Ima li Cincara na Internetu???

• Začetnik teme Začetnik teme praksis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U pravu ste i walter45 i Kraški lovac, ali da ne sirimo temu dalje u medjunacionalne "sukobe" Srba i Hrvata.

А по чему је Валтер 45 у праву? Није ваљда да се Србија у преко 50 % случајева састоји од потомака Влаха?
Колико сам упућен, рачуна се да Цинцара и потомака који су језички асимилирани у Србији има око 10.000, док званични подаци говоре о 293 особе које су се тако изјасниле на попису. Власи источне Србије су други случај и имају другачију генезу у којој је цинцарски део мали ( пропорционално учешћу у Србији) има их , према најбољим прогнозама око 170,000, и о њима не бих на месту где се расправља о Цинцарима.

А по чему је Валтер 45 у праву? Није ваљда да се Србија у преко 50 % случајева састоји од потомака Влаха?
Колико сам упућен, рачуна се да Цинцара и потомака који су језички асимилирани у Србији има око 10.000, док званични подаци говоре о 293 особе које су се тако изјасниле на попису. Власи источне Србије су други случај и имају другачију генезу у којој је цинцарски део мали ( пропорционално учешћу у Србији) има их , према најбољим прогнозама око 170,000, и о њима не бих на месту где се расправља о Цинцарима.

Ha, samo moja sira familija i ljudi koje znam mogu da pokriju tu cifru od 293...

"Ne razumijes ti to druze sudija..."

Poslednja izmena:
Не 50%, него смо сви 100% Цинцари.

Кад могу Никола Пашић, Михајло Пупин и Стерија Поповић, који везе са Цинцарима немају, да буду "познати Цинцари", онда сам и ја Цинцарин од главе до пете. :D

Не 50%, него смо сви 100% Цинцари.

Кад могу Никола Пашић, Михајло Пупин и Стерија Поповић, који везе са Цинцарима немају, да буду "познати Цинцари", онда сам и ја Цинцарин од главе до пете. :D

Ne mogu da verujem da clan sa tolikom reputacionom moci moze da bude toliko subjektivan i kratkovid. Neki ne zasluzuju moj odgovor, ali napisacu.

D1 vam je dosta toga podrobno objasnio na prethodnim stranicama ove teme. I nije on izmislio da su gore navedeni Nikola Pasku, Mihajlo Pupi, Jovan Shteri poreklom cincari. I stvarno mi je muka da vise takvim kao sto je "menjam.se" iznova objasnjavam/mo i dokazujemo ko smo i sta smo, jer to su vec odavno uradili neki malo pametniji ljudi od mene i mnogih nas ovde.

Tako da ko zeli da vidi - videce i ko zeli da shvati - shvatice.

Па и ја сам пореклом Цинцарин, и то не делимичним, него 100%-тним. :) Још ако постанем познат и славан, испашће да Србин нисам ни био и да нисам ни говорио српски, него само цинцарски. :lol:

1. Није Никола Паску него Никола Пашић. Николин очух, пази, очух не отац, је презиме Паску променио у Пашић пре него што се Никола и родио и пре него што се оженио Николином мајком. А ти мени објасни како је Никола Пашић пореклом Цинцарин, када му НИКО није пореклом Цинцарин, осим очуха, другог мужа његове мајке?

2. Михајло Пупи. :lol: Срећа па није Пупеску! И он је Цинцарин исто као и ја. Сирома' човек, проживео читав живот, написао редове и редове о свом детињству, свом оцу, својој мајци... и НИЈЕДНОМ не написа ништа о Цинцарима, него само Срби, Срби, Срби, Срби. Још своју мајку назвао личним појмом српства, а за себе писао да никада није био и никада неће бити ишта друго осим Србин и само Србин. А притом пореклом из села у Македонији у којем су Цинцари досељеници, а у којем је до недавно такође било и Срба.

3. Јован Стерија Поповић се НИКАД није звао "Јован Схтери" и за етничко порекло његовог оца се НЕ ЗНА. Може бити Србин, може бити Грк, може бити Цинцарин, може бити православни Арбанас, нагласак је на ономе НЕ ЗНА СЕ. А мене бескрајно забавља када неко на основу нечега што се не зна извуче закључак како се нешто 100% зна. Па тако, ето, о етничком пореклу Стеријиног оца знамо мало и одатле следи да је баш био Цинцарин и ништа друго осим Цинцарин. :lol:

За све је крива она несрећна књига о знаменитим Цинцарима у којој аутор није проверавао податке, него је лупао као пијан. Наравно да немам ништа против Цинцара и наравно да су многи Срби цинцарског порекла, али немојмо измишљати Цинцаре тамо где их нема и људе који са њима немају никакве, или немају поуздане везе проглашавати за Цинцаре. То је злочин против истине и једно недостојно ситнодушје.

