Љубо, оставите се ироније и пакосног подбадања. Од мене нећете направити анти-Цинцарина, ма колико се трудили. Ја се нећу представљати, али немојте то чинити јер имам утисак да бисте и мене прогласили за Цинцарина да ми пронађете и цинцарску свастику. Ја против Цинцара немам ништа, као ни против Херцеговаца, или Македонаца, али то не значи да због тога треба Пупина да проглашавам Херцеговцем, или Теслу Македонцем.
Иронишете са наглашавањем имена Бан и Гита. А ја Вас питам, чија је реч "бан"? На послетку, чије је име Љубица, лепо словенско име које је красило Нушићеву мајку. И немојте вршити замену теза, па да овде испада како ја тврдим да се Нушић није родио у цинцарској породици, или како је раније нетачно наведено, да сам ја писао да се он "одрекао" Цинцара. Ако говоримо о националности и националној приопадности, оставимо се баба и жаба. Ако се ја не варам, Цинцари су у прошлости донели одлуку да се не формирају као нација, већ да се укључе у стварање нација на новим државама које су настајале на Балкану. То и није било тешко, због исте вере и сличности у менталитету и култури. А Ви сад делујете као да ретроактивно покушавате да створите неку цинцарску нацију, јер ја не видим неки други разлог за онакве реакције на моје наглашавање те "ситнице" да је Нушић био Србин, и да је најблаже речено смешно Пупина, Пашића или Змаја звати Цинцарима, без икаквог образложења да се ради само о даљем пореклу, и то делимичном, негде чак и сумњивом.
На питање о Петефију (на које нисте дали одговор) одговарате ми потпитањем, па још и не чекате да на њега одговорим, већ сами дајете одговор. Због чега у причи о Цинцарима уводите поређење баш са Циганима? Због чега не са Грцима, Јерменима, Власима, Бугарима или Русима? Цигани су посебан пример због својих физичких карактеристика по којима се разликују од осталих становника Балкана и Паноније. Тамније су боје коже и изразитих црта лица, тако да се углавном могу препознати само по изгледу, без обзира били они Цигани, или интегрисани у српски, бугарски или цинцарски колектив. Сигурно сте чули небројено пута за неког тамнијег Србина да се каже да "личи на Циганина". Поређење са Цинцарима једноставно није одговарајуће, али зато поређење са Петефијем и Кошутом има неког смисла. Чак ни то поређење није баш одговарајуће, јер је Петефи имао као опцију и српску нацију и српску државу у настајању, док Цинцари то нису имали, али Вас свеједно питам: да ли је Шандор Петефи велики Србин, или велики Мађар? Или можда обоје? Ја унапред дајем мој одговор, а он гласи да је петефи велики мађарски песник и велики Мађар српског порекла, али не и Србин, док Ваш одговор са нестрпљењем очекујем.
Дакле, моје одговор на питање "Шта је Циганин рођен од оца Циганина и мајке Циганке у Србији", одговор је - Циганин. А сада Ви мени одговорите на питање, да ли тај тако рођени Циганин може да постане Цинцарин ако му је прабаба била Цинцарка? Претпостављам да је би то онда било сасвим логично.