Ima li Cincara na Internetu???

• Začetnik teme Začetnik teme praksis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima poreklo ili se samo malo izmešao. Da bi neko imao poreklo mora to da mu bude dominantno.

Ko je radio to istraživanje, gde je objavljeno, i da li se uopšte vidi da je rađeno baš poimence na Armanima?
Samo malo izmešati.... ako se mešaju, samo malo, majka i otac onda je to već odnos fifti-fifti, pa onda, dominantni i recesivni geni, itd. Postoji makedonsko istraživanje baš na Armanima Moskopoljcima, nisam ga našao izvornog ali sam našao parafrazu koju je jedan Vlah iz Ukrajine upotrebljavao na ruskom sajtu, idi nekoliko strana unazad i naći ćeš. Poenta izveštaja je da Moskopoljci imaju 20% starosledelačkig gena, to jest da 20% njih ima haplogrupu I2a2( koju su ,isto tako, mogli da dobiju mešanjem u Kruševu)

Poslednja izmena:
50% - 50% ako su se izmešali svi do jednoga juče.
Ako su se samo dve porodice pre 1000 godina izmešale, i sada desetine hiljada njhihovih potomaka ima taj gen teško da je to poreklo, posebno ako su ga narednih hiljadu godina usitnjavali ponovnim jačanjem prvobitnog gena.

Ipak da bismo uzeli tog Ulaha za ozbiljno treba nam izvor: koje poručio istraživanje, koga je izvršio, nad kime, nad kojom količinom uzorka i koji je bio cilj istraživanja.

Kad sve to budemo imali i dalje možemo reći da to istraživanje nema posebnu težinu sve dok sva druga istraživanja tog tipa od strane drugih istraživača ne daju ako ne identične ono barem slične rezultate.

Ne znam zasto se uplicete u genetiku.

Genetska istrazivanja su jedna vrlo kompleksna stvar.

Ona zavise od toga ko vrsi ta ispitivanja i koji mu je krajni cilj.

Dao sam primer sa onim ispitivanjima koja su vrsili Spanci. Medzutim nisam do kraja objasnio sustinu onoga sto sam napisao.

Reko sam samo da je glavni rukovodioc tih ispitivanja u R.Makedoniji koji se je izjasnio da je "MAKEDONAC", I NA OSNOVU IZVRSENE ANALIZE UTVRDIO DA NJEGOVI GENI SU MAKEDONSKOG ANTICKOG POREKLA izjavio da su njegova "baka i deda" poreklom iz sela Malovista.

A, Maloviste je CISTO SELO MAKEDONA (Cincara).

Lesandar, preleteo sam postove i samo sam video da si izneo sažetak istraživanja dve porodice iz Štipa i Kruševa. Ok različito poreklo, isti narod. Pa šta, upravo kao što sam rekao nacionalni identitet nije kilo kostiju i pola kile krvi već mnogo više. Samo vidim da si u tom postu samovoljno dodao da nisu sa Balkana. To se u sažetku nigde ne navodi.
Učinilo mi se da sam negde video da si iz Vevčana, dakle Mijak. Što će reći slavizirani Arman.

I dalje sam na stavu da su to gastarbajterske kuće, zidane novcem iz tuđine, ne iz sopstvene privrede, zidane po ugledu na one viđene u Konstantinopolju i Beču.
Zašto je anatemisan Bojagi, iz istog razloga iz kog i car Dušan. Razbijanje drevnog poretka. Osnivanje vlaškog episkopata je malo više zabrinulo fanariote, pa su krenuli u koljačke poduhvate sa svojim andartskim četama. Ne mogu sada da citiram, nije mi pri ruci knjiga, ali engleski general u heteriji kaže da su bez Armana Grci jadna etnička skupina. Iznad termopila su bili Armani, Bugari (Makedonci) i Turci. Oko Atine Arbanasi itd.
D-1 ne želim da ulazimo u rasprave, ali ovo naše busanje u grudi ne daje nikakve rezultate u realnosti. Armani i dalje ostaju slabog nacionalnog identiteta, nezainteresovani za svoj jezik, kulturu i na kraju za svoj opstanak. Sve se svodi na lične inicijative, za koje se odmah nađe neko pametniji da ih popljuje.
Moje privatno mišljenje, i naravno kao takvo niko ne mora da ga prihvati je da je ova priča sa Makedonima najobičnija agitacija u kumunističkom stilu, koja duva u jedra VMRO-DPMNE i Šiptarima koji već uveliko nazivaju Makedonce - Slavomakedonci.

