Ima li smisla živeti, ako ćemo umreti?

"Ватра је врела. Топлота је у ватри!" Шта рећи на то? И још очекујеш да такви разумеју Барклијеву корелативност
Ма како то звучало. Они попут нас који имају филозофски разбор очито имају нешто што велика већина других људи немају.

па лепо ти је рекла да ватра топи олово!!
флај: Treba upitati olovo kada ga staviš u vatru,
da li je vatra hladna, topla ili vruća?
Шта ту има нејасно теби и полуписменом Берклију???
Тип је вероватно прескочио Основну Школу, а и шире од тога. :sad2::sad2:Прескочио је основне норме логике и животног искуства. :sad2::sad2:Ко зна колико ли је дроге се најео такав ум који је могао да изваља бљувотине да ватра није врућа ако је неко не осећа врућом!???

Мој комшија, пресекао живац који води у прст, те га једне прилике испекао на врућој води, јер није осетио врелину кључале воде због недостатка нерва у прсту??? И сад, то што он није осетио врелину воде, значи да вода није била врела те тај скувани прст није требао бити скуван? Него се скувао сам од хладноће??? :sad2::sad2:
:rotf::rotf::rotf:

Poslednja izmena:
па лепо ти је рекла да ватра топи олово!! Шта ту има нејасно теби и полуписменом Берклију???
Тип је вероватно прескочио Основну Школу, а и шире од тога. :sad2::sad2:Прескочио је основне норме логике и животног искуства. :sad2::sad2:Ко зна колико ли је дроге се најео такав ум који је могао да изваља бљувотине да ватра није врућа ако је неко не осећа врућом!???

Мој комшија, пресекао живац који води у прст, те га једне прилике испекао на врућој води, јер није осетио врелину кључале воде због недостатка нерва у прсту??? И ад, то што он није осетио врелину воде, значи да вода није била врела те тај скувани прст није требао бити скуван? Него се скувао сам од себе??? :rotf::rotf::rotf:

Nervi nisu zaduženi za doživljaj toplote. Nervi su zaduženi za prenos informacije od senzora do razuma. Dakle, ono što se desilo tvom komšiji jeste da informacija o toploti nije stigla do razuma kako bi on na vrijeme povukao prst iz vrele vode, dakle kako bi reagovao. Međutim, da je tvoj komšija imao Viši nivo Svjesnosti, mogao bi da izoluje svoje tijelo izvan stvarnosti koju razumom stvara, projektuje. U tom slučaju mogao bi da sjedi u sred ključale vode a da ga se to ne dotiče. No to je sasvim drugi nivo Svjesnosti.

Prije 6-7 godina, baš u vrijeme dok sam u knjizi koju sam pisao opisivao kako svako od nas može da iscjeljuje svoje tijelo, desilo mi se upravo da to u praksi i dokažem. Tek sam parkirao auto ispred kuće a moj tadašnji auto je pokazivao da je temperatura vode u hladnjaku skoro na crvenom... Otvorio sam haubu a pošto su hidraulični držači haube bili osklabljeni zamolio sam kćerku da je pridrži dok sam ja pažljivo odvrtao čep radijatora. U tom momentu mi čep iskliznu iz ruke i ključala voda u mlazu prsnu na moju do ramena ogoljenu ruku. Opekotina se odmah pokazala jer je bila na unutrašnjoj, nježnijoj strani ruke, a ja pokušah vodom iz flaše da ugasim bol, a onda kao ukopan stadoh, ostavih flašu i vodu, zatvorih oči i načinih iscjeljenje onako kako sam ga drugima opisivao u knjizi. To je trajalo 30-tak sekunkdi i kad osjetih da sam uradio ono što sam namjerio, otvorih oči. Prvo što sam čuo bio je uzvik moje kćerke: "Wow, what' s happened?" ("Šta se desilo?"). Ono što se desilo jeste da je opekotina nestala u potpunosti. U momentu više nije bilo ni traga niti glasa od nje, a naravno niti bola. Rekoh kćerki, koja je bila svjedok mom prvom ozbiljnom činu iscjeljenja da ode i da ispriča to majci.

