kako ako navodi apostolsko 85, i laodikijsko 59. pravilo gde je ono izostavljeno?Па слушај онда Светог Саву. Ако је он писао да се Откривење чита онда се чита.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kako ako navodi apostolsko 85, i laodikijsko 59. pravilo gde je ono izostavljeno?Па слушај онда Светог Саву. Ако је он писао да се Откривење чита онда се чита.
Јел пише тамо да се Откривење чита? Пише. Наводи и оне каноне гдје није изостављено типа Атанасијев.kako ako navodi apostolsko 85, i laodikijsko 59. pravilo gde je ono izostavljeno?
По теби св. Григорије Богослов, св. папа Лав, св. Мартин Исповједник, св. Бенедикт, св. Бонифатије, блажени Августин нису светитељи?izgleda da su zastranili jos od mog brata Gaja, Caiusa, 2. vek.
i kalvin i luter su izdali, jer i oni su bili kao bajagi protiv laznog otkrivenja, ali su okrenuli curak naopako... slabi karakteri, kao neki ovde da ih ne prozivam opetдовољно је што та књига на широка врата уводи предодређење (praedestinatio), што је Калвин утврдио као главну догму и окосницу протестантског учења. Откривење им је главна књига.
ја сам рекао шта мислим о тзв. Откривењу. она је као оно дрво у рају, чије плодове кад окусиш, умреш. и то дрво је Бог засадио у рају, као и ту књигу што је засадио у Писму. а тако се према њој треба и односити- не прилазити јој и не убирати са ње плодове, отровни су.i kalvin i luter su izdali, jer i oni su bili kao bajagi protiv laznog otkrivenja, ali su okrenuli curak naopako... slabi karakteri, kao neki ovde da ih ne prozivam opet
i onaj ciji je sajt https://www.pravoslavlje.net/index.php?title=Канон_Светог_Писма. je isto u jednom momentu priznao da je otkrivenje lazno, pa je nestao... ti, hoces li i ti nestati?
imamo pravila sabora, mnostvo svetitelja na laodikijskom saboru, i apostolsko ustanovljenje, na jednoj strani mnostvo svetih koji odbacuju lazno otkrivenje, i pojedinca atanasija koji je podrzavao i didahe i pastira jermu, na drugoj strani - pa zasto ga nisu poslusali? zasto ne proanaliziramo zasto je gurao didahe sa dvokratnim vaskrsenjem, ili skakavce iz jerme? zato sto se bojite.Јел пише тамо да се Откривење чита? Пише. Наводи и оне каноне гдје није изостављено типа Атанасијев.
ја сам рекао шта мислим о тзв. Откривењу. она је као оно дрво у рају, чије плодове кад окусиш, умреш. и то дрво је Бог засадио у рају, као и ту књигу што је засадио у Писму. а тако се према њој треба и односити- не прилазити јој и не убирати са ње плодове, отровни су.
3. svetski rat je poceo, a armagedon lobi ce ponuditi opravdanje da i treba da izgine trecina, jer je tako prorekla apokalipsa - tebe ako bas briga za to, onda cekaj nuklearnu zimu, ja moram da trazim dalje ko je sa mnom u ovoj borbi, jer ja ipak ne mogu da prezalim trecinu stanovnika zemlje, znas i sam da vec 20 godina ovo radim, zivot sam posvetio... Bog me je posvetio ovom ciljuSvakako, onaj ko je sklon filozofiranju bolje i da se ne upusta da cita taj deo, ja sam citao vise puta i uvideo zasto su kasnije nastale razne sekte cije ucenje se i dosta oslanja na Apokalipsis.
ti nemas nista sa Crkvom, kao zilot istupio si, a ja nisam, lazno otkrivenje je zabranjeno na LiturgijiНемаш ти ништа са светим оцима тренутно
mozda pravoverna., ali pravo-slavna, doksoloski, tj. liturgijski nije, vec smo samo mi gde je lazno otkrivenje zabranjeno: doksoloski kada kazemo mislimo na liturgiju, i zbog nje se zovemo orto-doks --- zbog doksologije, zasto se pravis neuk?Да и? Западна Црква је тад била Православна.
"The west was fully Orthodox for a thousand years, and her venerable liturgy is far older than any of her heresies." - sv. Jovan Šangajski.mozda pravoverna., ali pravo-slavna, doksoloski liturgijski nije, vec smo samo mi gde je lazno otkrivenje zabranjeno: doksoloski kada kazemo mislimo na liturgiju, i zbog nje se zovemo orto-doks --- zbog doksologije, zasto se pravis neuk?
jovan sangajski je citirao lazno otkrivenje, a ja njega ne priznajem, i neka je hvalio zapad, mene jos vise utvrdjuje u istoku"The west was fully Orthodox for a thousand years, and her venerable liturgy is far older than any of her heresies." - sv. Jovan Šangajski.
