I dalje sam na stavu da su to gastarbajterske kuće, zidane novcem iz tuđine, ne iz sopstvene privrede, zidane po ugledu na one viđene u Konstantinopolju i Beču.
Zašto je anatemisan Bojagi, iz istog razloga iz kog i car Dušan. Razbijanje drevnog poretka. Osnivanje vlaškog episkopata je malo više zabrinulo fanariote, pa su krenuli u koljačke poduhvate sa svojim andartskim četama. Ne mogu sada da citiram, nije mi pri ruci knjiga, ali engleski general u heteriji kaže da su bez Armana Grci jadna etnička skupina. Iznad termopila su bili Armani, Bugari (Makedonci) i Turci. Oko Atine Arbanasi itd.
D-1 ne želim da ulazimo u rasprave, ali ovo naše busanje u grudi ne daje nikakve rezultate u realnosti. Armani i dalje ostaju slabog nacionalnog identiteta, nezainteresovani za svoj jezik, kulturu i na kraju za svoj opstanak. Sve se svodi na lične inicijative, za koje se odmah nađe neko pametniji da ih popljuje.
Moje privatno mišljenje, i naravno kao takvo niko ne mora da ga prihvati je da je ova priča sa Makedonima najobičnija agitacija u kumunističkom stilu, koja duva u jedra VMRO-DPMNE i Šiptarima koji već uveliko nazivaju Makedonce - Slavomakedonci.
Apsolutno "diskusije" nisu rasprave jos manje svadze.
Ako zelimo da dodzemo do odredzene istine onda moramo da razmenjujemo informacije.
1. "dalje sam na stavu da su to gastarbajterske kuće, zidane novcem iz tuđine, ne iz sopstvene privrede, zidane po ugledu na one viđene u Konstantinopolju i Beču."
- ima odredzene istine.
- medzutim osnova je sopstvena ekonomija, i sopstveno umece u gradnji. O ovome je dosta toga napisano, i to izvorno.
- Poznati arhitekta Korbizje govori "O POSEBNOM STILU", znaci nije rec o nikakvim plagiatima iz uvoza.
Sina, Dumba, Kapetan Misa, ima ih na stotine ...... nisu ulagali u svoj rodni kraj vec tamo gde su ziveli, u tudzini.
Ako su ipak nesto ulagali na Jug, to su cinili u Atini, na dar Grcima. Najvece zaduzbine u Atini su dar tih "jadnih izgubljenih dusa" koji su verovali u stvaranju "HRISCANSKE BALKANSKE DRZAVE", i na kraj dobili noz u ledza.
Kao sto je bio slucaj sa Teodorom Kolokotronisom koji da bi bio izolovan zbog svojih patriotskih zahteva, bio je proglasen da je "RUSKI SPIUN".
- u otomanskom carstvu, glavni graditelji su bili bas MAKEDONI (Cincari).
2. "Armani i dalje ostaju slabog nacionalnog identiteta, nezainteresovani za svoj jezik, kulturu i na kraju za svoj opstanak. Sve se svodi na lične inicijative, za koje se odmah nađe neko pametniji da ih popljuje."
- DA TO JE VELIKA ISTINA.
- Medzutim trebamo znati i razlog za takvo stanje.
- Ako ste "obezliceni" na svakom koraku u periodu od 100 godina, i ako posle toga aktivno deluju "kvinslizi" za sitne dobiti (pritom busajuci se u grudi glumeci velike patriote).
Sta mislite koji ce biti rezultat????
Uzmite primer sa Jevreima.
U stara vremena veliki borci. Pa onda silom prilika samo "trgovci, lekari, pravnici", bez prava da se upliciu u vojhnu sluzbu, POTPUNO PASIVIZIRANI.
Danas najbolji borci.
---------------------------------------------
3. "Moje privatno mišljenje, i naravno kao takvo niko ne mora da ga prihvati je da je ova priča sa Makedonima najobičnija agitacija u kumunističkom stilu, koja duva u jedra VMRO-DPMNE i Šiptarima koji već uveliko nazivaju Makedonce - Slavomakedonci"
- Na zalost misljenje vam je pogresno.
- Da budem iskren, i ja ne znam sta se stvarno dogadza u glavama rukovodilaca (ja mislim da i oni ne znaju).
Ide se iz jedne u drugu krajnost.
- To pogadza i nas; ali sta je tu je. Videcemo sta ce vreme da donese.
GLAVNI IGRACI SU VELIKE SILE.