Ovaj primjer potvrđuje da ono što vidimo, osjetimo čulima, možemo mijenjati, uticati na doživljaj istog. Tako i 'Vatra', na nivou vibracije bit' će Znanje-o-Sebi koje emituje svoj karakter kroz "JA JESAM", "JA PEČEM, TOPIM...", dok na nivou projekcije 'Vatra' će uvijek biti doživljaj tog Znanja-o-Sebi, onakav kakvim ga svojom Svjesnošću prevedeš u razum i kao takva peći će svakog onog čiji je nivo Svjesnosti izravnat s nivoom njegove projekcije 'Vatre', dakle čiji je nivo Svjesnosti na nivou čulne predstave tog doživljaja a bez uvida u istinu o samoj 'stvari po sebi'. Ali, to i jeste poenta projekcije; da bude uvjerljiva, da u nju, kao doživljaj 'stvarnosti', cijelim bićem povjerujemo. Ako u projekciju ne bismo povjerovali, ona bi bila isprazna, besmislena. Projekcija se odvija po Principu (Principu Projekcije) koji kaže: VJEROVATI=VIDJETI=BITI (postati, doživjeti). U što to moraš povjerovati da bi vidio, da bi to postalo stvarnost? U informaciju koja ulazi u domen mehanizma projekcije; razuma. Infromaciju naravno, sam BIRAŠ, ona je prisutna kao vibracija 'stvar po sebi) u uiverzalnom UMU. Taj Um i ti koristiš kao 'svoj', na nižem nivou Svjesnosti. Niži nivo Svjesnosti je posledica obima prisutnih informacija u 'tvom' UMU, kojeg zato i nazivamo raz-Um. Realnost je proizvod, projekcija tvog Izbora. a birati... možemo svjesno ili pak ne-svjesno.

Наравно. Мораш се помирити са чињеницом да таква знања једноставно нису сви људи способни да разумеју.

Коа што је рекао Бергсон:

Ето, овај YHNK је добар пример тога. Пре ће камила проћи кроз иглене уши него што ће он разумети идеалност секунадарних квалитета, о Барклијевој корелативности и да не говоримо.

Тако да ако наиђеш на такве не губи време, нити се, уопште, надај да ће икада ово знање постати опште познато међу људима.

Ni sa ovim stavom se ne slažem. Nije do tebe niti do mene da sudimo ko i kada će biti u stanju da razumije i da shvati šta želimo reći. To niti ti niti ja ne možemo predvidjeti. Biće ima moć da iz ove realnosti izađe a da to niko do ono samo ne osjeti. Dakle, taj izlazak iz razuma je izlazak u bezvremeno, između dva trena u vremenu. Tim izlaskom se proširuje Svjesnost a s tim se dešavaju i 'čuda'.

Međutim, da je tvoj komšija imao Viši nivo Svjesnosti, mogao bi da izoluje svoje tijelo izvan stvarnosti koju razumom stvara, projektuje. U tom slučaju mogao bi da sjedi u sred ključale vode a da ga se to ne dotiče. No to je sasvim drugi nivo Svjesnosti.

На каквим ли си ти печуркама, да ми је знати??
.
Јеси ли ти на Вишем нивоу Свесности?

па лепо ти је рекла да ватра топи олово!! Шта ту има нејасно теби и полуписменом Берклију???

Појам "топлота" означава осећај у свести човека. То је поента на коју указујем. Пусти топљење олова јер то не нема никакве везе са тиме.

Невероватно колико је тако нешто просто тешко објаснити ономе ко у то гледа бело и прилази му са сасвим леве стране. Невероватно.

Гледај овако. Оно што топи олово није топлота, него кажимо тако кинетичка енергија загрејаног тела, убрзано кретање његових честица делује на кретање честица олова. То је оно што топи олово и никакве топлоте у том процесу нема. Топлота је осећај у свести човека. То је поента. Осећај који постоји само у његовој свести као такав и као реакција на ту кинетичку енергију неког тела.

Дакле, можемо рећи да ватра није... ni topla, ni hladna , ni vruca , ni bolna. Vec to "NESTO" ima tu sposobnost da to sto zovemo "toplota" proizvede u necijoj svesti kao subjektivan oset.

То нешто је убрзано кретање честица загрејаног дрвета . Али топлота, као реакција на то убрзно кретање честица, нешто је што постоји као такво само у човековој свести. То субјективна реакција на објективна дешавања.
ТАКО ЈЕ Лок извео идеаалност секундарних квалитета...дакле осећаја боје, мириса, укуса, чврстоће, топлоте. који су сви производи свести и налазе се само у човековој свести и нигде више.

Напољу су остали примарани квалитети или облик и просторност.

Баркли је касније доказао да су и облик и просторност производи човекове свести који постоје само у тој свести али то је и друга тема.

Nervi nisu zaduženi za doživljaj toplote. Nervi su zaduženi za prenos informacije od senzora do razuma. Dakle, ono što se desilo tvom komšiji jeste da informacija o toploti nije stigla do razuma kako bi on na vrijeme povukao prst iz vrele vode, dakle kako bi reagovao. Međutim, da je tvoj komšija imao Viši nivo Svjesnosti, mogao bi da izoluje svoje tijelo izvan stvarnosti koju razumom stvara, projektuje. U tom slučaju mogao bi da sjedi u sred ključale vode a da ga se to ne dotiče. No to je sasvim drugi nivo Svjesnosti.