Apsolutno "diskusije" nisu rasprave jos manje svadze.

Ako zelimo da dodzemo do odredzene istine onda moramo da razmenjujemo informacije.

1. "dalje sam na stavu da su to gastarbajterske kuće, zidane novcem iz tuđine, ne iz sopstvene privrede, zidane po ugledu na one viđene u Konstantinopolju i Beču."

- ima odredzene istine.
- medzutim osnova je sopstvena ekonomija, i sopstveno umece u gradnji. O ovome je dosta toga napisano, i to izvorno.
- Poznati arhitekta Korbizje govori "O POSEBNOM STILU", znaci nije rec o nikakvim plagiatima iz uvoza.

Sina, Dumba, Kapetan Misa, ima ih na stotine ...... nisu ulagali u svoj rodni kraj vec tamo gde su ziveli, u tudzini.
Ako su ipak nesto ulagali na Jug, to su cinili u Atini, na dar Grcima. Najvece zaduzbine u Atini su dar tih "jadnih izgubljenih dusa" koji su verovali u stvaranju "HRISCANSKE BALKANSKE DRZAVE", i na kraj dobili noz u ledza.
Kao sto je bio slucaj sa Teodorom Kolokotronisom koji da bi bio izolovan zbog svojih patriotskih zahteva, bio je proglasen da je "RUSKI SPIUN".
- u otomanskom carstvu, glavni graditelji su bili bas MAKEDONI (Cincari).

2. "Armani i dalje ostaju slabog nacionalnog identiteta, nezainteresovani za svoj jezik, kulturu i na kraju za svoj opstanak. Sve se svodi na lične inicijative, za koje se odmah nađe neko pametniji da ih popljuje."
- DA TO JE VELIKA ISTINA.
- Medzutim trebamo znati i razlog za takvo stanje.
- Ako ste "obezliceni" na svakom koraku u periodu od 100 godina, i ako posle toga aktivno deluju "kvinslizi" za sitne dobiti (pritom busajuci se u grudi glumeci velike patriote).
Sta mislite koji ce biti rezultat????

Uzmite primer sa Jevreima.

U stara vremena veliki borci. Pa onda silom prilika samo "trgovci, lekari, pravnici", bez prava da se upliciu u vojhnu sluzbu, POTPUNO PASIVIZIRANI.

Danas najbolji borci.
---------------------------------------------

3. "Moje privatno mišljenje, i naravno kao takvo niko ne mora da ga prihvati je da je ova priča sa Makedonima najobičnija agitacija u kumunističkom stilu, koja duva u jedra VMRO-DPMNE i Šiptarima koji već uveliko nazivaju Makedonce - Slavomakedonci"

- Na zalost misljenje vam je pogresno.
- Da budem iskren, i ja ne znam sta se stvarno dogadza u glavama rukovodilaca (ja mislim da i oni ne znaju).
Ide se iz jedne u drugu krajnost.
- To pogadza i nas; ali sta je tu je. Videcemo sta ce vreme da donese.
GLAVNI IGRACI SU VELIKE SILE.

Bravo, poenta, upravo to sam i mislio da kažem.
Što se Grka tiče, oni vuku poreklo od semitskih plemena koja su došla iz Egipta, ali to ih ne sprečava da budu najveći antisemiti u Evropi. Arapi i Jevreji su kao Srbi i Hrvati, nastali od istog semena, a mržnja među njima iz drugog, religioznog semena. Tako je i među Albancima (ARBEREŠTE) i Armanima (ARMNJEŠTE), kolika razlika u jeziku, tolika i u genetici, a najveća u religiji.
Naravno da se narod Albanije i Kosova razlikuje, to je i dokazano, narod Albanije je manje bio pod uticajem čerkeskog faktora. Tu su ostale netaknute enklave Srba na severu i Armana na jugu. Jedini je problem što je svima nametnut albanski nacionalni identitet.

SASVIM LOGICNO RECENO.

