Има ли смисла вјеровати у Свето Писмо ако не вјерујеш у Православну Цркву?

немам појма какав је био његов став, јер у погледу тзв. Откривења није ни важан. оци су давно уредили и одредили како се треба понашати у вези са том књигом.
Svakako, onaj ko je sklon filozofiranju bolje i da se ne upusta da cita taj deo, ja sam citao vise puta i uvideo zasto su kasnije nastale razne sekte cije ucenje se i dosta oslanja na Apokalipsis.

Svakako, onaj ko je sklon filozofiranju bolje i da se ne upusta da cita taj deo, ja sam citao vise puta i uvideo zasto su kasnije nastale razne sekte cije ucenje se i dosta oslanja na Apokalipsis.
довољно је што та књига на широка врата уводи предодређење (praedestinatio), што је Калвин утврдио као главну догму и окосницу протестантског учења. Откривење им је главна књига.

довољно је што та књига на широка врата уводи предодређење (praedestinatio), што је Калвин утврдио као главну догму и окосницу протестантског учења. Откривење им је главна књига.
Па и Калвин је паметнији од вас екумениста, ма колико то смешно звучало...

Он је своју јерес предодређености ''изабаних за рај и пакао'' бар црпео из књига, а не ко ви из своје луде главе која фантазира о новим канонима и књигама које тек треба да се уоквире као Црквене...

Код вас редукционарно ''свеспашених вером'' нит има Откровења, нит пакла, већ смо сви већ у рају вашег новог откривења, есхатона, који се завршио пре него што је почео

Poslednja izmena:
али схвати да су оци сматрали другачије па је нису уопште увели у богослужбени живот Цркве. твоја примедба је примедба њима, а не мени.
Све су твоје примедбе, ласка себи и противљење светим оцима... од почетка до краја имаш дух лелујавог нарциса и реформатора који лудује у филозофирању о канонима и Праксама Цркве...

Срамно је да вас нико још није избацио из СПЦ због кривоврја, кад толико по канонима антифилозофирате поткопавајући сопствену организацију...

Везе ви са светим оцима немате, не само у животу, него ни у речима

Па и Калвин је паметнији од вас екумениста, ма колико то смешно звучало...

Он је своју јерес предодређености ''изабаних за рај и пакао'' бар црпео из књига, а не ко ви из своје луде главе која фантазира о новим канонима и књигама које тек треба да се уоквире као Црквене...

Код вас редукционарно ''свеспашених вером'' нит има Откровења, нит пакла, већ смо сви већ у рају вашег новог откривења, есхатона, који се завршио пре него што је почео
па ја све време и говорим да је теби ближи Калвин од православних отаца Цркве.

оно што су оци сматрали спасоносним и душекорисним, они су унели у богослужење. оно што су изоставили они, слободно можемо и ми, неће бити никакве штете.
Биће штете ако се олако одрекнемо канонске књиге.

Све су твоје примедбе, ласка себи и противљење светим оцима... од почетка до краја имаш дух лелујавог нарциса и реформатора који лудује у филозофирању о канонима и Праксама Цркве...
non nobis Domine, non nobis, sed Nomini Tua da gloriam.
тако мислим, томе се надам, за то се молим.
Срамно је да вас нико још није избацио из СПЦ због кривоврја, кад толико по канонима антифилозофирате поткопавајући сопствену организацију...

Везе ви са светим оцима немате, не само у животу, него ни у речима
зашто би ме искључили из Цркве, кад ја верујем и исповедам да су Речи Господа Христа- ово је Тело Моје.. и ово је Крв Моја.. истинитије од сунца које сија. ја верујем, али ти не верујеш.

non nobis Domine, non nobis, sed Nomini Tua da gloriam.
тако мислим, томе се надам, за то се молим.

зашто би ме искључили из Цркве, кад ја верујем и исповедам да су Речи Господа Христа- ово је Тело Моје.. и ово је Крв Моја.. истинитије од сунца које сија. ја верујем, али ти не верујеш.
Ти ниси у Цркви, а ни при себи да знаш шта ко мисли и исповеда тачно

... мислио сам из твоје глобалистичке цркве која би бар требала да не гази по минимуму спољне каноничности и обједињавања свега и свачега, бар што се књига из НЗ тиче...

Немаш ти ништа са светим оцима тренутно
размишљао сам о томе шта је то код тебе, у твом поимању, довело до апсурдне тврдње да Христове Тајне нису истинске Свете Тајне, јер како Он може на Тајној Вечери да раздели (у четвртак) истинског Себе, пре него је страдао на Крсту (у петак) и васкрсао (у недељу)? тебе збуњује време и линеарно поимање времена, јер ти спасење доживљаваш као својеврсно конзервирање (сачуваност од пропадљивости), а Свете Тајне су конзерванс. ти уопште не схваташ да је у Есхатону преображена цела творевина- и материја/енергија и време. јер и време је творевина. и као што Господ пролази кроз затворена врата, остајући цео и Он и врата кроз која је прошао, што је супротно свим законима физике који кажу да не могу две честице материје бити истовремено на једном истом месту, тако Он пролази и кроз димензију времена без сметње и ограничења. зар није могао Тајну Вечеру да уприличи у недељу на понедељак, пошто је принео Себе на жртву? зар Јевреји прво не закољу пасхално јагње па га онда једу, зар то није правилан и очекиван след догађаја? јесте, али за нас, не и за Творца. Творац није ограничен творевином. а ти то никако да схватиш.

Пред крај времена, откровење је најбитнија књига... ко буде разумео правилно речи из те књиге, неће бити обманут антихристом, тако уче многи свети оци...