Prije 6-7 godina, baš u vrijeme dok sam u knjizi koju sam pisao opisivao kako svako od nas može da iscjeljuje svoje tijelo, desilo mi se upravo da to u praksi i dokažem. Tek sam parkirao auto ispred kuće a moj tadašnji auto je pokazivao da je temperatura vode u hladnjaku skoro na crvenom... Otvorio sam haubu a pošto su hidraulični držači haube bili osklabljeni zamolio sam kćerku da je pridrži dok sam ja pažljivo odvrtao čep radijatora. U tom momentu mi čep iskliznu iz ruke i ključala voda u mlazu prsnu na moju do ramena ogoljenu ruku. Opekotina se odmah pokazala jer je bila na unutrašnjoj, nježnijoj strani ruke, a ja pokušah vodom iz flaše da ugasim bol, a onda kao ukopan stadoh, ostavih flašu i vodu, zatvorih oči i načinih iscjeljenje onako kako sam ga drugima opisivao u knjizi. To je trajalo 30-tak sekunkdi i kad osjetih da sam uradio ono što sam namjerio, otvorih oči. Prvo što sam čuo bio je uzvik moje kćerke: "Wow, what' s happened?" ("Šta se desilo?"). Ono što se desilo jeste da je opekotina nestala u potpunosti. U momentu više nije bilo ni traga niti glasa od nje, a naravno niti bola. Rekoh kćerki, koja je bila svjedok mom prvom ozbiljnom činu iscjeljenja da ode i da ispriča to majci.

Ovaj primjer potvrđuje da ono što vidimo, osjetimo čulima, možemo mijenjati, uticati na doživljaj istog. Tako i 'Vatra', na nivou vibracije bit' će Znanje-o-Sebi koje emituje svoj karakter kroz "JA JESAM", "JA PEČEM, TOPIM...", dok na nivou projekcije 'Vatra' će uvijek biti doživljaj tog Znanja-o-Sebi, onakav kakvim ga svojom Svjesnošću prevedeš u razum i kao takva peći će svakog onog čiji je nivo Svjesnosti izravnat s nivoom njegove projekcije 'Vatre', dakle čiji je nivo Svjesnosti na nivou čulne predstave tog doživljaja a bez uvida u istinu o samoj 'stvari po sebi'. Ali, to i jeste poenta projekcije; da bude uvjerljiva, da u nju, kao doživljaj 'stvarnosti', cijelim bićem povjerujemo. Ako u projekciju ne bismo povjerovali, ona bi bila isprazna, besmislena. Projekcija se odvija po Principu (Principu Projekcije) koji kaže: VJEROVATI=VIDJETI=BITI (postati, doživjeti). U što to moraš povjerovati da bi vidio, da bi to postalo stvarnost? U informaciju koja ulazi u domen mehanizma projekcije; razuma. Infromaciju naravno, sam BIRAŠ, ona je prisutna kao vibracija 'stvar po sebi) u uiverzalnom UMU. Taj Um i ti koristiš kao 'svoj', na nižem nivou Svjesnosti. Niži nivo Svjesnosti je posledica obima prisutnih informacija u 'tvom' UMU, kojeg zato i nazivamo raz-Um. Realnost je proizvod, projekcija tvog Izbora. a birati... možemo svjesno ili pak ne-svjesno.
Spajdermen?
Pozdravili te Ozi Hi Men ,Znatiželjni Betmen i Nasdaq Katy wooman...z:poz:

Појам "топлота" означава осећај у свести човека. То је поента на коју указујем. Пусти топљење олова јер то не нема никакве везе са тиме.

Невероватно колико је тако нешто просто тешко објаснити ономе ко у то гледа бело и прилази му са сасвим леве стране. Невероватно.

Гледај овако. Оно што топи олово није топлота, него кажимо тако кинетичка енергија загрејаног тела, убрзано кретање његових честица делује на кретање честица олова. То је оно што топи олово и никакве топлоте у том процесу нема. Топлота је осећај у свести човека. То је поента. Осећај који постоји само у његовој свести као такав и као реакција на ту кинетичку енергију неког тела.

Дакле, можемо рећи да ватра није... ni topla, ni hladna , ni vruca , ni bolna. Vec to "NESTO" ima tu sposobnost da to sto zovemo "toplota" proizvede u necijoj svesti kao subjektivan oset.

То нешто је убрзано кретање честица загрејаног дрвета . Али топлота, као реакција на то убрзно кретање честица, нешто је што постоји као такво само у човековој свести. То субјективна реакција на објективна дешавања.
ТАКО ЈЕ Лок извео идеаалност секундарних квалитета...дакле осећаја боје, мириса, укуса, чврстоће, топлоте. који су сви производи свести и налазе се само у човековој свести и нигде више.

Напољу су остали примарани квалитети или облик и просторност.