Samo ti ne priznaji pravoslavne svetitelje. Na super si putu.jovan sangajski je citirao lazno otkrivenje, a ja njega ne priznajem, i neka je hvalio zapad, mene jos vise utvrdjuje u istoku
svetitelj je kronstatski, ali njega se falsifikuje, jer on oplice po papastvu bez dlake na jeziku, a cudotvorac cak!
Зилоти су непрекинута Црква... Не знаш историјат и спој руски- србског у Карловцима и константну испомоћ кад цркву покушавају да згазе комунистиti nemas nista sa Crkvom, kao zilot istupio si, a ja nisam, lazno otkrivenje je zabranjeno na Liturgiji
овде, на овој теми, само ти отворено исповедаш јерес, јер тврдиш да Тајна Вечера није била истинска Евхаристија, јер се апостоли нису причестили истинским Телом и Крвљу Господа и Спаса нашег.Комунизам је код вас донео култове личности... партијашки дух је у вама, зато величате безаконике и поред отвореног исповедања јереси њима...
Зато је са вама могућ само монолог, а не и дијалог пре него што вам Христос и свети Сава не буду били мерила за Православље
ne huli bezumnice na moju svetu bracu, mnogo njih koji su odbacivali atanasija i rimsku ujdurmuТешко теби, који си се усудио да неслагање осуђених на том Сабору јеретика и незналица користиш као контрааргумент за Саборно усвајање и праксу!
Po Evseviju, u lažne (podmetnute) knjige spadaju Dela Pavlova, Pastir, Otkrivenje Petrovo, Didahi, Jevrejsko jevanđelje, "i najposle, ako hoćete Jovanovo Otkrivenje, za koje rekoh da ga nekoji primaju kao doista od Jovana, a nekoji odbacuju". 26 Otkrivenje Jovanovo episkop Kesarijski navodi i u spisku opšteprihvaćenih knjiga "najposle, ako se svidi (ili: ako se nade za ispravno)". Zapravo, protivnik hilijazma Evsevije Kesarijski prihvata kao ispravno Dionisijevo gledište, o postojanju dva Jovana. Kraj hilijastičkim težnjama došao je posle konstantinovskog preokreta i pobede hrišćanstva. Pa i nakon toga, neko vreme se izbegavalo tumačenje, pa čak i prepisivanje Otkrivenja Jovanovog. 27 Kiril Jerusalimski i Grigorije Nazijanski nisu svrstavali Otkrivenje u novozavetne spise, Jovan Zlatousti i Teodorit Kirski ga nikada nisu upotrebljavali. 28 Nema ga ni u starom jermenskom i sirskom prevodu Novog zaveta, te jedino nedostaje na spisku kanonskih knjiga u 60. pravilu laodikijskog sabora iz 360. godine.
цео свет и сви светови умају Једног Бога, јер постоји само Један Бог. Он је Бог за све, па и за ђаволе. а да ли се мухамеданци моле истинском Богу, то је сасвим друго питање. тако да Павле ништа није погрешио.Речено је да је исповедио јерес да ''имате истог бога са муслиманима''...
То је тешка хула и само политикант може по цену човекоугодништва и додворавања раји такву јерес јавно да изрекне... Џаба после спиновање шта је реко, те речи стоје као непокајане и вероисповедне за њега и све његове чланове култа
ja je se ne odricem, nego cu da je deljem, i njenog autora, a to sto neki uceni je prosto ignorisu, secamo se diskuta @Padre -a koji kaze "pokrivenje", i sad ovaj statler koji bi je skrajnuo, ja nisam kao oni, nego ima da je satrem junacki - kazem vam nema druge, po plodovima poznajte da je lazni prorok, pa ako treba zaista da po njoj izgine trecina u apokalipsi nuklearnoj, RATNO tumacenje koje nam predstavi andrej kesarijski, ja sta cu? ima da placem kada budete svi pokojni, ali badavaБиће штете ако се олако одрекнемо канонске књиге.
Џаба спин, све је јасно ко дан која је порука свимаИмаш цитат ? Зар није рекао мало другачије ?
није написао да се чита, јер се не чита.Па слушај онда Светог Саву. Ако је он писао да се Откривење чита онда се чита.
Ти и цео свет што у злу лежи, имате истог бога, ко и фарисеји по учењу Христовом...цео свет и сви светови умају Једног Бога, јер постоји само Један Бог. Он је Бог за све, па и за ђаволе. а да ли се мухамеданци моле истинском Богу, то је сасвим друго питање. тако да Павле ништа није погрешио.
није написао да се чита, јер се не чита.
Не чита се саборно, него лично...није написао да се чита, јер се не чита.
Крај расправе... Сваки наставак контрирања је чиста прелест и гордост ума
Била је истинска Евхаристија, али не светотајинки, већ мистично установљена...овде, на овој теми, само ти отворено исповедаш јерес, јер тврдиш да Тајна Вечера није била истинска Евхаристија, јер се апостоли нису причестили истинским Телом и Крвљу Господа и Спаса нашег.
Бошко, опет циркаш...? Немојne huli bezumnice na moju svetu bracu, mnogo njih koji su odbacivali atanasija i rimsku ujdurmu