I NE SAMO LOGICNO, VEC I ISTINITO

Poreklo od antičkih Makedonaca, ok, sigurno i od drugih. Ali ne možemo da vratimo točak vremena i da sada tvrdimo da smo mi ti antički Makedonci.
Duša me boli kada znam da dece ne uče jezik svojih roditelja, nemaju pojma ništa o svojoj kulturi, ne žele da pohađaju fakultativnu nastavu tamo gde mogu. Što se ne izvrši interni popis, pa da se stvarno vidi neka cifra nego sebe lažemo sopstvenim željama o broju. Što se ne osniva Parlament po uzoru na Laponce, što se ne osniva Nacionalni institut za jezik i kulturu, što ne postoji Nacionalna biblioteka. Što se ne osnivaju paralelne institucije.
Za sve to ne treba država, treba volja i sposobnost.
Ako uzmemo referentu tačku 1986. godinu, ja samo zaključujem da i dalje nismo odmakli od rasprave o imenu. Što će reći da se Armani uglavnom razonode u svojim aktivnostima filosofskim raspravama o poreklu.

Slovenizirani Armani su Mijaci, i dakle mislio je na malobrojne Mijake nije mislio na sve makedonske dijalekte.

Ne samo na slovenizirani makedonski jezik, vec i na bugarski koji se vise priklanja rumunjskom jeziku;

KO NE VERUJE, NEKA POSETI KATEDRU ZA SLOVENSKE JEZIKE BILO GDE I NEKA SE INFORMISE O FAKTIMA KOJE JE IZNEO Zbignjev Golob.

On je vazio za eksperta broj 1.

Naravno da sam mislio na Toske, oni su sasvim drugačiji od Gega. U suštini sam mislio i na one koje danas Grci svojataju kao Grke, skoro cela južna Albanija je, u stvari vlaškog porekla.

DA TO JE ISTINA.

Do dolaska Turaka, u priobalju i juzno od reke Skumbi gotovo da nije ni bilo Skipitara.

Vecinu Toska su Ilirskog porekla, sa Gegama ih spaja samo zajednicki jezik koji kod Toska je prepun ARM'NSKIH RECI.

Sve ostalo, pocevsi od fizickog izgleda, narodnje nosnje, arhitekture, mentaliteta, melosa, familijarnih imena ..... ne razlikuje ih mnogo od MAKEDONA (Cincara).

Lesandar, preleteo sam postove i samo sam video da si izneo sažetak istraživanja dve porodice iz Štipa i Kruševa. Ok različito poreklo, isti narod. Pa šta, upravo kao što sam rekao nacionalni identitet nije kilo kostiju i pola kile krvi već mnogo više. Samo vidim da si u tom postu samovoljno dodao da nisu sa Balkana. To se u sažetku nigde ne navodi.
Učinilo mi se da sam negde video da si iz Vevčana, dakle Mijak. Što će reći slavizirani Arman.
Nisi dobro shvatio, dao sam jednu analizu, koja u ovom slučaju nije bitna a koja se odnosi na dve vlaške populacije u Makedoniji, i rekao sam da nisu iz Makedonije a ne da nisu sa Balkana.
Druga analiza je u pitanju koja je pored te, i brojčano pokazuje učešće haplogrupa u Arminskom narodu u Makedoniji.
Nesum od Vevčane. Iz sasvim druge priče sam. Vevčani su pokazna vežba za enklavu srpskog, torlačkog jezika koja je živa i danas.

DA TO JE ISTINA.

Do dolaska Turaka, u priobalju i juzno od reke Skumbi gotovo da nije ni bilo Skipitara.

Vecinu Toska su Ilirskog porekla, sa Gegama ih spaja samo zajednicki jezik koji kod Toska je prepun ARM'NSKIH RECI.

Sve ostalo, pocevsi od fizickog izgleda, narodnje nosnje, arhitekture, mentaliteta, melosa, familijarnih imena ..... ne razlikuje ih mnogo od MAKEDONA (Cincara).

Prema zvaničnom izveštaju Ilirsko poreklo, haplogrupu I2a2 u Albaniji ima 17% STANOVNIKA ALBANIJE, najviše u regionu Skadra gde nema MakedonArmnja. Ali ima Srba.

Tačno, fizički izgled, narodna nošnja, i sve ostalo se ne razlikuje , Toske jesu nastale od Armana. To je činjenica.