Баркли је касније доказао да су и облик и просторност производи човекове свести који постоје само у тој свести али то је и друга тема.

I dalje ja nista ne dobijam time sto cu znati da toplota nije u vatri vec u mojoj svesti. Takva zamena perspektive je skolski primer presipanja iz supljeg u prazno.

I dalje ja nista ne dobijam time sto cu znati da toplota nije u vatri vec u mojoj svesti. Takva zamena perspektive je skolski primer presipanja iz supljeg u prazno.

Хајде ако си то схватио отиди негде у природу и пред оваквом сценом одузми истој све оно што је створила твоја свест и што постоји као такво само у твојој свести , значи све боје, мирисе. укусе, чврстоћу топлоту.

shutterstock_66973495.jpg

И питај се шта је остало после тога?

Ја ћу ти речи, Ништа.

А тај увид итекако ће ти начети утувљени материјализам и реализам. А то је велики напредак у знању и духовности човека, јер иако му не пружа много позитивног знања, јер га суочава са трансцендентним, итекако га ослобађа свих оних апсурда и небулоза науке и религије које су нам одвјакада презентоване као истине а уствари су апсурди

ah ozi, kako samo možeš samo tako nešto misliti i napisati.
ono što pripisuješ vlastitoj projekciji stvarno postoji, s tvojom percepcijom i bez nje.

Без моје перцепције моја представа не постоји већ постоји основа исте коју зовемо "ствар по себи" и о којој не знамо много шта јесте, јер је трансцендентна, али апсолутно знамо шта није. Није ишта што би личило на оно што опажаш око себе и што зовеш "реалан спољашњи свет" а који је у целости производ твоје свести или твоја представа.

пс. Просто је невероватно да неко ко се нашао у Таоизму и учењима Лао Цеа и Чуанг Цеа толико је заглибљен у сирови реализам попут тебе. То само показује слабост езотеријских мистичних учења у односу на знања филозофије

Idealisticka razglabanja nemaju nikakvog smisla ako ja sada kada znam da je citav svet MOJA predstava nemam MOC da promenim njenu sadrzinu. Ako napisem pozorisni komad i kada se on izvede to je MOJA predstava i upravo zbog toga JA imam MOC da je izmenim kako god zelim. Tako da ja imam apsolutnu korist od toga da je predstava moja.
Reci da je svet moja predstava je istina od koje nemam apsolutno nista tako da je besmisleno dalje razglabati o tome. To istina isto koliko i reci da je x=x...i jednako koristi imam od toga.

gubiš se u riječima. . .
strichmaennchen_0046.gif

nikome ne treba stvar po sebi. svakome treba samo stvar, a ona ne postoji zbog nečega što si mi možemo iz-/misliti.
i bez te stvari, bez tijela, ne ide ni ništa ni nešto, čak ni bestjelesno. i to si tek jedno tijelo mora izmisliti, ili tome biti mediji.
lao tse i čuang tse, uostalom, vrlo istaknuto naglašavaju potrebe, svojstva i ovisnosti tijela.

gubiš se u riječima. . .
strichmaennchen_0046.gif

nikome ne treba stvar po sebi. svakome treba samo stvar, a ona ne postoji zbog nečega što si mi možemo iz-/misliti.
i bez te stvari, bez tijela, ne ide ni ništa ni nešto, čak ni bestjelesno. i to si tek jedno tijelo mora izmisliti, ili tome biti mediji.
lao tse i čuang tse, uostalom, vrlo istaknuto naglašavaju potrebe, svojstva i ovisnosti tijela.

Као што рекох. Одбаци са једног тог твог "тела" све оно што му је додала твоја свест. Значи све боје, мирисе, укус, чврстоћу, топлоту. А исто тако и облик, кретање и просторност, јер су и то продукти свести. Зар је толико тешко урадити такав ескперимент?

Очито да теби и многима овде јесте . Али ако га урадиш, видећеш да после тога не остаје ништа што би могао звати "тело".

Жао ми је. Твоја убеђеност једноставно није довољна да једном апсурду постојања објективног света као таквог изван свести да истинитост.

Idealisticka razglabanja nemaju nikakvog smisla ako ja sada kada znam da je citav svet MOJA predstava nemam MOC da promenim njenu sadrzinu. Ako napisem pozorisni komad i kada se on izvede to je MOJA predstava i upravo zbog toga JA imam MOC da je izmenim kako god zelim. Tako da ja imam apsolutnu korist od toga da je predstava moja.
Reci da je svet moja predstava je istina od koje nemam apsolutno nista tako da je besmisleno dalje razglabati o tome. To istina isto koliko i reci da je x=x...i jednako koristi imam od toga.

Ти очито као корист признајеш једино матерјалну корист. Или шта ја имам од тога. Нити га могу ставити у се нити пода се. Јел тако?

