Има ли смисла вјеровати у Свето Писмо ако не вјерујеш у Православну Цркву?

ja znam sve o drugim religijama tako da ne mozes ni tu nista
tako da a nemas pojuma o drugim verama
tanak si tamo gde je najbitnije a to je Bozja rec
a dogme te ne mogu spasiti
"Знам све" не значи читала сам пропагандне чланке са јw.org.

hahah kad nemas argumenata sledi obmana :zcepanje:

pa to nije tacno dakle i lazima se sluzis ccc
tebi niko ne brani pa ne citas nista nego kopiras druge

ja sve citam niko mi nista ne brani
dakle sluzis se neistinama :)
to govori o tebi kakav si
a niko normalan ne cita satanisticku literaturu

Nema veće puvanderke. Evo sad je ćutov, i neće da nas nauči a čitala sve...
ma eno ga i onaj nedefinisani, mora sebe da hvali.
nikad mi nisu bili jasni ti tipovi. na forumu se hvale :D
nema ko da im kaže aj ne serite više časti vam ako je imate :hahaha:

hahah kad nemas argumenata sledi obmana :zcepanje:

pa to nije tacno dakle i lazima se sluzis ccc
tebi niko ne brani pa ne citas nista nego kopiras druge

ja sve citam niko mi nista ne brani
dakle sluzis se neistinama :)
to govori o tebi kakav si
a niko normalan ne cita satanisticku literaturu
Брани ти организација. Ваљда си до сада научила да ја ако нешто изрекнем о вама то и поткријепим вашим изворима.

ne brani nigde pises lazi lazes
ti ocigledno nemas svoju veru pa se bavis tudjom
Већ је твоје учешће на Крстарици упитно.
"Модерни компјутери омогућили су друге приступе лошем друштву. Неке комерцијалне фирме омогућују претплатницима који користе компјутер и телефон да пошаљу поруку на електронске огласне табле; тако особа на огласну таблу може да стави неку поруку која је доступна свим претплатницима. То доводи до такозваних електронских дебата о религиозним питањима. Хришћанин може бити увучен у такве дебате и провести многе сате с неким отпадничким мислиоцем који је искључен из скупштине. Упутство из 2. Јованове 9-11 подвлачи Павлов очински савет о избегавању лошег друштва."
https://www.jw.org/sr-cyrl/библиотека/часописи/w19930801/Нека-нико-не-квари-твоје-корисне-навике/

Види се да је никад ниси читао... наравно ни тумачења, јер ниси духоносан и усмерен на унутра

И на почетку и на крају се каже да је ''благословен онај који чита речи ове књиге''...

опет стерилно и библииотекарски умујеш
ти се плашиш да доведеш у питање ауторитет неке књиге из Писма, јер би то значило да Црква и Оци понекад греше. то би ти пољуљало веру. мени то не може да пољуља веру, јер моја вера у Цркву не почива на идеји о непогрешивости људи, него на Христовим речима да је са нама до краја света. Он је са нама.

ти се плашиш да доведеш у питање ауторитет неке књиге из Писма, јер би то значило да Црква и Оци понекад греше. то би ти пољуљало веру. мени то не може да пољуља веру, јер моја вера у Цркву не почива на идеји о непогрешивости људи, него на Христовим речима да је са нама до краја света. Он је са нама.
Црква је непогрешива.

ko brani pc da izbaci otkrivenje iz kanona?
blizu si istine, i ja sam to pomisljao, ali ne treba
протек времена. та се тема не сме више отварати.
koja tema, kanona?
ma, ima da se zna da je odbijano u 4. veku da se uvrsti od mnogih, i da smo imali dva kanona u 7. veku, sa i bez laznog otkrivenja, na trulskom saboru
pa, kada je zentara, ali ne smete se odricati moje brace, svetitelja koji su odbacivali lazno otkrivenje, a ne da ja danas nesto ne smem kao zilotic
ti, kazes, smes?

ти се плашиш да доведеш у питање ауторитет неке књиге из Писма,
Па да... нисам лудо храбар да пренебрегнем Црквено- васељенски канон Духа Светога...

јер би то значило да Црква и Оци понекад греше.
Ако ти ти мислиш да Црква греши, ко и оци понеки, ти ни не знаш Шта је Црква, која је непогрешива због светости, јединства, саборности, и апостолства Цркве... сва четири су Божије ограде од погрешивости

То је зато јер мешаш Цркву (духовно тј. Бого-људско), са организацијом (људско-Божанско)
то би ти пољуљало веру.
Теби је већ пољуљана због претеране смелости... само брани своју у почетку

мени то не може да пољуља веру, јер моја вера у Цркву не почива на идеји о непогрешивости људи,
Твоја вера непољуљана, није у скаладу са црквеном вером - непојмљивој несамокритичнима...

Кад су се и апостоли молили да им се дометне вера, па чак и сам Бог молио да им се не угаси, мислиш да ти не треба молитва и знање за негашење ЦРКВЕНЕ вере?

него на Христовог речима да је са нама до краја света. Он је са нама.
Са нама је, саборним верницима, а не самоумним

Црква је непогрешива.
ne, vec je rekao nenadvladiva sa vratima pakla, a ona su lazno otkrivenje, mitarstva itd

siroka vrata i sirok put koji vode u propast, da se prvo vaskrsnu jedni, pa bi mi ostali videli, mozda i poverujemo. u tom, 1000godisnjem roku.. nece da moze!

to je irodov kvasac, kada rece da je ustao krstitelj iz mrtvih, odlicno sam to razumeo o vaskrsavanju na kasicicu, kao kvasac - JEDNO JE VASKRSENJE, nema na kasicu kao kvasac vec kada sav kvasac uskisne onda svi vaskrsavaju, odlicno je to Isus objasnio, a ja razumeo.

ali sta bi od zetve, kukolja i psenice ihahaj? sve ste propustili magarceni od antihrista i njegovog laznog otkrivenja.

ko brani pc da izbaci otkrivenje iz kanona?
ne treba, jer onda ne bi mogli ovakvi kao ja da ga delju, da ga nema u bibliji, ne samo u ovom veku, vec i u buducim, a to sto su se mnogi nasankali, sta ces? mnogi su i pozvani, ali je malo odabranih, sta cemo sad, da placemo? takva je stvar, od plakanja nema vajde, nego samo hrabro, rekoh ti da ce da depopulisu trecinu sveta komplet, jer tako je andrej kesarijski protumacio lazno otkrivenje - plac do neba da bude, halo, genocide alert, guglu prati me. nemo' posle da bude, nismo znali da se denominacije ukidaju posle depopulacije, a uvode noahide zakoni za ostatak zemljana

Poslednja izmena:

Back