Доста је свети Аверкије причао о ''знаку против кога ће се говорити'' у последња времена, тј. да ће безумни негирати и само Откровење, и сам други Долазак и појаву антихриста која претходи Крају, да би боље прошла превара наивних...
У овој књизи је текст, ако хоћеш, читај:

Аверкије.jpg

А Павле и његово зизјуласољубље су много битни за православље?
Па ако теби патријарх Павле није довољно добар, онда шта да коментаришем више.

Па ако теби патријарх Павле није довољно добар, онда шта да коментаришем више.
Комунизам је код вас донео култове личности... партијашки дух је у вама, зато величате безаконике и поред отвореног исповедања јереси њима...

Зато је са вама могућ само монолог, а не и дијалог пре него што вам Христос и свети Сава не буду били мерила за Православље

Комунизам је код вас донео култове личности... партијашки дух је у вама, зато величате безаконике и поред отвореног исповедања јереси њима...

Зато је са вама могућ само монолог, а не и дијалог пре него што вам Христос и свети Сава не буду били мерила за Православље
Ако ти нешто конкретно смета код патријарха Павла, реци.
Ја немам проблем са дијалогом.

Ако ти нешто конкретно смета код патријарха Павла, реци.
Ја немам проблем са дијалогом.
Речено је да је исповедио јерес да ''имате истог бога са муслиманима''...

То је тешка хула и само политикант може по цену човекоугодништва и додворавања раји такву јерес јавно да изрекне... Џаба после спиновање шта је реко, те речи стоје као непокајане и вероисповедне за њега и све његове чланове култа

ту књигу не треба ни дирати ни читати, није на корист никоме, а није ни на штету ако се не отвара. али кад се отвара, ништа добро од ње не бива.
znaci, poznati su nam plodovi laznog proroka jovana koji je napisao otkrovenje?
ја ти наведох Правила Апостолска и одлуке Лаодикијског и Трулског Сабора, и сви искључују тзв. Откривење из канона Светог Писма. а шта си ти навео? ништа.
ma pusti njega, zilota, vidis i sam koji je to lik? sta cemo nas dvojica?
  • Matej 7,15 Čuvajte se lažnih proroka, koji vam dolaze u odelu ovčijem, a iznutra su vuci grabljivi.
    • Dela apostolska 20,29-31 (OD STIHA 20,17, PA DO KRAJA POGLAVLJA PAVLE GOVORI EFESKIM STAREŠINAMA - PREZVITERIMA) Jer ja znam to da će po odlasku mome ući medju vas grabljivi vuci koji ne štede stada; I izmedju vas samih ustaće ljudi koji će govoriti naopako da odvlače učenike za sobom. Zato pazite i opominjite se da tri godine dan i noć ne prestajah poučavati sa suzama svakoga od vas. (PUSTIO JE PAVLE SUZE I ZA, TJ. KA KORINĆANIMA.)
  • Matej 7,16 Po plodovima njihovim poznaćete ih...

Друго правило Трулског сабора. Потврђује и девтероканон и Апокалипсис.
malo potvrdjuje, malo ne potvrdjuje

ja sam vam poslednji voz, inace sledi nuklearna apokalipsa, pazite dobro svi sta odlucujete danas., andrej kesarijski je rastumacio lazno otkrivenje da u ratu koji sledi ima trecina svih zemljana da izgine, malo li je?

Канон Старог завјета је децидно одређен на Пето-шестом сабору 692. а касније је то и потврђено на Јерусалимском сабору 1672. који се бавио питањем калвинизма између осталог.
a gde je bio sveti Duh do 692. kod zapadne crkve u rimu, lionu, kod irineja itd? da nije kod hipolita, laznog proroka?

cujes sebe: "starog zaveta", a dva kanona sa i bez laznog otkrivenja, na tom peto-sestom, trulskom? od kada je lazno otkrivenje stari zavet? ah, da, plagirao je sz proroke, zaboravih

САд си и духовник па знаш боље од Цркве шта коме треба да је у књигама за читање?
one knjige koje se ne citaju u crkvi, ne citati ni kuci, ali kazaste da se mantra kuci sa laznim otkrivenjem, koje niko od vas ne razume

a gde je bio sveti Duh do 692. kod zapadne crkve u rimu, lionu, kod irineja itd? da nije kod hipolita, laznog proroka?

cujes sebe: "starog zaveta", a dva kanona sa i bez laznog otkrivenja, na tom peto-sestom, trulskom? od kada je lazno otkrivenje stari zavet? ah, da, plagirao je sz proroke, zaboravih
Мораш се ослободити предрасуда према прешизматској западној Цркви.

Aко је строго одређивање канона латинско зашто св. Сава у Законоправилу јасно одваја канонске књиге које треба читати од оних које не треба.
sveti sava nije mogao da slaze, naveo je fakticko stanje, ali se pozvao na kanone gde je zabranjeno lazno otkrivenje, 85. apostolski i 59-60 laodikijski, pa sta bi ti vise? zar sveti sava nije znao da je ono izostavljeno u tim pravilima, kanonima? znao je.

sveti sava nije mogao da slaze, naveo je fakticko stanje, ali se pozvao na kanone gde je zabranjeno lazno otkrivenje, 85. apostolski i 59-60 laodikijski, pa sta bi ti vise? zar sveti sava nije znao da je ono izostavljeno u tim pravilima, kanonima? znao je.
Па слушај онда Светог Саву. Ако је он писао да се Откривење чита онда се чита.

Back