То што је свет наша представа не даје нам моћ над њиме. Јер је интелигибилна слобода у ствари по себи. Али писао сам о томе раније хајде да ти тај одговор пренесем овде:
Одакле си извео да ако је свет представа, као што јесте, самим тим би требало да престану да важе сви природни закони које откривамо у њему?

Узимимо пример Платонове пећине:

platocave.jpg
.

Свет као представа или оно што зовмео "реалност" јесу сенке на зиду ове пећине. Свезани људи смо ми као индивидуе.

Гледајући те сенке ови људи откривају нека правила, неке законитости и они немају моћ то мењати. Па ипак, то су и даље сенке на зиду пећине.

Исто тако, посматрајући наше перцепеције ми откривамо неке законитости. Те законитости не можемо мењати. Па и поред тога...то су само наше перцепције или свет као представа.

Poslednja izmena:
Ти очито као корист признајеш једино матерјалну корист. Или шта ја имам од тога. Нити га могу ставити у се нити пода се. Јел тако?

То што је свет наша представа не даје нам моћ над њиме. Јер је интелигибилна слобода у ствари по себи. Али писао сам о томе раније хајде да ти тај одговор пренесем овде:
Одакле си извео да ако је свет представа, као што јесте, самим тим би требало да престану да важе сви природни закони које откривамо у њему?

Узимимо пример Платонове пећине:

platocave.jpg
.

Свет као представа или оно што зовмео "реалност" јесу сенке на зиду ове пећине. Свезани људи смо ми као индивидуе.

Гледајући те сенке ови људи откривају нека правила, неке законитости и они немају моћ то мењати. Па ипак, то су и даље сенке на зиду пећине.

Исто тако, посматрајући наше перцепеције ми откривамо неке законитости. Те законитости не можемо мењати. Па и поред тога...то су само наше перцепције или свет као представа.

Ne interesuje me materijalna korist. Vec psihicka korist. Da mogu da reprogramiram svoju licnost, karakter... da izmenim svoje reakcije na zivotne probleme, ljude itd..da izaberem sadrzinu svojih misli a ne da me opsedaju i muce nezeljene misli kao muve. Da svesno reprogramiram ono sto mi je usadjeno dok sam bio nesvestan. To bi trebalo da bude moguce ako je sve sto postoji MOJA predstava. Ali posto sam ocigledno samo igrac u TUDJOJ predstavi mogu samo da trpim i posmatram kako bivam pomeran na tabli neke bolesne igre sve dok se taj reziser ne smiluje i posalje mi dovoljno jak samoubilacki motiv.

Ne interesuje me materijalna korist. Vec psihicka korist. Da mogu da reprogramiram svoju licnost, karakter... da izmenim svoje reakcije na zivotne probleme, ljude itd..da izaberem sadrzinu svojih misli a ne da me opsedaju i muce nezeljene misli kao muve. Da svesno reprogramiram ono sto mi je usadjeno dok sam bio nesvestan. To bi trebalo da bude moguce ako je sve sto postoji MOJA predstava.

Ovaj prvi dio si izvrsno primijetio. To i jeste poenta Znanja-o-Sebi. Dakle, promijeniti i reprogramirati svoju predstavu tako da se konačno svjesno projektuješ u harmoničnu predstavu sa svim dijelovima iste. To bi ustvari bilo povratak na iskonski plan, na plan koji već od začeća Ideje-o-postajućem-Sebi nosiš u svojoj duši.

Ali posto sam ocigledno samo igrac u TUDJOJ predstavi mogu samo da trpim i posmatram kako bivam pomeran na tabli neke bolesne igre sve dok se taj reziser ne smiluje i posalje mi dovoljno jak samoubilacki motiv.

Ovaj drugi dio tvog posta nagovještava da si još uvijek NE-Svjestan Sebe-Tvorca. Odatle i zbunjenost. Ali to ne treba da te zaustavi u traženju. Onaj ko traži i nađe. Ako pak pratiš ono što si gore napisao neće proći dugo... doživjet' ćeš otvaranje prema višim sferama Svjesnosti a onda i prosvjetljenje.

Ovaj prvi dio si izvrsno primijetio. To i jeste poenta Znanja-o-Sebi. Dakle, promijeniti i reprogramirati svoju predstavu tako da se konačno svjesno projektuješ u harmoničnu predstavu sa svim dijelovima iste. To bi ustvari bilo povratak na iskonski plan, na plan koji već od začeća Ideje-o-postajućem-Sebi nosiš u svojoj duši.

Ovaj drugi dio tvog posta nagovještava da si još uvijek NE-Svjestan Sebe-Tvorca. Odatle i zbunjenost. Ali to ne treba da te zaustavi u traženju. Onaj ko traži i nađe. Ako pak pratiš ono što si gore napisao neće proći dugo... doživjet' ćeš otvaranje prema višim sferama Svjesnosti a onda i prosvjetljenje.

