно отказало од страха који га је дословно паралисао без икаквог конкретног разлога
после сам почела сам да се едукујем на ту тему, прво схватила да је то социјално прихватљива ствар (пошто се много људи плаши да ће полудети, а то јелте није прихватљиво. напротив, нећеш полудети, ја сам у тим тренуцима била разумнија него икад, много разумнија од људи који су се нашли поред мене и чије су маске нормалности тад спале), и да много више људи има проблем са тиме него што се зна. сада је пуно боље, подношљиво и далеко ређе. моја метода је десензибилизација, неопирање и проживљавање страха када се деси.
након свог мог истраживања које је опширно и детаљно јер не волим да нешто не знам ако већ постоји силна литература, закључак је да су таква стања последица неиспуњене духовне потребе (имаш телесне потребе, које ако не испуниш, доживећеш фрустрацију, али телесне потребе немају ту снагу и лако се каналишу, јелте, ако је нечега данашња култура препуна - то је метода за задовољавање телесних потреба; неиспуњене духовне потребе су много горе, јер могу дословце да те паралишу док не добију своје, то је по мом мишљењу (а и мишљењу многих које сам читала) узрок сваке депресије и анксиозности)
духовне потребе су потребе за смислом и значењем. потребе животне силе да се испољи на потпуно другачији начин него тренутно.
ако те занима још, ја могу да ти оставим све линкове који би ти користили?
Aj jedna tema, davno nisam..... a, naravno, deprimirajuća.
Rekoše neki mudri ljudi da je sve prolazno, da je sve moralo postati, tako će sve jednog dana i nestati, mi svakako hoćemo, ali pitanje je hoće li naš trag, svedočenje našeg postojanja nestati, reklo bi se da hoće prosto..... jer će i planeta Zemlja već nestati.....
Podelila bih pitanje na dva dela:
1. Šta je svest i kako je osećate? Da li se osećate kao unutar tela, ili ste to telo vi?
2. Pošto ćemo svakako umreti, i pošto svaki trag koji ostavimo za sobom u vremenu, večnosti (nazovite to kako hoćete) nije trenutak vredan pomena, ma bili N. Tesla, šta bi onda uistinu bila svrha našeg života ovde? Zatim, vezano za prethodnu rečenicu, ako baš i postoji neka velika, nejasna, neshvatljiva svrha, ima li svrha svrhe, ako joj mi sami ne možemo posvedočiti?
Logički sam došla do zaključka da svakako umiremo, te da zaista imamo ovih 70-ak, neko manje, neko više..... godina na raspolaganju da nam bude lepo..... to je pomalo tužna, ali opet oslobađajuća ideja, jer smiruje.
P. S. Meni ne smetaju ni religijski obojeni odgovori, ali nisam sigurna za modove.....
Aha. Себе, себи апсолут , биће, Раз - ум. Ра - ЗУМ! итд.итд.
Хајде пусти мало празне појмове и одгoвори конкректно.
Да ли су боје на предметима око нас?
Aha. Себе, себи апсолут , биће, Раз - ум. Ра - ЗУМ! итд.итд.
Хајде пусти мало празне појмове и одгoвори конкректно.
Да ли су боје на предметима око нас?