Vevčani su pokazna vežba za enklavu srpskog, torlačkog jezika koja je živa i danas.

Možda su pokazna vežba za jezik, ali za kulturu i običaje su pokazna vežba kako izgleda Arman koji govori slovenski jezik.

Koji je to zvaničan izveštaj, koga je poručio, koga je radio, na kom i kolikom uzorku je rađen?

Ovo je ipak forum, nismo u Akademiji nauka, pa da neko kaže naš zvaničan izveštaj je......

Poslednja izmena:
Razumljiivo da su postojali međusobni uticaji. Ipak ovo me je sada oladilo, ispada da je onda Bugarsko - Vlaško carstvo bilo Bugarsko - Rumunsko. Jer kad su se razmenjivali uticaji ako ne tada.

Nemojte se tako brzo hladiti!

Dinastija je nasa, a i borci sa Planine Balkan i Rodopa su nasi.

Ima puno argumenata i dokumenata da je tako.

UKRATKO DA SE NEBISMO GUBILI I RAZVODNJAVALI U TEMAMA:

Materijal je vrlo obiman pocevsi od KOLONIZACIJE ANTICKIH MAKEDONACA U VREME Filipua -II- na prostoru desno od toka reke Dunav, i USPOSTAVLJANJU MAKEDONSKIH LOKALNIH KRALJEVSKIH DINASTIJA KOJE SU VLADALE CITAVA TRI VEKA, pa sve do nestanka drugog bugarskog carstva.

U drugom bugarskom carstvu:

Zadnj kraljevi (carevi) zvali su se "ZMELCIU" (puz) i "KURKUBETA" (BUNDEVA).

TO NISU RUMUNJSKA IMENA VEC CISTO MAKEDONSKA (Cincarska).

D-1 vidim da ste potkovani činjenicama, da li znate izvor iz koga se vidi su Armani (Vlasi) razapeli veliki broj katoličkih vitezova u Tesaliji za vreme latinske uzurpacije Romanije.
Čini mi se da se od onda Rim okreće protiv nas. Pre toga su nam dali krunu kao braći po krvi.

P.S.
Ako se Armani odreknu svog imena (Belamace se već prevrće u grobu) i postanu Makedoni onda su se odrekli poslednjih 1000 godina svog postojanja. I svog Romejskog nasleđa koje ipak čini dobar deo našeg identiteta. Idemo unazad umesto unapred. Onda nećemo imati više Armanami :-(

Pod hitno onda treba tražiti izmenu ove strofe u himni:

Pãrinteasca dimândare
Nâ sprigiurã cu foc mare.
Frats di mumã shi di-un tatã,
Noi, Armânji di eta toatã.

Takođe treba tražiti da se iz ustava R. Makedonije izbace Vlasi, jer se već spominjemo u terminu Makedonci. A time dobijamo automatski i državu sa našim imenom. Naravno čim se reši spor sa Grčkom. Ipak da bismo progurali nastavu i medije na našem jeziku morali bismo da pošaljemo jedan dopis UN da nateraju ove bezobrazne Slovene iz R-Makedonije da nam vrate ime, ako se budu pobunili i tražili medije i nastavu na slovenskom.

A ovo je pokazna vežba kako izgleda Arman koji govori slovenskim jezikom, a pored njega jedan drugi čovek koji govori jednim drugim jezikom, ima li neke velike razlike?

A-150-764888-1173433283.jpeg
Bram_ertz.jpg
nicolas-sarkozy1.jpg

Obojca su političari, pa liče. Dobro možda je Bramerc za razliku od Šapera malo puniji.
Ali bože moj. Da si stavio Sarkozija, rekao bih da nema razlike. Obojca bi bili Armani, koji ne govore svoj jezik.

Poslednja izmena:
Pod hitno onda treba tražiti izmenu ove strofe u himni:

Pãrinteasca dimândare
Frats di mumã shi di-un tatã,
Noi, Armânji di eta toatã.

Takođe treba tražiti da se iz ustava R. Makedonije izbace Vlasi, jer se već spominjemo u terminu Makedonci. A time dobijamo automatski i državu sa našim imenom. Naravno čim se reši spor sa Grčkom. Ipak da bismo progurali nastavu i medije na našem jeziku morali bismo da pošaljemo jedan dopis UN da nateraju ove bezobrazne Slovene iz R-Makedonije da nam vrate ime, ako se budu pobunili i tražili medije i nastavu na slovenskom.