Ako sam Tvorac sta to mogu da stvorim? ...jedino sto mogu je da POSMATRAM kako se stvari desavaju...kako misli dolaze i prolaze, kako imam motivaciju, kako nemam motivaciju, kako se osecanja smenjuju. Nisam nista drugo do registratora. I onda za ove koji uocavaju opste principe kaze se da su na "visem nivou svesti" a ove koji delimicno uspevaju u tome kaze se da su na "nizem nivou svesti"...naravno najveci broj ljudi su "nesvesni, uspavani, zarobljeni u matrixu".
Kako ja da STVORIM npr. odredjeno osecanje? Zelja za stvaranjem osecanja vodi u narkomaniju koja vodi u totalnu porobljenost. Ironicno kako sloboda uredjivanja psihe vodi tacno u krajnju suprotnost. Svaka zelja je nametnuta. Svaka misao i svako osecanje je nametnuto. Probija se u svest i tu radi sta hoce netrazeci dozvolu.

Ako sam Tvorac sta to mogu da stvorim?

Kako misliš "Šta to mogu da stvorim???"

Kada shvatiš da si Tvorac ti se više ne pitaš 'Šta to mogu da stvorim?' već shvatiš šta je to što si već stvorio i što stvaraš. Kada shvatiš da si Tvorac onda shvatiš i da postoje principi po kojima stvaraš. Kada te principe otkriješ u Sebi onda ih kao matricu staviš preko svoje već stvorene realnosti i shvatiš ŠTA SI TO ISKRIVIO i kako si iskrivio te principe svojim pozicioniranjem u kreaciji. Jedino tada možeš da mijenjaš realnost ka svojim iskosnskim namjerama. Tek tada se vraćaš na svoj originalno postavljeni put, na principe po kojima stvaraš.

Ako sam Tvorac sta to mogu da stvorim? ...jedino sto mogu je da POSMATRAM kako se stvari desavaju...kako misli dolaze i prolaze, kako imam motivaciju, kako nemam motivaciju, kako se osecanja smenjuju. Nisam nista drugo do registratora. I onda za ove koji uocavaju opste principe kaze se da su na "visem nivou svesti" a ove koji delimicno uspevaju u tome kaze se da su na "nizem nivou svesti"...naravno najveci broj ljudi su "nesvesni, uspavani, zarobljeni u matrixu".

Vidiš, i sam govoriš o tome, mada nedovoljno svjesno. Zašto je to nedovoljno svjesno? Zato što postpoji razlika između Svjesnog stanja i Svjesnosg Bića.
Svjesno stanje je stanje Duha u razumu, dakle kada smo svjesni svojih misli, svog ponašanja, strahova, obaveza, planova, sumnji i slično, dakle to je stanje Duha u okviru jednog nivoa Svjesnosti.
Svjesno Biće je kada Biće ZNA i u svakom momentu vidi Sebe, za ono što ono jeste, vidi Sebe-Tvorca i principe po kojma stvara realnost koju onda svojim Svjesnim razumom čita. Svjesno Biće vidi Cjelinu iz koje jedino i može da načini Slobodan Izbor.

Iz tog nivoa Svjesnosti Biće može da izađe i da to Svjesno stanje Duha Sobom, dakle Znanjima koja u Sebi sadrži, proširi. Tada i Duh kojim Biće doživljava Cjelovitost svog iskustva (refleksiju) postaje širi.

Kako ja da STVORIM npr. odredjeno osecanje? Zelja za stvaranjem osecanja vodi u narkomaniju koja vodi u totalnu porobljenost. Ironicno kako sloboda uredjivanja psihe vodi tacno u krajnju suprotnost. Svaka zelja je nametnuta. Svaka misao i svako osecanje je nametnuto. Probija se u svest i tu radi sta hoce netrazeci dozvolu.

A zašto bi želio da stvoriš to osjećanje??? Osjećanje je mehnizam kojim doživljavaš stvarnost. Osjećanje j IZVJEŠTAJ o izvršenoj radnji. Taj izvještaj je po samom principu projekcije namijenjen da dolazi do Bića-koje-jesi i to uvijek i čini. Osjećanje ne možeš stvoriti samo po sebi, ono se stvara akcijom. Ono o čemu ti pričaš jeste NE-svjesni Izbor, koji te čini zavisnikom. Taj NE-Svjesni Izbor je posledica pozicioniranja Bića u razumu, odakle Biće postaje JEDNO sa razumom a IZVJEŠTAJ o izvršenoj radnji (akciji) dobija sad u razumu, kao 'razum'. Tada, u takvom stanju Biće više nije u stanju da sagleda Cjelinu, dakle Sebe, projekciju u kojoj su prisutni duša-razum-tijelo, već tad stvara polarizovanu stvarnost; na Sebe (u razumu) i stvarnost izvan razuma. Izvještaj (osjećanje) tad poistovjećuje sa stvarnošću koja mu dolazi spolja te se, u zavisnosti na stvorena ubjeđenja, stavove (filtere) prema tom izvještaju i postavlja. Tačnije, čitajući taj izvještaj razumom, ono od osjećanja stvara EMOCIJU. Emocija je isti taj izvještaj prihvaćen razumom a ne čistim Bićem. To uveliko mijenja realnost. U takvom stanju Biće više ne stvara novu akciju već na postojeću akciju (na izvještaj) stvara RE-akciju. Re-akcija je početak emocionalnosti.