Наравно, нису криви они који такве информације преносе, него они који су их измислили. Конкретно, када неко напише књигу и у књизи објави будалаштину да је Никола Пашић пореклом Цинцарин, а да и не зна да се "Пашић" презива по очуху-Цинцарину, а не по рођеном оцу, а да је Михајло Пупин био Цинцарин зато што му се мајка звала Пијада (иначе, тадашње често име и међу Српкињама), а он пореклом из Вевчана у којем је било и Срба и Цинцара, а да притом и не прочита Пупинову аутобиографију "Са пашњака до научењака" у којој пише и о свом пореклу и о својој мајци, и још притом ту књигу без икакве провере цитирају по Википедијама и сајтовима попут Луњине, нормално је да ће неко да закључи да ја имам нешто против Цинцара када кажем да ова двојица са њима немају везе... а не да браним истину. :)

Pa naravno da su pisali da su Srbi, kao sto i veliki broj clanove te populacie koji su ziveli u drugim zemljama kao Grcka, Albanijam Bugarska,itd..., deklarirali su se kao drzavljani te drzave, ali njihova nacionalna pripadnost je druga. Dobro je pisao D-1, pa jos su zivi njihove rodbine, idite u njihova rodna mesta i priupitajte za njihovo poreklo. Hteo bih da vas pitam dali stanovnistvo u Americi sebe deklarise kao Amerikanci ili kao deklarise se po zemljama odakle su dosli. P.S. oprostite za moje nedovolno poznavanje srpskog jezika i eventualne gramaticke i pravopisne greske.

Ne mogu da verujem da clan sa tolikom reputacionom moci moze da bude toliko subjektivan i kratkovid. Neki ne zasluzuju moj odgovor, ali napisacu.

D1 vam je dosta toga podrobno objasnio na prethodnim stranicama ove teme. I nije on izmislio da su gore navedeni Nikola Pasku, Mihajlo Pupi, Jovan Shteri poreklom cincari. I stvarno mi je muka da vise takvim kao sto je "menjam.se" iznova objasnjavam/mo i dokazujemo ko smo i sta smo, jer to su vec odavno uradili neki malo pametniji ljudi od mene i mnogih nas ovde.

Tako da ko zeli da vidi - videce i ko zeli da shvati - shvatice.

Зико, роде, нико не спори да вас има више од 293, зато сам и навео процену од 10,000. И добро се зна ко су били Кики и Нуша и остали. Али немој тражити Цинцаре тамо где их није било, а нарочито немој на основу бајки које сажвакава, конвертује и преноси Д1, јер има бујну дечју машту, а проверено, главни и основни покретач му је Николае Денсусијану, румунски Деретић.

Зико, роде, нико не спори да вас има више од 293, зато сам и навео процену од 10,000. И добро се зна ко су били Кики и Нуша и остали. Али немој тражити Цинцаре тамо где их није било, а нарочито немој на основу бајки које сажвакава, конвертује и преноси Д1, јер има бујну дечју машту, а проверено, главни и основни покретач му је Николае Денсусијану, румунски Деретић.

Nije rec o praistoriji ili antici, vec o neposrednoj proshlosti.
Ako neko ima potrebu da menja i sadashnjost, onda svaka cast.
Njemu "pripada citav svet".
Svakako "samo njemu" i nikom drugom.

Kako lepo zvuci konstatacija:

Па и ја сам пореклом Цинцарин, и то не делимичним, него 100%-тним. :) Још ако постанем познат и славан, испашће да Србин нисам ни био и да нисам ни говорио српски, него само цинцарски. :lol:

A, da bi verifikovao izreceno fali samo da ode na Kosovo
i usred Pristine zaklice "Ja sam Srbin".

Nije rec o praistoriji ili antici, vec o neposrednoj proshlosti.
Ako neko ima potrebu da menja i sadashnjost, onda svaka cast.
Njemu "pripada citav svet".
Svakako "samo njemu" i nikom drugom.

Kako lepo zvuci konstatacija:

A, da bi verifikovao izreceno fali samo da ode na Kosovo
i usred Pristine zaklice "Ja sam Srbin".

Нисам се надао да ћеш тако ниско да паднеш, али интересам порта фесам, тако ли беше?

Ako se realnost ceni kao "niskost", onda sta bi bila "velicina", valjda "интересам порта фесам".

Да, управо сам то и написао, нисам ставио зарез после али. Дакле некад било добро па од "милиона" Цинцара што је побегло у Србију од братског шкипетарског ножа остаде још 293 који се тако изјашњавају, али их сад буди нека сила светског конгреса која им улива "реалност" у главе, и по њиховом а и по српском питању.

Јел то: Интересам порта фесам?

citao sam negdi,da su jedini skolovani ljudi u srbiji prije nekih 150godina bili pored turaka samo cincari.koji su ujedno bili i najbrojniji u beogradu.di su nestali svi ti cincari,da mi je samo znati...

Ошли у Хливно да шире образовање

etiketa_Cincar.gif

Zar to nisu Cincari koji su živeli u Srbiji i bili iz mešovitih brakova?
Po tom osnovu je Bizmark bio lužički Srbin i pola Nemačke kraljevske loze a naročito Bavarske bilo Srpskog porekla.
Malo glupo pričati za ljude koji su ostvareni u Srbiji da su 100% Cincarskog porekla.
Takvu vojsku od 100% Nemaca nije ni Hitler imao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back