1. imace sa tim "Noi, Armânji di eta toatã" aludirao je na nesto drugo.

Koja je otadzbina "Armâna", MAKEDONIJA ili "Armânia" (Rumunija).

Na ovu su fintu 100.000 Makedona iz Bugarske "dobrovoljno" ucestvovali u razmeni stanovnistva sa "Armâniom" (Rumunjskom).

A, KAD SU STIGLI U "ArmâniI" (Rumunjskoj), I UVIDELI DA SE RADI O DRUGOM IDENTITETU, VEC JE BILOM KASNO.

Pãrinteasca dimândare
Frats di mumã sh-di un tatâ
Makedonj di eta toatã.

To je isto kao Slovenija i Sloveni, umesto Slovenija i Slovenci.
Standardno svi govore da su"slovenski" proizvodi, proizvodi koji dolaze iz Slovenije.

A, pravilno je "slovenecki" proizvodi.

2. U Istoriji za VI razred jasno pise da direktni potomci Antickih Mkedonaca su "Vlasi".

Nama ne smetaju slovenizirani Makedonci, niti oni "grcizirani, bugarizirani, skipitarizirani,...." SMETAMO SAMI SEBI, JER NE ZNAMO DA SE DOVOLJNO CENIMO, VEC VISE VOLIMO DA VERUJEMO PRICAMA DUSMANa jer su to price koje dolaze od VELIKIH SVETSKIH AUTORITETA.

KRIVICU NAJPRE TREBAMO TRAZITI KOD SEBE.

NE MOZEMO DRUGE OPTZIVATI ZA ZLO KOJE SAMI SEBI NANOSIMO.

D-1 vidim da ste potkovani činjenicama, da li znate izvor iz koga se vidi su Armani (Vlasi) razapeli veliki broj katoličkih vitezova u Tesaliji za vreme latinske uzurpacije Romanije.
Čini mi se da se od onda Rim okreće protiv nas. Pre toga su nam dali krunu kao braći po krvi.

P.S.
Ako se Armani odreknu svog imena (Belamace se već prevrće u grobu) i postanu Makedoni onda su se odrekli poslednjih 1000 godina svog postojanja. I svog Romejskog nasleđa koje ipak čini dobar deo našeg identiteta. Idemo unazad umesto unapred. Onda nećemo imati više Armanami :-(

Mislite na "latinske uzurpacije RUMELIJE"?

1. imace sa tim "Noi, Armânji di eta toatã" aludirao je na nesto drugo.

Koja je otadzbina "Armâna", MAKEDONIJA ili "Armânia" (Rumunija).

Na ovu su fintu 100.000 Makedona iz Bugarske "dobrovoljno" ucestvovali u razmeni stanovnistva sa "Armâniom" (Rumunjskom).

A, KAD SU STIGLI U "ArmâniI" (Rumunjskoj), I UVIDELI DA SE RADI O DRUGOM IDENTITETU, VEC JE BILOM KASNO.

Pãrinteasca dimândare
Frats di mumã sh-di un tatâ
Makedonj di eta toatã.

To je isto kao Slovenija i Sloveni, umesto Slovenija i Slovenci.
Standardno svi govore da su"slovenski" proizvodi, proizvodi koji dolaze iz Slovenije.

A, pravilno je "slovenecki" proizvodi.

2. U Istoriji za VI razred jasno pise da direktni potomci Antickih Mkedonaca su "Vlasi".

Nama ne smetaju slovenizirani Makedonci, niti oni "grcizirani, bugarizirani, skipitarizirani,...." SMETAMO SAMI SEBI, JER NE ZNAMO DA SE DOVOLJNO CENIMO, VEC VISE VOLIMO DA VERUJEMO PRICAMA DUSMANa jer su to price koje dolaze od VELIKIH SVETSKIH AUTORITETA.

KRIVICU NAJPRE TREBAMO TRAZITI KOD SEBE.

NE MOZEMO DRUGE OPTZIVATI ZA ZLO KOJE SAMI SEBI NANOSIMO.

Još samo da vratite rimske careve (pretpostavljam da će D1 da bude prvi Kesar) i završili ste posao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back