Dakle, ništa nije nametnuto. U pitanju je pozicija iz koje djeluješ. U nju se sam svojom Voljom postavljaš. Ta pozicija zajedno sa snagom volje i jeste faktor koji odlučuje o tome da li si Svjesno ili pak NE-Svjesno Biće. Tvoj Izbor zavisi od te pozicijie iz koje djeluješ. Ako si pozicioniran u razumu i poistovijetiš se s njim, postaješ NE-Svjesno Biće, a s tim i tvoj Izbor gubi slobodu, postaje NE-svjestan. Ne-svjestan Izbor je kreator NUŽNE realnosti.

Poslednja izmena:
Zato što postpoji razlika između Svjesnog stanja i Svjesnosg Bića.
Svjesno stanje je stanje Duha u razumu, dakle kada smo svjesni svojih misli, svog ponašanja, strahova, obaveza, planova, sumnji i slično, dakle to je stanje Duha u okviru jednog nivoa Svjesnosti.
Svjesno Biće je kada Biće ZNA i u svakom momentu vidi Sebe, za ono što ono jeste, vidi Sebe-Tvorca i principe po kojma stvara realnost koju onda svojim Svjesnim razumom čita. Svjesno Biće vidi Cjelinu iz koje jedino i može da načini Slobodan Izbor.
.

Убацио си категорије Свесно Биће и Свесно Стање.
Какво је то Несвесно Биће и Несвесно Стање?
Стање Духа у Разуму...наводи на мисо о стању Духа у неразуму. Постоји ли то?
Навео си две различите ствари Духа и Бића. У чему је разлика? Ја то видим као једно те исто.

svjesno biće i svjesno stanje. stanje koga/čega? nečega što to biće nije. sad već pored tijela imamo biće, duh, dušu i još nešto?

sve to nema veze s ničem stvarnim i razumnim. to je rezultat novojudejskog školovanja (da to malo elegantnije izrazim :lol:),
koje se etabliralo u proteklih sto godina. novo je da sad svaki učeni vjernik postaje i neki mali bog -
barem dok mu onaj slijedeći malo veći i moćniji bog to dozvoli.
to je pozamašno unaprijeđenje životnog osjećaja naspram jednako praznovjernom, ali uplašenom i poniznom kmetu od prije 100 godina,
koji je predano prihvaćao diktat svojih stvoritelja. no taj je bio svjestan svoje životne okoline i svoje ovisnosti o bezbroj okolnosti.
da ne postoji ništa što si ja nisam izmislio, smatram težim poremećajem.

Dorbo JA KOJI JESAM, koji su to principi kojih treba da postanem svestan? Koji to principi koje kada saznam ce mi obezbediti da stvaram po svojiim "iskonskim" namerama?

Pišem ti odgovor, ali ako prije toga želiš da znaš o čemu je riječ, već sam o tome, na drugačiji način, pisao u svom Blogu 'KO SAM JA?" (Uvod u Znanje-o-Sebi). Pogledaj, i meni ćeš olakšati, da ne moram da pišem sve iz početka. :)

svjesno biće i svjesno stanje. stanje koga/čega? nečega što to biće nije. sad već pored tijela imamo biće, duh, dušu i još nešto?

sve to nema veze s ničem stvarnim i razumnim. to je rezultat novojudejskog školovanja (da to malo elegantnije izrazim :lol:),
koje se etabliralo u proteklih sto godina. novo je da sad svaki učeni vjernik postaje i neki mali bog -
barem dok mu onaj slijedeći malo veći i moćniji bog to dozvoli.
to je pozamašno unaprijeđenje životnog osjećaja naspram jednako praznovjernom, ali uplašenom i poniznom kmetu od prije 100 godina,
koji je predano prihvaćao diktat svojih stvoritelja. no taj je bio svjestan svoje životne okoline i svoje ovisnosti o bezbroj okolnosti.
da ne postoji ništa što si ja nisam izmislio, smatram težim poremećajem.

Na ovo podvučeno, reći ću ti ukratko, za ostatak....Zar nisam već sto puta na takve opaske objasnio odakle dolaze moja Znanja???
Ali šta tebi vrijedi pričati? :)
.
.
.
BITISANJE= (skraćeno) Biće=POSTOJANJE= APSOLUT.

Način na koji Biće Sebi dokazuje i potvrđuje svoje BITISANJE jeste kroz DUH-SVIJEST koji-koja je Znanje-o-Sebi ili refleksija onoga što Biće, dakle apsolut, jeste u aspektu Sebe kao informacije.

Kada se informacija projektuje iz SVIJESTI, dakle iz Znanja-o-Sebi, iz DUHA, u iskustveni aspekt Sebe, u projekciju (univerzum i dimenzije), opet je Biće ono koje je u njemu prisutno u svakom koraku te projekcije. Ono to odvajanje doživljava SOBOM. Ti i ja smo individualni izrazi istog Bića, te kao takvi imamo Svjesnost-o-postajućem-Sebi koju jednostavnije narodski nazivamo Duhom, doduše jedan od nas ZNA da smo izrazi istog Bića a drugi nema pojma. :) Kako je to moguće kada isto Biće doživljava i mene i tebe...SOBOM? Tako, što se u savakoj postajućoj Svjesnosti, u tom Duhu, Biće poistovjećuje sa tom Svjesnosšću, sa Duhom, zaboravljajući svoju istinsku prirodu; prirodu apsoluta. Eto.

To objašnjava kako Biće u jednom STANJU, dakle u stanju projekcije, u kojemu je potpuno svjesno svojih misli i ubjeđenja, kao i slika koje gleda i svijeta kojeg opaža, može biti TOTALNO NE-SVJESNO...SEBE, dakle apsoluta.

Ostatak neću da pišem, potraži u prošlim postovima...sve sam detaljno objasnio. :):):)

Onaj koji jesam

- - - - - - - - - -

Na ovo podvučeno, reći ću ti ukratko, za ostatak....Zar nisam već sto puta na takve opaske objasnio odakle dolaze moja Znanja???
Ali šta tebi vrijedi pričati? :)
.
.
.
BITISANJE= (skraćeno) Biće=POSTOJANJE= APSOLUT.

Način na koji Biće Sebi dokazuje i potvrđuje svoje BITISANJE jeste kroz DUH-SVIJEST koji-koja je Znanje-o-Sebi ili refleksija onoga što Biće, dakle apsolut, jeste u aspektu Sebe kao informacije.

Kada se informacija projektuje iz SVIJESTI, dakle iz Znanja-o-Sebi, iz DUHA, u iskustveni aspekt Sebe, u projekciju (univerzum i dimenzije), opet je Biće ono koje je u njemu prisutno u svakom koraku te projekcije. Ono to odvajanje doživljava SOBOM. Ti i ja smo individualni izrazi istog Bića, te kao takvi imamo Svjesnost-o-postajućem-Sebi koju jednostavnije narodski nazivamo Duhom, doduše jedan od nas ZNA da smo izrazi istog Bića a drugi nema pojma. :) Kako je to moguće kada isto Biće doživljava i mene i tebe...SOBOM? Tako, što se u savakoj postajućoj Svjesnosti, u tom Duhu, Biće poistovjećuje sa tom Svjesnosšću, sa Duhom, zaboravljajući svoju istinsku prirodu; prirodu apsoluta. Eto.

To objašnjava kako Biće u jednom STANJU, dakle u stanju projekcije, u kojemu je potpuno svjesno svojih misli i ubjeđenja, kao i slika koje gleda i svijeta kojeg opaža, može biti TOTALNO NE-SVJESNO...SEBE, dakle apsoluta.

Ostatak neću da pišem, potraži u prošlim postovima...sve sam detaljno objasnio. :):):)

Dzaba pises, sve sto nije opipljivo, vidljivo itd...on odbacuje...

Onaj koji jesam

- - - - - - - - - -

Dzaba pises, sve sto nije opipljivo, vidljivo itd...on odbacuje...

Лако је теби да у томе налазиш неки смисао имајући на уму знања која нам је дала идеалистичка филозофија и онда их пројектујући на ту мешавину астракција и убразиља "ја који јесам" као на шарено платно. Где ћеш у шарама пројектовати и тражити смисао.

Али шта ће онај ко нема та знања иделистичке филозофије а сусретне се са овом парадом општих појмова "ЈЕСАМ, НИСАМ, БИЋЕ, АПСОЛУТ, СЕБЕ У СЕБИ КА СЕБИ?

То није знање. То није филозофија. И оно што је најгоре је да они који се овде са тим сусретну стекну утисак да је то филозофија и да нам тако нешто она нуди и да побегну главом без обзира од филозофских знања уопште.

Back